Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Domeniul IT 'incepator'

- - - - -
  • Please log in to reply
57 replies to this topic

#37
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

View PostMembruAnonim, on 29 ianuarie 2019 - 12:29, said:

Vorbesti cu mine? Colegul neagu_laurentiu nu lucreaza in telecom. Asa ca fapt divers nu prestez pe teren. Si ca alt fapt divers cu mentalitatea aia poti sa iti sapi groapa de pe acum ca nu ajungi departe.


Vai de noi si de mentalitate romaneasca de cacat. Peste tot numai de astia cu nasul pe sus pentru care nu conteaza persoana, nu, pentru ei conteaza hartia. Vad ca nu se intelege ca o persoana isteata si descurcareata e peste alte persoana care poate au studii superioare dar care nu sunt la fel de istete si descurcarete.

Cine a zis ca daca iau pe cineva care nu are studii, nu are BAC dat, inseamna ca automat nu stie nimic si il pun sa faca munca de jos. Poate omul e pasionat si stie mai multe decat altul cu 2 facultati dar care e mai incet in gandire? Hai sa o lasam ca macane. De raspuns raspunde coordonatorul, e datoria lui sa isi apere echipa, ca ii fute intelectual mai apoi pe cei de sub el e partea a doua.


nu e vorba de asta...am intalnit multi ingineri prosti Posted Image..prae multi chiar...dar trebuie sa intelegi, ca acel inginer are diploma, nu sunt foarte multe posturi unde nu ai nevoie de acea diploma....si nu ma refer doar la facultate....atestat pentru motostivuitor de exemplu....daca tu il angajezi pe shumacher pe motostivuitor, iar el omoara pe cineva...ghici cine raspunde...Posted Image  angajatul sau angajatorul ?

Edited by jimi91, 29 January 2019 - 12:40.


#38
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,570
  • Înscris: 30.07.2003

View Postjimi91, on 29 ianuarie 2019 - 12:39, said:

atestat pentru motostivuitor de exemplu
Stai ca asta e o profesie reglementata. Nu poti aici dupa cum vrei. Da' in telecom (si nu nuami) poti.

#39
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

View Postneagu_laurentiu, on 29 ianuarie 2019 - 12:46, said:

Stai ca asta e o profesie reglementata. Nu poti aici dupa cum vrei. Da' in telecom (si nu nuami) poti.

era vorba despre altceva....nu de telecom :)

#40
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

View Postjimi91, on 29 ianuarie 2019 - 12:39, said:

Bre eu vorbeam aici de o parte de "IT" sau tangenta la "IT" si anume telecom mai specific. Cineva pe prima pagina se mira ca in telecom ar putea lucra cineva fara diploma de bac, alta persoana a zis mai sus pe pagina 2 ca nu ar angaja pe cineva sau ca nu ar pune pe cineva fara BAC sa poarte o discutie pe mail in engleza cu cineva. De parca BAC-ul ala nenorocit are legatura cu nivelul de cunostere a limbii engleze. E simplu. In Romania singura problema legata de studii e faptul ca cel care nu le are va fi incadrat ca muncitor necalificat, totusi omul poate fi urmatorul Einstein. Cineva cu studii va fi incadrat ca muncitor calificat / inginer / etc, dar poate nu va fi / nu va ajunge la nivelul primului.

Despre asta vorbesc. Sunt si cazuri in care normal ca nu as angaja pe cineva fara studii. Un doctor spre exemplu, cam greu sa fii doctor fara o scoala.

#41
Rhesus

Rhesus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,882
  • Înscris: 22.04.2014
@Kagaroth

Uite, hai sa-ti dau exemplu propriu: Din pacate(unii zic ca e un plus), viata m-a dus si pe alte carari (cand eram in liceu). Astfel, printre pasiunile mele s-a regasit si medicina. Am lucrat ca voluntar la UPU, Ambulanta, iar in prezent cunosc majoritatea tehnicilor/procedurilor medicale de urgenta, cunosc abordul intravenos/intramuscular,farmacologie, administrarea medicatie de urgenta. Si nu, nu la nivel "basic" sau amator.

Intrebare: Sunt medic sau sunt asistent medical? Nu. Cam aici vreau sa ajung legat de "studii".
Am zis, facultatea nu este necesara ca sa lucrezi in IT (desi am facut-o, 99% dintre cunostinte le-am dobandit in mod particular). Dar este recomandabila (sau cel putin sa studiezi individual 3-4 ani cursuri variate, din teme diferite) daca vrei sa ai o viziune de ansamblu a ceea ce faci. Si eu pot sa ajut pe cineva cu o fiola de NoSpa si Metoclopramid intr-o colica renala, sau cu adrenalina in soc anafilactic/stop cardiac, dar asta nu ma califica drept asistent medical sau medic.

Edited by Rhesus, 29 January 2019 - 14:23.


#42
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Sunt domenii si domenii. In unele e necesar urmarea cursurilor unei institutii acreditate, in medicina e vorba de o facultate de medicina. In alte domenii nu e nevoie, de studiu individual nu zic nimic, presupun ca cei care nu au studii intr-un domeniu studiaza acasa individual sau cu un grup de prieteni domeniul de care sunt pasionati. Bine asta nu se aplica in orice domeniu. in telecom se aplica, am invatat tot ce stiu la locul de munca si cititnd acasa materialele pe care am reusit sa le gasesc. Plus telecomunicatiile nu sunt chiar stiinta exacta, exemplu cand faci troubleshooting te bazezi pe ce ai citit, pe experienta si pe noroc sau asa zisa intuitie. Dar sunt cazuri in care studiile nu te ajuta. In alte domenii in schimb ai nevoie de studii, nu cred ca ies fizician, astro fizician sau mai stiu eu ce xfizician desi imi place fizica plus matematica doar prin studiu individual. Nu de alta dar m-as lovi de notiuni pentru care as avea nevoie de cineva care sa mi le explice iar prin studiu individual nu le-as intelege poate niciodata.

Parerea mea, sunt cazuri si cazuri.

#43
a_mada21

a_mada21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 11.02.2009
Eu zic sa desfiintam facultatile ca aia care le fac ajung cu nasul pe sus, si oricum sunt inutile. La fel si pentru BAC.

Sa ajungem sa stim ce se face pe postul respectiv de telecom, insa fara sa avem notiuni despre teoria undelor EM.
Corect, daca stii sa lucrezi in excel poti lucra in 80 la suta din posturile calificate din lume; problema apare cand trebuie sa si gandesti ce faci, situatii rare dar posibile;

Haideti sa promovam ideea asta; poate o sa fim operati de asistente medicale pe viitor, sau sa punem piloti de avioane gameri cu reflexe bune, dar fara pregatire de zbor, doar cu o procedura in fata.

#44
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Cumva te roade faptul ca ai facultate facuta si un pacalici ca mine care are doar BAC-ul a ajuns sa lucreze in cadrul unui ISP din Romania? Sau ca stiu caz / cazuri in care oameni au ajuns sa lucreze pe la ISP fara a avea BAC-ul? Si vorbeam doar de un domeniu nu de OZN-uri. Si da sunt domenii in care faci performanta fara facultate sau chiar si fara BAC. Nu nu ma refer la sport.

#45
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Majoritatea vorbiți prostii.

Profesiile sunt reglementate, COR e destul de ușor de urmărit. Nu există noțiunea de "Bacalaureat".

Există "studii generale", care înseamnă muncitor necalificat. Durata studiilor poate varia, 4 clase, 8 clase, e irelevant.
Există "studii medii", care înseamnă cu diplomă de absolvire a liceului. Nu de Bac! Când termin 12 clase, primești diploma de absolvire a liceului.
Există "tehnicieni", care sunt cu studii medii și postliceale, dar cu o acreditare pe o anumită profesie. Colegul nostru se poate înscrie la cursuri de formare profesională, își poate lua diploma de "tehnician în rețele de calculatoare" și devine tehnician. Adică muncitor cu studii medii, dar cu calificare.
Există "specialiști", care sunt doar cu studii superioare.

Mai mult de-atât, în Legea 1/2011, Legea Educației Naționale, sunt definite oarecum aceste diplome și diferențiate. Și s-a făcut modificarea, tocmai pentru că exista ideea asta, cum că diploma de bacalaureat era cea care demonstra finalizarea studiilor medii.

ART. 44
(1) Învăţământul postliceal se organizează pentru calificări profesionale înscrise în Registrul naţional al calificărilor, stabilite de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi aprobate prin hotărâre a Guvernului.
(2) Învăţământul postliceal face parte din învăţământul profesional şi tehnic şi este parţial subvenţionat de stat.
(3) Învăţământul postliceal special face parte din învăţământul profesional şi tehnic şi este integral subvenţionat de stat.
(4) Şcolile de maiştri sunt şcoli postliceale.
(5) Învăţământul postliceal are o durată de 1-3 ani, în funcţie de complexitatea calificării şi de numărul de credite pentru educaţie şi formare profesională.
(6) Şcolarizarea în învăţământul postliceal de stat, organizat în conformitate cu prevederile prezentei legi, se finanţează prin bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale, din sumele defalcate din venituri ale bugetului de stat şi din venituri ale bugetelor locale. Şcolarizarea poate să fie finanţată şi de către solicitanţi, persoane fizice sau juridice, prin contract încheiat cu unitatea de învăţământ care asigură şcolarizarea. Statul susţine şi stimulează, inclusiv financiar, programe de studiu pentru învăţământul postliceal, în parteneriat public-privat.
(7) Cifra de şcolarizare pentru învăţământul postliceal de stat se aprobă prin hotărâre a Guvernului. Prin excepţie, cifra de şcolarizare pentru învăţământul postliceal de stat finanţat integral de către solicitanţi, persoane fizice sau juridice, se aprobă, prin decizie, de inspectoratul şcolar şi se comunică Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
(8) Admiterea în învăţământul postliceal se face în conformitate cu criteriile generale stabilite de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, pe baza unei metodologii elaborate de unitatea de învăţământ, prin consultarea factorilor interesaţi.
(9) Au dreptul să se înscrie în învăţământul postliceal, în condiţiile alin. (8), absolvenţii de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat.
(10) Creditele pentru educaţie şi formare profesională obţinute în învăţământul postliceal pot fi recunoscute pentru absolvenţii cu diplomă de bacalaureat de către universităţi, în baza deciziilor senatului universitar, ca unităţi de credite de studii transferabile pentru nivelul licenţă.

ART. 77  
(1) Absolvenţii învăţământului liceal primesc diploma de absolvire şi foaia matricolă, parte a portofoliului educaţional, care atestă finalizarea studiilor liceale şi care conferă dreptul de acces, în condiţiile legii, în învăţământul postliceal, precum şi dreptul de susţinere a examenului de bacalaureat.
(2) Elevii care au promovat clasa a XII-a/a XIII-a vor susţine examenul naţional de bacalaureat.
(3) Absolvenţii învăţământului liceal care susţin şi promovează examenul naţional de bacalaureat dobândesc şi diplomă de bacalaureat, care le dă dreptul de acces în învăţământul superior, în condiţiile legii.
....
(6) Pentru anumite filiere, profiluri, specializări sau calificări, stabilite de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, absolvenţii învăţământului liceal pot susţine un examen de certificare a calificării, separat de examenul de bacalaureat.


Când termini 12 clase, primești foaia matricolă, diploma de absolvire și diploma de certificare (dacă e cazul). Fără a absolvi Bacalaureatul, din punct de vedere al muncii, ești pe fix aceeași poziție cu ăla care l-a absolvit. Nu există ocupație, în practică, care să necesite diploma de Bacalaureat. Ocupațiile necesită doar nivelul de studii, liceal. Dai și iei Bacalaureat, dacă vrei să urmezi o facultate. Cum au scris și ăștia în Legea Educației, negru pe alb, că diploma de bacalaureat le dă dreptul de acces în învățământul superior. Atâta tot, nimic altceva.


Restul discuțiilor, cu absolventul care nu știe engleză, cu ăla care răspunde cu diploma pentru ce face, sunt copilărești, pe bune.

#46
madincoiu

madincoiu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 24.11.2009

View PostJustARandomGuy, on 28 ianuarie 2019 - 16:25, said:

Ma,dinCoiu (iarta-ma, nu m-am putut abtine): pari baiat cu capul pe umeri. Mergi si da BAC-ul ala odata, ca te va urmari toata viata. Studiile pe locul 2 e vrajeala ieftina de cartier, si sunt sigur ca sti asta.
Mergi si ia amaratul ala de 5...

Pe urma faci ce vrei tu...

As face asta,dar nu am timpul necesar ptr studiu

View PostTsunnnami, on 28 ianuarie 2019 - 17:05, said:


De ce vrei sa-ti schimbi domiciliul?

Oras mic, lipsit de prea multe locuri de munca, locul actual de munca are risc ridicat de faliment din lipsa de oameni si de comenzi... Plus ca doresc un "alt inceput", intr-un oras mai dezvoltat din cat mai multe puncte de vedere.

#47
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,570
  • Înscris: 30.07.2003

View PostSmurfK, on 29 ianuarie 2019 - 16:39, said:

COR e destul de ușor de urmărit.
Da-mi un link din legislatie unde grupele in cauza sunt asociate cu studiile. Vorbim de ISCO 08 nu ala din '95.

http://www.mmuncii.r...latie-munca-cor

Edited by neagu_laurentiu, 30 January 2019 - 13:14.


#48
madincoiu

madincoiu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 24.11.2009
Va multumesc ptr sfaturile oferite pana acum!

Inteleg faptul ca trebuie o foaie la mana si dupa cum s-a mentionat, sunt interesat de cursurile necesare ptr continuitate in domeniu. Inteleg ca trebuie/e indicata diploma de bac, dar doresc sa aflu de la alte persoane daca este posibila angajarea fara hartia aia, si de ce "alte hartii inlocuitoare" ar cam fi necesar. :)))) Pana la urma, daca nu am diploma de bac dar am 5 cursuri recunoscute, as avea totusi mai multe sanse decat cu diploma de bac + a stii sa salvez un print screen pe PC..

Stiu de asemenea ca sunt si cursuri unde nu esti primit daca nu ai diploma de bac, lucru pe care nu-l inteleg...dar in fine.

Astept si mai multe sfaturi/sugestii/(why not?)critici pe tematica asta.

#49
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,506
  • Înscris: 20.10.2015
Incepe sa se contureze imaginea unui loser.

Esti la varsta la care trebuie sa aduni un potential cat mai mare, pentru a nu scapa pe viitor oportunitatile de cariera.
Tu in schimb, ca orice loser, vrei bani, acum si multi fara sa te intereseze de viitor.
Te intereseaza sa citesti scurtaturi pentru a ajunge sa ai un salariu cat mai mare, ACUM.
Asta e definitia loserului care ajunge sa citeasca matematica pentru a afla care e probabilitatea cea mai mare sa castige la pariuri.

Asta e motivul pentru care te-am intrebat de ce vrei sa te muti.
Daca nu esti obligat, foloseste avantajele de mediu pe care le ai acum.
Nu platesti intretinere si chirie, ai o slujba.
Pune la temelie pietrele pe care le-ai "sarit" din acelasi motiv. "Scurtaturi catre salariu"
Am si eu in familie un caz apropiat.
Terminat intre primii la un liceu tare din capitala, s-a indragostit, a mers ca fraiera la o facultate privata de duzina, a renuntat si la cursurule de zi si-si "aranjeaza" si examenele on-line, s-a angajat manager de marcheting la o firmulita pe 2000 de lei, a plecat de acasa si sta cu chirie, dar e fericita. E independenta, traieste cu iubi. E fercita ACUM.
Colegii din liceu ei sunt acolo unde trebuie si-si maresc potentialul.
Ea peste 10 ani va avea 2500 de lei, fostii colegi de liceu 10,000+

Decizia e la tine daca vrei sa nu sa ramai loser.
Inceputul l=ai facut si se pare ca-ti place calea asta

#50
madincoiu

madincoiu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 24.11.2009

View PostTsunnnami, on 30 ianuarie 2019 - 13:31, said:

Incepe sa se contureze imaginea unui loser.

Esti la varsta la care trebuie sa aduni un potential cat mai mare, pentru a nu scapa pe viitor oportunitatile de cariera.
Tu in schimb, ca orice loser, vrei bani, acum si multi fara sa te intereseze de viitor.
Te intereseaza sa citesti scurtaturi pentru a ajunge sa ai un salariu cat mai mare, ACUM.
Asta e definitia loserului care ajunge sa citeasca matematica pentru a afla care e probabilitatea cea mai mare sa castige la pariuri.

Asta e motivul pentru care te-am intrebat de ce vrei sa te muti.
Daca nu esti obligat, foloseste avantajele de mediu pe care le ai acum.
Nu platesti intretinere si chirie, ai o slujba.
Pune la temelie pietrele pe care le-ai "sarit" din acelasi motiv. "Scurtaturi catre salariu"
Am si eu in familie un caz apropiat.
Terminat intre primii la un liceu tare din capitala, s-a indragostit, a mers ca fraiera la o facultate privata de duzina, a renuntat si la cursurule de zi si-si "aranjeaza" si examenele on-line, s-a angajat manager de marcheting la o firmulita pe 2000 de lei, a plecat de acasa si sta cu chirie, dar e fericita. E independenta, traieste cu iubi. E fercita ACUM.
Colegii din liceu ei sunt acolo unde trebuie si-si maresc potentialul.
Ea peste 10 ani va avea 2500 de lei, fostii colegi de liceu 10,000+

Decizia e la tine daca vrei sa nu sa ramai loser.
Inceputul l=ai facut si se pare ca-ti place calea asta

:))))) Apreciez sinceritatea...

De 7 ani de zile lucrez si de 5 ani ma intretin singur (chirie,cheltuieli etc). Motivul ptr care caut "scurtatura" e ptr ca vreau sa stiu daca am posibilitatea sa fac alt pas si fara hartia aia de bac pentru ca nu am cand si cum sa ma ocup ACUM de asta,nu-mi permite programul de lucru actual. Imi este mai usor, da, sa aflu daca pot sari peste un pas ce necesita un grad mai mare de invatat, decat sa ma axez ceva ce pot pune in aplicare sau pot invata chiar de la locul de munca.

Daca raman in orasul cu aceleasi conditii iar firma "pe duca" intra in faliment, ma aleg cu un job si mai prost platit decat acum sau cu un post poate platit la fel dar cu un program prelungit de lucru.

#51
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,506
  • Înscris: 20.10.2015
Ceea ce vrei tu vrea orice loser.
Sa tii minte asta cand te vei gandi la scurtaturi

#52
a_mada21

a_mada21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 11.02.2009

View PostMembruAnonim, on 29 ianuarie 2019 - 15:36, said:

Cumva te roade faptul ca ai facultate facuta si un pacalici ca mine care are doar BAC-ul a ajuns sa lucreze in cadrul unui ISP din Romania? Sau ca stiu caz / cazuri in care oameni au ajuns sa lucreze pe la ISP fara a avea BAC-ul? Si vorbeam doar de un domeniu nu de OZN-uri. Si da sunt domenii in care faci performanta fara facultate sau chiar si fara BAC. Nu nu ma refer la sport.
Sa ma roada pe mine ceva legat de tine? Poate ca la facultate ai fi invatat ca e bine sa ii respecti pe ceilalti.. ca vad ca ai sarit etape si ai ratat asta

#53
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Ma bucur ca nu am facut facultatea altfel probabil eram frustrat ca eu am facut facultatea si altii nu au facut-o si fac ce fac si eu. Asa, mai bine fara facultate si cu capul pe umeri. Deci mersi nu.

#54
a_mada21

a_mada21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 11.02.2009
cred ca frustrat esti tu daca iti spun cat castig cu facultatea asta inutila

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate