Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Avem justitie? Mai suntem in sigu...

E legal sa montezi o camera pe bl...

Timp/distanta naveta

La multi ani @yo_cristi!
 La multi ani @laurstef!

Fara control la festivaluri !

Creare spuma par cu diferite ingr...

Reclamatie/sesizare
 Viteza fsb cpu variaza

Xiaomi reclame

Air Serbia ptr ruta Bucuresti-Bud...

Multifunctionala cu toner ieftin
 Succesiune, sentina tribunal.

Primariile locale se pregatesc de...

Realizare acoperis foisor DIY

Monitorizat, statistici, blocare ...

Caut card cumparaturi cu cele mai bune beneficii

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
44 replies to this topic

sebisibiu

sebisibiu

Junior Member

• Grup: Members
Nu am considerat niciodata un card de cumparaturi pentru ca nu vreau sa "fiu dator" niciodata.
Acum am aflat ca exista cateva beneficii de genul: puncte, reduceri etc.

Ma gandesc sa-mi fac si eu un astfel de card doar pentru a beneficia de aceste reduceri. Nu ma intereseaza cat este dobanda pentru ca o sa platesc tot la sfarsitul lunii.

Imi puteti spune in acest caz, care este cel mai bun card de cumparaturi pt mine? Care ofera cele mai bune beneficii/reduceri?

Pololica

Pololica

Senior Member

• Grup: Senior Members
Daca nu platesti dobanda, vei plati administrarea cardului. Nu stiu sa fie banca unde sa nu gasesti card cu X rate fara dobanda sau un termen limita pana la care nu platesti dobanda. Diferenta e data de "beneficiile" ulterioare platii la comerciant.

Deci, intrebarea corecta e: cine ofera card de credit (cumparaturi) gratis? Din punctul meu de vedere: nimeni.

Ca sa-ti dau un exemplu: am Card de la ING (card de cumparaturi). Daca folosesc toti banii (cumpar din magazine) de toata suma, pot avea pana la 36 de rate (parca in IStyle sunt cele mai multe, nu mai stiu sigur). Asta inseamna ca 3 ani nu platesc dobanda la banii astia, DAR voi plati 105 lei (35 lei pe an) administrarea cardului. Deci, imparte cei 35 de lei (pe an) la suma utilizata si vei afla dobanda.

Vor fi carcotasi care vor spune: cheltui 1000 E si ii pun in juma de an inapoi, si ii mai cheltui o data si iar ii pun inapoi in juma de an, dar platesc o singura data cei 35 de lei. Da, e corect calclui, depinde cum si in cat timp ii pui inapoi.

laffin

laffin

Senior Member

star bt, parca 25 lei administrare anuala, dar scoti pe puncte mai mult daca ai rulaj mare pe el. eu rulez cateva mii bune prin el lunar si ies ceva puncte.

Edited by laffin, 07 February 2019 - 17:00.

business11

business11

Info Austria

in Europa in mare partea nu prea exista carduri de credit foarte avantajoase din punct de vedere al reducerilor/payback-ului. Exista la ING un card care are reduceri la niste parteneri si costa 35ron in sus.

Eu folosesc cardul Miles & More pentru ca zbor foarte mult si odata pe an primesc un zbor intercontinental gratuit si este ok, in rest nu prea stiu carduri de genul.

sdrc

sdrc

Member

Eu utilizez UniCredit Premium - principalele beneficii :
* cash back (2% din valoarea fiecarei tranzactii, indiferent daca e in rate sau nu) - puncte care se pot converti ulterior in cash (raport 1:1, insa multiplu de 20, maximum 200 lei/ciclu de tranzactionare, valabile 12 luni)
* plata in rate fara dobanda pt. tranzactii de peste 300 lei (maximum 12 rate) + 12/18 rate pt. tranzactiile efectuate la comerciantii cu care s-au incheiat acorduri speciale (eMag, Decathlon, Mobexpert) + oferte speciale (de ex. 36 rate la Altex/Media Galaxy)
* retragere cash fara comision (o zi de vineri/luna)
* transfer necomisionat din contul de card in orice alt cont (insa sumele transferate nu beneficiaza de perioada de gratie)
* acces la Business Lounge (Otopeni si Schwechat)
* asigurare de calatorie inclusa (in anumite conditii).

Comisionul anual este de 200 lei, dar poate fi acoperit cu 180 puncte; am solicitat si am primit comision 0 pt. primul an (limita de credit a fost aprobata pe 3 ani = valabilitate "plastic").

danyel61

danyel61

Fumător

Raiffeisen, 1,5 lei/luna

claz

claz

Active Member

laffin, on 07 februarie 2019 - 16:59, said:

star bt, parca 25 lei administrare anuala, dar scoti pe puncte mai mult daca ai rulaj mare pe el. eu rulez cateva mii bune prin el lunar si ies ceva puncte.
Star BT are si sotia, nu stiu cum se situeaza acum pe piata, dar acum doi ani era cel mai avantajos. Oricum, sunt multe avantaje. I-au oferit la deschidere un descoperit de 25.000 lei, e in functie de venituri.
Am avut raiff, l-am inchis pentru comisioane percepute abuziv. "Comisioane in secolul 21? Ha!" (Asta-i din reclama lor idioata)

vidiandrei

vidiandrei

Active Member

Si ce faci cu punctele alea acumulate ? Primesti ceva de ele ?

laffin

laffin

Senior Member

vidiandrei, on 07 februarie 2019 - 17:51, said:

1 punct = 1 leu. poti plati la comerciantii parteneri cu ele. eu ma duc la cinema city cu ele :))

rich1974

rich1974

Guru Member

vidiandrei, on 07 februarie 2019 - 17:51, said:

la 16 puncte stiu ca iti ia carnetul. ai grija sa nu depasesti.
eu am card de la garanti, e 40 de lei pe an.
cel mai avantajos card este cel care are cei mai multi parteneri de unde poti face cumparaturi in rate fara dobanda. dupa cate am observat, cetelem are foarte multi parteneri.

Edited by rich1974, 07 February 2019 - 18:39.

LensFlare

LensFlare

Tin Foil Mask Society

danyel61, on 07 februarie 2019 - 17:06, said:

Raiffeisen, 1,5 lei/luna

Ai uitat comisionul anual de 40 lei (sau 60 de lei la card de cumparaturi eMAG de la Raiffeidsen).

pexCom

pexCom

Senior Member

sdrc, on 07 februarie 2019 - 17:03, said:

Eu utilizez UniCredit Premium - principalele beneficii :
* cash back (2% din valoarea fiecarei tranzactii, indiferent daca e in rate sau nu) - puncte care se pot converti ulterior in cash (raport 1:1 ...

sdrc, on 07 februarie 2019 - 17:03, said:

Comisionul anual este de 200 lei

Deci trebuie să faci anual debit de 10.000 de lei DOAR cu cardul respectiv, ca să îți acoperi comisionul. Abia apoi intră eventualele puncte.

rosix

rosix

Guru Member

danyel61, on 07 februarie 2019 - 17:06, said:

Raiffeisen, 1,5 lei/luna

Plus 40 lei taxa anuala de administrare ...

Cardul de cumparaturi nu se foloseste musai pentru "beneficii", acestea sunt secundare... Il folosesti pentru perioada de gratie, ca sa ai un buffer de cheltuieli neprevazute in buzunar si pentru plata in rate fara dobanda.  Cand aud cata lume se uita dupa cash-backul ala marunt, ignorand comisionul anual si DAE, ma iau cu mainile de cap.

Eu folosesc Star BT si Raiffeisen card de cumparaturi dar nu pentru beneficii ci pentru rate fara dobanda si pentru un rulaj lunar de cca. 1500 lei pe care ii si pun la loc pana la sfarsitul perioadei de gratie, ca sa nu platesc dobanda.   La Star BT, comsionul anual de 25 lei se cam recupereaza din cash-back la un rulaj lunar de cca 800 lei.

Edited by rosix, 07 February 2019 - 19:50.

rosix

rosix

Guru Member

Ca idee, eu as recomanda oricui care cauta un card de credit sa se gandeasca cum l-ar putea adapta stilului de viata pe care il au, respectiv modului cum cheltuie banii lunar sau ocazional.
Cardurile de credit sunt bune atata timp cat ai rigoare in gestionarea lor (gratie, rate, etc) stii mereu cat ai de pus inapoi si la ce data...

sdrc

sdrc

Member

pexCom, on 07 februarie 2019 - 19:32, said:

Deci trebuie să faci anual debit de 10.000 de lei DOAR cu cardul respectiv, ca să îți acoperi comisionul. Abia apoi intră eventualele puncte.

Atentie la precizarile pe care le-am facut in mesajul initial :
* desi raportul general de conversie puncte->cash este de 1:1, comisionul anual (200 lei) poate fi acoperit cu 180 puncte - acestea se obtin in urma unor tranzactii (cumulate) de 9.000 lei; cu alte cuvinte, dincolo de aceasta valoare esti platit de banca
* prin negociere, se pot obtine avantaje suplimentare (de ex. eu am avut comision 0 pentru primul an)

Eu utilizez cardul de credit pentru aproape toate platile pe care le am de efectuat in mod curent (facturi utilitati, mancare, apa, consumabile, carti, transport etc.) + tranzactiile de valori mai mari pe care le includ in programul de rate fara dobanda (de ex. cheltuieli asociate vacantelor, echipamente audio, mobilier, electrocasnice, revizii auto, asigurari) si obtin suplimentar cel putin 1.000 lei/an peste nivelul comisionului de plata.

Inca doua aspecte importante pentru a intelege de ce e util sa avem la dispozitie un card de credit vs. blocare disponibilitati proprii :
* inflatia : nu mai e deloc neglijabila, indiferent de ce spun cei de la INS; atunci cand achizitionam ceva in rate fara dobanda (sa zicem 12, dar tineti cont ca exista carduri si cu 36 sau chiar 60 in anumite conditii) nu numai ca platim esalonat, dar beneficiem si de faptul ca sumele pe care le rambursam au asociata o putere de cumparare mai mica;
* exista frecvent oferte bune (discount-uri semnificative) pentru produse neperisabile (de ex. detergenti) care pot fi achizitionate in cantitati mari cu plata in rate fara dobanda; eu cumpar detergent/pastile pt. MSV o data pe an si beneficiez de reduceri de 25-30%. Daca ar fi sa folosesc banii proprii, poate nu as putea bloca intreaga suma si m-as multumi cu 1-2 produse si o economie de doar 10-20 lei vs cea potentiala de sa zicem 200 lei.

Edited by sdrc, 08 February 2019 - 10:29.

verdesinegru

verdesinegru

Junior Member

Nu am înțeles-o pe asta cu inflația.
Ție iti ajustează salariul în fiecare an în funcție de inflație?
Dacă da, bravo dar ma îndoiesc ca e la mulți asa.

sdrc

sdrc

Member

verdesinegru, on 08 februarie 2019 - 11:34, said:

Nu am înțeles-o pe asta cu inflația.
Ție iti ajustează salariul în fiecare an în funcție de inflație?
Dacă da, bravo dar ma îndoiesc ca e la mulți asa.

Nu la acest aspect m-am referit; din cate stiu, in ultimii ani majorarile salariale au fost in medie de 4-5%/an in mediul privat si app. triple in sectorul bugetar.
Ce vroiam sa spun priveste tocmai autoprotectia la efectul inflatiei utilizand cardul de credit, e ceva aplicabil tuturor.
Sa luam un exemplu ipotetic cu sume rotunjite : un produs pe care il consumam frecvent ne costa in preturi actuale 120 lei/an (o medie de 10 lei/luna). Din pacate, seful guvernului e incompetent, ministrul de finante asijderea, a.i. produsul nostru ajunge sa ne coste 132 lei/an (11 lei/luna). Utilizand cardul de credit, cumparam azi cu 120 lei si trecem tranzactia in 12 rate fara dobanda, a.i. vom plati lunar cate 10 lei. Imediat dupa scumpire, cu 10 lei/luna nu am mai putea cumpara produsul, ar trebui sa scoatem lunar din portofel inca 1 leu pentru aceeasi marfa (de aceea am spus initial ca "sumele pe care le rambursam au asociata o putere de cumparare mai mica").
Credeti-ma, aplic cu succes acest principiu si obtin anual beneficii consistente.
Mai mult, in unele cazuri, se poate profita de 3-4 tipuri de reduceri cumulative, economia totala fiind mai mult decat semnificativa - exemplu concret, de data recenta (decembrie 2018) : am fost anuntat prin intermediul aplicatiei Cora ca in perioada ... (app. o saptamana) exista o promotie generala la cafea/cacao/ciocolata (reducere 25% vs. pretul la raft). Am constatat la fata locului ca nu era reclama inselatoare, ci "pe bune". La cateva sortimente am obtinut simultan 4 reduceri cumulative - era o promotie data de producator (app. 15%), o alta legata de achizitia in pachete de 2 buc. (10%), suplimentar cea de 25% oferita de Cora si la final cei 2% cash back pt. ca am folosit cardul de credit. Daca ma gandesc bine, peste toate astea am mai primit si puncte Cora, dar aici deja vorbim de mizilicuri.

Edited by sdrc, 08 February 2019 - 12:51.

c_alecs

c_alecs

Member

laffin, on 07 februarie 2019 - 17:59, said:

1 punct = 1 leu. poti plati la comerciantii parteneri cu ele. eu ma duc la cinema city cu ele Posted Image)

La ce comercianti parteneri folositi cardul Star BT pt puncte? Sunt numai comercianti mici cu care nu interactionez deloc. E doar o curiozitate, poate mi-au scapat mie din vedere.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate