Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata
 Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool
 Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 

DECIZIE. TVR 1 vrea să redevină generalist după doi ani și jumate de „canal informativ”

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
102 replies to this topic

#19
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,829
  • Înscris: 28.11.2006
@Iaro, unde ai vazut tu reality show-uri pe canalele YBT? Si nici publicitatea nu ar fi deranjanta. In rest, sunt total de acord cu ce ai scris.

In primul rand e nevoie de o npoua lege de organizare al SRR si SRTV, eventual sa fie reunite, dar cel mai important, sa fie depolitizate. Ar fi indicat un management privat si independent dpdv politic, dar care sa stie cu ce se mananca managementul unui post de radio/TV.

#20
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,969
  • Înscris: 21.08.2008
@RMC Info

Aproape de acord cu tine, deși regret că TVR 1 nu a fuzionat cu Internațional și cu TVR Moldova. Se putea emite același canal cu 3 variante de distribuție (destinată pieței interne, pieței din R. Moldova și publicului internațional), iar programele producție proprie (informative, talk-show, infotainment și divertisment) se pretau pentru acest gen de transmisie și ar fi redirecționat niște resurse către alte proiecte.

--

În fine, noua conducere, care nu mai este așa de nouă, a venit cu o nouă viziune.

TVR1 ar trebui să redevină o destinație pentru consumatorii de divertisment, însă acest lucru se va putea face doar cu multe idei noi și cu formate internaționale de emisiuni, cu succes la public.

TVR2-ul lui RMC este de fapt actualul TVR3, cu emisiuni culturale, majoritatea produse de canalele regionale. Confirmi și tu că este nevoie de acest post.

TVR2-ul propus de conducerea televiziunii publice are o descriere vagă. Ne întoarcem la două canale generaliste de fapt.

Suntem perfect de acord în ce privește TVR Internațional sau TVR I. Eu cred că nu are nevoie de o schimbare de nume, oricum este folosită varianta scurtă a numelui (TVR I), iar I poate însemna și internațional și informativ. Deci actualul TVR 1 poate migra către TVR I.

De fapt, de ce TVR I(nternațional) nu poate lua locul lui TVR 2?

Edited by Koal, 03 February 2019 - 00:03.


#21
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,829
  • Înscris: 28.11.2006
TVR 2 ar trebui sa fie un canal pentru tineret si copii. Sa dea dimineata desene animate si lectii pentru elevi, cum era pe vremuri Telescoala, dar gandite pentru copiii de azi (eventual cu o varianta interactiva, cu un site si o aplicatie dedicate, de preferinta in colaborare cu Ministerul educatiei. Iar dupa-amiaza si seara sa aiba programe pentru adolescenti si tineri: seriale, filme, emisiuni despre stiinta, chiar divertisment.

Iar TVR 3 as preia misiunea fostului YVR Cultural: teatru TV, concerte de muzica clasica saui opera. documentare, inclusiv realizate de posturile regionale.

#22
BogdanI33

BogdanI33

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,553
  • Înscris: 03.01.2019
Eu aș lăsa TVR 1 și 2 generaliste.
TVR 3 exact cum este acum, să preia emisiuni de la stațiile regionale.
În schimb aș face un canal de sport gen Teledeporte la spanioli cu competiții doar din România  (TVR transmite deja meciuri de handbal masculin și feminin din campionatul național; mai pot să transmită competiții inedite cum ar fi Turul României la ciclism care nu se vede nicăieri,rugby,polo,Liga 3 fotbal  (sunt echipe de renume aici...Rapid și Steagul Roșu Brașov sunt cel mai bun exemplu),baschet,volei,atletism,box, caiac-canoe (sportivii de la Exatlon sunt cel mai bun exemplu că sunt multe competiții care nu se transmit pentru că nu am auzit de ei).


#23
COS_TUG

COS_TUG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,350
  • Înscris: 29.05.2017

View PostBogdanI33, on 03 februarie 2019 - 12:51, said:

Eu aş lăsa TVR 1 şi 2 generaliste.
TVR 3 exact cum este acum, să preia emisiuni de la stațiile regionale.
În schimb aş face un canal de sport gen Teledeporte la spanioli cu competiții doar din România  (TVR transmite deja meciuri de handbal masculin şi feminin din campionatul național; mai pot să transmită competiții inedite cum ar fi Turul României la ciclism care nu se vede nicăieri,rugby,polo,Liga 3 fotbal  (sunt echipe de renume aici...Rapid și Steagul Roșu Brașov sunt cel mai bun exemplu),baschet,volei,atletism,box, caiac-canoe (sportivii de la Exatlon sunt cel mai bun exemplu că sunt multe competiții care nu se transmit pentru că nu am auzit de ei).
Rugby se vede la Telekom Sport. Polo, liga nationala, era la TVR și Digi Sport. In plus, nu e o competitie de durata, sunt doar 8 echipe in Superliga. Si Liga 3 dadeau in urma cu ceva ani, pe TVR 3, parca. Baschetul masculin e dat pe Digi, cel feminin a fost intr-un an pe TS, in prezent nu cred ca e difuzat. Liga nationala de volei e la Digi. Gale de box tinute in Romania sunt periodic si ele pe cele doua posturi de sport. Cat despre atletism, cred ca si campionatele nationale erau difuzate de Digi.

Edited by COS_TUG, 03 February 2019 - 13:00.


#24
TruthHurts

TruthHurts

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,155
  • Înscris: 06.10.2018
Ce-i aia televiziune "informativa"? E drept ca nu m-am uitat la tvr de mult timp, dar cat timp au filme, emisiuni de divertisment, stiri, documentare - tot generalista e.

View PostRMC Info, on 03 februarie 2019 - 11:00, said:

In viziunea mea trebuie sa existe logic un canal national si unul regional, mai aproape de comunitatile locale. După care poți face diferite tematice.
Ai tvr iasi, cluj, timisoara, craiova, tg mures. Nu ajung?

Tvr 1-2-3 sunt pentru national(adica ar trebui sa fie, ca zice careva ca 3 preia de la regionale).

#25
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,719
  • Înscris: 06.11.2018
TVR 3 asa face, preia TVR Regionale dar nu tot timpul.

Edited by _-GEORGE-_, 03 February 2019 - 21:56.


#26
TruthHurts

TruthHurts

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,155
  • Înscris: 06.10.2018

View PostRMC Info, on 02 februarie 2019 - 23:31, said:

Cu emisiuni pentru toate varstele, inclusiv pentru copii (de care TVR a uitat de ani buni de zile).
Mda, bizara treaba. Probabil din cauza canalelor dedicate de pe cablu. Era mai interesant tvr-ul din anii '90 decat acum. Cred ca cu MULT mai interesant daca ma gandesc bine! E drept ca nici concurenta nu prea era, canalele de pe cablu erau netraduse..

Edited by TruthHurts, 03 February 2019 - 22:03.


#27
CABLE MAN

CABLE MAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,828
  • Înscris: 11.01.2006
Nu va mai dati cu parerea cum ar trebui sa arate canalele TVR,si asa nu va baga nimeni in seama.
Eu oricum as opta pentru TVR 1 si TVR2 canale generalist,TVR 2 complectand TVR 1.
Vrajeala cu TVR 2 regional,avem deja TVR 3 pentru asta.De ce sa-l schimbam?

Edited by CABLE MAN, 04 February 2019 - 21:12.


#28
miile

miile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 835
  • Înscris: 05.07.2015
Discutia/discutiile despre TVR pot continua mult si bine...Dealtfel am si stat pe ganduri daca sa ma implic sau nu in aceste disctutii...

Televiziunea Romana vine cu un handicap serios pe capul ei...Inca de la infiintarea ei ea fost aservita mai mult sau mai putin sistemului comunist insa incepand din anul 1980 si mai ales dupa 1985 ea a fost aservita lui Ceausescu in totalitate. In acest context ea nu putea fi iubita de popor, fiind televiziunea lui Ceausescu, poporul bucurandu-se de cate un meci sau mai stiu eu ce alte emisiuni intrau cumva fortat pe postul national. Cate ceva de la olimpiade sau alte chestiuni de acest gen...Retineti faptul ca programul 2 se emitea in jurul Bucurestiului iar din ianuarie 1985 a fost suspendat de la emisie precum si cele 4-5 programe regionale de radio...
Deci aveam de-a face cu o perioada extrem de critica pentru Radio Televiziunea Romana...


Dupa 1990 cand portile s-au deschis si pentru aceasta institutie si cand putea fi intr-adevar libera in profunzime si nu doar pe SIGLA de pe ecran din acea vreme, nu s-a intamplat asa pentru ca usor-usor a ajuns sa fie aservita lui Ion Iliescu si FSN-ului prin manipulari grosolane. Practic sefii televiziunii au schimbat stapanul/stapanii. Am ajuns sa avem de-a face cu televiziunea lui Iliescu...

Insa in 1992 cand a aparut SOTI cu Andreea Esca si Lucian Mandruta la pupitru, atunci si abia atunci a aparut o alternativa firava la manipularile televiziunii publice...

Iar in 1995 odata cu aparitia PRO TV-ului la nivel national, televiziunea publica a inceput sa primeasca lovituri dupa lovituri, ceea ce a facut-o s-o lase mai moale cu manipularile si cu politicul pe fata...
Nu s-a desprins nici pana azi de aceste obiceiuri dar lucrurile stau mult mai bine azi...Odata ce ai scuipat ceva, ti-e foarte greu sa mai pupi tot acolo!...

Pe de alta parte, se vedea foarte clar ca televiziunea era de stanga cand la putere erau partidele de stanga iar cand la putere erau partidele de dreapta, atunci politica televiziunii romane parea una de centru, echidistanta si nu de dreapta...

Iarasi ce nu inteleg este faptul ca televiziunea publica mereu se retragea din fata celor private, renuntand la diferite emisiuni bune sau foarte bune, se schimba mereu ora jurnalului de seara evitand bataia cu televiziunile private in loc sa mearga la lupta si prin calitate sa castige...

Apoi, o greseala mare dupa parerea mea a fost ruperea in doua a Radio Televiziunii Romane...Acest lucru a crescut cheltuielile ambelor institutii...Radioului poate(?!) i-a prins bine insa televiziunii in mod cert NU...

Suspendarea masiva a reclamelor a fost din nou o lovitura data de parlamentari televiziunii publice. Trebuia altfel reglementat acest aspect.

Desfiintarea taxei radio-tv nu cred ca a fost o masura corecta in situatia in care avem pretentii la emisiuni de calitate la TVR.

Si nu in ultimul rand nepotismul, "pilele" si diferitele interese, de la politice la financiare, care zburda prin curtea TVR sunt motivele pentru situatia in care se afla TVR...


Regionalele TVR ar trebui si ele sa fie altceva decat sunt la aceasta ora dar despre ele altadata...Imi place ca TVR Iasi si TVR Cluj colaboreaza intre ele, mai ales noaptea, isi preiau cumva alternativ emisiunile in timp ce celelalte 3 regionale preiau TVR 3...TVR Craiova isi mai face de cap, si bine face, oferind noaptea propriile emisiuni in reluare...Si TVR Targu-Mures isi face de cap uneori, si bine face, oferind emisiuni si in limba maghiara cand celelalte preiau noaptea TVR3...


Sunt fan si telespectator TVR chiar daca lucrurile nu functioneaza precum mi-as dori eu si cum le-ar fi si lor mai bine...

Apreciez TVR-ul foarte mult pentru efortul si transmisiile diferite uneori pe 4 canale de la ultima olimpiada si pentru alte transmisii de acest gen, de amploare...


Astept HD-urile...

#29
sylar_27

sylar_27

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 127
  • Înscris: 11.04.2018
TVR 1 ar trebui sa redifuzeze serialele din trecut:SANTA barbara, sunset beach, destine secrete, pasiuni, dallas, dr quinn, etc

#30
iZet

iZet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,361
  • Înscris: 06.11.2014
Discursurile lui Ceasca nu vrei sa le redifuzeze?!

#31
dincadan78

dincadan78

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,402
  • Înscris: 29.04.2010
Hahahahaha :))))

#32
zeus1

zeus1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,572
  • Înscris: 03.05.2008
TVR a finalizat recent achizitia unor echipamente de productie de teren HD. Am mai postat pe alt topic tipul echipamentelor achizitionate.

#33
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,969
  • Înscris: 21.08.2008
@miile
De fapt reglementarea publicității a fost în cele din urmă un bine făcut Televiziunii Române.
Televiziunile private exagerează uneori cu timpii acordați publicității și modului în care aceasta este inserată în programe, la TVR timpii sunt mai bine reglementați și pauzele publicitare sunt mereu între programe (sau în mijlocul unor programe mai lungi, dar la o oră stabilită în programul TVR).
Cine urmărește programele TVR urmărește de cele mai multe ori și pauzele publicitare.
(Eu sunt un telespectator de modă nouă, când mă uit la televizor am și calculatorul sau alt device conectat la internet în preajmă, așa că în loc să schimb canalul la pauza publicitară dedic timpul publicității urmăririi unor știri sau unor postări pe rețelele de socializare, iar la reclame mă uit doar dacă reușesc să îmi capteze atenția, dacă sunt unele noi, dacă sunt amuzante sau emoționante).

#34
miile

miile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 835
  • Înscris: 05.07.2015
S-a cam dus vremea cu reclamele puse intre emisiuni...Cine mai practica o astfel de tactica, pierde telespectatori...Momentele cele mai bune pentru reclama sunt cele catre finalul unui program sau emisiuni sau dupa 5 sau 10 minute de la debutul unei emisiuni sau program...Asta ca sa-si produca reclama efectul maxim dorit...

La privati te doare capul de cate reclame baga, respectiv in sensul cat de des le baga...prea multe intreruperi de program si mai ales cand este vorba de meciuri de box sau K1...

#35
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,829
  • Înscris: 28.11.2006
N-am acces la alte televiziuni publice, dar Rai1 da reclame la greu in timpul emisiunilor (ma rog, nu chiar ca la Canale 5, dar intreruperile sunt destul de dese). Marea problema a TVR-ului nu e reclama, ci calitatea programelor si a "impachetarii". Arata batranicios, generice lungi si neinspirate pentru emisiuni si publicitate, promouri insipide (cu toate eforturile lui Dan Creta).

#36
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,969
  • Înscris: 21.08.2008
@miile
De fapt genul acesta de strategie produce frustrări.
Dacă la începutul emisiunii nu este foarte grav, la sfârșit în schimb este aiurea să pui publicitate și apoi să vezi câteva secvențe, de o durată mai mică decât pauza publicitară.
Dacă vor neapărat să întrerupă programul o pot face la început și la mijloc (într-un moment în care materialul, emisiunea, suportă întreruperea), dar nu la final!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate