Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...

Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...
 Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet

Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...
 De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!

Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...
 schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac

Sfat achizitie bicicleta oras

Canalele Sky Showtime 1 și S...
 

Savantul ce a descoperit structura ADN-ului își pierde titlurile academice pentru afirmatii considerate rasiste

* * * * * 3 votes
  • This topic is locked This topic is locked
371 replies to this topic

#235
Cristi_E

Cristi_E

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,036
  • Înscris: 31.03.2015

View Postmaccip, on 16 ianuarie 2019 - 23:28, said:

1.IQul unui om, e puternic influentat de educatie, factorul genetic, daca o exista, e neglijabil in raport cu ceea ce inseamna educatia pentru transformarea unui individ.

2.Si aici, lucrurile par sa sugereze faptul ca ereditatea conteaza foarte putin. Altfel Eistein, Newton si altii ar fi creat descendenti cu o inteligenta peste ceilalti.
1. Distinctia gene vs educatie este absurda, intrucat, in realitate nu exista distinctia asta. Este ca si cum ai intreba, *intr-un dreptunghi, ce este mai important, lungimea sau latimea?*  E clar ca fara educatie un creier nu are cum sa functioneze, intrucat creierul este proiectat sa lucreze cu soft/informatie. Hai sa luam ca exemplu doua calculatoare; un i7 si un P3. I7 are un terra pe hard, 16 giga memorie ddr4, placa video dedicata, insa nu are instalat niciun sistem de operare. P3 are 128 mega RAM, 20 giga pe hard, fara placa video dedicata. Asa. Si ne uitam la i7 si radem de el; *hăă, degeaba e i7 cu nu stiu cata memorie, ca nu este in stare decat sa afiseze in coltul monitorului o dungulita alba, care palpaie. pe cand P3 asta, stie sa afiseze si poze, pune si muzica, deseneaza in paint, ce mai in coace si incolo, e clar ca nu conteaza procesorul si memoria, ci doar programele pe care le-ai instalat in calculator. Asadar problema gene vs educatie este o falsa problema. :)

2.  Inteligenta, spre deosebire de alte trasaturi, a aparut foarte tarziu pe scara evolutiei umane, prin urmare inca nu a devenit atat de transmisibila precum instinctul de frica, sa zicem.

View Postcriztu, on 18 ianuarie 2019 - 23:39, said:

Ia-l pe un ghertzoi din ala campion la shah, si pune-l sa agate o femeie,
Aici cam ai dreptate, că asa ma intreba pe mine un coleg de forum, cu masterat in matematica, *auzi, se zice ca femeile sunt atrase de bani; pai uite, eu m-am dus azi la bancomat si am scos cateva sute de lei, si m-au vazut cateva gagici, insa nu au avut nicio reactie; cum explici treaba asta?*  Deci e clar ca IQ-ul tipului la faza asta nu-i functiona deloc.

View Postmorenno, on 05 februarie 2019 - 04:19, said:

uof, uof.
cea mai mare plaga a romaniei sunt t.iganii si hamericanii.
acum stii!
cu placere.
Da, dar aceasta afirmatie merita explicata mai pe larg. România este o tara a extremelor; aci vedem o cladire cu arhitectura, 10 metri mai incolo vedem gunoaie si cotete. In România avem o confruntare intre culturile a doua sau mai multe rase de oameni. Avem europeni, care pot fi latini, germanici, daci, slavi. La astia regula este sa fii normal/obisnuit sau chiar destept. Avem f. multi ţigani. Aici regula e sa fii prost si hot, iar exceptia este sa fii destept sau normal. Avem foarte multe mixturi, care, dupa umila mea parere, cred ca detin majoritatea in cadrul populatiei. Avem combinatii intre europeni si ţigani, intre ţigani si turci, intre europeni si turci, intre euro-turci si euro-ţigani, intre europeni si mongoloizi, intre rromi si mongoloizi, intre turci si mongoloizi, intre euro-mongoloizi si euro-rromi, intre europeni si euro-turci si asa mai departe. Combinatiile astea pot fi bune sau rele, insa daca ne uitam la ce este România astazi, am putea spune ca mai degraba sunt combinatii rele decat bune. Sa ne intelegem. Nu spun ca ţiganii, mongoloizii sau turcii ar fi răi, insa de-a lungul timpului s-au adunat aici toate scursurile mongoloide, turcesti, ţiganesti, albe.

În România se traieste bine dar si rau. România este si frumoasa si urata. In România exista civilizatie dar si prostie, hotie si mizerie.
Hai sa analizam nitel cine traieste rau in România, cine strica media bogatiei, desteptaciunii, harniciei românilor. Statistic vorbind, majoritatea ţiganilor traiesc rau si sunt analfabeti. Mai clar, ţiganii traiesc rau pentru ca sunt analfabeti. Mixturile in marea lor majoritate sunt hoate, smechere si slab alfabetizate. Zece europeni plus exceptiile pozitive asiatice sau euro-asiatice genereaza cultura si civilizatie, 100 de rromi sau euro-asiatici genereaza mizerie, prostie, hotie, incultura. Cam asta este România, iar modelul asta se poate aplica si altor state balcanice, cum ar fi Bulgaria, de exemplu.

#236
TheShen

TheShen

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,084
  • Înscris: 25.02.2008
Și pe Giordano Bruno l-au denigrat si omorat acum 400 de ani pentru opinii contrare credintei lor crestine.

Acum noua religie e political corectness-ul.

Nu te mai omoara, dar iti retrag titlurile si te denigreaza.

Edited by TheShen, 17 March 2019 - 15:55.


#237
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
A spune ca negrii din Africa sint la fel de inteligenti ca albii e ca si cum ai spune ca albii alearga la fel de bine ca negrii din Africa... Ideea ca toti oamenii sint la fel e cit se poate de retardata si n-are treaba cu educatia. Oricit de educat ai fi, inteligenta nu-ti creste. Cind am fost la recrutare in liceu, ne-a dat un test din-ala  de inteligenta, majoritatea au facut vreo 70-80%, doar doi au facut maxim: un coleg de-al meu si unu de la clasa de sport, care avea educatia zero barat si-l si durea la banana de educatie. E o diferenta intre inteligenta si cunostinte. Testele alea de "inteligenta" care-ti pun intrebari de cultura generala n-au nici o treaba cu inteligenta...

De asemenea, cind spui ca albii sint in medie mai inteligenti decit negrii, nu inseamna ca spui ca negrii sint prosti ca o caramida sau ca sint inferiori ca oameni, n-are nici o treaba cu rasismul. Pina la urma vin asiaticii si se pisa pe albi din satelit cu inteligenta lor. Problema este ca ei au putze mici, deci nimeni nu e perfect. Pina la urma treaba pare sa fie cam asa:

Blacks: lower IQ - big dicks
Whites: average IQ - average dicks
Asians: bigger IQ - small dicks

La fel cum nu poti trage de pubipla ca sa-ti creasca mare si groasa (contrar reclamelor de pe net), tot asa nu poti sa te educi sa fii mai inteligent, esti hardcodat. Poti sa te educi sa rezolvi probleme specifice, folosind experiente anterioare sau chestii invatate de te miri unde, dar adevarata inteligenta se vede atunci cind esti pus in fata a ceva complet nou si doar bibilica ta scoate de undeva magic solutia.

Intrebarea care se pune este care poate fi cauza acestei diferente de inteligenta. Si sigur ca nu exista vreo dovada clara ca ar fi genetica, adica sa vina sa zica cineva "ok, am descoperit gena inteligentei, negrii nu o au blabla". Dar si afirmatia ca ar fi cauzata de educatie si mediu este cit se poate de fara sens, mai ales ca diferenta de IQ exista si la negrii care traiesc bine mersi in tari civilizate si n-au fost neaparat crescuti in ghetouri...

#238
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,102
  • Înscris: 04.02.2011

View PostMosotti, on 18 martie 2019 - 08:30, said:



La fel cum nu poti trage de pubipla ca sa-ti creasca mare si groasa
Până și aia se poate rezolva, e o chestie culturală, pe vremuri era o modă la arabi să își învețe copii să se "mulgă" ca să le crească mai mare. Până și azi e supranumită "the arab jelq" tehnica.
Și cu inteligența mai merge însă nu faci din unul cu IQ de 80 unul cu IQ de 130. Dar 10 puncte mai scoți (la chinezi limba e fun cator determinant).

#239
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
Sincer sa fiu, nus ce tehnica foloseau arabii, da nu prea le-a functionat :lol:

#240
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
In Africa e clar, de vina e soarele Posted Image
Lasind gluma deoparte, nevoile omului au fost la inceput 3 de toate. Mincare, apa si caldura. Daca i-ar fi picat de sus, atunci nu si-ar fi spart creierii nicio secunda cum sa le obtina. As zice ca, din moment ce in Africa problema caldurii era rezolvata din start, cel putin unul dintre aspecte i-a tinut pe loc in evolutie. Viteza "mincarii" in Africa este considerabil mai mare decit in nord. Clar, una e sa-ti fuga ciosvirta pe cimpii cit vezi cu ochii si alta e sa faca jaloane printre copaci. Abilitatea asta trebuia deci dezvoltata. Apa trebuia doar cautata si, odata gasita, acolo te-ai lipit.
Pentru dezvoltarea inteligentei as considera esentiala componenta caldura. Pica de sus, sau trebuie cautate solutiile impotriva frigului?
Inteligenta este suportul "hardware", care diferentiaza de la un moment dat incolo omul de maimuta. In plus, datorita factorilor externi gen frig sau caldura, inteligenta a crescut prin evolutie mai rapid la unele grupari, sau mai incet la alte grupari. Adaptare la mediu si cerintele lui.
Totusi, deocamdata avem partea de hard. Fara soft comparatia intre Einstein si un bushmen e degeaba. Deci fara educatie inteligenta ramine intr-un stadiu rudimentar. Daaar...ca mai totdeauna mai este si un "dar", si cu educatia este asa o chestie. Profesorul o da, dar asta nu inseamna ca din doi elevi din aceiasi banca iese absolut acelasi lucru. In primul rind cei doi au bagaj genetic diferit, in al doilea rind absorb informatiile diferit, in al treilea rind fiecare dintre ei primeste la rindul lui alte informatii din mediul privat respectiv, in al patrulea rind dezvolta fiecare interes pentru materii diferite....si mai gasiti voi si alte rinduri

#241
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Acum vreo 8 ani am fost în Franța la o competiție. Făceam si antrenamente. După antrenamente...făceam si dușuri. Credeti-ma , chestia cu zeci de cm la negri este balada. La dus eram 5-6 albi si vreo 15 negri. Legat de doctorul cu pricina ar fi niste lucruri de menționat pro si contra.
1) faptul că ai descoperit ceva nu te face deținătorul adevarului absolut în orice domeniu.
2) este la moda vânătoarea de personaje celebre care fac afirmatii considerate rasiste. De multe ori sunt scoase din context.
3) exista persoane cotate foarte sus pe scara inteligenței...si credincioase. Este un paradox dar este real.
4) cele 7 miliarde de oameni se împart în multiple minorități. A devenit ridicol modul în care se speculează orice afirmație la adresa unei minorități.

#242
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View PostJurasikMan, on 29 martie 2019 - 17:54, said:

Credeti-ma , chestia cu zeci de cm la negri este balada. La dus eram 5-6 albi si vreo 15 negri.

Ma cutremur daca ma gindesc cu ce experienta de viata te-ai ales  Posted Image

#243
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,210
  • Înscris: 05.06.2002

View Postvata_pa_batz, on 29 martie 2019 - 17:36, said:

In Africa e clar, de vina e soarele Posted Image
Pune si faptul ca in europa iarna-i un sezon lipsit si de resurse alimentare. Asta presupune si dezvoltarea unei minime planificari. Daca nu intri in iarna cu suficiente resurse e foarte probabil sa nu supravietuiesti pana in primavara. Planificarea asta cere o minima inteligenta si te face in general mai disciplinat, sa-ti pui problemele pe termen mai lung, nu numai in momentul ala sa ai burta plina si oule desartate...

#244
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,609
  • Înscris: 21.06.2016
OK, deci eschimosii sint cei mai destepti oameni de pe planeta. Am rezolvat-o si pe asta.
Si indineiii nord americani de ce erau in epoca de piatra in timp ce "vecinii" lor de mai la sud faceau arhitecturi grandioase de mii de ani?
Ainu in Japonia de ce sint mult mai putind dezvoltati decit japonezii din sud? Popoarele turcice din Siberia sau mongolii de ce sint mai putin dezvoltati decit chinezii din Guangzhou?
Explicatiile simpliste sint mai mereu prostesti.

Edited by vrajitoruldinoz, 29 March 2019 - 19:07.


#245
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postvrajitoruldinoz, on 29 martie 2019 - 19:04, said:

OK, deci eschimosii sint cei mai destepti oameni de pe planeta. Am rezolvat-o si pe asta.
Si indineiii nord americani de ce erau in epoca de piatra in timp ce "vecinii" lor de mai la sud faceau arhitecturi grandioase de mii de ani?
Ainu in Japonia de ce sint mult mai putind dezvoltati decit japonezii din sud? Popoarele turcice din Siberia sau mongolii de ce sint mai putin dezvoltati decit chinezii din Guangzhou?
Explicatiile simpliste sint mai mereu prostesti.

Te asteptai la sinteze ample? Adica io sa muncesc si voi sa culegeti roadele. Pai nu? Ia pune putin mintea la contributie ca presupun ca nu te-ai nascut la soare si dotat cu o mindrete de 35cm Posted Image

Ce altceva ar mai fi fost important? Nu cumva eschimosii au atins limitele naturii? Citi copaci au avut la dispozitie ca sa treaca la nivelul urmator in constructii? Dar piatra? Metale pentru metalurgie? Cit de mare era populatia, astfel incit statistic tratat sa poata aparea un geniu la un milion? Ia mai pune si tu mintea la contributie ca la critica literara se pricep multi, dar cind vine vorba de scris carti...pauza

View PostFane, on 29 martie 2019 - 18:29, said:

Pune si faptul ca in europa iarna-i un sezon lipsit si de resurse alimentare. Asta presupune si dezvoltarea unei minime planificari. Daca nu intri in iarna cu suficiente resurse e foarte probabil sa nu supravietuiesti pana in primavara. Planificarea asta cere o minima inteligenta si te face in general mai disciplinat, sa-ti pui problemele pe termen mai lung, nu numai in momentul ala sa ai burta plina si oule desartate...

Pune, pune...ia mai puneti si voi

#246
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,210
  • Înscris: 05.06.2002

View Postvrajitoruldinoz, on 29 martie 2019 - 19:04, said:

OK, deci eschimosii sint cei mai destepti oameni de pe planeta. Am rezolvat-o si pe asta.
Si indineiii nord americani de ce erau in epoca de piatra in timp ce "vecinii" lor de mai la sud faceau arhitecturi grandioase de mii de ani?
e nevoie totusi sa depaseasca stadiul de vanatori culegatori si sa practice agricultura pt a crea bunastare si apoi o civilizatie.

P.S. "vecinii" lor de mai la sud faceau arhitecturi grandioase de mii de ani dar tot in epoca de piatra erau si nici nu cunosteau roata.

#247
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,609
  • Înscris: 21.06.2016
OK, atunci cum justificati Grecia si Roma antica (nu mai zic de indieni sau egipteni) in timp ce vikingii si germanii si celtii erau niste salbatici? Sau cum religia si cultura care domina pamintul e nascuta la caldura?
Voi va luati dupa o regiune mica de pe pamint si dupa o perioada anume si trageti concluzii. In realitate e mult mai complicat de atit.
De exemplu stiinta a luat avnt cind a disparut stresul supravietuirii. Pentru ca degeaba ai genii daca trebuie sa fuga de lupi si sa scurme pamintul cu plugul de lemn ca sa supravietuiasca, nu au timp sa scre carti. Ca sa faci descoperiri si stiinta, ca s afaci arta si arhitectura inutila trebuie sa ai, inainte de toate, timp si oameni disponibili care nu sint la limita supravietuirii.

#248
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,210
  • Înscris: 05.06.2002
Vezi? Ajungem la un numitor comun... :)

Topicul asta arata f. bine batalia care exista in societate intre corectitudinea politica versus acceptarea adevarului care poate fi demonstrat stiintific si abordarea pragmatica a problemei. Nici una din tabere nu detine solutia problemei. Trebuie gasit un compromis. Istoria a demonstrat cu varf si indesat ca nu-i ok sa tratezi oameni ca fiind inferiori, pe cealalta parte daca nu recunosti o problema si nu ai o abordare pragmatica vis-a-vis de ea ai sa bandajezi orgoliul celor aflati in inferioritate dar nici nu ai sa poti face ceva eficient pt ei.

Referitor la cercetatorul din enuntul topicului, el s-a pozitionat in tabara care considera ca anumite adevaruri trebuie cumva recunoscute pt a avea o abordare corecta a problemei. Mie-mi pare departe de a fi tampit, probabil a adoptat pozitia asta din cauza ca el considera ca tabara cu corectitudinea politica ia cam mult teren si ajungem sa nu mai vedem padurea din cauza copacilor.

Dupa parerea mea e foarte important ca indiferent de compromisul la care va ajunge societatea sa se asigure sansa celor care chiar intr-o populatie cu medie a iq-ului mai mica sunt dotati intelectual sau sunt dispusi sa compenseze prin mai multa munca accesul la o educatie de calitate. Acuma cat vor putea sau vor dori sa profite de ea tine doar de ei...

Edited by Fane, 30 March 2019 - 10:29.


#249
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,609
  • Înscris: 21.06.2016
Problema cu v-o ăștia care va credeți de partea științei e ca dacă va scutura cineva nu știți cit face 2+3. Vii nu știți nimic despre știință. Ce credeți voi ca e știință e un amalgam de presupuneri și false informații.

#250
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postvrajitoruldinoz, on 30 martie 2019 - 20:20, said:

Problema cu v-o ăștia care va credeți de partea științei e ca dacă va scutura cineva nu știți cit face 2+3. Vii nu știți nimic despre știință. Ce credeți voi ca e știință e un amalgam de presupuneri și false informații.

Probabil urmeaza sa aduci lumina. Bine, nu inca. Prima data trebuie sa inveti sa scrii Posted Image

#251
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,102
  • Înscris: 04.02.2011

View PostMosotti, on 29 martie 2019 - 15:21, said:

Sincer sa fiu, nus ce tehnica foloseau arabii, da nu prea le-a functionat Posted Image
I-ai controlat tu, acuma 4000 de ani? Știam eu că ai superputeri, dar nici chiar așa.

#252
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,609
  • Înscris: 21.06.2016

View Postvata_pa_batz, on 31 martie 2019 - 09:50, said:


Probabil urmeaza sa aduci lumina. Bine, nu inca. Prima data trebuie sa inveti sa scrii Posted Image

Am lucrat suficienti ani in domeniul stiintific, suficient ca sa imi dau seama ca mi-e imposibil sa fac teorii in domenii pe care nu le cunosc.
Voi insa sinteti foarte dezinvolti. Binecuvintarea ignorantei ;)

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate