Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Retete lacto-vegetariene
Last Updated: Apr 01 2019 22:41, Started by
Velathrine
, Feb 09 2019 10:02
·
0
#1
Posted 09 February 2019 - 10:02
Salutare!
Sunt in pana severa de idei cu privire la alimentatia de zi cu zi, motiv pentru care apelez la ajutorul vostru. Pe langa inapetenta cu care ma confrunt momentan, tin sa precizez ca dintotdeauna am fost destul de "mofturoasa" (gama larga de alimente care nu mi-au placut), dar sunt dispusa sa incerc retete/ alimente inedite (care sa nu se regaseasca in lista de mai jos): - sosuri picante/ piper - ceapa, usturoi, mustar - ciuperci - mazare - fasole - zacusca Lista e mai lunga, dar cele mentionate mai sus ar fi cele de evitat "cu strictete". Prefer retete (lacto) vegetariene, intrucat carnea nu e pe gustul meu (exceptand cea de curcan si pieptul de pui fiert - rar), iar ouale nu sunt bine tolerate de organism. Va-ntrebati cum am supravietuit pana acum? Ei bine, haotic si neregulat. cu paste, cus-cus si salate rudimentare, in mare parte. A venit momentul sa-mi schimb dieta si poate, poate, ajung sa mananc si eu sanatos (pe cat posibil) si cu pofta, nu doar din nevoie. P.S: Nu urmaresc nici sa slabesc, nici sa ma ingras. Astept ideile voastre. Edited by Velathrine, 09 February 2019 - 10:03. |
#2
Posted 09 February 2019 - 10:10
Cum sa nu fie tolerate ouale, sunt pachetele de proteine. Eu zic sa nu-ti strici sanatatea cu diete aiurea si sa mananci normal.
Edited by andreic, 09 February 2019 - 10:11. |
#3
Posted 09 February 2019 - 10:20
No offense
Lista cu - NU - este cam lunga Nu mai ramane decat sa iesi la pascut Si eu sunt de parere ca la modul asta iti vei distruge sanatatea - iremediabil |
#4
Posted 09 February 2019 - 10:31
Pai tocmai asta incerc sa fac, sa mananc -normal- si cat se poate de sanatos, tinand cont de particularitati. Ouale chiar imi plac si am incercat sa le integrez in alimentatie pe cat posibil. mai mananc uneori, dar reactiile digestive ulterioare sunt obiective, nu imaginate de mine.
Naijax, on 09 februarie 2019 - 10:20, said:
... Ei, haide, lista nu-i chiar asa dramatica (realitatea, in schimb.... ) Mare parte din ingrediente le evit tocmai din motive de sanatate (aciditate gastrica, balonare etc), dar in acelasi timp nici nu ma impac cu gustul lor (mazare, fasole) Sunt constienta ca nu pot continua in modul asta, tocmai de aceea am creat acest topic, mentionand ca sunt deschisa sa incerc alimente/retete/combinatii noi, singura rugaminte fiind evitarea , pe cat posibil, a celor de mai sus. Edited by Velathrine, 09 February 2019 - 10:32. |
#5
Posted 09 February 2019 - 10:35
In cazul asta cred ca nu ar fi rau deloc sa apelezi la ajutorul unui medic nutritionist
Categoric - e mult mai in masura decat noi sa vina cu solutii la problemele tale |
#7
Posted 09 February 2019 - 11:34
Pana acum nu am auzit de cazuri in care un om, cat ar fii el de bolnav sa aiba in acelasi timp intoleranta la oua si ciuperi, mazare, fasole.
mananci nere si lactate, lapte batut, chefir la aceeasi masa?? eu le pot combina, nu am nici o problema |
#8
Posted 09 February 2019 - 11:47
@Puferiu, mananc paste (cu branza si smantana, cu sos de rosii facut de mine), cus-cus, cartofi natur/piure (uneori si prajiti) + supa de cartofi, salata verde cu rosii, castraveti si branza feta, cereale, iaurturi si branzeturi. Mananc rar si deloc diversificat - aspectele astea incerc sa le schimb.
@tioopedi, doar la oua am intoleranta. Ciupercile, mazarea si fasolea nu imi plac sub nicio forma (pe langa faptul ca fasolea produce balonare). Si lactatele imi produc disconfort, dar dac-as renunta si la ele, as ajunge sa ma hranesc cu aer. Asa ca le iau "la pachet" cu Degasil. Edited by Velathrine, 09 February 2019 - 11:48. |
#9
Posted 09 February 2019 - 12:30
Cumpara un tratat stintific de nutritie scris de un medic adevarat sau cauta pdf-uri gratuite pe net. Singurul sfat care il pot da e sa te feresti de toate acele sfaturi nutritionale pe care le propavaduiesc diversi boschetari semidocti care se auto-intituleaza antrenori de fitness/specialisti in nutiritie/life coach.
Toti acei antrenori personali care-i vezi tu la sala ca sunt slabi si au six packs ascund un secret teribil, adica abuzul de clenbuterol. Restul sunt povesti pescaresti ... Edited by doxan, 09 February 2019 - 12:31. |
#10
Posted 09 February 2019 - 12:31
Incearca oua de prepelițe. https://sanatatea.co...-beneficii.html
|
|
#12
Posted 09 February 2019 - 12:47
Velathrine, on 09 februarie 2019 - 11:47, said:
@Puferiu, mananc paste (cu branza si smantana, cu sos @tioopedi, doar la oua am intoleranta. Ciupercile, mazarea si fasolea nu imi plac sub nicio forma (pe langa faptul ca fasolea produce balonare). Si lactatele imi produc disconfort, dar dac-as renunta si la ele, as ajunge sa ma hranesc cu aer. Asa ca le iau "la pachet" cu Degasil. https://m.youtube.co...h?v=gqAFLOkeIKU |
#13
Posted 09 February 2019 - 12:57
#14
Posted 09 February 2019 - 13:08
ochiuri fierte în apă cu o lingură de oțet -poșate- ai incercat vreodată?
|
#15
Posted 09 February 2019 - 13:57
din leguminoase incearca si naut, linte
chestii gen quinoa, hrisca? cartofii ii pot face in N moduri, cu/fara lactate/oua "rulada" (chftea la cuptor, meatloaf) din pui/curcan fiert, cu niste condimente, smantana. In loc de ou (ca sa lege) parca am citit ca poti folosi tarate de psyllium (le gasesti la plafar) cum esti cu orezul? si aici ai destule variante cum esti cu anumite condimente, cu care poti jongla sa schimbi gusturile (chimion, coriandru, turmric, ghimbir)? Un simplu orez, tras un pic la tigaie si cu niste condimente, poate fi o masa delicioasa peste? fructe de mare? LE: am facut mai demult un cottage pie vegetarian, foarte-foarte gustos. Dar cu ceapa (calita) in compozitie.... LLE: ex de salata consistenta (reteta de pe net sau tv ppka): rucola (altceva, daca nu iti place), boabe de naut (ideal, trase un pic la tigaie, sa aiba gust/aroma, cu chimion, de ex), masline negre, cubulete de branza, si rosii cherry pe deasupra. Cu o lipie, eventual chiar, uita-te si pe la retete libaneze/orientale/mediteraneene, au foarte multe feluri de mancare gustoase, aromate, fara carne Edited by irina2014, 09 February 2019 - 14:11. |
|
#16
Posted 09 February 2019 - 18:17
Velathrine, on 09 februarie 2019 - 10:02, said:
Salutare! Sunt in pana severa de idei cu privire la alimentatia de zi cu zi, motiv pentru care apelez la ajutorul vostru. Pe langa inapetenta cu care ma confrunt momentan, tin sa precizez ca dintotdeauna am fost destul de "mofturoasa" (gama larga de alimente care nu mi-au placut), dar sunt dispusa sa incerc retete/ alimente inedite (care sa nu se regaseasca in lista de mai jos): - sosuri picante/ piper - ceapa, usturoi, mustar - ciuperci - mazare - fasole - zacusca Lista e mai lunga, dar cele mentionate mai sus ar fi cele de evitat "cu strictete". Prefer retete (lacto) vegetariene, intrucat carnea nu e pe gustul meu (exceptand cea de curcan si pieptul de pui fiert - rar), iar ouale nu sunt bine tolerate de organism. Va-ntrebati cum am supravietuit pana acum? Ei bine, haotic si neregulat. cu paste, cus-cus si salate rudimentare, in mare parte. A venit momentul sa-mi schimb dieta si poate, poate, ajung sa mananc si eu sanatos (pe cat posibil) si cu pofta, nu doar din nevoie. P.S: Nu urmaresc nici sa slabesc, nici sa ma ingras. Astept ideile voastre. Eu am venit “decât” sa-ti spun...pe mine sa nu contezi |
#17
Posted 09 February 2019 - 18:36
Ar trebui sa-ti faci niste analize ca e ceva in neregula cu tine, ori ai probleme la ficat, ori o anemie, ori carenta de vitamine. Iar idei de menu-uri gasesti pe petitchef.ro
|
#18
Posted 09 February 2019 - 22:25
Velathrine, on 09 februarie 2019 - 10:02, said:
Salutare! Sunt in pana severa de idei cu privire la alimentatia de zi cu zi, motiv pentru care apelez la ajutorul vostru. Pe langa inapetenta cu care ma confrunt momentan, tin sa precizez ca dintotdeauna am fost destul de "mofturoasa" (gama larga de alimente care nu mi-au placut), dar sunt dispusa sa incerc retete/ alimente inedite (care sa nu se regaseasca in lista de mai jos): - sosuri picante/ piper - ceapa, usturoi, mustar - ciuperci - mazare - fasole - zacusca Lista e mai lunga, dar cele mentionate mai sus ar fi cele de evitat "cu strictete". Prefer retete (lacto) vegetariene, intrucat carnea nu e pe gustul meu (exceptand cea de curcan si pieptul de pui fiert - rar), iar ouale nu sunt bine tolerate de organism. Va-ntrebati cum am supravietuit pana acum? Ei bine, haotic si neregulat. cu paste, cus-cus si salate rudimentare, in mare parte. A venit momentul sa-mi schimb dieta si poate, poate, ajung sa mananc si eu sanatos (pe cat posibil) si cu pofta, nu doar din nevoie. P.S: Nu urmaresc nici sa slabesc, nici sa ma ingras. Astept ideile voastre. eu as incepe cu a gati in diferite moduri legumele amintite mai sus (mazare,fasole,ceapa, usturoi, ciuperci). sigur exista moduri de gatire care sa te satisfaca, mai ales daca ma gandesc la ceapa care gatita are cu totul alt gust decat cruda. in rest....imi vine in minte risotto. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users