pret legume piete Bucuresti
Last Updated: Feb 17 2019 14:23, Started by
aaaa4567
, Feb 16 2019 14:14
·
0
#37
Posted 16 February 2019 - 20:06
Eu fierb fasolea cam asa:
Cu o zi inainte, pe la ora pranzului o pun la inmuiat (1/2 kg fasole uscata boabe). Din doua, in doua ore scurg apa si pun alta proaspata. Inainte sa merg la somn pun in apa cam o lingura de NaHCO3 (bicarbonat de sodiu). Dimineata spal bine fasolea si o pun la fiert in oala de presiune. Pentru fasolea cu bob mic, 1 ora, pentru cea cu bob mediu 1.5 ore. De regula arunc acolo si niste ciolan afumat si cateva frunze de dafin. |
#38
Posted 16 February 2019 - 20:07
aaaa4567, on 16 februarie 2019 - 16:30, said:
Vin doar sporadic, 2-3, uneori 4 luni pe an. Ma obliga situatia (acte, serviciu etc), cel putin deocamdata. Fasolea o dau altcuiva la gatit (pentru el, cat si pentru mine, cand vin, sau o ia el pt mine, sa am in casa in care stau, in Romania). Simplu... de obicei vin seara, noaptea, la orice ora, nu anunt pe nimeni cu gatitul, e totul in pripa, am altele pe cap. Nu are totdeauna cine sa o gateasca si nici nu imi pasa, de altfel. Prefer lucrurile simple, nu o sa stau sa chem pe cineva, ca sa faca niste fasole... La mancare, ma intereseaza sa fie simplu, relativ gustos si ieftin. Nu sa ajungs a dau 4 dolari pe kg de rosii. ... Simplu de gătit; dar trebuie pregătit! Fasolea boabe uscate, înainte de a fi pusă la fiert trebuie să fie ținută la înmuiat în apă peste noapte( 10-12 ore), altfel fierbi la ea ca la fasole(ca să parafrazez "bați ca la fasole"). Fasole boabe mici (3 boabe ~ 1 gram) după ce este înmuiată își dubleză volumul. Așa gătitul durează maxim o ora din momentul în care pui oala pe foc; dacă fasolea este veche(>12 luni) durează cu 15-20 minute mai mult; cel mai rău este dacă gătești boabe cu vechime diferită amestecate. LE: fierbere în oală normală, pus capac până pornește să clocotească, apoi fără capac; Edited by jobist, 16 February 2019 - 20:14. |
#39
Posted 16 February 2019 - 20:09
fasolea se fiebe la presiune o ora, nu la presiunea atmosferica.
|
#40
Posted 16 February 2019 - 20:09
Inteleg ideea. E ok, dar mie nu imi face bine, din cate am observat. Cu mazarea sau fasolea verde asortat cu alte legume facute la abur(broccoli, conopida, morcov, pastarnac, telina) nu am probleme.
Edited by MembruAnonim, 16 February 2019 - 20:09. |
#41
Posted 16 February 2019 - 20:11
#42
Posted 16 February 2019 - 20:18
Piscopescu, on 16 februarie 2019 - 19:21, said:
Scuze de offtopic: exista o lista a lor, asemanatoare cu infograficul postat de colegul de mai sus? Multumesc. Orice e posibil, dar mai degraba ar fi posibil cu o aplicatie de genul google drive care sa fie updatata des de oameni, insa sincer nu stiu daca a fost facut asa ceva la un nivel comprehensiv. Primariile de sector probabil ca au idee de majoritatea lor, insa e posibil sa nu fie centralizate general pe capitala. Insa nu e o drama daca nu le sti pe toate... Ia partea buna, ai parte de o surpriza cand mai dai peste cate una de care nu stiai... In general oamenii le stiu pe cele din zona unde locuiesc (unii nu le stiu nici pe alea...) De ex. In zona buclei Dr. Taberei, inafara de piata mare Sergiu Celibidache (1912-1996, mare dirijor roman) care a purtat inainte numele unui nenorocit de comunist evreu-ungur care a contribuit masiv la colectivizare si e raspunzator pt uciderea a peste 800000 de cai si distrugerea unor herghelii celebre de cai de rasa, piata care are mai multe zone si practic sunt 2-3 piete apropiate, una chiar separata in lateral spate, apoi mai este si piata de pe bucla colt cu Valea Ialomitei, care e acoperita, apoi sunt micropiete la Chilia Veche in parcarea din spatele Marketului, apoi la capatul trolebuzelor pe Valea Argesului colt cu Valea Oltului chiar in statie, si uneori mai vin oameni cand e vreme buna si la la intrarea In Valea Argesului vis-a-vis de OP 74, apoi pe Chilia Veche in capat inainte de shop&go mai e un butic miniaprozar, apoi tot in zona pe Ghencea mai sunt si alte buticuri miniaprozar in cateva locuri pe langa statii si nu numai, etc. La statia Orizont ( nu Galeria Orizont) ci tot pe Dr Taberei, mai e o minipiata mascata pe langa shaormerie in spate. Nu e o drama daca nu le sti pe toate. Eu probabil le-am vazut pe toate din Bucuresti, pana la ultimul butic, dar asta nu pt ca am avut un interes direct, ci pt ca am dat de ele in drumurile mele, si daca am mai vrut o banana sau ceva am mai intrat. Unele sunt destul de cudate, unele au tot fost mutate si modificate. La Crangasi e acoperita pe doua etaje si maricica, dar nu e imediat vizibila, cu toate ca sunt mai multe intrari. Intr-o vreme au fost si afara niste tarabe, separat. Pe Calea Vitan vis-a-vis de Casa de pensii a mai fost in spate o piata, ba la subsol, ba afara, ba au facut apoi o baraca separat pe laterala din capat langa Mega Image, care seamana cu cea de la Piata Amzei - alta piata mica acoperita, dar e mai mica cea de pe Calea Vitan. Am amintit de ea pt ca istoric, acum cativa ani cand era la demisol sau subsol, era una din putinele in care gaseai si lucruri mai exotice, fructe premium mai scumpe si pana la alune de padure si alte seminte, insa de cand i-au dat afara si apoi mutat iar in baraca au redus oferta...Apoi cand mergi spre capatul opus spre Mihai Bravu, inainte bine pe dreapta mai e un butic miniaprozar, apoi daca treci de Mihai Bravu tot pe Calea Vitan la intersectia cu Ramnicu Valcea urmeaza pe stanga Piata Robocica, de care amintesc doar pt ca are o denumire hazlie... Edited by loock, 16 February 2019 - 20:28. |
#43
Posted 16 February 2019 - 20:41
#44
Posted 16 February 2019 - 20:56
Apa acopera cam cu 5 cm fasolea. Din cand in cand agit energic oala, ca fasolea sa nu se "prinda". Focul foarte mic, in asa fel incat sa "fasaie" oala.
Nu stiu daca are vreun efect, dar intodeuna, inainte de a pune fasolea, incalzesc o lingura de ulei in oala, agit oala in asa fel incat sa uleiul sa ajunga si putin pe pereti. Edited by pasilla, 16 February 2019 - 21:01. |
#45
Posted 17 February 2019 - 00:26
rich1974, on 16 februarie 2019 - 20:09, said:
fasolea se fiebe la presiune o ora, nu la presiunea atmosferica. - de fasole: vechime(eu știu din ce recoltă pun la fiert, dar la cea cumpărată din magazin n-ai cum), poate și de soi, poate și de teren unde a fost cultivată, etc. - de apa folosită la gătit; - de sursa de foc; - de presiunea atmosferică(sus pe Himalaia apa fierbe la temperatură mai mică de 100oC) pasilla, on 16 februarie 2019 - 20:11, said:
Cel mai bine, este la presiunea atmosferica, in ceaun, pe pirostii, 6-8 ore. Dar in ziua de azi..... |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users