Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Localizare prin IMEI

Problema ușa la inchidere

Telefon de back-up.

Vivando Unirii
 Recomandare Egger culoare

Recomandare cafea de duzina pentr...

Pisicuta bagacioasa intra in dulap

Statie incarcare PRACHT ALPHA MON...
 Cum se completeaza o declaratie d...

TVA de recuperat - Germania

beau mult? voi ce credeti?

La Multi Ani de Sfantul Andrei!
 Proces verbal acasa

Ted (2024 _ ...)

Care e cea mai sigura si buna mas...

Poze "corupte" pe un memo...
 

Cablu TV către rețea locala

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
Dotuletz2

Dotuletz2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 332
  • Înscris: 14.11.2007
Bună. Am abonament Digi România cu TV analog și Fiberlink 300.
Varianta scurtă, există echipamente să transforme semnalul tv ca să fie transmis în rețeaua de acasă?

Varianta lungă. Am probleme cu semnalul tv. Configurația e cam anapoda, semnalul vine prin fibra într-un box, de aici se împarte în internet și TV. TV-ul duce într-un splitter care apoi duce într-un tv și într-un alt splitter care mai merge la alte 3 TV-uri. Și la ultimul e setat pe canalele digitale dar semnalul e slab (nu mai zic de analog). În plus voi mai adauga un TV deci as dori sa fac ceva mai de încredere pt viitor. Citeam despre slingbox dar din câte vad funcționează doar cu cutie digitală de la provider, lucru care ar însemna sa mai pun cabluri etc lângă lucru care nu îl vreau și cred ca funcționează doar cu un device, nu cu mai multe.

Sau dacă aveți alte idei?



#2
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
Cred ca te chinui inutil.
Poti sa folosesti o placa de captura tv, dar vei vedea acelasi post pe toate TV.
Sau alte echipamente, pentru mai multe (toate?) posturile TV, dar cred ca pretul este prohibitiv.

Cel mai bine este sa pui niste cabluri/splitere/conexiuni foarte bune si se rezolva.
Probabil si vreun aplificator de semnal (daca exista).
https://forum.softpe...pentru-rcs-rds/

#3
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,772
  • Înscris: 30.04.2007

 Dotuletz2, on 15 ianuarie 2019 - 19:16, said:

Bună. Am abonament Digi România cu TV analog și Fiberlink 300.

pe cablul analog vine si semnalul digital, ti-o spun din experienta, am la fel, problema este ca pentru o singura sursa si fara nici un amplificator sunt cam multe televizoare pe cablul ala, in plus de asta, daca reteaua mai este si anapoda gindita (si in stea, si in serie) se duce semnalul de nu-l mai gasesti nici cu lupa lui sherlock holmes si presupun ca si distantele sunt semnificative. poti sa incerci sa discuti cu "baietii de la cablu" de la rds, sa le-o spui vrede in fata si fara ocolisuri.

#4
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005
IP tv

Edited by eugeniusro, 15 January 2019 - 19:38.


#5
Dotuletz2

Dotuletz2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 332
  • Înscris: 14.11.2007

 buyonevideo, on 15 ianuarie 2019 - 19:24, said:

Cred ca te chinui inutil.
Poti sa folosesti o placa de captura tv, dar vei vedea acelasi post pe toate TV.
Sau alte echipamente, pentru mai multe (toate?) posturile TV, dar cred ca pretul este prohibitiv.

Cel mai bine este sa pui niste cabluri/splitere/conexiuni foarte bune si se rezolva.
Probabil si vreun aplificator de semnal (daca exista).
https://forum.softpe...pentru-rcs-rds/
Da, si eu am auzit la fel. Ma gandeam ca dupa valul de iptv s-au mai ieftinit, dar se pare ca nu, chiar nu stiu daca mai e nevoie de un box pt fiecare canal cu era inainte.

 r_murphy, on 15 ianuarie 2019 - 19:30, said:

pe cablul analog vine si semnalul digital, ti-o spun din experienta, am la fel, problema este ca pentru o singura sursa si fara nici un amplificator sunt cam multe televizoare pe cablul ala, in plus de asta, daca reteaua mai este si anapoda gindita (si in stea, si in serie) se duce semnalul de nu-l mai gasesti nici cu lupa lui sherlock holmes si presupun ca si distantele sunt semnificative. poti sa incerci sa discuti cu "baietii de la cablu" de la rds, sa le-o spui vrede in fata si fara ocolisuri.

Pfff... cred ca trebuie refacuta toata instalatie cu cablu si mufe ca lumea, crezi ca s-ar baga? si cam la ce cost sa ma astept, inafara de consumabile, desigur? Ca si eu ma gandesc sa fac fibra -> box care imparte internet si apoi cablu -> amplificator, il am pe acesta deja cu 3 iesiri http://www.electrost...CFcSRGwod4DgMPQ din care 2 iesiri la TV-uri si 1 la un splitter cu 3 iesiri, deci 5 TV-uri in total

 eugeniusro, on 15 ianuarie 2019 - 19:37, said:

Am o solutie IPTV la o alta locatie, cam dezamagit, ba nu merg unele canale, ba revin peste cateva ore, ba canalele straine nu merg etc. Ma rog, ma intereseaza cele romanesti care de obicei merg, dar exista acest "de obice" care pt ceilalti din casa nu e ok.

#6
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,378
  • Înscris: 24.04.2013
Ai nevoie de cabluri si conectica de calitate, dar si de un amplificator la intrare (imediat dupa mediaconvertor) plus un calcul corect al atenuarilor.

Una din problemele retelei tale este ca ai unele televizoare dupa un singur splitter si mai putin cablu, altele dupa 2 splittere in cascada si probabil multi metri de coaxial. Daca maresti amplificarea sa fie suficienta pentru tv ‘de la distanta’ atunci cele ‘de aproape’ vor avea semnal prea puternic de unde macroblocluri. Daca micsorezi amplificarea, nu ai semnal la tv ‘de la distanta’. Pentru a rezolva aceasta dilema s-au inventat tap-urile. Un tap este ca un splitter, dar cu o atenuare cat mai mica pe una din iesiri unde vei pune tap-ul urmator (sau splitter daca e ultimul), si mare pe restul de iesiri. Socotesti astfel incat pe toate ramulrile sa ai atenuare totala cat mai uniforma; si cum aceasta atenuare va fi inevitabil mare, la intrarea sistemului pui un amplificator pe care il reglezi astfel incat sa ai semnal normal la televizoare.

Ca exemplu simplificat: un trap cu 2 cai (1+2 iesiri) cu atenuari de 10bB pe 2 iesiri unde pui televizoare si 3,2dB pe trecere unde pui splitter 4 cai cu atenuare de 7dB. In total vei avea o atenuare totala foarte aproape de 10dB pana la toate televizoarele. Socoteala aceasta este foarte simplificata fiindca in realitate trebuie sa tii cont si de atenuarea de pe cabluri+mufe, ca una e sa ai pe o ramura 3m de coaxial si alta 30m pe o alta ramura.

#7
r3dstar

r3dstar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 14.01.2019
Asa-i la DIGI, semnalul vine in cocoloase, cand se vede imaginea perfect, cand se distorsioneaza, si nu se mai vede nimic, apoi revine din nou. Am verificat toate mufele de la TV, dar degeaba. O sa-i chem pe tehnicienii de la firma sa vad ce se poate face.

#8
sorin61

sorin61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,224
  • Înscris: 05.01.2004
Eu am tot doua splittere, puse de cei de la RDS cand au tras fibra. Patru televizoare, semnal foarte bun pe toate. Asa ca se poate.

#9
Dotuletz2

Dotuletz2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 332
  • Înscris: 14.11.2007
Da, vreau sa refac reteaua de cablu o sa fie cam complicat dar sa vad. E chestia pe unde vine cablul, ca trebuie sa gasesc o ruta mai simpla si sa incerc sa ascund cablul.

Pana la urma ziceti ca merita sa ii chem pe cei de la provider sau nu? Eu am mai avut tentative cu cei de la CanalS si cu cei de la Digi Ro dar nu prea si-au dat interesul (CanalS chiar mi-a tras un cablu separat pt TV si unul pt net dar pana la urma degeaba).

#10
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 67,390
  • Înscris: 15.06.2004
1. Refaci reteaua asa cum trebuie - iei in calcul toate atenuarile - pe cablu - distribuitoare/splitere.
2. Daca nici asa nu merge - ai atenuari prea mari e nevoei de un amplificator de cablu inainte de toata distributia aia - ca sa compenseze pierderile.

La mine a mers fara probleme cu reteaua calculata. - semnal ptr 6 prize.
Prevazusem si amplificator dar nu a fost cazul. Atenuarile la iesire sunt intre 7,5 si 10 dB.

#11
lau83

lau83

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 957
  • Înscris: 14.05.2010

 eiffel, on 16 ianuarie 2019 - 10:25, said:

1. Refaci reteaua asa cum trebuie - iei in calcul toate atenuarile - pe cablu - distribuitoare/splitere.
2. Daca nici asa nu merge - ai atenuari prea mari e nevoei de un amplificator de cablu inainte de toata distributia aia - ca sa compenseze pierderile.

La mine a mers fara probleme cu reteaua calculata. - semnal ptr 6 prize.
Prevazusem si amplificator dar nu a fost cazul. Atenuarile la iesire sunt intre 7,5 si 10 dB.
Ce a mai eficienta metoda este conectarea în stea adica toate cablurile pleca dintr-un singur punct.In medie pe splitter se pierd intre 3si 6dbi, deci pleaca cu un cablu din media concertat, după pune un splitter cu 4 iesiri si pleaca cu câte un cablu la fiecare tv.Retine orice mufa ,legatura,spliter adaugat supliment egal pierdere de semnal

Edited by lau83, 17 January 2019 - 00:33.


#12
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005
Cred că problema semnalului slab o rezolvi cu așa ceva.

https://www.amazon.d...al tv amplifier

#13
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 67,390
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Ce a mai eficienta metoda este conectarea în stea adica toate cablurile pleca dintr-un singur punct.
Depinde de situatie si de posibilitatea de a trage atatea cabluri.
E cea mai simpla metoda, dar nu neaparat cea mai eficienta.

Totul tine de topologia retelei.
Eu am combinatie de distribuitoare si splitere. Daca foloseam un splitter aveam 10 dB atenuare pe toate prizele. Si mai mult de spart prin pereti - ca sa trag 6 cabluri in loc de unul.
In combinatie, doar la o singura priza am 10 dB - in rest atenuarile sunt mai mici cu pana la 2,5dB.

Quote

Cred că problema semnalului slab o rezolvi cu așa ceva.
Gasesti si la noi, chiar profi.
Ex: - http://www.mondoplas...0RWA-pg_ft-2550
Am vazut si la Leroy. Duce si 30 de TV-uri daca e nevoie.

#14
Dotuletz2

Dotuletz2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 332
  • Înscris: 14.11.2007
Pai da, asa și eu cu pereții, nu am vrut sa dau 3 gauri prin pereti etc.
Exista aparat de măsurat? Eu am găsit doar pt verificat dacă cablul merge sau nu (se aprinde un bec / sunet) ca la atenuari nu prea ma pricep. Adică cu cât e normal sa plec și cu cat sa ajung la TV-uri

#15
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 67,390
  • Înscris: 15.06.2004
Exista, dar cam scump ptr o persoana fizica. Au cei de la cablu.

Pai pe splitere/distribuitoare - in specificatii - daca sunt de marca, nu luate din piata ai trecut exact atenuarile. La cablu poti pune cam 1dB la 10m.

Tu pleci cu 0 - semnalul de intrare. Trebuie sa calculezi traseul pana la toate TV-urile sa te incadrezi cam in 10dB atenuare maxim in dreptul fiecarui TV.
Calculele sunt simple - tine de adunare si atat.

Daca nu se poate, iei un amplificator cu care amplifici semnalul de intrare inaintesa il bagi in primul  spliter/distribuitor.

In general un semnal ok e pe la 70-75dB - astia se masoara cu aparatul. Cablistii baga de obicei cam 80dB - ca sa ai marja de atenuare.
Peste 80 e risc sa se suprapunere a canalelor, sub 70 apar purici - la analogic. La digital incep sa para patratele pe videe si sa pocneasca difuzoarele.

#16
dincadan78

dincadan78

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,227
  • Înscris: 29.04.2010
Nu se aseaza splitere in cascada. Regula e clara. Din cablul venit din convertorul FTTH vii cu distribuitor de semnal cu 1 TAP (atenuare mai mare pe teveul nr. 1), iar din linia directa de iesire a distribuitorului pleci cu un cablu la spliterul care imparte semnalul la teveurile nr 2, 3, 4... Cam asta e regula. In niciun caz splitere in cascada, ca o sa mai ai semnal din parti dupa al doilea spliter.

Sau un singur spliter montat dupa cablul iesit din convertorul FTTH, cu mai multe iesiri (in cazul tau, 5 iesiri) -daca ai 4 tv-uri raspandite prin locuinta.

#17
lau83

lau83

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 957
  • Înscris: 14.05.2010

 dincadan78, on 17 ianuarie 2019 - 22:08, said:

Nu se aseaza splitere in cascada. Regula e clara. Din cablul venit din convertorul FTTH vii cu distribuitor de semnal cu 1 TAP (atenuare mai mare pe teveul nr. 1), iar din linia directa de iesire a distribuitorului pleci cu un cablu la spliterul care imparte semnalul la teveurile nr 2, 3, 4... Cam asta e regula. In niciun caz splitere in cascada, ca o sa mai ai semnal din parti dupa al doilea spliter.

Sau un singur spliter montat dupa cablul iesit din convertorul FTTH, cu mai multe iesiri (in cazul tau, 5 iesiri) -daca ai 4 tv-uri raspandite prin locuinta.
Exact ce am zis si eu distributie în stea vezi conectivitatea cutiilor rds unde exista fttb.Toate cablurile pleaca dintr-un singur punct

Edited by lau83, 18 January 2019 - 00:11.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate