Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!
 Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA
 Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac
 Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...
 

Un pas mic pentru om, o minciuna uriasa pentru omenire

  • Please log in to reply
62 replies to this topic

#55
hwplanet

hwplanet

    Cont sters.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,641
  • Înscris: 05.07.2018

View Postericmario, on 11 februarie 2019 - 19:59, said:

Tu îți dai seama că râzi de tine?
"Ateriza" vine de la Terra.
"Amartiza" vine de la Marte.
"Aseleniza" vine de la Lună.
"Ameriza" vine de la mare, ocean, apă, ce vrei tu. Gândește-te la un hidroavion.

Deci oricine poate "ateriza" oriunde, depinde cât de scump e biletul de avion.  Acum ai înțeles? Posted Image

Haha. Nu te-ai prins tu prietene. Eu de ce am spus asta, pentru ca doar Ateriza este singurul cuvant corect. Celelalte cuvinte sunt non-sensuri, nu se va intampla niciodata in realitate. Tu razi singur de tine ca inca mai crezi aceste aberatii cu aselenizarea, ia mai du-te tu o data pe luna si vezi ce mai gasesti pe acolo.

Nu mai folosi cuvinte care nu reflecta realitatea, fictive, imaginare.

Edited by hwplanet, 11 February 2019 - 20:02.


#56
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,014
  • Înscris: 23.09.2005

View Posthwplanet, on 11 februarie 2019 - 19:06, said:

Teoretic acum ar fi trebuit deja să plecăm pe alte planete de multă vreme, ce durează atât de mult timp?

"Mult timp" asta, e ceva relativ, caci nu exista o programare stricta ce trebuia respectata. Posted Image

View Posthwplanet, on 11 februarie 2019 - 19:06, said:

Să îl citez pe domnul, Neil Armstrong, "Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire"

Diferenta dintre atunci si acum este urmatoarea, pe vremea aia "pasii" astia mari erau urmariti cu sufletul la gura de toata lumea, acum insa pasii mai mici trec nevazuti. Dar ei se fac si in prezent:




Primul experiment biologic pe Lună, reuşit de China. Testul, desfăşurat în cadrul misiunii Chang'e-4 de pe partea nevăzută a satelitului

Cercetătorii chinezi anunţă, marţi, că au reuşit primul experiment biologic pe Lună, seminţe de bumbac încolţite, acesta fiind unul dintre testele desfăşurate în cadrul misiunii Chang'e-4, pe partea nevăzută a satelitului natural al Pământului.

Agenţia spaţială chineză a şi publicat imagini cu realizarea cercetătorilor, seminţe de bumbac ce au încolţit.

[ https://3c1703fe8d.site.internapcdn.net/newman/gfx/news/2019/acottonseedl.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Sonda Chang'e-4, care a ajuns pe partea nevăzută a satelitului natural al Terrei pe 3 ianuarie, avea la bord, într-un container sigilat, exemplare de floră şi faună din şase specii/ soiuri - bumbac, rapiţă, cartof, creson, musculiţă de fructe şi drojdie -, cu scopul de a crea o minibiosferă, unde să se dezvolte primele plante pe Lună. Seminţele de bumbac au încolţit după ce specialiştii de la centrul de pe Terra au transmis comanda ca acestea să fie udate cu apă.

Premiera este considerată un pas important în explorarea spaţială pe termen lung, care include şi călătorii pe Marte. Ideea este ca astronauţii să îşi producă hrana în spaţiu şi să reducă timpul pierdut cu realimentarea de pe Terra, în condiţiile în care călătoria pe Marte durează aproximativ doi ani şi jumătate.
Cercetătorii au reuşit deja să cultive plante pe Staţia Spaţială Internaţională, dar niciodată pe Lună.

În urmă cu câteva zile, China a făcut publice şi primele imagini panoramice de pe partea ascunsă a Lunii. Agenţia spaţială chineză a publicat imagini panoramice la 360 de grade realizate de camera video instalată pe sonda Chang’e 4, care arată o suprafaţă gri şi plină de cratere a Lunii.

Imaginile au fost transmise prin intermediul satelitului Queqiao şi vor permite cercetătorilor să realizeze o analiză preliminară a zonei unde a fost plasată sonda, potrivit presei chineze.
Sonda lunară Chang'e-4 - numită astfel după zeiţa Lunii în mitologia chinezească - a fost lansată, cu ajutorul unei rachete Long March-3B, în decembrie, de la baza spaţială Xichang, din sud-vestul Chinei.
Chang'e-4 a ajuns pe 3 ianuarie pe partea nevăzută a Lunii - iar China a devenit astfel prima ţară din lume care a reuşit o asemenea performanţă - şi a trimis la momentul respectiv o primă imagine satelitului Queqiao, care asigură comunicarea cu centrul de comandă de pe Terra, a anunţat Agenţia spaţială chineză.
După aselenizare, Chang’e 4 a eliberat un rover, Yutu 2, care are ca scop explorarea suprafeţei Lunii.

Guvernul de la Beijing investeşte miliarde de dolari în programul său spaţial, având în plan lansarea unei staţii spaţiale cu echipaj uman până în 2022, dar şi trimiterea de astronauţi pe Lună.
Chang'e-4 este a doua sondă spaţială trimisă de China pe Lună, după roverul Yutu (Iepurele de jad), care a aselenizat în 2013.
Chang'e-4 va efectua şase experimente concepute de cercetătorii chinezi şi patru străine, inclusiv studii privind radiofrecvenţa joasă, care au ca scop rezolvarea problemelor legate de comunicare cu partea ascunsă a satelitului. De asemenea, sonda va efectua teste privind radiaţiile şi structura minerală, potrivit agenţiei de stat Xinhua, care citează conducerea Agenţiei spaţiale din China.
În 1959, Uniunea Sovietică a fost prima ţară care a obţinut primele imagini cu partea nevăzută a Lunii.

China a pregătit această misiune, una foarte dificilă din punct de vedere tehnologic, timp de mai mulţi ani. Una dintre provocările majore a fost sistemul de comunicaţii, rezolvată de China prin lansarea, în mai 2018, a satelitului Queqiao pe orbita Lunii, acesta acţionând ca intermediar între satelit şi Terra.
De asemenea, instrumentele cu care este dotată sonda au fost concepute astfel încât să reziste fluctuaţiilor de temperatură mari între noaptea lunară - minus 173 de grade Celsius - şi zi - 127 de grade Celsius.
Guvernul de la Beijing plănuieşte să lanseze o altă sondă lunară, Chang'e-5, spre sfârşitul acestui an, pentru a colecta mostre şi a le trimite pe Terra.
Totodată, între marile ambiţii spaţiale ale Chinei se numără un lansator reutilizabil, până în 2021, o bază lunară şi un rover marţian.

Edited by Phobos, 11 February 2019 - 20:05.


#57
SacDePureci

SacDePureci

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,669
  • Înscris: 12.02.2007
Tare as dori sa întâlnesc în viata reala un personaj ca hwplanet. Din "păcate" sunt înconjurat doar de oameni inteligenți.
Lipsa activității cerebrale te poate prosti grav. Creierul e ca un mușchi, dacă nu îl folosești se atrofiaza.


#58
LORELYAN

LORELYAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,704
  • Înscris: 15.08.2006

View PostSacDePureci, on 12 februarie 2019 - 20:03, said:

..Din "păcate" sunt înconjurat doar de oameni inteligenți.
..

Nu spera prea tare, inteligenta nu este molipsitoare !

Referitor la titlu, poate incearca lumea sa realizeze ce-a vrut sa spuna Armstrong folosind expresia "Protective Layers".

#59
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007
Nu e nici o minciuna. Omul a ajuns pe luna. De mai multe ori. S-a transmis chiar si la televizor.
Acum nu se mai duc acolo ca au vazut ca nu e petrol. Plus ca intre timp au aflat ca centura de radiatii Van Allen e periculoasa si nu vor sa mai riste.

https://www.nasa.gov...II_Problem7.pdf

Uitati aici cum au trecut americanii prin centura si nu au patit nimic.....in viteza.

Edited by Clovis, 12 February 2019 - 21:41.


#60
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005
Este interesant ca și concept experimentul biologic chinezesc, cine a văzut filmul "Marțianul" poate își aduce aminte de ideea că cine crește o recoltă pe un teren practic "colonizează" cel teren și îl ia în stăpânire, deci putem spune că Luna este acum chinezească.

https://www.humanmar...om-martian.html



[ https://3.bp.blogspot.com/-nzitrWFvapk/VhAdS54b9DI/AAAAAAAABQ8/-e3t5TP5_78/s1600/Once%2Byou%2Bgrow%2Bcrops%2Bsomewhere%252C%2Byou%2Bhave%2Bofficially%2B%2527colonised%2527%2Bit%2B%2528The%2BMartian%2529.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#61
hwplanet

hwplanet

    Cont sters.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,641
  • Înscris: 05.07.2018

Quote

Tare as dori sa întâlnesc în viata reala un personaj ca hwplanet. Din "păcate" sunt înconjurat doar de oameni inteligenți.
Lipsa activității cerebrale te poate prosti grav. Creierul e ca un mușchi, dacă nu îl folosești se atrofiaza.

Adevarat. Lipsa activitatii cerebrale se produce in momentul cand nu mai poti filtra informatiile prin filtrul ratiunii, o data ce esti indoctrinat vei crede tot ce spune unul si altul, fara sa mai cercetezi sa vezi daca-i adevarat.

#62
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005
Apropo de întoarcerea pe Lună, într-un documentar am văzut un interviu luat unui proiectant de Cazinouri și omul ăla spunea ceva interesant.
Dar să începem cu începutul, documentarul era despre o firmă germană care dezvoltase în al doilea război mondial un sistem de stabilizare pentru nave, era vorba de niște aripi reduse amplasate sub linia de plutire în apă care mențineau nava stabilă și astfel creștea precizia tirului cu tunurile de bord, după război specialiștii din firmă au ajuns în SUA dar dezvoltarea în continuare a sistemului sa oprit deoarece vremea Cuirasatelor trecuse, la fel și vremea tunurilor, se foloseau portavioane și rachete pentru bătăliile navale, dar relativ recent invenția și-a găsit o nouă utilizare, noile nave de croazieră de lux au nevoie să fie stabile pentru ca pasagerii VIP să nu aibe rău de mare și cel mai important la cazinoul de la bord este important să se poată juca la ruletă sau la mesele de biliard. De ce e important ca ruleta să fie stabilă ? Pentru că pe navele astea care sunt cazinouri plutitoare se joacă atunci când nava este în apele internaționale și nu se plătește impozit la câștiguri, interesant nu ?
Ce legătură are asta cu Luna ? Păi proiectantul spunea că poveștile cu mineritul pe Lună sunt fantezii, mineritul a început să nu mai fie rentabil nici pe Pământ, dar pe Lună unde cheltuielile cresc exponențial, și a spus că 100% prima afacere care va fi pe Lună va fi un Cazinou și se va întâmpla atunci când transportul până acolo va fi cel puțin la fel de sigur ca și cel aerian, a spus că banii nu sunt o problemă în industria jocurilor de noroc, în fiecare an numai în Vegas se investește o sumă echivalentă cu valoarea întregului program Apollo. Deci să vedem ce va fi.

Edited by eugeniusro, 13 February 2019 - 22:30.


#63
LiviuStefanLiviu

LiviuStefanLiviu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 383
  • Înscris: 20.02.2019

View PostClovis, on 12 februarie 2019 - 21:35, said:

Omul a ajuns pe luna.  intre timp au aflat ca centura de radiatii Van Allen e periculoasa si nu vor sa mai riste.
au trecut americanii prin centura si nu au patit nimic.....in viteza.
Posted Image Posted Image
tintesti prea sus, boss!!! tu crezi ca se prind globerii de ce vrei sa zici?
mai usor

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate