Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Deschidere Fast Food
Last Updated: Feb 21 2019 00:18, Started by
DarthVader20
, Feb 19 2019 22:21
·
0
#1
Posted 19 February 2019 - 22:21
As vrea sa deschid un fast food intr-o comuna si inainte sa merg mai departe as avea cateva intrebari.
Am gasit spatiul ( e foarte greu de gasit ceva liber) insa are cateva probleme, nu are WC-uri, are doar o intrare, are beton pe jos, inainte a fost alimentara, deci nu e pregatit pentru fast food...are apa curenta insa. Avand in vedere ca nu are wc-uri si nici nu pot sa ii fac, am renuntat la ideea de a avea mese si scaune, din ce am inteles e nevoie de wc-uri daca ai mese si scaune, intrebare e, daca pun mese si scaune pe terasa e nevoie de wc? e o problema daca are doar o intrare? Spatiul are aproximativ 60mp, nu este compartimentat, practic e o camera mare si pentru ca nu o sa fie cu locuri, as vrea sa il compartimentez putin, am voie sa fac lucrul asta cu pereti falsi? Legat de ce vreau sa fac, vreau sa servesc doar hot dog, hamburgeri cu sunca, suc, cafea, inghetata la aparat, in principala mancare rece, adica nu o sa frig nimic, as putea face asa ceva luand in considerare ce am scris mai sus? Multumesc! |
#2
Posted 19 February 2019 - 22:30
Ar trebui sa iesi in fata cu ceva ce nu ofera celelalte firme din domeniu. Si precis nu te ve integra.
Produse de calitate, fara spaga... Crede-ma, nu te integrezi. |
#3
Posted 19 February 2019 - 22:30
Mergi la DSP si vorbeste inainte de a face orice investitie.
Fara avizul DSP, care iti vor cere o multime de chestii mai mult sau mai putin aberante/utile, arunci banii pe geam. |
#4
Posted 19 February 2019 - 22:34
Puferiu_, on 19 februarie 2019 - 22:30, said:
Ar trebui sa iesi in fata cu ceva ce nu ofera celelalte firme din domeniu. Si precis nu te ve integra. Produse de calitate, fara spaga... Crede-ma, nu te integrezi. Ahasverus, on 19 februarie 2019 - 22:30, said:
Mergi la DSP si vorbeste inainte de a face orice investitie. Fara avizul DSP, care iti vor cere o multime de chestii mai mult sau mai putin aberante/utile, arunci banii pe geam. |
#5
Posted 19 February 2019 - 22:45
Ce vrei sa servesti la client tot alimentatie publica e. Cu regulile de rigoare. Daca vindeai conserve era altceva. Si pt.scaune/mese afara efectiv nu conteaza unde le ai. Si in pod daca le ai/folosesti iti trebuie grup sanitar.Si cam ai nevoie de a 2 intrare pt flux de lucru/incendiu. Da e bine pe partea cu compartimentarea. Se poate face.
|
#6
Posted 19 February 2019 - 22:50
MikeSpike, on 19 februarie 2019 - 22:45, said:
Ce vrei sa servesti la client tot alimentatie publica e. Cu regulile de rigoare. Daca vindeai conserve era altceva. Si pt.scaune/mese afara efectiv nu conteaza unde le ai. Si in pod daca le ai/folosesti iti trebuie grup sanitar.Si cam ai nevoie de a 2 intrare pt flux de lucru/incendiu. Da e bine pe partea cu compartimentarea. Se poate face. 20190218_172509.jpg 193.84K 89 downloads 20190218_172522.jpg 197.85K 93 downloads 20190218_172753_HDR.jpg 304.08K 88 downloads Edited by DarthVader20, 19 February 2019 - 22:53. |
#7
Posted 19 February 2019 - 23:03
Păi angajații tăi ce fac? Poartă pampers, își fac nevoile afară, în curte? Nu e greu să amenajezi două toalete.
Tu poți face ce vrei, cât timp obții avizele necesare și respecți ce scrie în ele. Limita e cerul. Orice vrei să faci, te duci la primărie, iei certificat de urbanism, iar cu ce ți se cere în ăla, mergi mai departe. Ăsta e traseul oricărei investiții, amenajări, schimbări de destinație. Detaliile le va ști proiectantul, dacă ai nevoie de proiect tehnic, dacă n-ai, te vor îndruma cei de la instituțiile de la care îți obții avize și autorizații. |
#8
Posted 19 February 2019 - 23:11
Am inteles, dar de exemplu, cei care au containere pe post de fast food, food truck-uri, etc, unde se duc la wc?
|
#9
Posted 19 February 2019 - 23:13
La DSP mergi cu planul spatiului si le spui ce doresti sa faci.
Ei iti vor spune ce se poate face, si cu ce modificari, daca e posibil. Dai si tu o bere, o cafea! |
#10
Posted 20 February 2019 - 02:28
DarthVader20, on 19 februarie 2019 - 23:11, said:
Am inteles, dar de exemplu, cei care au containere pe post de fast food, food truck-uri, etc, unde se duc la wc? ''nu o sa frigi'', facea legatura cu a 2-a usa? ce treaba are daca nu bagi pe nimeni inauntru?si focul nu se declanseaza doar de la aragaz, la o adica (daca asta era ideea cu friptul)...o instalatie electrica poate face la fel, |
|
#11
Posted 20 February 2019 - 02:34
daniel2525, on 20 februarie 2019 - 02:28, said:
sunt plasati pe langa toalete publice ecologice. ''nu o sa frigi'', facea legatura cu a 2-a usa? ce treaba are daca nu bagi pe nimeni inauntru?si focul nu se declanseaza doar de la aragaz, la o adica (daca asta era ideea cu friptul)...o instalatie electrica poate face la fel, |
#12
Posted 20 February 2019 - 03:04
DarthVader20, on 19 februarie 2019 - 22:21, said:
As vrea sa deschid un fast food intr-o comuna si inainte sa merg mai departe as avea cateva intrebari. Am gasit spatiul ( e foarte greu de gasit ceva liber) insa are cateva probleme, nu are WC-uri, are doar o intrare, are beton pe jos, inainte a fost alimentara, deci nu e pregatit pentru fast food...are apa curenta insa. Avand in vedere ca nu are wc-uri si nici nu pot sa ii fac, am renuntat la ideea de a avea mese si scaune, din ce am inteles e nevoie de wc-uri daca ai mese si scaune, intrebare e, daca pun mese si scaune pe terasa e nevoie de wc? e o problema daca are doar o intrare? Spatiul are aproximativ 60mp, nu este compartimentat, practic e o camera mare si pentru ca nu o sa fie cu locuri, as vrea sa il compartimentez putin, am voie sa fac lucrul asta cu pereti falsi? Legat de ce vreau sa fac, vreau sa servesc doar hot dog, hamburgeri cu sunca, suc, cafea, inghetata la aparat, in principala mancare rece, adica nu o sa frig nimic, as putea face asa ceva luand in considerare ce am scris mai sus? Multumesc! De ce sa nu frigi nimic.Ceva mititei, carnati, poate si placinta merg de minune daca ai 2 mese.Eu asta ti-asi recomanda sa faci. In rest, daca reusesti sa obtii toate avizele necesare, poti servi hotdog la groapa de gunoi.Mergi si vezi cam ce ti se cere.Din cate vad spatiu e suficient si ar iesi un fastfood veritabil, cu cateva investitii minime. |
#13
Posted 20 February 2019 - 09:06
Omul are dreptate pe de o parte, in Bucuresti sunt o droaie de vanuri care livreaza fast food si se plimba de colo colo, cred ca trebuie sa cauti un consultant, cineva care sa stie bine de tot legislatia, sa te indrume, eu la probleme de genul asta, sau in relatia cu registrul comertului, etc, mereu apelez la o firma de profil, teoretic as putea si eu sa fac ce fac ei, dar ei o fac de ani de zile si o fac bine, stiu traseul hartiilor, stiu cam tot ce trebuie
|
#14
Posted 20 February 2019 - 09:28
Punctele de lucru mobile pot avea alte cerinte fata de o locatie fixa. Si din cate stiu de grup sanitar pentru personal+vestiar 100% nu scapa, indiferent daca vrea sau nu sa le faca.
Daca va fi doar cu vanzare, fara servire atunci nu ii trebuie grup sanitar pentru clienti. Dar daca va si servi, indiferent ca e in interior sau pe terasa, are nevoie de grup sanitar pentru clienti (posibil separat pe sexe). Cei de la DSP nu se joaca cu "las-o ba ca merge-asa". Daca nu respecti normativele in vigoare iti vor respinge documentatia si primesti aviz nefavorabil. Edited by Hider141, 20 February 2019 - 09:30. |
#15
Posted 20 February 2019 - 12:32
Deci in concluzie imi trebuie inca o iesire si indiferent ca am locuri sau nu, imi trebuie si wc, da?
Modificarile astea nu le pot face, nu sunt de acord proprietarii.... |
|
#16
Posted 20 February 2019 - 13:15
DarthVader20, on 20 februarie 2019 - 12:32, said:
Deci in concluzie imi trebuie inca o iesire si indiferent ca am locuri sau nu, imi trebuie si wc, da? Modificarile astea nu le pot face, nu sunt de acord proprietarii.... |
#17
Posted 20 February 2019 - 18:23
DarthVader20, on 19 februarie 2019 - 22:21, said:
As vrea sa deschid un fast food intr-o comuna si inainte sa merg mai departe as avea cateva intrebari. Am gasit spatiul ( e foarte greu de gasit ceva liber) insa are cateva probleme, nu are WC-uri, are doar o intrare, are beton pe jos, inainte a fost alimentara, deci nu e pregatit pentru fast food...are apa curenta insa. Avand in vedere ca nu are wc-uri si nici nu pot sa ii fac, am renuntat la ideea de a avea mese si scaune, din ce am inteles e nevoie de wc-uri daca ai mese si scaune, intrebare e, daca pun mese si scaune pe terasa e nevoie de wc? e o problema daca are doar o intrare? Spatiul are aproximativ 60mp, nu este compartimentat, practic e o camera mare si pentru ca nu o sa fie cu locuri, as vrea sa il compartimentez putin, am voie sa fac lucrul asta cu pereti falsi? Legat de ce vreau sa fac, vreau sa servesc doar hot dog, hamburgeri cu sunca, suc, cafea, inghetata la aparat, in principala mancare rece, adica nu o sa frig nimic, as putea face asa ceva luand in considerare ce am scris mai sus? Multumesc! In acest caz,mai bine cumperi un furgon/autoutilitara/autospeciala si faci vanzare stradala.Te opresti unde si cand vrei ()conform legii) si vinzi fara probleme fast-food-ul facut ad-hoc. Satul respectiv iti poate asigura clientela necesara supravietuirii? |
#18
Posted 20 February 2019 - 21:44
Sa va spun cum e in comuna unde lucrez (vreo 5ok locuitori, destul de amarati, in "creierii muntilor", cel putin dupa standardele bucurestene - defapt e drum asfaltat pana acolo). Chiar in centru e un magazin/fast food destul de reusit. Vand si produse clasice (paine, mezeluri, sucuri, bere etc), dar si sandviciuri preambalate pe care le pot incalzi la microunde, si pizza pe care o fac undeva in spate. Au o terasa semi-deschisa cu cateva mese si grup sanitar fara apa curenta, ca primarul a luat vreo 3 mandate tot promitand ca aduce apa curenta, si inca se mai lucreaza Acum, nu stiu sigur care e statutul spatiului, probabil patronul e si proprietar, ceea ce mai scade din costuri. Oricum e un adevarat succes pentru comuna, si mai mereu e plina terasa in timpul verii. Chiar si iarna se mai aventureaza cate unul mai curajos, avand in vedere ca nu e incalzita.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users