Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Circus Arts - Scoli de circ - Circul ca sport

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
De la Circ la Sport...

Monociclurile, jongleriile, Rola Bola, slackline-ul, picioroangele etc. - pe care foarte multe persoane nu au avut ocazia sa le vada decat la circ - desigur ca sunt separate de circ. De fapt, cele mai multe persoane care le utilizeaza nu au nicio legatura cu circul. Exista foarte multe persoane care practica monociclismul, jugglingul etc. ca hobby sau ca sport (in unele situatii ca sport organizat, competitional), indiferent ce varsta sau cariera au.

Cu toate acestea, anumite discipline specifice circului - alaturi de cele din categoria mentionata mai sus - au inceput sa capteze tot mai mult interesul persoanelor care cauta alternative educationale sau sportive. Astfel au aparut scoli de circ (Circus Schools) sau asa-numitele "scoli de circ contemporan" dedicate persoanelor cu orice varsta care doresc sa isi imbunatateasca sanatatea si sa dezvolte abilitati pe care sporturile obisnuite nu le dezvolta suficient.

De-a lungul timpului, in anumite sisteme de educatie sau in diverse scoli a fost introdus monociclismul ca disciplina de studiu, deoarece monociclul are un impact pozitiv important asupra dezvoltarii normale a copilului. De asemenea, monociclurile se utilizeaza in scop terapeutic in cazul copiilor cu tulburari de limbaj (monociclismul, in mod surprinzator, este unul dintre mijloacele importante pentru terapia dislexiei), la copii cu autism (deoarece aparent, are un rol ameliorator) sau chiar in cazul persoanelor in varsta (avand potentialul de a preveni sau ameliora anumite boli degenerative ale sistemului nervos). In ultimii ani tot mai multe persoane cu varste intre 40 si 70 de ani au inceput sa practice monociclismul. La topicul Monociclu - monociclism - monociclisti am oferit cu mai multe ocazii resurse in aceste privinte (surse pentru documentare, videoclipuri cu exemple etc.).

Mai recent, in scoli jugglingul a inceput sa fie si el utilizat in curricula educationale. Cateva exemple, am oferit recent la topicul Juggling sau Jonglerii si Sport:
https://forum.softpe...8#entry24099851
In prima pagina a topicului am mentionat/ tradus cateva resurse care atesta impactul important al jugglingului asupra creierului. Este in primul rand unul dintre putinele sporturi care dezvolta intens conexiuni nervoase intre emisfera stanga si emisfera dreapta a creierului, coordonarea psiho-motrica, motricitatea fina, atentia si toleranta la frustrare fara a presupune un efort fizic ridicat. De aceea este un sport adecvat inclusiv persoanelor in varsta (conform unei cercetari pe care am mentionat-o in topic persoanele in varsta pot ajunge aproape la aceleasi performante in juggling ca si cele foarte tinere, comparativ cu monociclismul, de exemplu, in cazul caruia nu pot fi asteptate performante deosebite in cazul persoanelor in varsta). In ultima decada au aparut tot mai multe sporturi hibride in care se utilizeaza jonglerii (in special cu mingi sau maciuci de jonglat).
Jongleriile nu sunt doar cele cu mingi (cum erau in egiptul antic) sau cu mingi de contact (inspirate de bila Tai-Chi folosita de calugarii Shaolin sau mingile Baoding) sau cu poiuri (mostenite de la bastinasii Maori din Noua Zeelanda) sau cu Yo-yo si Kendama (mostenite de la japonezi), ci se intind pana la jonglerii cu arme (cutite, maciuci sau alte arme preluate, deseori, din Wu-Shu, fie cu arme de foc), ustensile de bucatarie (pahare, tacamuri, farfurii) etc.

Slackliningul (am deschis un topic si pe aceasta tema, cu titlul Slackline si slacklining - se pare ca sunt singurul care incearca sa promoveze astfel de sporturi pe aici) se adreseaza oricarei varste (este mai putin dificil decat pare) si are potentialul de a dezvolta echilibrul si coordonarea motrica (aproape) la fel de mult ca monociclismul (care necesita o perioada mult mai lunga de invatare si eforturi mai ridicate). De aceea, slackliningul ca sport aproape ca a explodat in ultimii ani, fiind imbratisat de tot mai multi amatori.

Rola Bola are potentialul de a dezvolta echilibrul intr-o mare masura si se invata foarte repede (in cel mult cateva ore sau de-a lungul a cateva zile, in functie de pregatirea anterioara in sporturi corelate si in functie de varsta - este necesar un anumit timp pentru formarea legaturilor nervoase). Rola Bola s-a utilizat destul de mult in vederea invatarii surfingului, snowboardingului, skateboardingului etc.

Stiltwalking (mersul pe picioroange sau "stilts") are radacini istorice vechi si s-a utilizat atat din considerente practice cat si in scop recreational. La ora actuala exista tipuri de picioroange care se folosesc in anumite sporturi extreme, dar de cele mai multe ori le vedem in show-uri, deseori asociate jugglingului. Este o disciplina care prezinta riscuri ridicate de accidentare, motiv pentru care lipsesc din anumite "scoli de circ" (scolile de circ fiind adresate, asa cum spuneam, persoanelor care cauta alternative sportive sau care doresc sa aiba experiente de tipul celor intalnite la circ si pe care le practica doar ca hobby).

Majoritatea disciplinelor sau dispozitivelor enumerate mai sus le gasim in aproape orice club de monociclism sau de juggling si nu numai.

Toate acestea, alaturi de cercuri Hula-Hoop, inele (cercuri) pentru jonglat, farfurii pentru jonglat, palarii pentru jonglat, Diabolo, Staff-uri, sarma (pentru mers pe sarma), trapez si alte elemente acrobatice (uneori readaptate din motive de ordin pedagogic sau medical) le putem in gasi in acele "Scoli de circ" adresate persoanelor de orice varsta care cauta alternative sportive.
In astfel de scoli se pot invata "arte" similare celor intalnite la circ (dar care se pot constitui intr-un punct de plecare si pentru cei care doresc sa devina profesionisti - artisti, acrobati, performeri etc. - cu toate ca astfel de scoli nu pregatesc relamente profesionisti).

La fel ca in cazul monociclurilor sau a jugglingului, "Artele Circului" (Circus Arts) au patruns in ultimii ani (mai ales in S.U.A.) si in educatia din scoli, fiind foarte distractive pentru copii (nu doar instructive).

Anumite discipline sportive de acest gen s-au dezvoltat si ca forme de Yoga, de exemplu, Slackline Yoga, Accro-Yoga, Aerial Yoga (ultima adresandu-se in special persoanelor de sex feminin) etc.

Cu ceva intarziere fata de Occident a inceput sa se manifeste si la noi un anumit interes pentru "Scoala de circ", anumiti parinti optand pentru a-si trimite copiii la astfel de cluburi decat sa-i orienteze catre sporturi conventionale (mainstream).

Ba chiar si in scolile noastre au inceput sa patrunda aceste arte sportive. Am fost surprins sa gasesc un astfel de exemplu pe Facebook: https://www.facebook...ecirc.alandala/

Attached File  Alandala.jpg   130.88K   4 downloads

Pagina de web oficiala a acestor organizatori de cursuri si ateliere de circ (Alandala Circus Project) este in link: http://alandalacircus.ro/
Dupa cum se vede in citatul urmator "scoala de circ" este deschisa oricui:

Quote

Alandala te invită să încerci o activitate ludică și spectaculoasă, accesibilă copiilor, tinerilor și adulților curioși de acest domeniu sau pur și simplu doritori de mișcare.

Puteti consulta si articolul urmator: http://www.turnulsfa...rc-contemporan/

Alta "Scoala de Circ" ce se adreseaza "copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 80 ani" este "Funny Circus Skills and Party" din Bucuresti: https://www.funnycir.../scoala-de-circ

Puteti consulta si articolul Şcoala din Bucureşti de la care niciun copil nu vrea să chiulească.

O alta "Școala de circ" exista la Casa Studentilor din Timisoara: https://ccs-tm.ro/scoala-de-circ/

Attached File  CST.jpg   103.55K   4 downloads

Iata (pentru comparatie) si un exemplu de "Circus School" din Londra ("Forgotten Circus School"): https://forgottencircusschool.com/
Iata si o invitatie:

Quote

Our circus skills classes and workshops are available for everyone, no matter what your proficiency or current skills. Here at Forgotten Circus we make it all about your journey of self-discovery and wonder, teaching you new circus skills, providing a novel and creative way to get fit, and most importantly, making sure you have fun doing it. Book a class today, and get ready to start your journey.

Pentru fiecare din cele doua articole romenesti citate voi cita si doua articole in limba engleza:
Circus: Athletic alternative to traditional youth sports
Never too young or too old to learn circus tricks

Am selectat si cateva videoclipuri care ar putea sa vi se para interesante:

"Looking for a new workout? Try circus arts"

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/VQSGH-R2fq8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

"Carousel Kids: Circus Arts for Kids"

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/-uL2DmARJwQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Majoritatea "disciplinelor" studiate in scolile de circ contemporan (in cele mai multe cazuri ca sport, fitness, hobby etc.) nu mai sunt practicate in arena, ci in sali de sport, in natura sau in public (de exemplu, in varful muntelui sau in parcurile din orase). Astazi lumea (vorbesc de lumea civilizata), de regula nu se mai mira cand vede persoane de orice varsta antrenandu-se in vederea invatarii unui pattern de juggling cu mingi intr-un parc din centrul orasului, plimbandu-se pe o pista de ciclism cu monociclul sau facand downhill cu monociclul montan (Muni) pe un traseu de mountain biking, jongland cu maciuci pe un slackline, instaland linia de slackline deasupra unei piscine, jongland cu mingi in timp ce face jogging pe strada ("joggling" se numeste acest sport) etc.

Pentru a intelege mai bine ce este circul contemporan puteti vedea si urmatorul videoclip ("Documentary: Into the Circus Sphere"):

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/veugEXx2aRE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Iata si un exemplu, de Aerial Yoga ("Aerial Flow Yoga"):

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/IhvHFxg_U60?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Deoarece consider ca Rola Bola nu ar trebui sa lipseasca din dotarea celor care doresc sa faca miscare la domiciliu si nici nu este greu de invatat (totusi prezinta niste riscuri de accidentare daca nu este abordata corect in etapa de invatare) voi incheia cu un tutorial pentru Rola Bola care include la final si cateva demonstratii cu manipulari de obiecte (de exemplu, juggling) pe Rola Bola:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/NsihfuZ0bMg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Rola Bola contribuind semnificativ la dezvoltarea echilibrului nu ne ajuta doar sa nu cadem prea usor (de exemplu cand alunecam pe gheata), ci si sa putem aborda mai usor si mai rapid alte sporturi cum ar fi: schiatul, snowboardingul, skateboardingul, waveboardingul, monociclismul, slackliningul etc.

Edited by _-_, 16 February 2019 - 10:11.


#2
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
AntiGravity Yoga sau Aerial Yoga (nu imi dau seama daca sunt diferite, deoarece ambele utilizeaza un hamac in modalitati ce par identice) reprezinta un nou trend in Fitness. Conform Wikipedia Aerial Yoga este un tip de Yoga care combina posturi Hatha-Yoga traditionale cu Pilates si dansul.

"Aerial Hammock" difera de "Aerial silk" (sunt materiale si discipline diferite).
De regula, "aerialele" sunt imbratisate de catre persoane care au abilitati gimnastice si artistice (cu fundament in gimnastica artistica), insa anumite trick-uri pot fi practicate si de catre oameni fara abilitati speciale.

Exemple (inclusiv la nivel sportiv competitional):

BRANDON SCOTT - ALL STAR HAMMOCK - AERIALYMPICS SLC JULY 2018

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/-LOvRPhwmsg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Aerialympics 2017- Mary-Kate Metzger- Intermediate Silks- Winner 1st Place

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/yVtmvZA5wpw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Cum spuneam in primul post, Aerial Yoga este o disciplina practicata in principal de catre persoane de sex feminin. Dar exista si contraexemple. Iata o disciplina "derivata", adaptata persoanelor de sex masculin:

Aviana Aerial Yoga for Men

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/kup4N3gVXcc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Si acum, revenind la "simplitatea" placii de echilibrare (Rola Bola, Rolla Bolla, Balance Board etc.), iata un exemplu de antrenament in care se utilizeaza o varianta de Rola Bola comercializata sub brandul "IndoBoard":

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/T4J4CrwnjIA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Cine nu are o Rola Bola (in Romania este cam greu de gasit asa ceva) isi poate improviza una dintr-o placa de skateboard si un pet (sticla de plastic) dupa modelul oferit de Braille Skateboarding:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/kKKUfpmsGX4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Insa si mai bine va fabricati una mai "serioasa": http://www.kimsconne...-from-kims-dad/
Va puteti inspira si din aceasta dezbatere: https://jugglingedge...hp?ThreadID=223

Un alt obiect care dezvolta echilibrul si coordonarea este globul:

In acest sens vedeti urmatorul tutorial:

Globe Walking Tutorial

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/eWzQOkOdePE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#3
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Stilts (Picioroange)

INTRODUCTION TO STILTS WALKING - TUTORIAL - At New Jersey Circus Center

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ZxJqMMzwxOI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

5 year old Stilt Walker

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/v3dJm0A73p4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Rodger Monette walking on stilts with the greatest of ease

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/idBCFch8mfE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

How To Fall On Stilts - Slackrobats Stilt Walking Tutorial

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/apxyl0EUbws?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

How to Use Jumping Stilts : How to Get Up After Falling Off Stilts

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/MSZ69NFv0-4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Échasses Urbaines / Jumping stilts / Powerbocking : Street freestyle & Flat 2014

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/1iATQCeHHh0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#4
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Funambulism sau Tightrope walking (mersul pe funie intinsa sau mersul pe sarma intinsa).

AWESOME ROPE BALANCING!!! MUST WATCH...

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/XgFr3xfaBBI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Exista si un topic dedicat acestei teme ("Mersul pe sarma") in care exact cu un an in urma (cand nu prea aveam habar cu ce se mananca treaba asta) imi dadusem si eu cu parerea inainte de a ma apuca efectiv de slacklining (ma amuza un pic ce scrisesem pe vremea aia): https://forum.softpe...8#entry22452099

Daca va intereseaza un versus intre slacklining si tight rope/ slack rope walking puteti urmari videoclipul urmator:

Tight Rope vs Slackline - Freddy Nock vs Samuel Volery

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/o9NH6UMeMVY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Iata si o serie de videoclipuri mai "extreme", incluzand exemple de practicare a mersului pe sarma fie ca show fie ca sport competitional:

Farthest tightrope walk in high heels // Guinness World Records Italian Show (Ep 6)

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ifay7nVE-K4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

This is what happens when you fall during tightrope walking competition

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/vda2wnDvJxM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Nik Wallenda Crosses 1,500-Foot Grand Canyon Gorge on Tightrope

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/MX_jFK9Zf5k?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#5
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Juggling Promo 2018 Héctor Felipe Ramírez

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/vIFX-vklwMw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#6
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Circus Tips Online

https://www.youtube....LnYnZxvA/videos

#7
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Iris Graziano-Fleming: Unicycle

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/jebMMRQM2x8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#8
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Circus Schools Project 2019

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/OKtrYDpWUPA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Circus Arts Slackline promo video in association with Pacific sport

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Tu1sugdTKIc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

San Diego Circus Center

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ojUD54WGrFs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Sharm Circus School - Poi workshop with Suhail Khoury

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/MEPhcFMEcw0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#9
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Cirque de Kabul. Afghan children find hope & the joy of childhood in a circus school

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/3O4nO3umGWk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#10
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Beautiful Circus Girls 2015 in 4k UHD

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/6oQv1tui-k8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#11
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
How social circus change my life? | Galina Ryom-Røjbek | TEDxSofia

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/izOtxoAcK7I?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

A world unicycle champion, Danish citizen, born in Bulgaria, is sharing her passion for unicycling and social circus in favor of those in need. Through social circus Galina is aiming to build bridges and break down barriers between people and groups, using circus as a physical and pedagogical tool to bring people together. A world champion medalist with more than 20 years’ experience as a Unicycle athlete and Circus Artist. She graduated at the contemporary circus school in Copenhagen, Denmark AFUK (the Academy for Untamed Creativity) in 2013. Galina was born in Bulgaria, raised in Denmark. She is currently living in Sofia the Capital city of Bulgaria. An outstanding person, with great initiatives and a strong desire to improve through learning, have led to a successful move to present high-level performances with her unicycle, modern circus art, and social circus activities. This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community.

#12
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Un skill dificil:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/5Q2ODUGMieA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#13
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Circus School - Year 1

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zxyNBM1FsQc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#14
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Conform unui articol publicat de Science Daily (University of South Australia) pe 9 mai 2019 cercetatorii reveleaza adevarata valoare a skill-urilor de circ si abilitatea lor unica de a furniza beneficii semnificative privind sanatatea mentala pentru copiii australieni.
Articolul este in limba engleza: https://www.scienced...90509101843.htm

In multe tari scolile de circ adresate persoanelor de orice varsta, dar mai ales copiilor, tind sa se raspandeasca in defavoarea cluburilor sportive in care se practica sporturi traditionale.
Anumite scoli din lume integreaza in curriculum asa-numitele "circus arts" sau cel putin monociclismul si/ sau juggling-ul.
In Romania, exemplele sunt extrem de putine (noi nu avem nici macar cluburi de juggling sau de monociclism in majoritatea oraselor). Nu imi explic de ce interesul este atat de scazut (poate din cauza ca romanii asociaza circul cu "balciul", clownii, spectacole care sa ii distreze pe copii etc., termenul avand conotatii negative?). Chiar si pe YouTube, videoclipurile publicate pe aceasta tema sunt destul de rare si in majoritatea cazurilor cu un feedback minim sau total lipsite de reactii (ca si topicul de fata). Iata cateva exemple alese la intamplare, dar care mie mi se par frumoase (ma bucur ca exista si ca sunt persoane entuziasmate de aceste lucruri in loc de a fi pasionate de fotbal sau alte sporturi care ofera la fel de putin dezvoltarii armonioase din punct de vedere fizic si psihic):

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/T25OOYsCQvs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/xk1QKBz0KCc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/HmZlFSKCvNQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/q2OnKnM6oJ8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#15
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Unicycle - Circus Camp June 2019

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Q30RZBvbrOI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#16
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
"Scoli de circ recreational" din Romania:
http://alandalacircu...cus-in-romania/

Attached File  Circus-school-in-Romania-final.jpg   374.14K   1 downloads

Timișoara: https://web.facebook...coaladecirc.tm/
Cluj: https://web.facebook.../circusfairies/
Sibiu: https://web.facebook...ecirc.alandala/
Brașov (Update: din păcate, școala de circ din Brașov s-a închis) : https://web.facebook.com/bynextstep/
București: Funny circus: https://web.facebook...nnycircusparty/
București (Update: Școala Buduruși și-a închis sediul, dar are activități ocazionale): Școala de circ Buduruși: https://web.facebook...68820216599152/

#17
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Cyr Wheel of Fortune

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/iQmWYzLb368?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#18
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Hula Hooping Basics | Hula Hooping

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/yE5G0cmHNj4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate