Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Unde sa ma intorc in Romania?

* * * - - 5 votes
  • Please log in to reply
805 replies to this topic

#73
Cornel_P

Cornel_P

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,489
  • Înscris: 10.11.2018
Oradea . Un oraș occidental, frumos, curat, cu Oameni faini. Dacă vrei sa faci un tur la Viena avem legătură zilnică cu trenul ( si la Budapesta ) . Sunt fabricii multe în zona industrială a Borsului.

#74
Piscopescu

Piscopescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,507
  • Înscris: 24.03.2018

 catalinn23, on 20 ianuarie 2019 - 10:06, said:

Si eu votez pentru Campina Posted Image 1h pana la aeroport, 3,5h pana la mare, 1h pana la munte. Asta daca pleci de dimineata. In rest, orasel curat, linistit. Mai depinde si ce vrei sa faci mai departe...

Si poluarea din vecini? Si "cancerasul" care nu se opreste la portile rafinariei...?

#75
pisicuts

pisicuts

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 283
  • Înscris: 15.01.2019
@utopium: mi s-au parut si mie preturile cam mari in Romania cand am venit de sarbatori, dar mi se pare mult 5 mii de lei de cheltuit, fara rate la banci. Ma apropii de suma asta de pe chiriile apartamentelor, dupa ce platesc impozitul pe chirie si impozitul pe proprietate. Dar mi se pare mai greu de gasit chiriasi in ultimii 2 ani, am platit comisioane la agentii, e posibil sa scada veniturile.

Pentru mine conteaza sa fiu aproape de un oras unde sa fie locuri de munca, unde sa pot lucra in constructii sau altceva, pe un salariu de 2-3 mii de lei. M-am saturat de distantele din Bucuresti si Londra, timpul pierdut pe drum si bani pe motorina. Au crescut mult preturile la produse, dar si salariile, adica n-am mai auzit sa lucreze cineva pe 800 sau 1000 de lei. Aici in Anglia nu mai sunt motivat sa stau... in 2014 puteam sa strang aproape 18 de mii de lire pe an,sa ma si plimb, sa ma distrez,  lira era aproape un euro jumatate, anul trecut abia mi-au ramas 5 mii de lire care sunt aproape cat euro. Chiriile sunt cam de 2 ori si jumatate mai mari ca acum 5 ani, iar salariile mult mai mici, aproape la jumate.

Edited by pisicuts, 21 January 2019 - 08:50.


#76
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,789
  • Înscris: 20.10.2015

 pisicuts, on 21 ianuarie 2019 - 08:48, said:

M-am saturat de distantele din Bucuresti si Londra, timpul pierdut pe drum si bani pe motorina.

De ce nu te muti mai aproape de servici?
:lol:

#77
pisicuts

pisicuts

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 283
  • Înscris: 15.01.2019
Pentru ca in Londra e foarte scump sa inchiriezi prin airbnb :lol: Eu muncesc in constructii, ai citit inainte? Mai exact, fac amenajari interioare, cel mai mult am lucrat la o casa 2 saptamani... media e cam o saptamana. Luni am inceput o lucrare cu termen de o saptamana, posibil sa termin joi. Saptamana trecuta am lucrat pe doua santiere diferite.

#78
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,843
  • Înscris: 14.08.2007
@pisicuts, in constructii poti castiga mult mai mult de 2-3.000 de lei (ma rog, depinde ce stii sa faci), un om harnic/priceput care lucreaza ca independent (si are sculele lui) poate linistit sa castige bine peste 7.000 de lei.

Cat despre cheltuit, e usor sa cheltui si semnificativ peste 10.000 de lei, mai ales daca mai ai si rate si familie/copii, de exemplu la mine pentru 3 persoane:
- 2.000 dau la banca (desi rata e cam jumate, dar vreau sa o platesc mai rapid)
- cam 1.000 de lei utilitati/intretinere casa (gaz, curent, apa/gunoi/curatenie, tv/net, telefon fix/mobile, impozit apartament) si transport public + mici reparatii ocazionale prin casa/curte
- cam 6-700 dau pe masina (benzina, asigurari CASCO/RCA, revizii, parcari, impozit, etc) + inca vreo 500 e amortizarea/devalorizarea masinii (pe care teoretic trebuie sa-i acoperi/pui deoparte daca vrei sa-ti iei alta masina noua peste 6-10 ani)
- vreo 3.000 pe mancare/bautura/restaurante (sunt "nevoit" sa mananc zilnic la restaurant, dar la meniul zilei poti iesi linistit sub 25 de lei cu un pranz la un restaurant bun sau 30 de lei la un restaurant superior, in rest mai ies cu familia in weekend cand nu avem chef de gatit)
- cam 1.000 pe haine/papuci/accesorii
- cam 1.000 pe sanatate/cosmetice/medicamente/etc
- vreo 1.500 pentru educatie (after school, ore private diverse, rechizite, carti, etc)
- vreo 400 pe asigurari private de pensie/asigurari apartament/asigurari viata/asigurari medicale private/bani studii/etc
- 1.000-1.200 pe concedii/city-breaks/iesiri de weekend
- cam 500 pe chestii culturale (bilete concerte/festivaluri/spectacole, abonamente Netflix/Deezer/HBO/etc, carti, Bluray/CD/DVD/etc, intrari la muzee, etc)
- vreo 700 pe electronice/electrocasnice (e o medie, nu cheltui lunar evident, dar iau poate ceva de 1.000 de euro o data pe an si inca vreo 2-3 chestii sub 500 de euro).
- vreo 500 pe diverse chestii prin casa (decoratiuni, mobilier, produse menaj/bucatarie/baie, etc)
- inca vreo 500 pentru petreceri, zile de nastere, nunti/botezuri/etc
- inca vreo 500 pe echipamente/evenimente sportive, abonamente/inchirieri sportive/acces piscina/tenis/etc, alte activitati de entertainment

Sincer mi-e greu sa diminuez cheltuielile semnificativ, chiar nu mi se pare ca exagerez pe undeva, de exemplu telefonul meu actual are 3 ani vechime si chiar si cand a fost nou a costat doar 1.800 de lei (se tine inca foarte bine fata de cele de acum pe partea de camera care ma intereseaza pe mine, deci n-am fost motivat sa-l schimb). Nevasta-mea are un telefon mid-range de 1.400 de lei, deci nimic de "fitze". La concedii ies "ieftin" pentru ca biletele de avion le iau gratis, pe puncte bonus facute la plata cu credit cardul, cu masina ies ieftin pentru ca am asigurari mici/impozit foarte mic/consum mic pentru ca are capacitate de 999 cmc (1.0 TSI/115 CP) si pe distante lungi merg oricum cu avionul, nu fumam, nu bem alcool in cantitati relevante, nu avem vicii costisitoare, nu avem bijuterii/haine/papuci/accesorii de fitze, nu am iesit in concedii in afara Europei, etc. Sigur, apartamentul meu e mare si modern (si fiind in Cluj costa cat o vila in alte parti), masina e noua, am vizitat o gramada de locatii de top din Europa, ne permitem sa iesim oricand la orice restaurant/eveniment, etc, dar le facem toate cu simtul masurii, altfel am cheltui mult mai mult de atat.

Sigur ca se poate trai mult mai ieftin de atat (fata de lista mea majoritatea taie din costurile cu educatia/cultura/sanatatea/asigurarile/pensia privata/banii de studii/concediile/sportul/entertainmentul, nu merg la restaurante/petreceri/evenimente), in mod evident nu o sa mori de foame cu 5.000 de lei (mai ales o persoana, la 3 persoane deja trebuie sa faci multe compromisuri intr-un oras mare), dar daca vrei sa-ti faci o casa pe langa un oras mare eu zic ca 5.000 de lei nu e tocmai un venit potrivit (doar daca ai mai multe venituri in familie, pe langa cel de 5.000). Daca mai castigi inca vreo 3.000 de lei extra pe langa 5.000, atunci da, te poti gandi la o casa, dar la cativa km buni de Cluj (cum mai ziceau unii colegi, poate pe la Chinteni sau Jucu). In principiu o casa nu o faci ca sa stai singur, deci in mod normal ar trebui sa mai fie si alte venituri alte altor persoane pe langa veniturile tale ...

Inainte sa te gandesti sa iti faci o casa mai bine investesti niste bani in scule ca lumea ca sa poti lucra ca independent, vei castiga mult mai bine asa. Daca mai gasesti ceva oameni buni sa lucreze cu tine, si mai bine, puteti lua lucrari mai complexe.

Edited by utopium, 23 January 2019 - 08:52.


#79
minam

minam

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 933
  • Înscris: 15.09.2009

 jimi91, on 19 ianuarie 2019 - 16:31, said:

sunt cateva orase mai micute cu potential, foarte frumoase Posted Image....unul din ele il reprezinta Campina-judetul Prahova Posted Image...superb oras Posted Image

Era odata...poate...Acum, doar gropi de la un cap la altul...si doar o singura firma mai de doamne-ajuta care angajeaza - dar nu in constructii. Oamenii din Campina sunt in majoritate navetisti la Ploiesti, Bucuresti...In nici un caz nu i-as recomanda sa lase occidentul pentru Câmpina..

#80
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,897
  • Înscris: 25.06.2007

 utopium, on 23 ianuarie 2019 - 08:50, said:

de exemplu la mine pentru 3 persoane:

Pai spargi totul, nu investesti nimic in apartamente, aur, actiuni etc?

#81
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,843
  • Înscris: 14.08.2007

 Karhu, on 23 ianuarie 2019 - 11:00, said:

Pai spargi totul, nu investesti nimic in apartamente, aur, actiuni etc?
Pun bani deoparte ca sa platesc rata mai rapid (scad valoarea creditului cam cu 10% pe an) si ceva bani pentru pensie privata (ceva fond de investitii in actiuni)/studii, dar nu foarte mult momentan. De actiuni m-am lasat de cativa ani, nu mai am rabdare sa stau sa le urmaresc, aurul nu mi se pare o investitie prea tentanta, imobiliarele da, mi-au adus "venituri" consistente pana acum (spre 100.000 de euro), dar vorbim de faptul ca a crescut valoarea proprietatilor detinute, nu de inchirieri. Inca nu sunt decis daca sa intru si pe inchirieri, ma mai gandesc.

Piata actiunilor (romanesti) mi se parea interesanta acum 15 ani (am fost actionar BT, Petrom, Rompetrol, SIF-uri, etc) cand le puteai cumpara la valori foarte bune si sa faci profituri bune, acum nu mi se pare prea interesanta. Am intrat "for fun" si pe actiuni straine, CFD-uri, etc, dar am renuntat si la alea.

Edited by utopium, 23 January 2019 - 11:53.


#82
pisicuts

pisicuts

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 283
  • Înscris: 15.01.2019
@utopium: multumesc pentru detalierea cheltuielilor. M-ai facut sa ma gandesc din nou daca imi doresc sa ma mut in Romania.

Aici mananc de aproximativ 200 de lire pe luna, in Romania asta inseamna putin mai mult, sa zicem 1200 de lei.

Motorina: 300 de lei pe luna, inseamna cam 55 de litri, la un consum mixt de 4.5, la masina actuala, inseamna peste 1000 km. Nici nu imi doresc sa conduc mai mult de 33 km zilnic, decat in vacante, plimbari. Alte cheltuieli masina: asigurare, ITP, impozit, reparatii, la motor de 1.4 diesel de 15 ani, o medie de 100 de lei pe luna ( total de 1200 lei pe an ). Totusi o sa iau una cu volan pe stanga, ca altfel e incomod si periculos.

Haine... sunt mai scumpe ca in Anglia. Cum va imbracati si incaltati voi 3 persoane cu 1000 de lei pe luna? Mie nu stiu daca mi-ar ajunge. Inainte de Craciun imi cumparasem o pereche de adidasi de la un magazin sportiv din Londra, mi-au placut ca sunt comozi si rezistenti si am vrut sa iau acelasi model, alte culori de la acelasi magazin din Romania, erau cu aproximativ o treime mai scumpi.

Pana acum 2600 lei... apoi intretinere casa: telefon acum platesc 10 euro la Orange, am si roaming, daca stau in tara e si mai ieftin, nu cu mult... apoi internet. In total 100 de lei sa zicem. Electricitate, gunoi si apa, probabil inca 100... Cand am stat in Romania, anul trecut plateam 40-50 de lei pe curent la apartament de 2 camere. Gaz... o sa fac o casa nu foarte mare, din care voi incalzi 2 camere in cea mai mare parte a timpului, sa zicem 1000 pe luna de iarna... vara as folosi doar la gatit si la incalzirea apei pentru dus, deci o medie de 500 pe luna ar fi. Deja este mult: 3200 de lei doar pentru o persoana si doar pentru a supravietui, apoi urmeaza plimbarile si ajung la 1000 de Euro pe luna.

Edited by pisicuts, 23 January 2019 - 23:43.


#83
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,843
  • Înscris: 14.08.2007

 pisicuts, on 23 ianuarie 2019 - 23:40, said:

Haine... sunt mai scumpe ca in Anglia. Cum va imbracati si incaltati voi 3 persoane cu 1000 de lei pe luna? Mie nu stiu daca mi-ar ajunge. Inainte de Craciun imi cumparasem o pereche de adidasi de la un magazin sportiv din Londra, mi-au placut ca sunt comozi si rezistenti si am vrut sa iau acelasi model, alte culori de la acelasi magazin din Romania, erau cu aproximativ o treime mai scumpi.
Dupa cum ziceam, nu imi cumpar haine de "fitze", unde platesc mai mult pentru brand decat pentru produs. Adica de obicei cand imi iau un tricou imi iau unul de 30 de lei, blugi de 100-120 de lei, papuci de 150-200 de lei, camasa de 60 de lei, adica chestii normale de la C&A, H&M, Zara si alte firme de haine de volum (sau mai bine iau produse facute de firme romanesti cateodata). N-am avut niciodata produse Nike, Adidas, Puma, etc pentru ca nici nu-mi plac in mod special (nici ideea de a avea "brandul" la vedere nu ma incanta) si nici nu sunt dispus sa dau peste 300 de lei pe un model de papuc care eventual sa-mi placa cat de cat (ceea ce oricum e rar). De fapt nu port papuci sport decat atunci cand fac sport. Daca dau 300 de lei pe o pereche de papuci ma asigur ca isi merita banii si chiar ofera ceva fata de alti papuci, nu ca platesc pentru brand. Personal nu-mi cumpar in medie mai mult de 3 perechi de papuci pe an, inca vreo 3 perechi de pantaloni, poate o haina mai groasa pe an, ceva tricouri/bluze/camasi/etc, deci nu cheltui foarte mult. Nevasta-mea si fiica-mea cumpara mai des haine/papuci, dar nu exagereaza nici ele. Asa ca 1.000 de lei pe luna pentru toti 3 e suficient.

In rest asta iti ziceam si eu, 5.000 de lei pe luna e prea putin ca sa-ti permiti sa-ti faci o casa pe langa un oras mare ...

PS: N-ai cum sa ajungi la 500 de lei pentru gaz vara pentru gatit si incalzit apa, mai ales o singura persoana. Eu platesc la 100 mp sub 400 de lei in cea mai friguroasa luna de iarna, vara semnificativ sub 100 de lei la 3 persoane ... si avem permanent 23 de grade in casa.

#84
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017

 utopium, on 24 ianuarie 2019 - 09:16, said:

N-am avut niciodata produse Nike, Adidas, Puma, etc pentru ca nici nu-mi plac in mod special (nici ideea de a avea "brandul" la vedere nu ma incanta) si nici nu sunt dispus sa dau peste 300 de lei pe un model de papuc care eventual sa-mi placa cat de cat (ceea ce oricum e rar).
Hai mai , faza ca nu iti plac desi nu ai avut vreodata nu e ok . Ca nu ai bani aia e altceva dar sa compari un pantof sport de alergare asics/adidas/ care costa intr-adevar ceva , cu pantofi sport de alergare koleos ( marca dechatlon ) care is si ieftini si prosti , trebuie sa le incerci pe amandoua ca sa fii obiectiv .
Incearca chiar daca pretul ti se pare mare , doar sa vezi cum stai in ei nu neaparat sa-i si cumperi Posted Image

Si eu is zgarcit maxim insa nu cu propria persoana Posted Image

Edited by Baxon, 24 January 2019 - 09:38.


#85
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,843
  • Înscris: 14.08.2007
Nu-mi plac in primul rand ca aspect (design, faptul ca vor sa scoata in evidenta brandul, etc), nu ma refer la confort (ma rog, poate pe la 5-600 de lei gasesc ceva sa-mi placa). Nu trebuie sa iei de aia din Decathlon, se gasesc destui altii care sa si arate cum vrei, chiar daca nu au un "brand" la fel de "tare". Si, repet, nu port papuci sport cand nu fac sport, sa dau 300+ lei ca sa ma duc sa fac "slide-uri" pe zgura cu ei la tenis mi se pare aiurea, ideea e sa fie confortabili cand faci sport, nu sa fie "fashion". De exemplu acum papucii mei de sport sunt Skechers si Champion, i-am ales pe astia actuali ca mi-au placut ca design, aveau branding subtil fata de alte modele si aveau o promotie buna.

Altfel n-am nici o problema sa-mi iau electronice de 1.000 de euro/buc daca imi plac si consider ca merita, dar sa platesc mult pe haine pentru brand nu prea se intampla. Ma rog, nu simt nevoia sa atrag atentia prin haine, cu cat sunt mai "normale" cu atat e mai ok, daca ar fi dupa mine as adopta modelul "Zuckerberg" (seful Facebook) care vine cu acelasi tricou simplu gri la birou in fiecare zi (ma rog, are zeci de tricouri gri) ca sa nu piarda timpul gandindu-se cu ce sa se imbrace in ziua aia.

Eu nu ma consider zgarcit, eventual rational, ma gandesc daca merita sau nu sa cheltui bani pe ceva Posted Image

Edited by utopium, 24 January 2019 - 10:38.


#86
toniq

toniq

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,336
  • Înscris: 08.01.2009

 utopium, on 19 ianuarie 2019 - 19:06, said:

Daca lucrezi in constructii, in Cluj metrul patrat e cel mai scump si se construieste cam cel mai mult (nu chiar an de an, dar pe ansamblu doar Ilfovul il concureaza). Muntii incep la sub 30 de km de oras. La salarii Clujul e la nivelul Bucurestiului. La festivaluri/evenimente sportive majore sta cel mai bine din tara. Infrastructura sportiva e cea mai buna, aeroportul are vreo 50 de destinatii, etc.

Evident, ca si cumparator/chirias, vei plati cel mai mare pret din Romania. Iar daca nu iti alegi bine zona in care sa locuiesti si esti conditionat de ajungerea la ore fixe undeva la orele de varf (7:30-8, 16:30-17:30), vei pierde destul de mult timp in trafic (desi daca ai program flexibil si iti alegi bine zona in care locuiesti (adica nu Floresti, Baciu, Manastur, Buna Ziua, Borhanci) vei circula fara probleme). Nu duci lipsa de munte, dar nici nu ai statiuni dezvoltate ca in Brasov/Prahova.

Vad ca peste tot imprastii prostiile din capul tau. La imobiliare Bucurestiul este de departe cel mai scump oras. Acelasi imobil aflat la aceeasi distanta fata de centru costa mult mai mult in Bucuresti decat in Cluj sau restul oraselor. Bucurestiul are de asemenea cea mai bogata si variata oferta de evenimente de tot felul (culturale, entertainment, etc, pana la chestii de nisa inexistente in alte orase). Aeroportul are, de asemenea, oferta cea mai bogata si variata de destinatii, curse, preturi, etc. Esti relativ aproape de zona de munte cu statiunile cele mai dezvoltate (Brasov, Valea Prahovei), precum si fata de Marea Neagra (la vreo 2 ore distanta pe autostrada sau cu trenul - cale ferata modenizata).

 utopium, on 24 ianuarie 2019 - 10:21, said:

daca ar fi dupa mine as adopta modelul "Zuckerberg" (seful Facebook) care vine cu acelasi tricou simplu gri la birou in fiecare zi (ma rog, are zeci de tricouri gri) ca sa nu piarda timpul gandindu-se cu ce sa se imbrace in ziua aia.

Doamne fereste, ce ineptii! Deci daca sa presupunem ca pe langa singurul tricou pe care-l am, mai imi cumpar inca unul, asta ma va pune in dificultate sa aleg intre cele 2 si voi pierde timp pretios. Posted Image

Edited by toniq, 24 January 2019 - 13:00.


#87
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,843
  • Înscris: 14.08.2007

 toniq, on 24 ianuarie 2019 - 12:59, said:

La imobiliare Bucurestiul este de departe cel mai scump oras.
Din pacate nu ai date care sa-ti sustina afirmatiile, toate site-urile specializate arata ca in Cluj preturile sunt mai mari. De exemplu, imobiliare.ro ne arata o medie de 1.335 euro/mp in Bucuresti si 1.555 euro in Cluj, adica o diferenta semnificativa. Oricum e stupid sa compari preturile in functie de distanta pana in centru in orase de marimi semnificativ diferite, dar oricum nu ai avea dreptate, preturile in Cluj nu variaza in functie de distanta fata de centru, sunt zone care n-au nici o treaba cu centrul si sunt scumpe, altele care sunt destul de aproape de centru si sunt mai ieftine.

Cat despre modelul Zuckerberg, omul nu da doi bani pe haine si are alte prioritati, nu vad nici o probema in asta. Nu pierde timp nici cumparand haine de diverse tipuri, nici luând decizia ce sa poarte in fiecare zi (stai linistit ca sunt destui barbati, nu doar femei, care pierd o gramada de timp in felul asta). E un model extrem de eficientizare, dar daca functioneaza bine pentru el, nu vad nici o problema in asta. Nici eu nu dau prea mare importanta hainelor, chiar am si eu chestii asemanatoare/identice in mai multe exemplare.

Edited by utopium, 24 January 2019 - 18:40.


#88
toniq

toniq

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,336
  • Înscris: 08.01.2009

 utopium, on 24 ianuarie 2019 - 18:28, said:

Din pacate nu ai date care sa-ti sustina afirmatiile, toate site-urile specializate arata ca in Cluj preturile sunt mai mari. De exemplu, imobiliare.ro ne arata o medie de 1.335 euro/mp in Bucuresti si 1.555 euro in Cluj, adica o diferenta semnificativa. Oricum e stupid sa compari preturile in functie de distanta pana in centru in orase de marimi semnificativ diferite, dar oricum nu ai avea dreptate, preturile in Cluj nu variaza in functie de distanta fata de centru, sunt zone care n-au nici o treaba cu centrul si sunt scumpe, altele care sunt destul de aproape de centru si sunt mai ieftine.

Ba tocmai ca cifrele sustin cele spuse de mine. Zona centrala si ultra-centrala a Clujului (cea mai scumpa) are preturi de 1.700 euro/mp, in timp ce in Bucuresti zona Kiseleff-Aviatorilor are un pret de 2.600 euro/mp, Herastrau-Nordului are 2.400 euro/mp, Dorobanti-Floreasca cam 2.000 euro/mp, Aviatiei 1.900 euro/mp, etc. Deci avem in Bucuresti zone cat vreo 2 Clujuri cu preturi mai mari decat cea mai scumpa zona a Clujului. Posted Image


Quote

Cat despre modelul Zuckerberg, omul nu da doi bani pe haine si are alte prioritati, nu vad nici o probema in asta. Nu pierde timp nici cumparand haine de diverse tipuri, nici luând decizia ce sa poarte in fiecare zi (stai linistit ca sunt destui barbati, nu doar femei, care pierd o gramada de timp in felul asta). E un model extrem de eficientizare, dar daca functioneaza bine pentru el, nu vad nici o problema in asta. Nici eu nu dau prea mare importanta hainelor, chiar am si eu chestii asemanatoare/identice in mai multe exemplare.

Una este sa nu pui pret pe haine, si  cu totul alta este sa urmezi un exemplu stupid de viata cum ca ti-ai lua doar un (numeral) tricou ca sa nu pierzi timp sa te gandesti cu ce sa te imbraci in ziua respectiva. Noaptea mintii! Noroc ca ne-am obisnuit cu perlele tale de-a lungul timpului! Posted Image

Edited by toniq, 24 January 2019 - 21:05.


#89
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,619
  • Înscris: 02.10.2009

 utopium, on 24 ianuarie 2019 - 10:21, said:


Eu nu ma consider zgarcit, eventual rational, ma gandesc daca merita sau nu sa cheltui bani pe ceva Posted Image

Dupa lista pusa am impresia ca cheltuiti enorm, ca si cand n-ar mai exista ziua de maine, plus un dezechilibru mare intre cheltuieli ne-esentiale si economii.
Desigur, bine ca ai de unde, dar sa nu sperii pe careva. :lol:  Cate familii din Ro au 10.000 lei/luna?

Noi stim obsesia dumitale cu Clujul, cel mai grozav oras din Galaxie. A reduce discutia doar la el si Bucuresti e cam nepotrivit, mai ales considerand cele dorite de initiator.

Pentru intoarcere in Romania, o singura adresa e buna, dar sa fiti mai multi odata: palatul Victoria. Si de data aceea nu veniti cu mana goala.

#90
eireman

eireman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,741
  • Înscris: 11.10.2016
Poti trai bine si in Romania,depinde de ce venituri ai si de locatie.Daca ai o afacere sau un job bun traiesti ca afara sau poate mai bine. Eu stau din ce in ce mai mult acasa la Timisoara si vad ca lucrurile incep sa mearga tot mai bine,e loc si de mai bine ca oriunde,dar fata de acum 10 ani parca nu mai recunosti zona si lumea.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate