Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Recomandare reteta -friptura de cocos :)

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
47 replies to this topic

#37
ciobi_mar

ciobi_mar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 16.01.2018
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/mz5JRAdW0yM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#38
lool21135

lool21135

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 470
  • Înscris: 09.11.2010
Am mâncat ceva tare interesant când am fost prin Târgu Mureș la niște cunoștințe, și anume ”friptură braziliană la grătar”.
Iei una bucată carne și o dai  prin condimente iar apoi în cafea măcinată și la final se adaugă sos picant + sos portocală.
Se aruncă pe grătar și se servește cum îți place. Mare atenție să nu o iei de pe grătar prea repede din cauza cafelei care te face să crezi că e prăjită carnea.

#39
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

View Postrichelieu, on 30 ianuarie 2019 - 13:38, said:

Pregateste o oala in care sa incapa pasaretul cu totul. Umple cu apa cu sare, 2 linguri  zdravene de sare la un litru de apa, amestecata bine solutia pana cand se dizolva sarea. Scufunzi pasaroiul in saramura respectiva si il lasi pana a doua zi. Il scoti, il usuci bine, daca ai cum chiar il agati cu cracii in sus si il lasi vreo ora.....daca ai cum si ai zona rece, chiar vreo 10-12 ore. Chestia asta il va fragezi.
Pe urma, il bagi la cuptor intr-o tava cu apa/vin alb, daca ai una cu gratar pe care sa stea suspendat ar fi ideal. Il acoperi cu folie de aluminiu si il dai la cuptor, la 150 grade, vreo 2:30-3:00 ore.
Il scoti, il lasi sa se raceasca pana la temperatura camerei. Pe urma il freci bine cu unt pe toata suprafata lui, masand sa intre untul in piele. Bagi in el un morcov taiat in doua si o portocala taiata in doua, sau  jumatate de portocala si jumatate de lamaie. presari peste sare grujoasa si piper si il bagi la cuptorul preincalzit la 220 grade, inca 45 minute, sau pana cand se rumeneste bine pe toata suprafata. Fara folie, fara lichid. Ma rog, daca vrei poti pune apa in tava, ca sa nu iti umpli casa de fum. Il scoti, il lasi 10-15 minute sa se odihneasca si il halesti langa un piure clasic.....


Si sosul ? SACRILEGIU, sa faca bunatate de cocos, cu un piure decadent a la Heston si fara sos bre? te rog frumos sa te conformezi si sa dai si sos la reteta, nu de alta dar sa nu il blesteme cocosul ala, sacrificiul trebuie onorat

#40
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,458
  • Înscris: 04.05.2006
Bre...sa nu uitam cui ne adresam :lol:

#41
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,458
  • Înscris: 04.05.2006
Merge un sos de vin alb: 30g de unt, topit intr-o crăticioară, aruncat un catel de usturoi strivit cu latul cuțitului in el, lăsat pana când se rumenește ușor, după care se scoate.
O ceapa rosie mică (sau șalotă), tocata mărunt, se calește in unt la foc mediu, pana când se înmoaie. Se adauga un pahar de vin alb. Se lasa sa scadă jumătate. Se adauga 150ml de smântâna de gătit  și se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Se potrivește de sare și piper și un strop de Nucșoara măcinată.
Se da prin blender și se strecoară.

Sau un sos de fructe de pădure, dar ăla deja mi se pare ca intervine prea tare peste bunătate de cocos...

#42
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,634
  • Înscris: 21.06.2016
Se ia o nuca de cocos de mărime potrivită...

#43
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
Multumesc si pentru sos Posted Image....poate nu oi fi eu cel mai bun bucatar, dar stiu secretul oricarui preparat  bun...si anume...Dragostea Posted Image

Edited by jimi91, 30 January 2019 - 19:30.


#44
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
Buna-ta nu mai stie sa gateasca?

#45
pacaliciosu01

pacaliciosu01

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,064
  • Înscris: 04.01.2019

View Postjimi91, on 30 ianuarie 2019 - 19:29, said:

Multumesc si pentru sos Posted Image....poate nu oi fi eu cel mai bun bucatar, dar stiu secretul oricarui preparat  bun...si anume...Dragostea Posted Image
Asa este ...tre sa faci dragoste cu fiecare aliment in parte ....o sa iasa un deliciu ( ufff...vb invidia din mine  ) :)

#46
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

View Postrichelieu, on 30 ianuarie 2019 - 13:38, said:

Pregateste o oala in care sa incapa pasaretul cu totul. Umple cu apa cu sare, 2 linguri  zdravene de sare la un litru de apa, amestecata bine solutia pana cand se dizolva sarea. Scufunzi pasaroiul in saramura respectiva si il lasi pana a doua zi. Il scoti, il usuci bine, daca ai cum chiar il agati cu cracii in sus si il lasi vreo ora.....daca ai cum si ai zona rece, chiar vreo 10-12 ore. Chestia asta il va fragezi.
Pe urma, il bagi la cuptor intr-o tava cu apa/vin alb, daca ai una cu gratar pe care sa stea suspendat ar fi ideal. Il acoperi cu folie de aluminiu si il dai la cuptor, la 150 grade, vreo 2:30-3:00 ore.
Il scoti, il lasi sa se raceasca pana la temperatura camerei. Pe urma il freci bine cu unt pe toata suprafata lui, masand sa intre untul in piele. Bagi in el un morcov taiat in doua si o portocala taiata in doua, sau  jumatate de portocala si jumatate de lamaie. presari peste sare grujoasa si piper si il bagi la cuptorul preincalzit la 220 grade, inca 45 minute, sau pana cand se rumeneste bine pe toata suprafata. Fara folie, fara lichid. Ma rog, daca vrei poti pune apa in tava, ca sa nu iti umpli casa de fum. Il scoti, il lasi 10-15 minute sa se odihneasca si il halesti langa un piure clasic.....

o sa fac cum ai spus :)....am o nelamurire legata de carnea de porc...am cateva bucati de muschi de porc afumat care s-a uscat putin...inca e bun la gust...cum sa-l fragezesc? nu prea as vrea sa-l fierb :|

#47
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,458
  • Înscris: 04.05.2006
Pai îl tai subțire de tot, ca pe prosciutto și îl mănânci ca atare.
Se poate fragezi in mai multe feluri, trebuie rehidratat in esența. Dar e pacat

View Postpacaliciosu01, on 30 ianuarie 2019 - 19:44, said:


Asa este ...tre sa faci dragoste cu fiecare aliment in parte ....o sa iasa un deliciu ( ufff...vb invidia din mine  ) :)

:roflmaofast:

#48
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

View Postpacaliciosu01, on 30 ianuarie 2019 - 19:44, said:

Asa este ...tre sa faci dragoste cu fiecare aliment in parte ....o sa iasa un deliciu ( ufff...vb invidia din mine  ) Posted Image

bine ca nu mi-ai recomandat un hot dog :))

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate