Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...
 Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over
 

Lupta privatului cu funcționarul

* * * * - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
52 replies to this topic

#37
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,562
  • Înscris: 13.06.2004

View Posttomaso, on 05 februarie 2019 - 02:00, said:

Dacă s-ar institui răspundere materială pentru funcționari,  ar fi un pas înainte.
Orice depășire a termenului de răspuns, soluționare, rezolvare, să fie penalizată cu o amendă virată în contul celui care este întârziat.
S-ar curăța sistemul de lichele și ar rămâne doar cei care fac treabă.
Atât de simplu ar fi.

Partea proastă cu un asemenea sistem e că într-un lanţ de decizie poate s-o păţească şi cel corect din cauză că alţii nu-şi fac treaba.
De exemplu, trebuie să primeşti un răspuns la ceva şi să ridici răspunsul de la aceiaşi persoană. Persoana cu care ai vorbit te ajută să aduni întrebările, să le forumlezi, eventual îţi spune ce acte ai nevoie şi le transmite destul de repede mai sus. Numai că cei care emit răspunsurile nu-şi fac treaba şi tu le primeşti cu întârziere şi prima persoană pe care o înjuri e cea care trebuie să-ţi înmâneze răspunsul, că deh, e cea cu care ai contact direct.

#38
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View PostSmurfK, on 23 ianuarie 2019 - 22:17, said:

După tot episodul, mă duc pe Legis, studiez legea la care făcea referire. M-am gândit că oi fi fost eu prost. Articolul la care făcea referire prevedea obligația instituției de reglementare să-mi solicite acel act în prealabil, în condițiile de față, lucru pe care nu l-au făcut. Mai mult de atât, nu avea nicio legătură cu ce am depus acum. Așa cum țineam și eu minte. Ei ar fi trebuit să mi-l ceară de vreo 3 ani, dar n-au făcut-o. Instituția n a respectat prevederile legale. De-asta ei încercau să mă facă pe mine să-l solicit, ca să nu fie puși în postura de a justifica motivul pentru care nu și-au făcut treaba sau să-l solicite 3 ani mai târziu. Că soliciți tu, ei nu mai au nicio implicare, ți-l dau, e ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Problema e că nu e tipul de act care se obține repede.

Revenind, cu întârziere față de perioada în care ar fi trebuit, am primit și răspuns, care-mi confirmă faptul că am procedat nu doar corect, ci și ideal, când am decis să nu cedez presiunilor acelor funcționari. Mă bucur că și clientul meu a avut încredere în mine și nu a cedat nici el.

Procedura de obținere a actului pentru care am depus acea cerere, chiar dacă mi-a fost refuzată verbal, pentru că nu se putea, și-a reluat cursul normal, trecând în etapa următoare. Nicio mențiune a ce mi s-a cerut verbal pentru că, așa cum am constatat și eu, nu era o cerere cu bază legală, ci doar o încercare de influențare a factorului de decizie (a clientului) de a lua o decizie pe care nu ar fi dorit s-o ia.

Ca să pun treaba și în bani, doar documentație pentru ce mi s-a cerut verbal și ce nu era nevoie să fac, decât pentru a acoperi eroarea funcționarilor, l-ar fi costat pe clientul meu vreo 20.000 de lei, iar taxele de depunere încă vreo 10.000, toată procedura de obținere a actului durând aproximativ un an.

#39
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,617
  • Înscris: 07.02.2003

View PostAlexandru H., on 05 februarie 2019 - 03:13, said:

Dai afara 20% din ei si ii convingi ca nu sunt eterni pe postul ala.
Dai afara si dupa aia te intrebi de ce se maresc cozile si se intarzie serviciile :)

#40
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Ideea cu bugetarii este că nu-i poți trata ca pe vite, în ideea "dai afară 20% și vezi cu ce rămâi". Nici la privat, nu se tratează așa treaba. Îi dai afară pe-ăia care nu-și fac treaba, sau de care nu ai nevoie. La bugetar, trebuie să existe conducători ai instituțiilor integri, buni manageri, care să ia decizii corecte pentru bunul mers al instituției.

Acum se angajează pe filiera partidului. Culmea, în marea parte a instituțiilor, postul ăsta de manager nu e ocupat prin concurs. Participi la concurs să dai cu mătura, dar ca să conduci instituția ești numit de minister. Ajung niște oameni care au cu totul alte interese decât să ajute instituția. Ba chiar sunt angajați ca pedeapsă, dacă ați auzit-o și pe-asta... De exemplu, dacă ești la manager Suceava și ai călcat strâmb, te trimite la aceeași instituție, la Teleorman. Doar așa, să te frece.

Edited by SmurfK, 15 February 2019 - 20:56.


#41
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005
Rotatia cadrelor se făcea și pe vremuri și era eficientă.

#42
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Eficientă din ce punct de vedere? Cu ce te ajută că-l trimiți pe unul la 400 km distanță, departe de familie, prieteni, cunoștințe? Crezi că ăla vrea să-ți facă treaba perfectă aici? Nu, ăla-i supărat, în cel mai bun caz își ia medical cât mai mult, stă acasă, dacă ajunge la muncă nu face nimic, pentru că se așteaptă să-l muți la loc.

Poate eficientă pentru partid. Că-i faci pe ceilalți să-ți vadă puterea.

Edited by SmurfK, 15 February 2019 - 21:37.


#43
aaddyy2005

aaddyy2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,545
  • Înscris: 17.02.2013
Ma duc la Primarie ca imi trebuia un aviz de la comisia de urbanism pe un proiect. Fac dosarul cu cererea , platesc taxa la caserie si urc direct la biroul de urbanism sa las dosarul urmand sa primesc prin email avizul. Secretara imi zice sa iau loc daca tot am urcat pana aici desi normal trebuia sa las dosarul la registratura. Il ia , se duce la seful de urbanistica in birou, se intoarce dupa 2 min si imprima avizul, am plecat din primarie in 10 min cu actul dorit.
Acum ce sa zic, asta s-a intamplat in Canada unde si platesc numai taxa funciara 3000$/an la primarie, iar avizul va creste impozitul pe anii urmatori.
Adica vrei sa te dezvolti, te ajutam imediat ca apoi mulgem si noi mai mult. Si toata lumea-i fericita!

Edited by aaddyy2005, 18 February 2019 - 11:44.


#44
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Pentru o scurtă perioadă de timp am avut o pilă,  un șef de stat major.   Se întâmpla demult, pe vremea comunismului.  Acest șef m-a ajutat să scap de dârvală băgându-mă într-un post de frecat menta la căldurică.   Trebuia să schimb benzile de magnetofon pe care se înregistrau convorbirile dintre comandamentul apărării antiaerine a teritoriului și centrele de radiolocație. Aceste benzi martor aveau rolul de a reconsitui comunicațiile în cazul unor erori sau evenimente. Aparatul era un mastodont cât un frigider și putea să tragă 8 piste odată,  doar într-un singur sens.   Benzile se ștergeau prin punerea deasupra unui generator de câmp magnetic alternativ și apoi se derulau înapoi.   Aveam de făcut această operațiune odată la 3 ore.   În rest ... mai nimic.

O singură problemă era.
Când venea comandantul,  un nazi fără suflet,  trebuia să mă prefac ocupat,  să îmi fac de lucru,  să pară că am ce face.
De voie, de nevoie,  ștergeam benzi și le derulam.   Dacă stătea acolo,  le ștergeam de mai multe ori,  pentru că aveam doar 4 benzi,  dintre care una era pe magnetofon.   Csf-ncsf!

Funcționarii români se comportă exact cum făceam eu cu benzile.  Numai că ei au compus un altgoritm pervers de a freca menta fără rost,  simulând că, de fapt,  ei sunt ultra ocupați și rupți de muncă.
Toată birocrația stufoasă nu are alt scop în afara oferirii unei explicații pentru numărul mare de funcționari.    Cei mai ostili informatizării sunt funcționarii.   Aceștia sunt cauza împietririi și menținerii birocrației.

Funcționează ca o societate secretă, organizată în caste.  
Mi s-a spus așa:   Ce să fac eu dacă așa este legea?   O respect. Nu pot eu, un simplu funcționar,  să o schimb.

În realitate, lucrurile stau cam așa.
Șefii adevărați nu sunt cei numiți politic,  ci ăia care stau tot timpul la conducere,  indiferent de partide.
Vine șeful cel mare,  numitul politic,  și spune că vrea informatizare.   Iar aparatul răspunde  ”șefu, nu merge,  e complicat,  nu se poate,  s-a mai încercat,  las-o așa”.  
Dacă omul insită,  personalul de sub el se revoltă,  pentru că toți știu că munca lor este doar o formă de a lua salarii fără rost.   Orice reformă duce la eliminarea rostului lor pe pământ.

Am fost să-mi schimb un act.   Nu se poate,  trebuie să achitați la Trezorerie și să aduceți dovada plății ștampilată.   Ceea ce s-ar putea rezolva rapid,  trebuie complicat la maximum.   Joburi menținute artificial,  doar pentru a da de lucru unor oameni. Ok,  înțeleg și latura umană, că doar și eu am fost chiulangiu și tare dulce era statul degeaba în timp ce alții aveau activitate susținută.   Le înțeleg gândirea și dacă iau în parte, caz cu caz,  fiecare frecangiu are povestea lui. Dar societatea evoluează.   Țesătorii manuali au fost abandonați în favoarea războaielor de țesut mecanice din zorii revoluției industriale. Însă nici atunci nu a fost simplu.   A durat ceva timp.   Așa va fi și la noi.   O luptă nu doar a privatului,  ci a tuturor cetățenilor cu funcționarii.  

Partea cu adevărat nasoală este aceea că acest mod de a face treabă nu-i caracteristic doar statului, doar bugetarilor.
Sistemul a fost adoptat și de companiile private.   Oriunde decizia este difuză,   funcționarii tind să își formeze un sistem birocratic complex și inutil.
Vreți să schimbați un receiver de internet cumpărat de la RDS?   Ohoho,  se fac acte ca și când ar fi vorba despre plutoniu.   Și musai face to face,  deținătorul de contract.
Ești în UK la muncă și de acasă ți se spune că s-a bulit receiverul de net?   Ești în pom,  la rds nu poți trimite pe nimeni să dea 250 lei și să cumpere un receiver nou.   Nimic,  să vii musai din UK pentru chestia asta.   Absolut ilogic și tembel.   Exact ca la stat.   Mă rog,  când este vorba despre rds,  poate că chiar este de stat.  

La fel este la principalii furnizori de telecomuncații, energie,  utilități.
Birocrație excesivă, inutilă,  fără o justificare logică în afara menținerii unei scheme de personal maximizat în anumite zone din firmă.
Acolo sunt concentrate nevestele,  fetele,  iepurași coconași ai șefilor mici, medii și mari.   Dacă tai schema și automatizezi procesul,  odată înfăptuită reforma,  este drum fără întoarcere.
De aceea și lupta crâncenă.  

Supraviețuire.

Edited by tomaso, 23 February 2019 - 19:56.


#45
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,562
  • Înscris: 13.06.2004
Eu le ziceam corporatiştilor birouari, nesţiind cum se numesc. Cred că nu le-am zis greşit.

#46
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View Posttomaso, on 23 februarie 2019 - 19:42, said:

Funcționarii români se comportă exact cum făceam eu cu benzile.  Numai că ei au compus un altgoritm pervers de a freca menta fără rost,  simulând că, de fapt,  ei sunt ultra ocupați și rupți de muncă.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Kafq7yrKAOQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

View Posttomaso, on 23 februarie 2019 - 19:42, said:

Vreți să schimbați un receiver de internet cumpărat de la RDS?   Ohoho,  se fac acte ca și când ar fi vorba despre plutoniu.   Și musai face to face,  deținătorul de contract.

Pe mine m-a uimit la UPC. Se buli recieverul de televiziune digitală. Mă duc la ei, mă așteptam cum PV, modificare contract, copie buletin, alte nebunii. Nici nu i-a interesat cum mă cheamă. Puteam veni cu recieverul găsit în tomberon, mi-au dat altul bun în locul lui.

La energie, la fel. M-am mutat la Restart Energy tocmai pentru că se lăudau că rezolvă chestiile online. Nu i-am văzut la față, nu mi-au cerut ceva prin poștă, nimic-nimic, totul scanat, trimis, au rezolvat contract, mutarea de la ENEL, ba chiar și deranjamente, că mi se defectase contorul. S-au rezolvat toate prin e-mail și telefonic.


Că asta e și problema. La privat, dacă se apucă să mă învârtă printr-o birocrație de-asta excesivă, pur și simplu mă duc la alții. La stat n-ai alte opțiuni.

#47
mihnearau1

mihnearau1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,588
  • Înscris: 20.09.2016
acelasi om, aceeasi locatie

impozit apartament - platit la posta
impozit masina pe firma cu sediu social in acelasi apartament, eu fiind si proprietarul si actionarul/administratorul - platit la finante la primarie

si posta romana si primaria sunt ale statului

Edited by mihnearau1, 27 February 2019 - 20:24.


#48
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Azi am auzit-o pe-aia veche, pe care chiar n-o mai auzisem de ceva timp... "Trebuie să puneți ștampilă aici...". A fost complet zbuciumat funcționarul respectiv când i-am spus că societatea mea nu deține ștampilă de vreo doi ani. Mi-a zis că nu crede, că nu pot funcționa fără...



Și ca să fie treaba bună, povestea din primul post... Mă rog, ea s-a încheiat , am obținut actul pe care vroiam să-l obțin, dar "plătesc" și acum pentru el, pentru că am trecut peste dorința acelor duamne de a nu-mi primi documentația.

Asta-i o documentație pe care va trebui s-o depun zilele astea, întocmită în funcție de cerințele lor, cu dedicație, pentru că sunt duamnele supi. Nu vă gândiți că-i vreun proiect european, ceva, e un rahat de revizuire de act de reglementare, iar asta-i a treia tranșă de documente, pe care au "uitat" să le ceară primele dăți. Până acum, fix aceeași documentație, pentru fix aceeași treabă, la fix aceeași societate, pe aceeași lege (nu s-a modificat un cuvânt), conținea până în 50 de pagini. Am decis că le mai las să se manifeste, documentez interacțiunile, pentru că solicitările de acte aiurea sunt oficiale, după care mă voi duce la poliție. N-ar trebui să aibă probleme în a verifica abuzul și discriminarea, le va fi suficient să ia la întâmplare documentații pentru aceeași treabă și să compare solicitările altor beneficiari.  Nu vreau să fiu măgar să le prind cu altele, cu toate că și aia e 100% realizabil, dar mi se pare urât să mă duc cu bani măzgăliți și alte rahaturi.

Attached File  20190403_154452.jpg   179.41K   5 downloads

#49
eireman

eireman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,741
  • Înscris: 11.10.2016
In Romania ar trebui instituita legea martiala pentru functionari publici.Efectiv orice pulifrici de asta ce incurca sau baga bete in roate unei afaceri sau persoane,sa fie executat in piata publica. In alt mod nu se poate scap de astia...
Acum cateva luni am ajuns la Tribunalul Timis si aveam nevoie de un act.Normal ca am fost trimis sa platesc o taxa la caserie unde am dat de o fosila,care nu a inteles ca inca nu am ci romanesc si nu am cum sa-i prezint asa ceva...oricum putea incasa taxa dar fosila a inceput sa ridice tonul si sa faca spectacol. I-am explicat rapid ca nu plec din cladire fara act si de fata cu jandarmul de la intrare i-am explicat ca daca ma incurca e ultima ei zi cand se hraneste pe cale naturala,i-am aratat ca am la mine cateva mii bune de € si pot renunta usor la cateva sa platesc niste interlopi sa-i faca buzunar in burta,asa un marsupiu dragutz.De frica babetul a facut chitanta,mai ales ca deja dadeam telefoane sa vad ce cutitar e disponibil in Tm in orele urmatoare...cu astia asa trebuie procedat,ranga dupa ceafa ca de vorba buna nu merge...

#50
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Eu nu sunt violent și nici nu știu să mă dau. Dar treaba asta să știi că-i extraordinar de eficientă.

Tot cu angajați din aceeași instituție, despre care tot povestesc s-a întâmplat. Tot așa, ne tergiversau niște acte. Întâmplarea a făcut ca acele acte să fie pentru un băiat, ceafă-lată, de etnie, care nu știa multe. După ce ne-au tot frecat, că vor acte, că vor aia, că cealaltă, s-a dus ăsta odată la ei, le-a zis că dacă nu-i eliberează ce trebuiau să le elibereze, el ia 2 litri de benzină, îi toarnă pe ei și le dă foc.

Eu nu am fost de față, m-au sunat a doua zi ăia de la instituție, că le e frică de ăsta, că nu știu ce să facă. Pe urmă m-am dus la el și mi-a povestit ce s-a întâmplat. Dar se enerva când îmi povestea mie treaba, îmi dau seama cum era acolo, la fața locului. După episodul respectiv au percutat ăia de n-aveai treabă, am avut actul de care aveam nevoie imediat.

#51
Amaryl

Amaryl

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,705
  • Înscris: 14.02.2019

View Posteireman, on 03 aprilie 2019 - 20:30, said:

In Romania ar trebui instituita legea martiala pentru functionari publici.Efectiv orice pulifrici de asta ce incurca sau baga bete in roate unei afaceri sau persoane,sa fie executat in piata publica. In alt mod nu se poate scap de astia...
Acum cateva luni am ajuns la Tribunalul Timis si aveam nevoie de un act.Normal ca am fost trimis sa platesc o taxa la caserie unde am dat de o fosila,care nu a inteles ca inca nu am ci romanesc si nu am cum sa-i prezint asa ceva...oricum putea incasa taxa dar fosila a inceput sa ridice tonul si sa faca spectacol. I-am explicat rapid ca nu plec din cladire fara act si de fata cu jandarmul de la intrare i-am explicat ca daca ma incurca e ultima ei zi cand se hraneste pe cale naturala,i-am aratat ca am la mine cateva mii bune de € si pot renunta usor la cateva sa platesc niste interlopi sa-i faca buzunar in burta,asa un marsupiu dragutz.De frica babetul a facut chitanta,mai ales ca deja dadeam telefoane sa vad ce cutitar e disponibil in Tm in orele urmatoare...cu astia asa trebuie procedat,ranga dupa ceafa ca de vorba buna nu merge...

Și când te ai trezit era dimineață și trebuia să pleci la servici.
Mai ușor Rambo, mai ușor.

#52
eireman

eireman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,741
  • Înscris: 11.10.2016

View PostAmaryl, on 03 aprilie 2019 - 21:27, said:



Și când te ai trezit era dimineață și trebuia să pleci la servici.
Mai ușor Rambo, mai ușor.
Eu nu ma duc la servici papusel,las socriceii ca tine sa se afirme,din munca nu a facut nimeni avere se spune in Banat.

#53
pro-civilizatie

pro-civilizatie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,012
  • Înscris: 19.02.2011
cand ceri ca ceva sa fie facut de stat ii dai putere sa te subjuge.
nu exista functionar necorupt .chiar daca un bugetar e necorupt ,e totusi complice la crimele statului si ale celorlalti functionari

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate