Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Retete lacto-vegetariene
Last Updated: Apr 01 2019 22:41, Started by
Velathrine
, Feb 09 2019 10:02
·
0
#19
Posted 10 February 2019 - 02:31
EMPP, on 09 februarie 2019 - 13:08, said:
ochiuri fierte în apă cu o lingură de oțet -poșate- ai incercat vreodată? Doar fierte, fara otet. Imi fac mai rau decat cele prajite/omleta. irina2014, on 09 februarie 2019 - 13:57, said: chestii gen quinoa, hrisca? cum esti cu orezul? si aici ai destule variante cum esti cu anumite condimente, cu care poti jongla sa schimbi gusturile (chimion, coriandru, turmric, ghimbir)? Un simplu orez, tras un pic la tigaie si cu niste condimente, poate fi o masa delicioasa peste? fructe de mare? Multumesc pentru sugestii Quinoa am incercat, hrisca nu. Orezul, din pacate, nu-mi place. Mai mananc, dar doar pentru a diversifica, nu cu pofta. Condimente folosesc cu masura, incerc doar sa le evit pe cele iuti/piperate. Peste pane. Fructele de mare nu-mi plac Freddy12, on 09 februarie 2019 - 18:36, said:
Ar trebui sa-ti faci niste analize ca e ceva in neregula cu tine, ori ai probleme la ficat, ori o anemie, ori carenta de vitamine. Iar idei de menu-uri gasesti pe petitchef.ro @giuliani, am incercat diferite combinatii dar, din pacate, mazarea si fasolea chiar nu-mi plac de niciun fel. Ceapa si usturoiul incerc sa le evit din cauza problemelor gastrice. |
#20
Posted 10 February 2019 - 08:49
Nici mie nu imi place orezul, dar risotto, cum a zis Giuliani, sau chiar fiert simplu, dar condimentat (nu iute), cu supa de pui/vita/legume in loc de apa, cu niste parmezan/similar ras, si cand e gata (in farfurie) un avocado taiat cubulete, outina zeama de lamaie, e super.
De aia esti tu probabil subtirica, si eu am de slabit 10 kg )). Edited by irina2014, 10 February 2019 - 08:51. |
#21
Posted 10 February 2019 - 11:44
#24
Posted 10 February 2019 - 14:00
Daca ai reflux gastro- esofagian, nu mai manca prajeli. Sau prăjește in ulei de cocos. Cred ca ai o problema la bila si de aceea nu suporti ouale. Fa-ti o echografie biliară, poate ai pietre.
|
#25
Posted 10 February 2019 - 14:19
richelieu, on 10 februarie 2019 - 13:56, said:
Au contrarie....🙄 On: sarmalute in foi de vita, fara carne, acrite cu lămâie, si cu iaurt grecesc on top Sardine proaspete, infasurate in foi de vita si puse la cuptor, cu putin ulei si zeama lămâie peste. Ar trebui si ou, amestecat in zeama respectiva, dar nu mi a a plăcut, mai bun fara |
#26
Posted 12 February 2019 - 01:00
Freddy12, on 10 februarie 2019 - 14:00, said:
Daca ai reflux gastro- esofagian, nu mai manca prajeli. Sau prăjește in ulei de cocos. Cred ca ai o problema la bila si de aceea nu suporti ouale. Fa-ti o echografie biliară, poate ai pietre. Nu mananc prajeli. Multumesc pentru recomandari, dar, dupa cum am spus, toate analizele (incluzand ecografie abdominala si endoscopie) sunt in regula. Ma gandesc c-ar putea fi si un deficit de enzime digestive, pe care inca nu l-am investigat. |
#27
Posted 13 February 2019 - 04:32
@Velathrine
Din cauza orelor lungi de lucru si a programului oarecum haotic, am fost si eu in situatia de a manca pe fuga, semi-preparate sau doar dulciuri Am cumparat nenumarate carti, am citit internetul din scoarta in scoarta pana am dat de Yotam Ottolenghi. Cred ca am 4 dintre cartile lui dar ultima (intitulata Simple) este cea care m-a facut sa renunt la mancatul aiurea. (reteta atasata mai jos este preferata mea) E adevarat ca eu nu am problemele tale si nici nu pot spune ca ma dau in laturi cand e sa incerc o mancare noua. Intra pe site-ul acesta si vezi daca ti se potrivesc retetele lui: https://ottolenghi.c...cipes/vegetable Nu uita ca poti inlocui unele ingrediente sau poti renunta / diminua cantitatea celor care nu iti plac. Attached Files |
#28
Posted 13 February 2019 - 11:51
Multumesc frumos. Nici eu nu ma dau in laturi de la a incerca mancaruri noi, singura rugaminte a fost sa exclulda, pe cat posibil, ingredientele din lista.
|
|
#29
Posted 14 February 2019 - 08:57
Velathrine, on 13 februarie 2019 - 11:51, said:
Multumesc frumos. Nici eu nu ma dau in laturi de la a incerca mancaruri noi, singura rugaminte a fost sa exclulda, pe cat posibil, ingredientele din lista. Pai la tine ingredientele din lista inseamna mancare fara condimente, fara familia fasolei/verzei, ciuperci, carne (exceptand carnea fada), oua. Practic tu mananci fara proteine de o gramada de vreme, nu stiu cat de sanatoasa e treaba asta, Eu am vorbit serios ca trebuie incercate ingredientele de pe lista cu NU gatite in multe alte moduri cu multe alte condimente. Nu spun sa treci direct la a folosi 15 ingrediente ca indienii, insa eu as fi curios cam ce ingrediente folosesti tu in mod constant. Hai ca la mazare s-ar putea sa apara gazele, dar cu ciupercile chiar nu inteleg cum poate spune cineva ca nu ii plac. Adica daca vorbim de champignon la alea trebuie sa te chinui sa gasesti un gust......asa ca ma gandesc ca exista si o latura psihologica ce te face sa nu agreezi anumite elemente din cauza texturii. |
#30
Posted 14 February 2019 - 11:22
Incerc sa evit condimentele contraindicate in afectiuni gastrice. Folosesc cel mai des oregano, busuioc, rozmarin, patrunjel, marar, uneori cimbru si cuburi cu diferite arome de pui/vita/legume (da, stiu ca nu sunt sanatoase).
Si varza si fasolea sunt cunoscute ca determinand meteorism. Adevarul e ca nici nu-mi plac, deci nu le duc lipsa (V-am zis ca-s mofturoasa, nu? ) Sunt de-acord, o fi si o latura psihologica implicata, dar ceea ce face o mancare apetisanta nu e doar gustul, ci si mirosul, textura si modul de prezentare. Edited by Velathrine, 14 February 2019 - 11:23. |
#31
Posted 14 February 2019 - 12:06
Pai din ce scrii tu acolo ca nu mananci, eu m-as gandi sa mananc multe paste. Chiar daca pui un catel de usturoi nu se simte mai deloc, nu-i ca si cand ai manca usturoiul gol. Apoi, ceapa din nou e complet altfel decat cea cruda. Sau poti pune praz care-i mai fin ca si aroma.
Poti manca spanac scazut sau pur si simplu sotat, fasole boabe blansata, telina piure, dovlecei/zucchini la gratar, umpluti, piure, vinete salata, vinete la gratar, vinete gen parmigiana cu branza sau alte salate de tip oriental, ardei copti, cruzi, umpluti, cartofi dulci, sparanghel, sfecla rosie., morcovi. Toate astea ca si garnituri. |
#32
Posted 14 February 2019 - 12:13
De paste sunt satula pana peste cap, mai putin de cus-cus (cu castraveti murati si gogosari) pe care l-as manca oricand.
Ceapa mai pun in supe si o mananc cruda, la supa de cartofi. Daaaa, vinetele imi plac mult. Si spanacul. |
#33
Posted 14 February 2019 - 12:32
La paste trebuie doar sa incerci alte retete, sunt cu miile
|
|
#34
Posted 17 February 2019 - 20:39
Daca stai sa analizezi trecutul tau, e posibil ca lipsa poftei de mancare sa fie rezultatul unor dezamagiri, a unei depresii?
|
#35
Posted 04 March 2019 - 10:16
#36
Posted 04 March 2019 - 18:52
Daca ai intoleranta la albus de ou fiert mananc cartonul de la oua.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users