Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Recomandare reteta -friptura de cocos :)
Last Updated: Jan 30 2019 21:05, Started by
jimi91
, Jan 30 2019 12:36
·
0
#19
Posted 30 January 2019 - 13:19
Quantum, on 30 ianuarie 2019 - 12:59, said:
Te-ai cacait sa tai cocosul, parca ai avut una din sarcinile lui Hercule... Cocosul e o chestie foarte misto... daca o faci cum trebuie. Eu iti recomand, in ordine: cu vin (cum ti-a zis si Hunor), piftie, ciorba (usor acra, sau dulce), pe varza. (inainte il fierbi si apoi la cuptor; la ceaun cu usturoi ii poti matrashi rapid gustul specific... si e pacat!) Daca mananci cocos si nu bei vin alb sec la fix 12 grade, te declar bleg pe veci! problema cu fiertul (nu sunt expert, chiar deloc) ma gandesc ca isi pierde gustul ....cocosul e tanar, n-are niciun an... PS. singurul vin alb pe care il am e cel mai prost vin din comert "Premiat" )...am in schimb vin rosu de casa, dar nici asta nu e prea grozav....am tuica, extrem de buna EDIT. sa nu te superi pe mine ca nu-l fierb, dar nu cred ca ma descurc la partea asta..si il vreau friptura mai mult ...nu cred ca Odin mananca supe ).... Edited by jimi91, 30 January 2019 - 13:30. |
#20
Posted 30 January 2019 - 13:22
Votez pt ceaun si cocovan
LE: am avut anul trecut, pe la sfarsit de noiembrie, un cocos din anul respectiv. Din piept si pulpe am facut friptura - buna, dar nu grozava (fata de cum e friptura din pui de carne). Aripile si spatele au ajuns in altceva. Edited by irina2014, 30 January 2019 - 13:29. |
#21
Posted 30 January 2019 - 13:27
#22
Posted 30 January 2019 - 13:33
jimi91, on 30 ianuarie 2019 - 13:19, said:
problema cu fiertul (nu sunt expert, chiar deloc) ma gandesc ca isi pierde gustul ....cocosul e tanar, n-are niciun an... PS. singurul vin alb pe care il am e cel mai prost vin din comert "Premiat" )...am in schimb vin rosu de casa, dar nici asta nu e prea grozav....am tuica, extrem de buna Pe unii degeaba incerci sa-i inveti... ei nu si nu... |
#24
Posted 30 January 2019 - 13:38
Pregateste o oala in care sa incapa pasaretul cu totul. Umple cu apa cu sare, 2 linguri zdravene de sare la un litru de apa, amestecata bine solutia pana cand se dizolva sarea. Scufunzi pasaroiul in saramura respectiva si il lasi pana a doua zi. Il scoti, il usuci bine, daca ai cum chiar il agati cu cracii in sus si il lasi vreo ora.....daca ai cum si ai zona rece, chiar vreo 10-12 ore. Chestia asta il va fragezi.
Pe urma, il bagi la cuptor intr-o tava cu apa/vin alb, daca ai una cu gratar pe care sa stea suspendat ar fi ideal. Il acoperi cu folie de aluminiu si il dai la cuptor, la 150 grade, vreo 2:30-3:00 ore. Il scoti, il lasi sa se raceasca pana la temperatura camerei. Pe urma il freci bine cu unt pe toata suprafata lui, masand sa intre untul in piele. Bagi in el un morcov taiat in doua si o portocala taiata in doua, sau jumatate de portocala si jumatate de lamaie. presari peste sare grujoasa si piper si il bagi la cuptorul preincalzit la 220 grade, inca 45 minute, sau pana cand se rumeneste bine pe toata suprafata. Fara folie, fara lichid. Ma rog, daca vrei poti pune apa in tava, ca sa nu iti umpli casa de fum. Il scoti, il lasi 10-15 minute sa se odihneasca si il halesti langa un piure clasic..... |
#25
Posted 30 January 2019 - 13:41
E laborios nene @richelieu... pana termini tu treaba cu sarea si cu lasatul la zacut... eu il fierb de 100 de ori si il bag la cuptor.
|
#26
Posted 30 January 2019 - 13:43
Deh....arta cere sacrificii......
sau sacrificiuri Nu se poate si cu....si cu sufletul in rai. Daca il fierbi, iese buna....supa |
#27
Posted 30 January 2019 - 13:46
#28
Posted 30 January 2019 - 13:47
|
#29
Posted 30 January 2019 - 13:49
Eu nu pot manca asa ceva.
Am fost imbiat, dar nu, mai bine lasa. Maxim un bors facut ca la carte. Stiu, carnea din comert are antibiotic, hormoni si cine mai stie ce, dar o prefer in detrimentul cocosilor de curte. Edited by paco rabanne, 30 January 2019 - 14:03. |
#30
Posted 30 January 2019 - 13:51
paco rabanne, on 30 ianuarie 2019 - 13:49, said:
Eu nu pot manca asa ceva. Am fost imbiat, dar nu, mai bine lasa. Maxim un bors facut ca la carte. Stiu carnea din comert are antibiotic, hormoni si cine mai stie ce, dar o prefer in detrimentul cocosilor de curte. si eu sunt la fel...d-aia il vreau gatit bine )...am impresia ca ai mei, niciodata nu au facut gaina/cocosul ca la carte (de regula il fac la ceaun sau supe) |
#31
Posted 30 January 2019 - 13:52
tocmai ce-am gatit un cocos de tara...L-am portionat, l-am prjit intai in putin unt si ulei, apoi l-am pus la cumptor intr-o oala de fonta, am adaugat 3 cepe taiate in patru si cativa catei de usturoi si sare..Facut la foc mic cam 4h acoperit..Delicios:)
|
#32
Posted 30 January 2019 - 13:52
#33
Posted 30 January 2019 - 14:00
|
#34
Posted 30 January 2019 - 14:04
Stef_Stef, on 30 ianuarie 2019 - 13:52, said:
tocmai ce-am gatit un cocos de tara...L-am portionat, l-am prjit intai in putin unt si ulei, apoi l-am pus la cumptor intr-o oala de fonta, am adaugat 3 cepe taiate in patru si cativa catei de usturoi si sare..Facut la foc mic cam 4h acoperit..Delicios:) Jimmy, daca tot ai doi, pe unul il poti face asa. Doar ca trebuie adaugat ceva mai mult lichid, un mix de vin si apa. Si poate niste masline negre (dar de calitate) aruncate acolo. |
#35
Posted 30 January 2019 - 14:04
Stef_Stef, on 30 ianuarie 2019 - 13:52, said:
tocmai ce-am gatit un cocos de tara...L-am portionat, l-am prjit intai in putin unt si ulei, apoi l-am pus la cumptor intr-o oala de fonta, am adaugat 3 cepe taiate in patru si cativa catei de usturoi si sare..Facut la foc mic cam 4h acoperit..Delicios:) |
#36
Posted 30 January 2019 - 14:04
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users