Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?
 Acoperire gol extrior intre termo...

Intreprindere individuala fara ac...

Marci Biciclete - recomandari

Lipsa Tensiune pe o Faza, bransam...
 Recomandare bicicleta copil 5 ani.

Recomandare kit automat acces usa

[email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur
 Baghetele ornamentale intre foile...

O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?
 

Dare în judecată CNAIR pentru gropile de pe centură

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#19
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View Postsorin86, on 01 februarie 2019 - 16:08, said:

Am inteles, dar stie cineva cum trebuie sa formulez actiunea de judecata? un exemplu ceva?

Multumesc

Până la acțiunea în judecată, trimite-le lor o cerere de despăgubire, căreia îi atașezi avizul de la service și constatarea de la Poliția Rutieră. Fiind accident fără victime, te duci și-l declari la orice secție de poliție (ești chiar obligat să o faci).

Dacă nu rezolvi pe cale amiabilă, îi acționezi în instanță. O poți face și singur, dar e multă legislație de studiat. E mai simplu să te duci la un avocat, iar costurile să le soliciți tot lor, în instanță.

#20
silenced

silenced

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,295
  • Înscris: 30.11.2008
Ar trebui sa facem toti asa.

Doar de frica despagubirilor poate vor face mai bine strazile.

Ce e sigur e ca daca nu facem nimic suntem tinuti de prosti.


#21
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006

View Postprojectfp, on 01 februarie 2019 - 16:30, said:

Care fara 500 euro nu iti spune.

Nu face dauna cat cere avocatul
Prima intilnire poate sa fie gratis. Trebuie intrebat la telefon inainte, cind se face programarea.

#22
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

View Postsorin86, on 01 februarie 2019 - 13:43, said:

Buna ziua,

Ma puteti ajuta va rog cu un sfat pentru a da in judecata CNAIR pentru  problema cu gropile din asfalt?
Ce s-a intamplat mai exact ... Acum 2 ore , mergeam cu viteza regulamentara si intre Chiajna si Mogosoaia aproape in dreptul Petromului pe Centura, am luat din plin o groapa pe banda de viteza, nu aveam cum sa evit fara sa fac accident..rezultand, roata indoita, cauciuc spart si ce o mai fi pe la directie .. Ideea e ca am chemat tractarea pentru a o aduce in fata blocului.. Nu exista banda de urgenta, nu exista loc de parcat pe dreapta... Un exemplu de formular dupa care sa ma pot lua si completa si sa ii dau in judecata..
Am inteles ca am nevoie si de un aviz de reparatie din partea Politiei Rutiere? - pe care am sunat-o sa vina la locul cu pricina si au zis ca nu au cum sa vina doar pentru asta..

Va rog mult sa ma ajutati cum as putea sa procedez..

PS ... La 5 minute alta masina a facut pana tot in aceeasi groapa,in spatele meu.. e strigator la cer...e ditamai groapa acolo..

Am dovezi - filmari cu groapa, cu masina, cu tractarea.. cu roata..

Multumesc mult
trebuie sa mergi la politie sa faca constatare, dar urgent, in 24 de ore de la producere.

apoi poti fi despagubit si de asiguratori si sa ii dai ii judecata, la dorinta ta

#23
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

View Postsorin86, on 01 februarie 2019 - 16:08, said:

Am inteles, dar stie cineva cum trebuie sa formulez actiunea de judecata? un exemplu ceva?

Multumesc
Cum trebuie sa procedeze soferii care nu au asigurare Casco? Mai intai, trebuie depusa, la Primarie ori la autoritatea care administreaza drumurile, o plangere. In reclamatie, se cer despagubiri de o anumita valoare, pe baza unui deviz de reparatii. "Daca autoritatea respectiva iti refuza despagubirea, nu-ti ramane decat sa o dai in judecata", spune avocatul.
Asigurarea Casco acopera si cheltuielile pentru masinile distruse de turturii de gheata sau de mormanele de zapada care cad de pe acoperisuri imediat cum mercurul urca in termometre cateva grade.
http://www.ziare.com...agubele-1152903

Cum să-ţi repari maşina stricată în gropile din asfalt cu banii Primăriei
Avocatul clujean Marius Harosa, cel care care a obţinut cea mai mare despăgubire în 2013 din Ardeal pentru o maşină avariantă din cauza drumului stricat (21.000 de lei), vă explică ce trebuie să faceţi. El are pe rol 70 astfel de dosare.
Citeste mai mult: http://adev.ro/pbdrvm

CLAUDIU RADEANU, avocat:
"În cazul în care o persoană suferă o pagubă, o daună din cauza unei gropi, primul pas este adresarea unei notificări administratorului drumului, acesta are obligaţia ca, în termen de 30 de zile, să răspundă la această notoficare."
În situaţia în care asiguratul constată că răspunsul este negativ acesta poate merge mai departe, în instanţă.
Anul trecut, Compania de Drumuri a plătit aproape 660 de mii de lei către asigurătorii care au dat-o în judecată. Regionala Cluj a achitat cei mai mulţi bani firmelor, 300 de mii de lei, urmat de Iaşi şi de Bucureşti.
https://observator.t...alt-203728.html

Banii pentru drumurile noi se duc pe despagubiri pentru pagubele produse de gropile vechi. Cine achita daunele
https://stirileprotv...ta-daunele.html


Metoda se pare că are succes, o spun chiar reprezentanții legali ai celor care și-au avariat mașinile și au cerut despăgubiri autorităților locale. Numai la Timișoara, spre exemplu, reprezentanții primăriei au plătit în ultimii ani 30.000 de euro daune pentru mașinile avariate în gropile din oraș.
Avocatul Călin Stăiculescu spune că şoferii care au Casco sunt mai norocoși că iau banii direct de la companiile asigurare. Ceilalți trebuie să se îndrepte pe cale legală direct împotriva primăriilor.
http://www.tion.ro/i...n-gropi/1319187


Din cauza carosabilului plin de gropi, dar şi a zăpezii îngheţate, în această lună numărul reparaţiilor din service-urile auto a crescut cu aproximativ 30% faţă de luna decembrie a anului trecut. Preşedintele Asociaţiei Service-urilor Auto Independente, Cristian Muntean, a explicat pentru Radio România Actualităţi că şoferii care îşi avariază maşinile în gropile din asfalt pot cere daune de la administratorul şoselei.
Cristian Muntean: Trebuie să facă o fotografie gropii care a provocat acea avarie autovehiculului, să facă o fotografie la locaţia unde este situată acea groapă, să facă fotografie, de asemenea, la zona avariată a autovehiculului. Cu aceste materiale va merge în service, va efectua reparaţia pe banii săi, documentele emise de către service, factură şi deviz de reparaţie le anexează la o cerere care se transmite către responsabilul de drumuri.
Şoferii care deţin o poliţă de asigurare CASCO sunt sfătuiţi să citească foarte atent toate clauzele, pentru că pot fi şi excluderi la avariile provocate de gropi.
https://www.flux24.r...ile-din-asfalt/


Un sofer clujean care si-a avariat masina intr-o groapa, despagubit in instanta
Primaria Turda trebuie sa plateasca aproximativ 2.000 de euro unui sofer din Cluj ce si-a avariat masina din cauza unei gropi nesemnalizate prezente pe carosabil. Dupa trei ani de procese, instanta a decis ca institutia care administreaza drumul este vinovata.
http://www.1asig.ro/...3,100-54251.htm


Societatea comerciala Citadin SA este buna de plata. Astfel, incepand de luna viitoare, municipalitatea ieseana va lua masuri dure impotriva conducerii Citadin SA daca gropile care apar in asfalt, din cauza unor lucrari la retelele de utilitati (apa, energie electrica, telefonie), nu vor fi remediate intr-un termen cat mai scurt de timp. Sefii Primariei iesene au observat ca in municipiul Iasi se desfasoara foarte multe lucrari la retelele de utilitati si asfaltul este spart in majoritatea cazurilor.
https://www.bzi.ro/c...in-asfalt-49166

View PostSmurfK, on 01 februarie 2019 - 16:46, said:


Până la acțiunea în judecată, trimite-le lor o cerere de despăgubire, căreia îi atașezi avizul de la service și constatarea de la Poliția Rutieră. Fiind accident fără victime, te duci și-l declari la orice secție de poliție (ești chiar obligat să o faci).

Dacă nu rezolvi pe cale amiabilă, îi acționezi în instanță. O poți face și singur, dar e multă legislație de studiat. E mai simplu să te duci la un avocat, iar costurile să le soliciți tot lor, în instanță.
asta e f important. poze si raportat la politie in 24 de ore

#24
sorin86

sorin86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 797
  • Înscris: 16.12.2012
Multumesc mult pt raspuns @unbrutus!

#25
JasmineOancea

JasmineOancea

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 27.09.2018
Buna ziua,

Puteti formula o cerere de chemare in judecata si se introduce actiunea impotriva CNAIR si a unitatii administrativ teritoriale (din cate imi amintesc acum), care vor chema in garantie administratorul drumului. Nu exista un formular standard pentru aceasta actiune, insa, cerintele pe care trebuie sa le contina o actiune la gasiti la art. 194 Cod Procedura Civila, motivele in fapt si in drept, probe etc.

#26
domnulGeo

domnulGeo

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 13.12.2019
Up. Am o idee geniala :) topic vechi dar problema e foarte actuala si acum,tocmai azi ce mi-am futut amortizoarele intr-o groapa din Bucuresti. Lemne si pietre dupa ei Posted Image Posted Image Posted Image
Probabil ca daca Primaria sau CNAIR ar fi date foarte des in judecata atunci s-ar misca mult mai repede sa repare gropile din asfalt.
Era frumos daca ar exista o asociatie a soferilor, gen dai 100 lei pe an, sau fiecare cat doreste, unde sa faca demersuri legale in numele soferilor fara sa le mai ceara alti bani, si sa ii reprezinte in instanta pe soferii membrii, cand apar cazuri de acest gen. In felul asta stresul financiar, si de timp si nervi ar disparea.
Dar multi soferi, ca si mine probabil, se lipsesc de judecata, din cauza la bani, timp si nervi, etc. mai bine te lipsesti si platesti reparatiile si iti vezi de viata in continuare.

Sunt practic cazuri similare, cu aceste gropi, care se repeta foarte des. O asociatie cu avocati care sa reprezinte soferii de fiecare data cand apar probeleme similare de acest gen.

Exista asa ceva? sau in strainatate daca exista acest concept. M-as inscrie foarte bucuros intr-o astfel de asociatie.I-as da in judecata cel putin odata pe an Posted Image Posted Image

#27
djxhouse

djxhouse

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,027
  • Înscris: 21.10.2006

View PostBursul, on 01 februarie 2019 - 13:55, said:

Daca reusesti sa-i dai in judecata esti eroul meu!
Nu de dat in judecata e greu.
De castigat e greu.

#28
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostdomnulGeo, on 04 februarie 2021 - 21:55, said:

Up. Am o idee geniala  (...)
Era frumos daca ar exista o asociatie a soferilor, gen dai 100 lei pe an, sau fiecare cat doreste, unde sa faca demersuri legale in numele soferilor fara sa le mai ceara alti bani, si sa ii reprezinte in

Fii serios, oamenii nu platesc rovinieta, rca si dau 100lei/an la asociatia soferilor. Asta chiar idee geniala!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate