Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Epson, acuzat ca-si programeaza i...

ExpertBook P2451FA

La multi ani @sftpdt!
 Proiect garaj respins ca nu este ...

Casa parasita

Discotecile anilor '90. Cine ...

Recuperare date dupa chkdsk
 ce motor am pe opel ?

A inviat Florin Salam

Tot inainte, sa ajunga si la noi&...

Este zoofilia legala in Romania ?
 Zgomot ciudat in bloc

SSD Adata SU650

Multifunctional Laser monocrom Pa...

Xperia Z3 Compact
 

Modificare retea net prin casa

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
mediasick

mediasick

    sferto-doct, corect politic, fan multiculti, vax lover

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,919
  • Înscris: 21.08.2017
Buna seara,

Azi situatia e ca in partea stanga a pozei (am 300 Mbps de la RDS, dar dau net de 100 Mbps la tot ce am in casa)

Investind in trei switchuri gigabit D-Link DGS-105, pot rezolva sa dau net de 300 Mbps la 2 pc-uri si 2 tv-uri si in plus la un router D-Link ce sa-mi dea wifi in caz de nevoie?

Din componentele din stanga ramane in viitor doar routerul D-Link si bineinteles routerul optic de la rds.

La trei switchuri gigabit D-Link DGS-105 m-am gandit (http://www.domo.ro/s...it-pMCI3NDUn-l/), vreo 250 lei in total, pe acolo.

Merci mult pentru atentie si ajutor, daca mai trebuie lamurit ceva, va rog sa ma intrebati. Puterea wi-fi nu ma prea intereseaza, vreau cam tot netul in casa prin fire.

MediaSick

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   148.38K   177 downloads

Edited by mediasick, 20 January 2019 - 22:00.


#2
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 243,995
  • Înscris: 08.10.2015
In loc de switch-ul din camera 2, poti pune direct un router wifi, pe care il vei folosi doar ca si access point, in rest totul pare ok. La volumul asta redus de clienti si de trafic orice switch decent va face fata fara probleme. Ca si "router wifi" iti recomand la un buget relativ redus: archer c5 (v4) sau archer c6.


Edit: like pentru schema si explicatia clara a ceea ce vrei sa realizezi! Sper sa iti iasa si implementare din prima, fara prea multe batai de cap.

Edited by MembruAnonim, 20 January 2019 - 22:16.


#3
mediasick

mediasick

    sferto-doct, corect politic, fan multiculti, vax lover

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,919
  • Înscris: 21.08.2017
merci

cutand pe SP am dat de acest thread (https://forum.softpe...an-pe-rds-gpon/) unde zice ca:

PPPoE trebuie neaparat configurat (cu user si pass) in primul router care sa ia net din ONT, altfel nu poti face retea pentru ca PPPoE poate fi conectat doar pe 1 device, iar acela sa fie routerul ce da LAN mai departe unde iti faci reteaua cum vrei.

daca e asa, si cred ca asa e, inseamna ca musai trebuie sa am un router gigabit legat direct in ont si de acolo sa ma joc eu cu switchuri si cabluri.

stiti cum zic? nu va avea cine sa scrie user si parola in ont, ca sa dea net la toate deviceurile, degeaba leg eu switchuri de ont, iar la capat de tot leg si routerul actual... f**k, credeam ca-mi iese doar din switch-uri, dar vad ca nu e asa.

Edited by mediasick, 20 January 2019 - 22:19.


#4
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 243,995
  • Înscris: 08.10.2015
Nu, e corect cum ai pus in schema initiala. Toata rutarea o face "router-ul optic" din schema ta si atata timp cat nu vrei sa faci cine stie ce chestii complicate nu mai trebuie sa introduci un alt echipament dupa el. Asta evident daca nu ai sunat la helpdesk sa ti-l puna in bridge.

Edited by MembruAnonim, 20 January 2019 - 22:25.


#5
mediasick

mediasick

    sferto-doct, corect politic, fan multiculti, vax lover

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,919
  • Înscris: 21.08.2017
ok, dar acum daca leg direct un cablu de net intre routerul optic si un pc, pentru a avea net trebuie sa introduc pass si nume.

daca eu leg prin switchuri mai multe pc-uri si televizoare dupa routerul optic, cum o sa introduc de la toate acestea pass si nume?

sau trebuie sunat la RDS sa umble in routerul lor optic, care sa-mi scoata net fara sa mai scriu eu nume si pass...

Edited by mediasick, 20 January 2019 - 22:36.


#6
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 243,995
  • Înscris: 08.10.2015
Ok, atunci pentru a fi corecta schema trebuie sa suni la call center sa puna inapoi ONT-ul in mod routing.

Ce model este ONT-ul (routerul optic din schema ta) si de ce l-ai pus in bridge (ai avut nevoie de vreo functionalitate speciala)?

#7
mediasick

mediasick

    sferto-doct, corect politic, fan multiculti, vax lover

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,919
  • Înscris: 21.08.2017
pai le-am zis ca sa ramana reteaua asa cum era inainte, cu routerul meu, cu alea-alea ce mai erau prin casa.

acum imi dau seama ca va trebui sa iau SI un router gigabit... daca doresc sa dau prin casa cu 300 Mbps.

practic am trecut la astia 300 Mbps, de la cei 100 Mbps ce-i aveam de ani buni, pentru ca trecerea a fost gratis

asta era acum doi ani, aproape.

iar eu de atunci dau prin casa tot cu 100 ... sa nu-ti vina sa dai cu cutzatul in piatra?

Edited by mediasick, 20 January 2019 - 22:39.


#8
danutzu_1069

danutzu_1069

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,120
  • Înscris: 17.01.2008
Eu zic ca cel mai bine ar fi sa-ti cumperi si in SW gigabit... ONT sa ramana in modul in care este....
Este mai usor sa te joci cu setarile propriului SW decat cu ONT...
(eu asa am in casa, un SW Archer 1200 dupa ONT in configuratie bridge)

#9
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
WOW, 3 switchuri = 15 porturi.
Din care folosesti doar 5.

#10
danutzu_1069

danutzu_1069

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,120
  • Înscris: 17.01.2008
Pai... daca mai vrei un NAS, cava camere IP pentru supraveghere... se aduna...

#11
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
Pai, daca vroia alea, de ce nu a spus ?!
Oricum, si acum are switch ZTE cu 6 porturi goale !! :)

#12
danutzu_1069

danutzu_1069

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,120
  • Înscris: 17.01.2008
Ete pisici,,,, te gandesti la viitor...
Eu cand mi-am facut reteaua in casa, nu aveam in plan NAS, sau smart tv, sau receiver cu net sau mini pc cu android....
Si uite ca acum le am... Chiar doua NAS, si o IP cam....

#13
mediasick

mediasick

    sferto-doct, corect politic, fan multiculti, vax lover

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,919
  • Înscris: 21.08.2017
Sa fie prize de net cacalau in toata casa. Nu ma deranjeaza. Imi amintesc cum luam net cu pipeta in 1995 prin romtelecom. Dial up. Caca pis. Acum sa fie teava

#14
mediasick

mediasick

    sferto-doct, corect politic, fan multiculti, vax lover

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,919
  • Înscris: 21.08.2017
am rezolvat-o.
mi-am comandat un router asus (ac68u) si un switch gigabit

#15
danutzu_1069

danutzu_1069

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,120
  • Înscris: 17.01.2008
^^ switch-ul cu cate porturi?
Routerul vad ca este si cu 4G... Iti este necesar?

Edited by danutzu_1069, 23 January 2019 - 21:03.


#16
mediasick

mediasick

    sferto-doct, corect politic, fan multiculti, vax lover

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,919
  • Înscris: 21.08.2017
E cel fara modul intern 4 g. Sw are 5 porturi. Am luat doar unul sa vad cum se impaca. Mai am inca doua sw in plan.

#17
u2019

u2019

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 357
  • Înscris: 06.02.2019
In principiu, modificarea ar trebui sa functioneze. Daca banda de 300
Mbps este suficienta, asta numai tu poti sa stii. Un canal de
streaming in HD necesita, de regula, sub 8 Mbps, in calitate 4K cam 25 Mbps.

Pentru a accesa Internetul cu totii clientii din reteaua privata,
router'ul conectat la Internet (Internet Gateway) trebuie sa faca
NAT. Pentru aceasta ar fi doua posibilitatii:

1. aparatul de acces de la ISP (routerul optic RDS) functionaza in
modul "router" (Internet-Gateway), face legatura PPPoE, aplica NAT pe
interfata de Internet, preia functia de server DHCP si DNS-relay. In
acest caz nu ai nevoie de un router suplimentar.

2. aparatul de acces de la ISP (routerul optic RDS) functionaza in
modul "bridge". La "bridge" conectezi routerul tau (Internet-Gateway)
care face legatura PPPoE, aplica NAT pe interfata de Internet
(conectata la "bridge"), preia functia de server DHCP si DNS-relay.

Toate bune si frumoase, daca accepti faptul ca din punct de vedere al
securizarii retelei de calculatoare, esti cu pantalonii lasati jos.
In configuratia ta, toti clientii pot comunica intre ei nestingherit
si exista riscul ca in cazul in care unul dintre clienti se infecteaza
sau este hack'uit, "infectia" sa-ti contamineze si alte aparate.

In functie de "valoarea aparatelor sa a informatiei", ai putea sa iei
in considerare folosirea unui firewall dedicat (network security
appliance) cu functionalitate avansata: state-full-inspection,
filtrare de porturi, MAC-Binding, acces limitat temporar, samd etc,
care sa fie pe post de Internet-gateway, iar routerul optic RDS setat
in modul "bridge".

In plus, iti recomand sa folosesti switch'uri cu functionalitate VLAN
si sa-ti segmentezi reteaua de calculatoare.

#18
mediasick

mediasick

    sferto-doct, corect politic, fan multiculti, vax lover

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,919
  • Înscris: 21.08.2017
man, merci.

eu ma incadrez la 2.

nu am nimic important in pc si laptop.
pot reinstala oricand SO pe ele

cred ca routerul asus face toti banii
are atatea posibilitati de configurare ca ma doare capul

Edited by mediasick, 08 February 2019 - 22:31.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate