Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Recomandare reteta -friptura de cocos :)
Last Updated: Jan 30 2019 21:05, Started by
jimi91
, Jan 30 2019 12:36
·
0
#37
Posted 30 January 2019 - 14:35
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/mz5JRAdW0yM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
#38
Posted 30 January 2019 - 15:02
Am mâncat ceva tare interesant când am fost prin Târgu Mureș la niște cunoștințe, și anume ”friptură braziliană la grătar”.
Iei una bucată carne și o dai prin condimente iar apoi în cafea măcinată și la final se adaugă sos picant + sos portocală. Se aruncă pe grătar și se servește cum îți place. Mare atenție să nu o iei de pe grătar prea repede din cauza cafelei care te face să crezi că e prăjită carnea. |
#39
Posted 30 January 2019 - 16:01
richelieu, on 30 ianuarie 2019 - 13:38, said:
Pregateste o oala in care sa incapa pasaretul cu totul. Umple cu apa cu sare, 2 linguri zdravene de sare la un litru de apa, amestecata bine solutia pana cand se dizolva sarea. Scufunzi pasaroiul in saramura respectiva si il lasi pana a doua zi. Il scoti, il usuci bine, daca ai cum chiar il agati cu cracii in sus si il lasi vreo ora.....daca ai cum si ai zona rece, chiar vreo 10-12 ore. Chestia asta il va fragezi. Pe urma, il bagi la cuptor intr-o tava cu apa/vin alb, daca ai una cu gratar pe care sa stea suspendat ar fi ideal. Il acoperi cu folie de aluminiu si il dai la cuptor, la 150 grade, vreo 2:30-3:00 ore. Il scoti, il lasi sa se raceasca pana la temperatura camerei. Pe urma il freci bine cu unt pe toata suprafata lui, masand sa intre untul in piele. Bagi in el un morcov taiat in doua si o portocala taiata in doua, sau jumatate de portocala si jumatate de lamaie. presari peste sare grujoasa si piper si il bagi la cuptorul preincalzit la 220 grade, inca 45 minute, sau pana cand se rumeneste bine pe toata suprafata. Fara folie, fara lichid. Ma rog, daca vrei poti pune apa in tava, ca sa nu iti umpli casa de fum. Il scoti, il lasi 10-15 minute sa se odihneasca si il halesti langa un piure clasic..... Si sosul ? SACRILEGIU, sa faca bunatate de cocos, cu un piure decadent a la Heston si fara sos bre? te rog frumos sa te conformezi si sa dai si sos la reteta, nu de alta dar sa nu il blesteme cocosul ala, sacrificiul trebuie onorat |
#41
Posted 30 January 2019 - 17:11
Merge un sos de vin alb: 30g de unt, topit intr-o crăticioară, aruncat un catel de usturoi strivit cu latul cuțitului in el, lăsat pana când se rumenește ușor, după care se scoate.
O ceapa rosie mică (sau șalotă), tocata mărunt, se calește in unt la foc mediu, pana când se înmoaie. Se adauga un pahar de vin alb. Se lasa sa scadă jumătate. Se adauga 150ml de smântâna de gătit și se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Se potrivește de sare și piper și un strop de Nucșoara măcinată. Se da prin blender și se strecoară. Sau un sos de fructe de pădure, dar ăla deja mi se pare ca intervine prea tare peste bunătate de cocos... |
#43
Posted 30 January 2019 - 19:29
Multumesc si pentru sos ....poate nu oi fi eu cel mai bun bucatar, dar stiu secretul oricarui preparat bun...si anume...Dragostea
Edited by jimi91, 30 January 2019 - 19:30. |
#45
Posted 30 January 2019 - 19:44
#46
Posted 30 January 2019 - 20:47
richelieu, on 30 ianuarie 2019 - 13:38, said:
Pregateste o oala in care sa incapa pasaretul cu totul. Umple cu apa cu sare, 2 linguri zdravene de sare la un litru de apa, amestecata bine solutia pana cand se dizolva sarea. Scufunzi pasaroiul in saramura respectiva si il lasi pana a doua zi. Il scoti, il usuci bine, daca ai cum chiar il agati cu cracii in sus si il lasi vreo ora.....daca ai cum si ai zona rece, chiar vreo 10-12 ore. Chestia asta il va fragezi. Pe urma, il bagi la cuptor intr-o tava cu apa/vin alb, daca ai una cu gratar pe care sa stea suspendat ar fi ideal. Il acoperi cu folie de aluminiu si il dai la cuptor, la 150 grade, vreo 2:30-3:00 ore. Il scoti, il lasi sa se raceasca pana la temperatura camerei. Pe urma il freci bine cu unt pe toata suprafata lui, masand sa intre untul in piele. Bagi in el un morcov taiat in doua si o portocala taiata in doua, sau jumatate de portocala si jumatate de lamaie. presari peste sare grujoasa si piper si il bagi la cuptorul preincalzit la 220 grade, inca 45 minute, sau pana cand se rumeneste bine pe toata suprafata. Fara folie, fara lichid. Ma rog, daca vrei poti pune apa in tava, ca sa nu iti umpli casa de fum. Il scoti, il lasi 10-15 minute sa se odihneasca si il halesti langa un piure clasic..... o sa fac cum ai spus ....am o nelamurire legata de carnea de porc...am cateva bucati de muschi de porc afumat care s-a uscat putin...inca e bun la gust...cum sa-l fragezesc? nu prea as vrea sa-l fierb |
|
#47
Posted 30 January 2019 - 21:00
Pai îl tai subțire de tot, ca pe prosciutto și îl mănânci ca atare.
Se poate fragezi in mai multe feluri, trebuie rehidratat in esența. Dar e pacat pacaliciosu01, on 30 ianuarie 2019 - 19:44, said: Asa este ...tre sa faci dragoste cu fiecare aliment in parte ....o sa iasa un deliciu ( ufff...vb invidia din mine ) |
#48
Posted 30 January 2019 - 21:05
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users