![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Oferta IT - Franta

Posted 15 February 2019 - 11:22

tipic romanesc, nu conteaza dezvoltarea profesionala cat conteaza salariul Nu am spus asta, nu-mi da nimic de inteles ca nu ma pot dezvolta profesional la fel acolo fata de aici. Vezi post-ul meu de mai sus referitor la colegii mei de munca din Berlin si intelegi de ce am o oarecare frustrare.
Daca planul tau e sa emigrezi in AUS/CAD du te. Du te sa vezi cum e sa fii emigrant. Esti si mai aproape de casa. |
Posted 15 February 2019 - 11:23

Posted 15 February 2019 - 11:26

Posted 15 February 2019 - 11:27

Salut, Am primit o oferta de munca in Franta, in Antibes (langa Cannes). 2800E net/luna, adica 42 275E brut pe an. Baiatul de la recrutare mi-a spus ca chiria e undeva in jur de 600E pentru o garsoniera. Intr-adevar 500-700 am vazut pe net. Glassdoor zice ca salariu mediu pentru software dev in Nice (nu am gasit Antibes) este de 40kE brut pe an, adica un pic sub cat as primi eu. Media pe franta este 42kE brut (again, according to Glassdoor), deci aparent nu as fi under-paid. Aici in Cluj iau 1100E net pe luna net, care va creste cu 100-200E pentru ca vreau sa trec la PFA, de asemenea in tara nu platesc chirie, imi permit inca 1-2 ani sa stau cu parintii (am 22 ani). Planul meu pentru viitorul apropiat-mediu este sa strang cat mai multi bani si sa aplic pentru emigrare in AUS/Canada (daca nu castig intre timp la loteria vizelor pentru USA) si nu stiu care din scenariile astea 2 ar fi cele mai ok pentru scopul meu. Mi s-ar parea mai ok sa intreb aici unde pot primi pareri subiective despre oameni, nivel de trai, ce inseamna banii aia acolo etc etc decat sa citesc cat costa 1 ou aici vs acolo si care este salariul mediu. Voi ce credeti, merita? Sunt interesat daca dupa un an sa zicem, as ramane acolo cu mai multi bani in mana decat aici (avand in vedere scopul meu pe viitor spus mai sus). Mersi Dupa ce o sa vezi cum arata Antibes o sa uiti de Sua si Australia.
Asa prost se plateste in Franta? Aveam impresia ca au salarii mai mari. Banii aia ii faci si in Romania... Da, doar ca in Romania locuiesti la Buc sau Cj, si in Franta la Antibes ![]() Cunosc persoane care lucreaza partial in DE si partial in Italia, undeva la mare in Toscana. In pauza de masa merg la plaja, seara dupa munca se intalnesc cu familia pe plaja, dau o plimbare pe faleza.....e alta viata. Iar Antibes ca oras e superb. La 22 de ani nu ai nimic de pierdut, doar de castigat. Edited by giuliani, 15 February 2019 - 11:32. |
Posted 15 February 2019 - 11:29

2800euro net pe PFA in franta e cam taca daca e cu carte de munca mai merge
|
Posted 15 February 2019 - 11:29

Quote cum sunt oamenii, mentalitatea, daca exista rasism, daca te descurci cu engleza cat de cat, viata in general samd. Atunci ar fi 2 probleme: 1. Francezii nu prea le au cu limbile straine - vei gasi pe ici pe colo poate si cativa care sa rupa ceva engleza. Dar in general ei doar cu franceza. 2. Softurile lor e musai sa fie in franceza. Deci vei lucra pe un PC unde totul e in franceza si va trebui sa folosesti franceza in softurile pe car le scrii - exceptand liniile de cod. Posibil la munca sa gasesti mai multi vorbitori de engleza, insa nu neaparat francezi. De rasism nu prea - sunt plini de negrii si arabi. |
Posted 15 February 2019 - 11:31

2800euro net pe PFA in franta e cam taca daca e cu carte de munca mai merge
Sa inteleg ca nu stii franceza ? Atunci ar fi 2 probleme: 1. Francezii nu prea le au cu limbile straine - vei gasi pe ici pe colo poate si cativa care sa rupa ceva engleza. Dar in general ei doar cu franceza. 2. Softurile lor e musai sa fie in franceza. Deci vei lucra pe un PC unde totul e in franceza si va trebui sa folosesti franceza in softurile pe car le scrii - exceptand liniile de cod. Posibil la munca sa gasesti mai multi vorbitori de engleza, insa nu neaparat francezi. De rasism nu prea - sunt plini de negrii si arabi. |
Posted 15 February 2019 - 11:32

Posted 15 February 2019 - 11:34

Voi ce credeti, merita? ![]() |
Posted 15 February 2019 - 11:35

https://www.numbeo.c...patchComparison
1100 - 1300 de euro in Cluj, cu chirie 0 e mai mult decat 2800 in Franta (unde platesti chirie, poate o sa vrei sa vii si pe acasa din cand in cand si preturile sunt mai mari). Deci, strict pentru bani, nu merita sa pleci. Ca si lucru de zi cu zi, iar nu prea merita: probabil o sa nimeresti niste conditii proaste de lucru si IT-ul in Cluj cred ca e mult superior IT-ului in Antibes. De ce s-ar merita sa pleci: da bine la CV experienta in Franta; esti foarte tanar si probabil fara legaturi, ai putea sa experimentezi frantuzoaice/negrese ce or mai fi pe acolo; zona e turistica si ar fi posibil sa iti placa;ai vedea cum e sa pleci de acasa in alta tara, daca tot vrei sa emigrezi in Canda/SUA, unde vei sta ani buni de zile pana sa te reintorci in vizita acasa. In concluzie, un an de vacanta platita cu 10 ore de munca pe zi, probabil ar merge; cu conditia sa te adaptezi pe acolo, sa nu te simti prea singur, eventual lasi masina acasa sa nu te complici. Mai mult de un an, nu merita stat acolo. |
|
Posted 15 February 2019 - 11:41

Ma gandeam sa-mi aduc masina din tara. Nu ma pricep, dar daca e cu numere de RO si proprietarul masinii in acte (mama) are domiciliu in RO, eu as plati ceva taxe daca circul in franta (Asigurari etc, nu ma refer la taxe de drum samd)? Vreau sa fie fair daca vi cu masina din Romania , o sa fie nevoie sa o inscri acolo . Asta se aplica in orice tara in care ai de gand sa lucrezi. Daca ai domiciliu acolo trebuie sa o inscri. Si daca e sa dai peste politai care vor sa aplice legea, va fi nevoie sa iti faci si permis pentru Franta pentru simplul motiv ca nu se pot lua puncte de pe permisul romanesc. Nu platesti nimic, ci faci o cerere , sau ceva de genu. Stiu ca taica-miu a fost nevoit sa il schimbe. A primit cateva avertismente pentru asta Quote Nu stiu franceza numai la un nivel de incepator, baietii de acolo mi-au zis ca e ok cu engleza. Cu engleza nu faci mai nimic in franta in viata de zi cu zi. Edited by Andreysc7, 15 February 2019 - 11:43. |
Posted 15 February 2019 - 11:42

https://www.numbeo.c...patchComparison 1100 - 1300 de euro in Cluj, cu chirie 0 e mai mult decat 2800 in Franta (unde platesti chirie, poate o sa vrei sa vii si pe acasa din cand in cand si preturile sunt mai mari). Deci, strict pentru bani, nu merita sa pleci. Ca si lucru de zi cu zi, iar nu prea merita: probabil o sa nimeresti niste conditii proaste de lucru si IT-ul in Cluj cred ca e mult superior IT-ului in Antibes. De ce s-ar merita sa pleci: da bine la CV experienta in Franta; esti foarte tanar si probabil fara legaturi, ai putea sa experimentezi frantuzoaice/negrese ce or mai fi pe acolo; zona e turistica si ar fi posibil sa iti placa;ai vedea cum e sa pleci de acasa in alta tara, daca tot vrei sa emigrezi in Canda/SUA, unde vei sta ani buni de zile pana sa te reintorci in vizita acasa. In concluzie, un an de vacanta platita cu 10 ore de munca pe zi, probabil ar merge; cu conditia sa te adaptezi pe acolo, sa nu te simti prea singur, eventual lasi masina acasa sa nu te complici. Mai mult de un an, nu merita stat acolo. Nu toti locuitorii din Cluj stau cu parintii sau au la 22 de ani un apartament cumparat si platit deja. Daca initiatorul nu se afla in aceste categorii va plati vreo 300€ pe chirie, minim. In al doilea rand in Cluj ai alte dezavantaje: poluare infinit mai mare, condtii medicale, asigurari, (mult) sub Franta. La Antibes dpdv turistic practic esti zi de zi in concediu. Dezavantajele: familia si prietenii sunt departe. Edited by giuliani, 15 February 2019 - 11:43. |
Posted 15 February 2019 - 11:59

Nu e un salariu enorm. Pe langa chirie, mai trebuie sa platesti mutuala de sanatate, taxe bancare ( can 50 euro/luna), abonament mobil ( sub 50 nu gasesti cu net) . Si salariul ala nu e net, e brut - taxele de sanatate platite de angajator. Impozitul se plateste la finalul anului.
Daca te hotarasti sa pleci: verifica daca firma te sprijina sa inchiriezi apartamentul ( inchirierea e ca un interviu de angajare, iti trebuie "referinte" sau garant), sa te ajute cu banca ( fara "justificatif de domicile" - factura de curent, gaze sau scrisoare manuscrita ca stai la cineva si factura lui de gaze nu iti deschide nici o banca cont!) altfel risti sa nu iti poti incasa saalriul si sa dormi pe strada ( parcurile sunt inchise noaptea) |
Posted 15 February 2019 - 12:03

Nu e un salariu enorm. Pe langa chirie, mai trebuie sa platesti mutuala de sanatate, taxe bancare ( can 50 euro/luna), abonament mobil ( sub 50 nu gasesti cu net) . Si salariul ala nu e net, e brut - taxele de sanatate platite de angajator. Impozitul se plateste la finalul anului. Daca te hotarasti sa pleci: verifica daca firma te sprijina sa inchiriezi apartamentul ( inchirierea e ca un interviu de angajare, iti trebuie "referinte" sau garant), sa te ajute cu banca ( fara "justificatif de domicile" - factura de curent, gaze sau scrisoare manuscrita ca stai la cineva si factura lui de gaze nu iti deschide nici o banca cont!) altfel risti sa nu iti poti incasa saalriul si sa dormi pe strada ( parcurile sunt inchise noaptea) Asigurarea de sanatate imi este inclusa + privata (nu stiu daca la asta te refereai) Edited by wreckdd, 15 February 2019 - 12:04. |
Posted 15 February 2019 - 12:08

In primul rand nu trebuie sa te compari cu nimeni - intotdeauna exista situatii mai bune si mai proaste.
In al doilea rand - nu e treaba nimanui daca mergi in alta tara sau vrei bani mai multi. Eu daca as fi in locul tau as aduna bani in urmatorii 5 ani si mi-as cumpara o casa (sau macar avansul pentru o casa). Tu stii cati bani pui deoparte ca azi sunt tentatii la tot pasul, dar daca reusesti sa pui deoparte mai multi bani in Franta evident ca merita sa pleci. Ideea este ca exista riscul sa treaca timpul si sa ajungi pe la 35 si sa ramai doar cu amintirile fara sa ai ceva concret - casa, masina, whatever, in ziua de azi tentatiile sunt mari. Timpul trece repede si banii se aduna incet - cate putin in timp mai mult. In Franta ma gandesc ca va creste salariul, nu vei ramane cu salariul din primul an. |
|
Posted 15 February 2019 - 12:25

Cluj e un Bucuresti mai mic, adica aceleasi probleme in mare la posibilitati mai mici. Ce dracu ne cacam pe noi cu dezvoltare profesionala, in Cluj 90% fin firme fac outsourcing ce dezvoltare bagi acolo mai sus de software architect? Pe de alta parte in tarile cu apa calda ai Go To Market sunt oamenii aia care chiar stiu ce e aia produs si produc bani, de cele mai multe ori lucrand cu un roman ca sa le ramana mai mult in mana. Aia care produc banul si au cu adevarat dezvoltare profesionala, niste baieti super tari care merg de mana cu salesul la CIO companiei sa ii ia banii si au bonus de vanzare. Ca tu stii sa faci nush ce framework si portalul tau rupe tot la numarul de utilizatori e o chestie fara valoare daca ala din Franta, Olanda, UK, USA, PLM nu semneaza contractul.
|
Posted 15 February 2019 - 12:25

Nu e un salariu enorm. Pe langa chirie, mai trebuie sa platesti mutuala de sanatate, taxe bancare ( can 50 euro/luna), abonament mobil ( sub 50 nu gasesti cu net) . Si salariul ala nu e net, e brut - taxele de sanatate platite de angajator. Impozitul se plateste la finalul anului. exagerezi ... comisionul de administrare pe care il platesti lunar e undeva la 2-3 euro , exagerezi grav si cu abonamentul pentru telefonul mobil. E intre 9 - 17 euro , depinde cat de multi GB vrei in 4G, iar cand se termina acei giga in 4G, inca se poate folosi netul dar la o viteza mult mai mica. Cand a aparut htc one m8 l-am luat la abonament cu 24 de euro pe luna, ceva de genu iar fratemiu si-a luat acuma huawei p20 cu vreo 30E pe luna. Iar ca sa ai net + tv acasa platesti undeva la 20-30 de euro , dar depinde de la cine ei , ca poti sa cumulezi netul mobil cu cel fix si ai ceva oferte Edited by Andreysc7, 15 February 2019 - 12:26. |
Posted 15 February 2019 - 12:45

Io cred ca tu pierzi timpu pe softpedia in loc sa impachetezi. Daca nu stii franceza, baga-te la un curs, o sa fie foarte incintati sa te invete. Oricum din proprie experienta iti pot zice ca multi stiu ceva engleza dintre aia cu care chiar trebuie sa interactionezi, doar ca evita sa vorbeasca. Daca incepi in franceza si vad ca te chinui cam o dau ei pe engleza. Conteaza ca macar sa arati ca te stradui
![]() Si daca te duci acolo macar profita si traieste viata, nu te adinci intr-o hruba, ca sa stringi bani "sa faci casa in România". Oricum cind o sa te intorci in vizita o sa ti se para c-ai aterizat in curu Africii ![]() |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users