Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Deschidere restaurant, cârciumioară - de unde îți iei cele „trebuincioase”?
Last Updated: Jan 31 2019 15:39, Started by
inius
, Jan 31 2019 11:32
·
0
#1
Posted 31 January 2019 - 11:32
Am un prieten care e bucătar cu patalama, experiență etc. Recent nevastă-sa a moștenit o casă pe undeva prin Rahova.
În principiu el n-are ce face cu casa, dar e sigur că dacă ar încerca să o vândă n-ar obține pe ea bani cât și-ar dori, așa că s-a gândit să amenajeze o cârciumioară, un mic restaurant, ceva de cartier (pe o scară de la 1* la 5* ar fi pe la 2*) și m-a invitat și pe mine să mă bag în afacere, dacă vreau. Eu dispun de un mic capital pe care aș fi dispus să-l investesc mai mult de plăcerea lui. Casa și curtea le aranjează / renovează el, eu ar trebui să cumpăr mobilier, vesela, tacâmuri etc. Întrebarea mea e: de unde se aprovizionează restaurantele cu așa ceva? Că dacă mă duc la Dedeman, să zicem, poate că găsesc 20 de scaune de plastic și 7 mese, dar nu știu dacă au, să zicem, 50 de pahare, 50 de cești de cafea, 100 de furculițe etc. Din Metro? Selgros? Online nu găsesc nicăieri informații relevante, de pildă de ce la unele terase sunt umbrele pe care scrie berea „cutare” sau ceșcuțe de cafea pe care scrie „cafeaua” cutare, și la altele sunt umbrele cu berea „cutăreasca” și pahare inscripționate cu brandul „cutărescu”? Sunt date gratis de branduri? Că tu, practic, le faci publicitate gratis. Sincer, e o afacere despre care nu știu nimic (oricum, nu-mi risc mulți bani dacă mă bag) și nici el nu știe, fiindcă a fost bucătar, nu șef de restaurant. El știe doar să facă mâncare. Mersi pentru sfaturi și sugestii. |
#2
Posted 31 January 2019 - 11:39
inius, on 31 ianuarie 2019 - 11:32, said:
Online nu găsesc nicăieri informații relevante, de pildă de ce la unele terase sunt umbrele pe care scrie berea „cutare” sau ceșcuțe de cafea pe care scrie „cafeaua” cutare, și la altele sunt umbrele cu berea „cutăreasca” și pahare inscripționate cu brandul „cutărescu”? Sunt date gratis de branduri? Că tu, practic, le faci publicitate gratis. Furnizorul de bere de exemplu face o convenție cu tine și pune publicitate cu Tuborg de exemplu și îți aduce mobilier, panouri, umbrele etc și tu nu vinzi decât Tuborg. Edited by waterman, 31 January 2019 - 11:40. |
#3
Posted 31 January 2019 - 11:39
inius, on 31 ianuarie 2019 - 11:32, said:
Sincer, e o afacere despre care nu știu nimic (oricum, nu-mi risc mulți bani dacă mă bag) și nici el nu știe, fiindcă a fost bucătar, nu șef de restaurant. El știe doar să facă mâncare. |
#4
Posted 31 January 2019 - 11:40
Se numeste afacere HORECA - abreviere a cuvintelor Hotel / Restaurant / Cafenea (Cantine)
Deci cauti echipamente HORECA si sunt o gramada de firme Exemplu 1 http://www.horeca-bu...-portelan(41-99) Exemplu 2 https://www.lancom.r...esela-melamina# Exemplu 3 https://rosehome.ro/ |
#5
Posted 31 January 2019 - 11:40
Studiaza OM 994/2018
https://forum.softpe...-si-implicatii/ Ca pasi ar fi: - autorizatie constructie pt schimbare destinatie (cu posibil acord notarial vecini) - asta la departamentul de urbanism al primariei. - vorbeste la DSP daca iti da aviz de functionare... |
#6
Posted 31 January 2019 - 11:40
Catre ce clienti va veti oferi serviciile, in Rahova ?
|
#7
Posted 31 January 2019 - 11:43
Treci pe la Metro, ei au echipamente si consumabile pentru industria Horeca.
Brandurile vin si cu echipamentele promotionale: scaunde, umbrele, dar si contracte de exlusivitate. |
#8
Posted 31 January 2019 - 11:49
@Adm te sfatuiesti bine: mai intai treceti pe la Primarie sa vedeti cum stati cu hartiile. Daca nu le puteti scoate, degeaba investiti in mobilier. Veti avea de pierdut.
@Hunor si @Taxon: colorati aveti si in Primaverii, nu doar in Racova si Ferentexas, si chiar si Marriot e aproape de Rahova. Si sunt destule restaurante in zona respectiva care sunt mai mult decat decente si dau clasa (eleganta) celor din centrul vechi. |
#9
Posted 31 January 2019 - 11:49
Du-te la firmele cu nume si o sa te aprovizioneze ei cu de toate. Pai daca te duci la Coca Cola iti aduc ei si mobila, si frigidere si tacamuri, doar sa le pui bannere si reclame peste tot.... La fel European Drinks etc. Si ti le si transporta ei direct .
|
#10
Posted 31 January 2019 - 11:51
Poti si de la Dedeman, dai comanda (faci fisa de comanda si o achiti) si iti vin la adresa in maxim 1 saptamana.
Poti face asta chiar si online. inius, on 31 ianuarie 2019 - 11:32, said:
Întrebarea mea e: de unde se aprovizionează restaurantele cu așa ceva? Că dacă mă duc la Dedeman, să zicem, poate că găsesc 20 de scaune de plastic și 7 mese, dar nu știu dacă au, să zicem, 50 de pahare, 50 de cești de cafea, 100 de furculițe etc. |
|
#11
Posted 31 January 2019 - 11:51
Ideea e ca tu pui caruta inaintea boilor.
Ce e vizibil la un restaurant, e doar o mica parte din proces (vf icebergului). Daca esti intr-un oras mare, e jale. 1. Pe langa spatiul de servire, ai nevoie de ceea ce se numeste flux haccp = intrare marfa -> iesire marfa, fara intersectare. Platourile proaspete iese pe o parte, iar cele murdar eintra pe alta, nu se intersectaza. 2. Utilajele horeca sunt destuld e scumpe si ai nevoie de ceva spatiu (teoretic) Colegul bucatar ar trebui sa stie astea, pt ca tin de aceasta meserie. Uite un plan de servire (nu productie si servire). Attached Files |
#12
Posted 31 January 2019 - 11:51
Bilancia .ro ...astia aveau aparatura profi de bucatarie pe vremuri . Nu stiu daca mai activeaza
|
#13
Posted 31 January 2019 - 11:53
Pololica, on 31 ianuarie 2019 - 11:49, said:
@Hunor si @Taxon: colorati aveti si in Primaverii, nu doar in Racova si Ferentexas, si chiar si Marriot e aproape de Rahova. Si sunt destule restaurante in zona respectiva care sunt mai mult decat decente si dau clasa (eleganta) celor din centrul vechi. Totusi, cu ce clientela ??? Ai senzatia ca vine lumea buna in restaurantul din Rahova ? |
#14
Posted 31 January 2019 - 11:54
El pare sa doreasca o carciuma pentru betivii cartierului... genul ala unde isi beau oamenii ajutorul social si pensia ca sa nu stea pe acasa. La astia nici paharele nu se spala, cl mult se face ca il clateste sub un jet de ochii lumii, oricum clientii lor nu dau doi bani pe igiena.
Adm, on 31 ianuarie 2019 - 11:51, said: Platourile proaspete iese pe o parte, iar cele murdar eintra pe alta, nu se intersectaza. |
#16
Posted 31 January 2019 - 11:56
#17
Posted 31 January 2019 - 11:56
#18
Posted 31 January 2019 - 12:04
inius, on 31 ianuarie 2019 - 11:32, said:
În principiu el n-are ce face cu casa, dar e sigur că dacă ar încerca să o vândă n-ar obține pe ea bani cât și-ar dori, așa că s-a gândit să amenajeze o cârciumioară, un mic restaurant, ceva de cartier (pe o scară de la 1* la 5* ar fi pe la 2*) și m-a invitat și pe mine să mă bag în afacere, dacă vreau. Daca nu esti intr-o locatie cu vad si/sau locuri de parcare e mai bine sa va ganditi la alta activitate. Parcare - daca nu ai locuri de parcare dedicate nu va trece mult pana te voi lovi de nemultumirea vecinilor care in final cel mai probabil se va transcrie in amenzi diverse pentru tine. Locatie - daca esti intr-o zona de case sunt o serie de restrictii legate de programul de functionare, nivel sonor, etc. Acest lucru iti va afecta direct activitatea respectiv tipul de client pe care il poti aborda (petreceri, evenimente personale sau de firma, etc). Edited by tartorul, 31 January 2019 - 12:05. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users