Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Pareri roadtrip by bus in Europa

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
katurev

katurev

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 931
  • Înscris: 22.03.2012
Salutare, tuturor! Ca o scurta introducere...ma numesc Gabriel, am 22 de ani si imi doresc de mult sa fac acest "Eurotrip" de 1 luna. Am muncit din greu cativa ani si am reusit sa strang niste bani pentru a putea sta acasa si a ma ocupa de niste proiecte personale timp de 1 an. Din toamna voi fi din nou super ocupat si nu imi voi mai permite sa imi iau asa mult timp liber pentru astfel de excursii precum cea pe care o vom discuta. In vara nu vreau sa merg pentru ca merge toata lumea si este highseason, deci preturile vor fi cel putin duble. Nu imi ramane decat aceasta primavara.

Va voi atasa pozele cu itinerariul facut si calculat de mine... si astept cu drag niste pareri de la voi. Evident ca nu pot vedea toata Europa, dar am ales si eu orasele principale (stiu ca sunt full de turisti, dar vreau si eu sa le vad). A trebuit sa fac compromisuri, dar asta este. Daca aveti alte recomandari de orase, astept cu drag orice parere si idee!

Germania si Anglia nu se afla pe lista, deoarece m-am tot plimbat prin aceste tari, fiind printre favoritele mele.

Inafara de biletul de avion de final Stockholm - Bucharest, tot transportul din itinerariu este calculat cu Flixbus. Costurile acelea de "20*" vor fi cele 5 trasee folosite cu biletul lor Interflix (100 euro - 5 drumuri oriunde in Europa, sau ceva de genul).

Evident intreaga calatorie va fi pe stil clasic de backpacker.. toate cazarile vor fi la hosteluri, sper sa pot face si ceva Couchsurfing, mancare de la supermarket... fara restaurante si etc. Poate doar cate o bere la vreun bar.. ca tot omu' Posted Image.

Sunt constient ca o noapte in Bus o sa fie una grea, nu trebuie sa mai invartiti cutitul in rana Posted Image) dar sunt dispus sa ma sacrific, deoarece imi doresc foarte mult sa fac acest trip, cat inca mai pot. Cand o lovi familia si jobul... o sa fie mai greu.

Nu am apucat sa fac research, dar voi lua in calcul si activitatile, evident... nu imi doresc sa ajung in Paris si sa nu am bani sa intru la Louvre sau in Amsterdam si sa nu mananc o "prajitura", etc. Posted Image

Nu stiu ce sa mai adaug... 11 orase intr-o luna... nu stiu daca e mult, daca e putin. Chiar vreau sa aud parerile voastre despre aceasta "nebunie".

Va multumit pentru timpul acordat citirii mesajului meu!
O zi superba va doresc!

Attached Files



#2
pisty16

pisty16

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 381
  • Înscris: 01.02.2008
Mergi linistit in Paris pentru ca daca ai sub 25 de ani intri gratuit la majoritatea muzeelor, inclusiv Louvre. :) Stai cat poti de mult in Paris

#3
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,383
  • Înscris: 24.09.2017
stiu ca e la moda chestia asta cu calatoritul. am fost si eu in multe tari, 10 cred. in cateva am fost de mai multe ori.oamenii au inceput sa bage refrenul: "decat sa investesc in chestii materiale mai bine in trairi". lucru care e ok pentru baietii de bani gata, dar cam naspa pentru oamenii de rand:)
eu zic ca nu merita chestia asta care vrei sa o faci tu.
chiar citeam si o carte despre asta, unde omu zicea clar ca nu castigi nimic daca calatoresti. adica esti la fel de prost(in mare parte) ca atunci cand ai plecat.
daca ai bani, du-te. dar daca cheltui niste bani care te-ar face mai liber in tara ta, atunci nu. ce vreau sa zic e ca : daca excursia asta o sa te duca 1000 de euro,iar tu stai in chirie si te chinui sa dai banii luna de luna, mai bine ar fi sa ai un buffer de 1000 de euro.
stiu ca pare cam negativista atitudinea asta despre calatorit. poate o sa zici ca o sa ai parte de experinte care o sa le tii minte o viata intreaga. si daca acum nu, dupaia poate o sa ai copii si etc.
pe mine calatoritul m-a ajutat sa am mai multa incredere in mine, in sensul ca pot sa ma descurc oriunde si etc.

Edited by bobitad, 25 January 2019 - 12:06.


#4
user_adi

user_adi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 126
  • Înscris: 29.12.2017
super.
sa ne impartasesti experientele.

#5
sdrc

sdrc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 28.05.2008
Nu e deloc o nebunie, urmati-va planul, calatoriti si veti avea numai de castigat, pe multiple planuri.
La varsta dvs. am facut o gramada de astfel de tururi, insa toate au fost cu trenul (cumparam InterRail, atunci era app. Usd 200 / 22 zile / 3 zone) si recomand in continuare acest mijloc de transport.
Desigur, dvs. stiti mult mai bine ce buget veti aloca si care este varianta preferata; totusi, oboseala va fi foarte mare, cu autocarul se pierde timp pretios si e pacat sa ajungeti extenuat la Louvre si sa nu va bucurati de comorile de acolo.
In functie de preferintele dvs., va pot face oricate recomandari doriti (am calatorit in toata Europa, cu exceptia Albaniei, Islandei si Belarus); personal, nu as include Bratislava intr-un tur european de acest gen, in conditiile in care nu as include Venetia sau Florenta de ex. (pentru mine, partea culturala primeaza).
Indiferent de varianta aleasa, va doresc succes !

Edited by sdrc, 25 January 2019 - 12:39.


#6
themis

themis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 21.04.2011
Felicitari si asteptam relatari de pe traseu. Spre deosebire de bobitad, eu cred ca merita sa faci calatoria asta, e o experienta prin care te poti dezvolta mult ca persoana. Da, chiar dobandesti mai multa incredere in tine, dar si in oameni, si mai ales iti deschizi mintea foarte mult. Banii mai vin, mai pleaca, cine stie ce te asteapta in viata...daca poti sa o faci acum, fa-o!

Cu privire la traseu, nu am comentarii. Orasele alese sunt, evident, interesante, ai ce vedea in fiecare loc. Ce ar fi fain ar fi sa ai flexibilitate, adica sa nu ai de la inceput strict stabilit cat stai intr-un loc (desi probabil e greu cu cazarile), poate intr-un loc iti place mai mult sau gasesti chestii atragatoare neprevazute.

Bafta!

#7
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,077
  • Înscris: 20.12.2007

View Postkaturev, on 25 ianuarie 2019 - 11:43, said:

Salutare, tuturor!
Foarte frumos, as fi dorit sa fac si eu asa ceva la varsta ta. Din pacate pe atunci granitele erau zavorate.
E bine sa faci asa ceva cu autobuzul cat timp ai cocoasa tanara, eu am facut de doua ori Bucuresti Istanbul si retur cu autobuzul si m-au durut toate oasele.

#8
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Călătoria, cred, este una dintre cele mai frumoase şi chiar utile activităţi pe care le poate face un om. Depinde, evident, unde călătoreşti, deoarece sunt destinaţii care trebuie evitate.
Din fiecare călătorie înveţi câte ceva. Eu, de exemplu, dintr-o excursie-circuit în Occident am învăţat că, dacă vrei să ai apă de băut seara târziu, trebuie să ţi-o cumperi în timpul zilei, fiindcă în Bruxelles, în suburbia unde eram cazaţi, buticurile erau pline de negri cu ceafa lată, benzinăriile erau 100% automate (la pompe plăteai cu cardul, nu exista magazin şi nici benzinar angajat), iar magazinele respectabile se închid devreme (cel târziu ora 21).
De asemenea, în Paris am învăţat că cel mai renumit bulevard nu are trotuarele asfaltate în întregime, iar parcurile, de asemenea, au aleile cu pietriş şi pământ, nu cu asfalt, ca la noi. Şi am mai învăţat că francezii şi nemţii se prefac că nu cunosc engleza, pe motiv de patriotism sau naţionalism.
La Budapesta am învăţat că ungurii pot fi mai amabili decât românii. Şi da, există unguri şi bozgori, după cum şi noi, ca oricare alt popor, avem şi oameni buni şi jigodii.

Mergi în călătorie, dacă ai bani şi dacă-ţi place să umbli de nebun, aşa cum îmi place mie. Profită cât încă eşti tânăr şi ţine cont că va veni o zi în care nu îţi vei mai permite să te arunci cu capu-nainte. Nu lăsa să treacă ocaziile astea.
Dacă ai şi un aparat foto, te vei alege cu nişte amintiri pentru toată viaţa. Consultă câteva tutoriale foto despre tehnică şi compoziţie şi exersează. Dacă ai un telefon mai bun (Samsung S sau Note, Huawei P sau Mate etc.) poţi exersa şi cu el.

Drum bun şi te aşteptăm cu impresii!

Edited by PSC, 25 January 2019 - 12:56.


#9
TLGTLC

TLGTLC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,700
  • Înscris: 27.06.2007
Fă călătoria fără regrete, banii, dacă ești sănătos îi faci la loc. Timpul în care poți să faci o astfel de călătorie nu îți garantează nimeni că îl vei avea și mai târziu.

#10
pupama

pupama

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,557
  • Înscris: 15.05.2010
interesanta ideea, nu stiu daca ti-ai calculat bine banii insa ideea in sine este super, te incurajez si te felicit pentru initiativa. bravo :)

#11
MusafirulCreativ

MusafirulCreativ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 904
  • Înscris: 07.03.2018
Eu as reduce numarul de nopti de la Budapesta, Bratislava si Zgreb la 1 (e oarecum suficient pentru a vizita in mare orasele astea), si as adauga la celelalte, gen Viena, Paris, Amsterdam, Barcelona. SI sa ai cel putin 400 euroi de rezerva fata de cat ai calculat tu acolo. In rest e interesant traseul. Bafta!

Edited by MusafirulCreativ, 25 January 2019 - 15:36.


#12
agorea

agorea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 253
  • Înscris: 03.05.2006
Doar atat pot sa-ti spun: just do it! Fara niciun regret. Da-i dracului de bani, ca experientele si amintirile astea nu se pot compara cu nimic altceva. Si eu am umblat mult la viata mea, dar imi pare rau ca nu am umblat si mai mult.

#13
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015
Eu as aborda mai flexibil roadtripul asta. As stat cat e de stat in fiecare locatie, in unele mai mult daca e nevoie, in altele mai putin iar daca nu le vad pe toate, asta e... data viitoare. Asta daca vrei sa intelegi ceva din experienta asta.
Urasc planificarea stricta in vacanta. Hai si acolo, hai si dincolo, Bifez aia, bifez ailalta.
Mai plec prin delegatii perioade mai scurte sau mai lungi de timp, de cele mai multe ori cu masina personala cand sunt perioade mai lungi si imi place sa explorez zona/ regiunea si sa ma pierd pe acolo. De multe ori plec sa vad ceva si se intampla sa nu mai ajung acolo ci sa ma opresc pe drum. Nu se compara cu "check this, check that!".
Altfel, s-ar putea sa ajumgi ca cel care zice ca nu merita sa calatoresi. Merita din plin, mai mult decat orice altceva as zice, dar sa nu o faci in stress si contra timp.

Sincer mi se par prea multe orase pt o singura luna tinand cont ca vei calatori cu autobuzul. Vei fi cam haituit de atata drum contra cronometru. Cum am zis, mergi si stai cat iti place in fiecare loc si cand e gata timpul sau bugetul, vino acasa.

Edited by underb, 26 January 2019 - 08:50.


#14
JJOne

JJOne

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,021
  • Înscris: 22.08.2006
Mi se pare OK, cata vreme esti tanar. :) Mie unul parca imi vine sa-mi caut zboruri numai cand ma gandesc cate ore ar putea face un autobuz din Roma la Barcelona, sau de la Barcelona la Paris. :)

#15
Tz3posu

Tz3posu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 906
  • Înscris: 20.03.2009

View Postkaturev, on 25 ianuarie 2019 - 11:43, said:

Salutare, tuturor! Ca o scurta introducere...ma numesc Gabriel, am 22 de ani si imi doresc de mult sa fac acest "Eurotrip" de 1 luna.
Inafara de biletul de avion de final Stockholm - Bucharest, tot transportul din itinerariu este calculat cu Flixbus. Costurile acelea de "20*" vor fi cele 5 trasee folosite cu biletul lor Interflix (100 euro - 5 drumuri oriunde in Europa, sau ceva de genul).

Va multumit pentru timpul acordat citirii mesajului meu!
O zi superba va doresc!

Salut, biletele la FlixBus fluctuează ca preț și disponibilitate. Asta înseamnă ca dacă nu le iei de acum ai toate șansele sa plătești dublu fata de cât ai estimat tu.
Dacă le iei de acum nu cam duce flexibilitatea, asta e dezavantajul.
Vei merge singur in călătorie?

Ai varianta de a călători cu avionul in unele destinații și chiar foarte ieftin. Fa puțin research, vei găsi multe zboruri la 10-20-30 euro pe segment, nu vei avea nevoie de retur, te duci dintr-un oraș in altul, vezi ce iese si așa dacă nu ești cumva hotărât doar pe cele din lista ta.

#16
MusafirulCreativ

MusafirulCreativ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 904
  • Înscris: 07.03.2018
Cu avionul e mai rapid si mai practic, insa pentru o excursie de genul, recomand autocar. Apuci sa vezi mult mai multe pe traseu decat destinatia si aeroportul :) Chiar daca e mai obositor si poate, uneori, mai scump.

#17
something00

something00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 14.11.2005
Pentru un astfel de traseu eu as folosi o combinatie de autocar si avion. Nu as face distantele foarte lungi cu autocarul.

De exemplu daca intre Barcelona si Paris nu vrei sa vizitezi nimic atunci este absolut ridicol sa iei autocarul cand gasesti bilete de avion cu 18-20 de euro. Si asta in lunile de vara. Chiar am verificat acum.
Roma-Barcelona este in jur de 40 de euro. Dar asta in loc de 1300 de km cu autocarul.
Trebuie sa te gandesti si ca pierzi practic o zi in loc sa dai 20 de euro in plus.
Mai bine renunnti la 4 beri :)

Din punctul meu de vedere autocarul este potrivit daca te restrangi la o suprafata mai mica. De exemplu daca vrei sa faci Benelux+Franta.
Sau Spania+Portgalia.
Sau Italia+Slovenia.

Dar cand te intinzi pe tot continentul european ajungi sa stai mai mult timp in autocar decat in orasul pe care vrei sa il vizitezi.

#18
black dragon

black dragon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 286
  • Înscris: 29.04.2004
Eu zic sa nu stai pe ganduri si daca ai banii si disponibilitatea necesara sa iti duci planul la capat. 22 de ani nu vei mai avea niciodata, dar banii aia ii poti face la loc. Zicea cineva ca te intorci la fel...dar daca chiar “te intorci la fel de prost” inseamna ca ai o problema, dar cu siguranta nu e cazul tau, daca ai gandit traseul asta.
Da, poate nu retii totul din muzeele vizitate, poate nu iti place ceva...dar un om normal ramane cu ceva dupa, macar cu niste zile relaxante care te motiveaza urmatoarea perioada la munca.

Poate planul poate fi imbunatatit, poti face mici modificari, gen sa iei avionul pentru drumurile lungi, poate mai incluzi si un tren pe undeva, etc. Stiu ca trenul e ceva mai scump decat bus, iar avionul poate atrage costuri suplimentare (gen transport din centru pana la aeroport), dar cu putina planificare poti face si acest transfer in sume ok.

In alta ordine de idei la 22 de ani mergeam fara probleme cu autocarul/microbuz Iasi - Bucuresti, 10 ani mai tarziu dupa un drum Otopeni - Iasi mi-am promis ca nu mai merg la Bucuresti cu altceva inafara de avion sau masina personala.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate