Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Reflector LED 50W PNI GreenHouse WS55 cu panou solar si acumulator - Suport, Testare, Pareri

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
88 replies to this topic

#37
danutlupu

danutlupu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 20.05.2008
Pana vine vara dau si eu o gura de ajutor.

Intr-o zi frumoasa de toamna anul trecut, eram cu doi amici la pescuit, iar ei aveau ca solutie de iluminat pe seara un proiector led de 12 V  50 W alimentat de pe un ups (la care i-au taiat buzzerul sa fie liniste) ce functiona cu 2 acumulatori plumb 12 V 7 Ah. Ca sa fie treaba buna, eu aveam la mine ca sa incarc acumulatorii pentru barcuta de nadit un panou solar tip servieta, incarcatoare inteligente si destui acumulatori de tip Li-po. Deci avem tot un led de 50 W, capacitate la acumulatori pe aproape doar ca cel PNI are 3,2 V, panoul meu solar in schimb are o suprafata mai mare desi e catalogat la 13 w. Parca vazusem ca panoul PNI era trecut initial cu 50 w, dar daca e sa ma iau dupa suprafete si puteri (am pe rulota unu de 140 w si la cabana 2 * 130 w), ma indoiesc ca acest panou are mai mult de 10 W reali.

Attached File  panou-auto-13w-1.jpg   113.26K   9 downloads Attached File  58457.jpg   55.72K   8 downloads Attached File  28.jpg   181.57K   8 downloads

In fine, ledul colegilor de 12 v si 50 W lumina foarte puternic, cu greu il puteai privi direct, facea alb pe o raza de vreo 10 m si batea bine pana pe la vreo 30 m, dar acumulatorii nu tineau mai mult de o ora. A doua zi i-am resuscitat acumulatorii cu un incarcator inteligent si i-am atentionat sa nu-i mai descarce excesiv fiind plumb. Din experienta mea in conditii perfecte de soare un panou asa mic cum e cel valiza poate produce intr-o zi intreaga 12 Ah care sa fie stocati in acumulatori, problema e cine gestioneaza incarcarea. Incarcatorul inteligent alimentat de la o sursa de putere mare (bateriile masinii 2x77 Ah) reusea sa incarce pornind cu 4 Ah / h un Li-po de 5 Ah in 2 ore si un plumb de 7 Ah in 4-5 ore dar nu intrau mai mult de 4 Ah pe plumb. Daca foloseam ca sursa pentru incarcatorul destept panoul solar si baterie tampon un acumulator mic de 12 V 7 Ah (nu mergea direct ca sursa panou solar ca da eroare) trebuia limitata puterea maxima de incarcare la 1 Ah si incarcarea dura foarte mult, semn ca panoul nu produce mai mult de 1 Ah/h. Daca puneam direct la incarcare acumulatorii de Pb la panou, acestia se incarcau foarte putin si la un moment dat nu mai luau deloc curent, situatia se imbunatatea putin cu regulatorul din kitul panoului, dar nu era nici pe departe cu ce putea sa faca incarcatorul inteligent. In concluzie, daca nu e o vreo electronica pe incarcare, panoul nu incarca eficient nici un fel de acumulator.
  
Acumulatorii cu tehnologie Li-ion cum sunt cei de la acest proiector, sunt mai buni decat cei cu plumb, dar nu asa grozavi ca Li-po, au memorie chimica si trebuie un regulator de incarcare la panou pentru a evita supraincarcarea pentru cazul in care nu sunt descarcati noaptea. La fel, in situatiile in care ziua nu e suficienta lumina si nu sunt incarcati destul, trebuie o protectie la descarcare excesiva si intreruperea automata a curentului sub o anumita valoare, pentru ca de fapt incarcarea si descarcarea excesiva duc la moartea acumulatorilor. Intrebarea e daca sistemul are asa ceva, in caz contrar acumulatorii se pot distruge in cateva zile. Si tinand cont de voltajul de 3,2 v al acumulatorului, cred ca lumina oferita va fi mult mai slaba decat a unui proiector de 12 V 50 W, doar asa poate lumina cateva ore.

Edited by danutlupu, 31 January 2019 - 15:19.


#38
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013
Atunci facem in urmatorul fel: modificam autonomia in functie de testele facute de voi , cei care l-ati primit in teste.

Nu stiu daca ati observat: pentru asta a fost creat topicul, sa luati produsul sa il testati si sa va aduceti sprijinul obiectiv la utilizarea, si utilitatea lui pentru actuali, si viitori clienti.

Facem abstract de faptul ca am testat cel putin 2-3 produse, si incarcate dupa o zi cu soare, luminau si a doua zi dimineata.  

Da m-au surprins si pe mine ca luminau si a doua zi dimineata, si nu ma asteptam. Stiu nici voi nu va asteptati. :) De asta de la voi userii cu experienta ma astept sa il testati cu adevarat, si apoi sa va dati cu parerea intr-un mod obiectiv.  Sper ca nu am asteptari prea mari.

#39
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017

View Postsuport_PNI, on 22 ianuarie 2019 - 16:33, said:


Caracteristici panou solar
Tip panou policristalin
Putere 18 W

Hopaaa ! Ati modificat descrierea initiala !!!! Inainte panoul era de 50w acuma de 18w si peste 2 saptamani cat va fii ???
Pni va faceti de rusine Posted Image

#40
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013
Baxon: Nu draga coleg de forum, avem puterea de a recunoaste cand gresim, si sa ne corectam greselile .    Se pare ca aici pe forum a gresi nu este acceptat, este doar de blamat.

   Multumim pentru aprecieri :) nu ne suparam, ci mai degraba, ne calim, invatam din greseli si cautam sa fim mai buni.

#41
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007

View Postdanutlupu, on 31 ianuarie 2019 - 15:11, said:

.....
Acumulatorii cu tehnologie Li-ion cum sunt cei de la acest proiector, sunt mai buni decat cei cu plumb, dar nu asa grozavi ca Li-po, au memorie chimica si trebuie un regulator de incarcare la panou pentru a evita supraincarcarea pentru cazul in care nu sunt descarcati noaptea. ....
Aici te contrazic nitel: acumulatorul de la acest produs este LiFePO4, si este mult mai bun ca cei Li-Po. N-am nici o nevoie... Crede-ma pe cuvant. Durata de viata daca este exploatat corect (cu regulator de incarcare si stop la supradescarcare, cum ai scris si tu) este de vreo 10 ani, poate chiar mai mult. Cred ca e singurul lucru pentru care mi-ar fi placut produsul, daca acumulatorul era dublu si daca panoul era si el dublu...

View Postdanutlupu, on 31 ianuarie 2019 - 15:11, said:

... Si tinand cont de voltajul de 3,2 v al acumulatorului, cred ca lumina oferita va fi mult mai slaba decat a unui proiector de 12 V 50 W, doar asa poate lumina cateva ore.
E posibil ca LED-urile sa fie alimentate direct, deoarece tensiunea de varf a LED-urilor albe este in general de 3,35-3,6V; asta face sa nu fie nevoie de controller pentru ele, sunt pur si simplu toate in paralel.
Un soi de controller (daca se poate numi asa) exista, ca altfel nu ar exista acea telecomanda, care se pare ca dimmeaza pe mod PWM.

Datorita coincidentei intre tensiunea de lucru a LED-urilor si cea a bateriei, a fost posibila functionarea practic "pe direct" ceea ce a scazut costurile.
Intr-adevar, cand bateria scade la 3,2V, luminozitatea scade la 50-60%; dar bateria LiFePO4 are caracteristica foarte plata si astfel abia cand energia ajunge pe la 20% tensiunea incepe sa scada drastic (3,1V vreo 15% din energie; apoi repede 3,0V, 2,9V, STOP); LED-urile inca mai lumineaza si la 2,8V si chiar la 2,7V dar consumul ajunge derizoriu; asta face sa nici nu fie nevoie de controller de descarcare ptr baterie; cand tensiunea scade sub 2,8, LED-urile nu mai consuma aproape nimic si bateria e protejata intrinsec.

#42
docris

docris

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 588
  • Înscris: 10.06.2009
Noi precizari proaspete.Toata ziua a fost ceata,am venit acasa pe la ora 17.Era aprins un led verde la reflector,probabil e un martor că incarcă acumulatorul de la panou.Acum e beznă totala,ledul verde stins,ca si reflectorul.Poate nu sa incarcat suficient,o avea ceva circuit de monitorizare a incarcarii?Tare ma mananca să-l desfac.A,si maine primesc telecomanda.

#43
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007
cere si tu aprobare sa-l desfaci.....

#44
danutlupu

danutlupu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 20.05.2008

View Postaddysoftware, on 31 ianuarie 2019 - 17:38, said:

Aici te contrazic nitel: acumulatorul de la acest produs este LiFePO4, si este mult mai bun ca cei Li-Po. N-am nici o nevoie... Crede-ma pe cuvant. Durata de viata daca este exploatat corect (cu regulator de incarcare si stop la supradescarcare, cum ai scris si tu) este de vreo 10 ani, poate chiar mai mult. Cred ca e singurul lucru pentru care mi-ar fi placut produsul, daca acumulatorul era dublu si daca panoul era si el dublu...

Stii ceva in plus si cei de la PNI nu ? Am Lipo de vreo 5 ani si cred ca mai duc pentru ca ii incarc corect. Stiu ca Life dureaza mai mult, dar ma indoiesc sa fie dotat proiectorul cu asa ceva. Am sa comand si eu unul sa-l probez si sa-i fac un review obiectiv.
Attached File  Capture.JPG   61.5K   33 downloads

#45
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007
Fie scrie pe undeva pe-aici, fie mi-au scris mie pe privat (cand voiam sa testez produsul; dupa ce am vazut ca sunt prea multe inadvertente am renuntat) ca bateria este de 3.2V (15Ah)
or, 3.2V nu au decat LiFePO4

#46
docris

docris

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 588
  • Înscris: 10.06.2009
Danutlupu,uite bateria din reflectorul pni venit ieri.Addy stie ce vorbeste.Oricum,am plătit produsul,am să desfac maine si reflectorul să elucidăm o data acest mister.

Attached Files


Edited by docris, 31 January 2019 - 22:19.


#47
danutlupu

danutlupu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 20.05.2008
Mda, cred ca acumulatorul e format din 2 celule de tip 32650 cum sunt acestea. Si in cazul lor, se repeta povestea cu capacitatea celulelor de tip 18650 care ajungea de la 3500-6500 mAh, dar in mod real nu depeseau 2200 mAh in cazul celor de firma. Partea buna e ca la 32650 chiar tin peste 4000 mAh, am vazut asta in multe teste, ramane de vazut calitatea celor de pe reflector.

Am de gand sa comand 2 astfel de reflectoare pe care sa le folosesc la pescuit de veghe, asa de stat seara la taclale. Vreau sa inlocuiesc cele doua lanterne home made facute din proiectoare rotunde de 42 W la care le-am pus releu wireless, care sunt prea puternice si energofage. Ca teste, vreau sa incarc / descarc acumulatorii in cicluri succesive pe un charger inteligent sa vad capacitatea exacta si separat sa vad ce amperaj / voltaj poate scoate panoul. Nu stiu daca are rost sa compar cu lumina produsa de un reflector de 50 W care functioneaza la 12 V, dar doar asa de fun.
In timp daca acumulatorii cedeaza, ii voi inlocui cu pachete facute din celule ori 32650 sau chiar 18650 cu mini-modul de protectie la incarcare-descarcare.

Edited by danutlupu, 01 February 2019 - 12:42.


#48
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007
docris, ce greutate totala are bateria? are o celula sau doua?

#49
dan78rom

dan78rom

    in omnia paratus

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,070
  • Înscris: 28.02.2008
Nu se specifica nicaieri o luminozitate, niste nivele de iluminare/putere, absolut nimic. Avem un reflector cu 96!!! de leduri, care consuma 50W, deci cel putin teoretic, ar trebui sa avem macar un 5000 de lumeni. Daca mai stiu eu matematica, acumulatorul ala are (daca ce-i pe eticheta e real), un 32W. Deci daca reflectorul cere 50, acumulatorul moare in cite minute? La fel, matematic mie imi da ca ledurile alea au cam 0.52W/buc. Adica undeva la 50 de lumeni. Deci o luminozitate extrem de scazuta, chiar si cumulind numarul mare de leduri.

Edited by anaki, 01 February 2019 - 14:05.
flame


#50
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,060
  • Înscris: 30.04.2007

View Postsuport_PNI, on 31 ianuarie 2019 - 15:40, said:

Atunci facem in urmatorul fel:

hai sa-ti povestesc eu o chestie eleganta, ca sa nu-ti ma sara lumea in cap, este simplu si nu-ti trebuie decit un bec auto si o sursa reglabila de laborator Posted Image

faza 1 - masurarea parametrilor panoului: se ia doar panoul, se inseriaza iesirea cu un bec de 12V si peste 20W, tip auto, se plaseaza panoul in lumina solara puternica (preferabil o zi senina) si se masoara curentul care trece, indiferent de cit de puternic se aprinde becul, concomitent cu masurarea tensiunii in sarcina. se decupleaza becul si se masoara tensiunea in gol .. si uite asa, ai parametrii REALI ai panoului.

faza 2 - masurarea parametrilor reflectorului: se alimenteaza panoul cu tensiunea nominala declarata de producator si se citeste curentul absorbit .. in ideea ca respectiva sursa este dotata cu afisaj pentru tensiune si curent, daca nu, se masoara cu ampermetrul din experimentul anterior. valorile obtinute se baga in "p=u*i" si gata si cu problema asta Posted Image

dupa aia poa' sa vina un circotas ca mine sa zica ca-i gogoritza, pentru ca tu ai date concrete (eventual faci si niste poze Posted Image ) si-i dai la temelie de-l lasi fara aer Posted Image

Edited by r_murphy, 01 February 2019 - 13:20.


#51
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013
dan78rom : deci sa inteleg ca vreti sa va implicati in testarea produsului?  Ar fi utila din partea dumneavoastra si o parere dupa testare, nu doar asa de dragul de a mai aduna un mesaj la restul . . .  
   Asia face peste 80% din electronicele de pe piata, deci nu vad o problema cu electronicele importate din aceasta zona a lumii. Probabil si dumneavoastra aveti in casa destule.
   Daca mai doriti si alte informatii tehnice decat cele din specificatii, le puteti cere intr-un mod civilizat si decent. Din cate retin acesta este spiritul Softpedia, si nu sa umplem topicurile cu revarsari de nervi, frustrari, si negativism in care tintim pe oricine, oricum.

Deci asteptam cererea dumneavoastra de testare pe privat, ca sa ne oferiti ulterior si argumente reale, obiective bazate pe testare, masuratori de luminozitate, voltaj, etc samd.

     Cine poate face testele de mai sus, chiar ii rog sa le faca, si sa prezinte rezultatele. Vom corecta daca este cazul, si vom analiza sugestiile dumneavoastra de imbunatatire. De asta suntem aici. Sa imbunatatim produse, sa ajutam clientii, si daca gresim sa recunoastem, si sa ne corectam.

Edited by suport_PNI, 01 February 2019 - 13:56.


#52
dan78rom

dan78rom

    in omnia paratus

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,070
  • Înscris: 28.02.2008
Ok @PNI, atunci, intr-un mod civilizat si decent va rog sa specificati luminozitatea minima/maxima, treptele intermediare de reglare a luminozitatii, timpul de functionare la putere maxima si tipul de leduri folosit.
Cu alte cuvinte, hai sa stim exact ce vindeti.

Iar testele nu ar trebui sa fie facute de clienti decit poate doar ca si confirmare a declaratiilor producatorului.

#53
docris

docris

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 588
  • Înscris: 10.06.2009
Astazi a fost soare.diseara poate se aprinde reflectorul si stau cu ochii pe el.Daca nu se consuma bateria pana adorm am camere de supraveghere si dimineata pot vedea inregistrarea.

#54
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013
Cred ca tipul de :LED se afla pe pagina produsului, pe care banuiesc ca ati citit-o: SMD 5730

La o cautare rapida pe google am aflat si informatiile despre acest SMD: 0.5W, 40-50  lumeni.

Ar insemna teoretic o luminozitate de 3840 - 4800 Lumeni.  

Discutii sunt multe, foarte multe, ca nu scoate, ca scoate, ca nu garantezi ca garantezi, ca ai masurat, ca nu ai masurat, ca e led branded si ala ajunge la valorile declarate, pe cand celelalte nu.
Am eu o vaga banuiala ca daca incepem polemica pe partea asta, nu mai terminam niciodata.

Pe mine personal m-ar interesa in final utilitatea lui practica:
- imi lumineaza zona pe care o vreau suficient de la o zi de soare.
- Daca reuseste sa acopere o noapte de iluminare, chiar daca dimineata nu va mai ajunge 100%.
- Daca se mai aprinde si a doua seara, si a treia seara, chiar daca nu a fost soare in zilele urmatoare.
- Daca pot sa il aprind din telecomanda , si daca pot regla intensitatea, pentru a obtine o autonomie mai mare.
- Se ridica la nivelul asteptarilor, si la pretul platit.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate