Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?

Acoperire gol extrior intre termo...
 Intreprindere individuala fara ac...

Marci Biciclete - recomandari

Lipsa Tensiune pe o Faza, bransam...

Recomandare bicicleta copil 5 ani.
 Recomandare kit automat acces usa

[email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur

Baghetele ornamentale intre foile...
 O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?

Despre compania de aministrare Sq...
 

Camin de batrani - un rau necesar

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
91 replies to this topic

#73
der25

der25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,472
  • Înscris: 01.12.2017
Acum vreo 2 ani vorbeam cu un prieten care avea grija de parinti si de soacra, fiecare la casa lui, deci drumuri duble, soacra cam senila, uita oala cu mancare pe foc si alte nebunii. Eu cu ai mei si inca o matusa batrana pe la care ma mai duceam.
I-am zis ca ar fi o afacere sa facem un camin de batrani ca si asa avem 6 mosi si babe si peste cativa ani am avea si noi asigurate niste locuri decente si civilizate.
Prietenul meu, om de afaceri, a inceput sa-mi socoteasca, asa cum socoteste Spider pe aici, am vazut ca nu merita.
Si cea mai mare problema am vazut-o, asa cum am zis mai sus, la personal. Te ingropi in datorii, ridici cladirea si nu gasesti oameni dispusi sa sterga batranii la fund, sa-i spele si sa-i hraneasca cu lingurita, sa suporte loviturile bolnavilor cu dementa, tipetele lor.

In concluzie, pensiile si salariile noastre sunt prea mici pentru a ne permite un camin de batrani adevarat, adica civilizat.

#74
Anastel

Anastel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 23.02.2010

View PostBEATRICE01, on 18 octombrie 2019 - 12:46, said:

Buna ziua!
Si eu ma confrunt cu probleme asemanatoare cu mama mea. Am vizitat multe camine in Bucuresti si Ilfov si pot spune ca  majoritatea nu realizeaza toate serviciile postate pe site-uri. Am ales sa o duc pe mama la cateva, dar pe langa serviciile necorespunzatoare, am constatat ca se parctica sedarea pacientilor. Serviciile postate pe site-uri sunt doar ca sa atraga clientii, dar cand ajungi sa inchei contractul ti se spune ca nu au personal suficient, curatenia lasa de dorit, li se face baie o data la o saptamana si ceva, hainele se spala doar cand vor ei, kineto se face doar daca dai spaga, la fel si spalat, tuns si barbierit. Daca e greu deplasabil nu il scot din camera decat daca dai spaga. E ceva de groaza pe banii multi(peste 4000 lei) dati ca taxa. In general preturile sunt fffff mari in comparatie cu serviciile, iar contractele sunt concepute in asa fel incat ei nu isi asuma nimic. In Pipera, Baneasa, Popesti, Voluntari, Bragadiru sunt multe astfel de camine pe care va recomand sa le inspectati cu atentie si sa le evitati. Caminele nu sunt controlate de nimeni, sunt cu 25-30 pacienti la o infirmiera, fara personal medical 24/24, mancare putina si prost gatita, fluctuatie mare de personal prost platit, pacientilor li se vorbeste urat,  etc. Majoritatea sunt ONG-uri care nu platesc impozite la stat si incheie cu pacientii contracte de donatie. Nu exista acte normative care sa interzica functionarea acestor camine fara acreditare. Functioneaza ca si ONG-uri si totul este ok. Cand am intrebat de ce sunt preturile asa de mari mi s-a spus ca in pret intra si zona in care este amplasat caminul, adica de lux (Baneasa, Pipera, Voluntari).
  Dau cateva exemple de camine cu probleme: EDEN-BANEASA, ALTRA CASA FELICE (4 corpuri de cladiri cu personal insuficient si miros de urina, bai insalubre), ACASA LA BUNICI,  STEJARUL ,  CENTRUL DR. DORINA ION,  Sf. DUMITRU BRAGADIRU, CAMIN SF. GH. SI SF. DUMITRU, CAMIN DE BATRANI SECTOARELE 1,2,3,4,5,6, ILFOV ( conditii groaznice).
Din pacate, atat pacientii cat si apartinatorii acestora nu pot face nimic, legislatia este precara, organele de control inchid ochii, iar batranii, parintii nostri au de suferit f. mult pe niste preturi exorbitante.


#75
Siisti

Siisti

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 852
  • Înscris: 12.10.2015

View PostJurasikMan, on 13 ianuarie 2019 - 19:56, said:

Incearca totusi sa afli ce sectii de ingrijiri paleative exista. Este mult mai putin costisitor . Centrele private sunt scumpe si daca persoana are pensie mica te va cocosa cu costurile.
Totusi , exista cereri tip la asistenta sociala pentru persoane cu grad marit de handicap . Pe grad de handicap mare ( la asta intrand orice forma de imobilitate permanenta ) , poti primi drept de apartinator in jur de 1100 lei , plus un ajutor de handicap platit de la primarie cam de 400 de lei . Si eu mi-am facut dosarul si astept prezentarea la comisie . In general , pentru cazuri grave se acorda repede . In maxim o luna si jumatate . Conteaza daca are pensie mica . Te ajuta mult
In mare cam asta este parcursul :
- cu toate iesirile din spitale , de la medici , mergi la medicul de familie care face un referat
- mergi la asistenta sociala si ceri formularele tip.
- se face o ancheta sociala ( de obicei se completeaza in baza raspunsurilor primite de la persoana care urmeaza sa fie apartinator )
- se trimite de catre cei de la asistenta sociala dosarul la comisia medicala , care te programeaza si mergi cu bolnavul la comisie.
.
Știi cumva dacă la gradul 2, se oferă acest ajutor?
Amputatie de picior de sub genunchi?

#76
Adaada100

Adaada100

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 11.03.2020
Buna ziua, soer sa va documentati temeinic atunci cand va decideti sa internati pe cineva drag intr un camin de batrni ca sa nu aveti surprize neplacute. Tatal meu a fist internat la caminul Sf.Gheorghe si Sf.Dumitru din Balotesti si intr o luna de zile a fost de nerecunoscut. A slabit fff mult, era de fiecare data deshidratat, patroana centrului se facea ca nu intelege solicitarile mele referitoare la gidratare, de fiecare data cand mergeam la tata bea cate 1 litru de apa, asa, pe nerasuflate, slabit, ametit, cu escare...angajatele sunt numai cu ochii dupa atentii si in rest prefera sa nu faca nimic. Tata nu a fost ingrijit cum trebuie si voi regreta toata viata ca am luat decizia de a-l duce acolo.

#77
Adaada100

Adaada100

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 11.03.2020
Ar fi de preferat sa existe controale, apartinatorii sa vada integistrarile video de cand sunt hraniti batranii si sa fim uniti noi, cei care solicitam astfel de servicii. Daca stim ca un azil nu este cum trebuie, trebuie descoperit in vazul tuturor, asa cum este cazul Asociatiei crestine Sf. Gheorghe si Sf. Dumitru din Balotesti. Numai asa se indreapta toti si nu mai fac prifit pe spatele unor amarati batuti de soarta, caci nimeni nu cunpaste dramele acestor batrani si nici ale apartinatorilor care fac eforturi uriase sa plateasca sumele nu tocmai mici.

#78
Adaada100

Adaada100

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 11.03.2020
dana_70, ai reusit sa gasesti un camin bun?

#79
emilmihai

emilmihai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 939
  • Înscris: 01.09.2009

 Adaada100, on 11 martie 2020 - 16:32, said:

dana_70, ai reusit sa gasesti un camin bun?

Daca citeai topicul vedeai ca pana sa gaseasca camin a decedat maicasa!

Edited by emilmihai, 12 March 2020 - 07:55.


#80
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,865
  • Înscris: 22.12.2005

 emilmihai, on 12 martie 2020 - 07:55, said:

Daca citeai topicul vedeai ca pana sa gaseasca camin a decedat maicasa!

cumva ai o sugestie ? acceasi intrebare..
Multumesc

#81
emilmihai

emilmihai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 939
  • Înscris: 01.09.2009
Citeste topicul de la inceput ca s-au dat mai multe variante!Sfatul meu a fost sa aiba parinte ca si el a avut griza de ea si a sters-o la fund!

#82
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,521
  • Înscris: 05.06.2009
Nu se compara creșterea și îngrijirea unui copil, cu chinul de a avea grija de un bătrân bolnav/imobilizat la pat, cu mintea răvășita de avc-uri sau alzheimer.
Unii locuiesc la sute sau mii de km distanta fata de părinți, alții sunt singurii care aduc un venit în familie și nu își pot lăsa serviciul pentru a avea grija non-stop de părintele bolnav.
Sunt fel și fel de situații, nu este deloc ok sa generalizezi.

#83
emilmihai

emilmihai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 939
  • Înscris: 01.09.2009
Pe o parte ai dreptate,dar bani care se dau la camin cred ca se pot da si la o fosta infirmiera iesita la pensie!Am o vecina care a avut grija de un batran dupa ce a iesit la pensie!Fosta infirmiera!

#84
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,521
  • Înscris: 05.06.2009
Nu știi pe cine bagi în casa, dacă are grija cum trebuie de acel vârstnic, dacă îl hrănește, spala, schimba, etc.
O colega de-a mea a cautat și schimbat o grămadă de astfel de îngrijitoare, ba cereau prea mulți bani și program de 8 ore, ba nu aveau grija de bătrân, ba dădeau bir cu fugiții după câteva zile, ca e prea dificil , ca le e greu să-l ridice pentru a-l spala și schimba, ca nu vor sa rămână și peste noapte, etc. Pana la urma n-a avut încotro și l-a internat la un azil, cu pile și relații, ca locuri libere nu existau în mod oficial, fiind liste de așteptare. Și nici la azile nu e totul roz, pe lângă taxa, trebuia sa aducă ea scutece pentru adulți, sa plătească separat medicamentele, analizele, consultațiile, fizioterapia, taxa acoperea doar costurile cazării, mâncare, plata personalului și a activităților curente de îngrijire.
Numai cine nu trece prin asa ceva nu știe cât este de greu sau de ce internarea în azil e cea mai buna varianta. Gândește-te ca a avea grija acasă de un vârstnic imobilizat sau cu dementa/alzheimer, fără ajutor sau posibilități financiare de a-l interna la azil, duce pe termen lung și la afectarea psihica a celor din familie care îl îngrijesc, apar oboseala, stresul, certuri, depresii.


#85
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,865
  • Înscris: 22.12.2005

 emilmihai, on 12 martie 2020 - 11:44, said:

Citeste topicul de la inceput ca s-au dat mai multe variante!Sfatul meu a fost sa aiba parinte ca si el a avut griza de ea si a sters-o la fund!

iarta ma daca te am suparat
pesemne ca sunt oameni care pot sa faca asa si altii care nu.
Doamne ajuta.

 emilmihai, on 12 martie 2020 - 13:22, said:

Pe o parte ai dreptate,dar bani care se dau la camin cred ca se pot da si la o fosta infirmiera iesita la pensie!Am o vecina care a avut grija de un batran dupa ce a iesit la pensie!Fosta infirmiera!

am cautat luni de zile ( sa nu zic ani)
am postat si aici.
nada...

 corinadaniela, on 12 martie 2020 - 14:10, said:

Nu știi pe cine bagi în casa, dacă are grija cum trebuie de acel vârstnic, dacă îl hrănește, spala, schimba, etc.
O colega de-a mea a cautat și schimbat o grămadă de astfel de îngrijitoare, ba cereau prea mulți bani și program de 8 ore, ba nu aveau grija de bătrân, ba dădeau bir cu fugiții după câteva zile, ca e prea dificil , ca le e greu să-l ridice pentru a-l spala și schimba, ca nu vor sa rămână și peste noapte, etc. Pana la urma n-a avut încotro și l-a internat la un azil, cu pile și relații, ca locuri libere nu existau în mod oficial, fiind liste de așteptare. Și nici la azile nu e totul roz, pe lângă taxa, trebuia sa aducă ea scutece pentru adulți, sa plătească separat medicamentele, analizele, consultațiile, fizioterapia, taxa acoperea doar costurile cazării, mâncare, plata personalului și a activităților curente de îngrijire.
Numai cine nu trece prin asa ceva nu știe cât este de greu sau de ce internarea în azil e cea mai buna varianta. Gândește-te ca a avea grija acasă de un vârstnic imobilizat sau cu dementa/alzheimer, fără ajutor sau posibilități financiare de a-l interna la azil, duce pe termen lung și la afectarea psihica a celor din familie care îl îngrijesc, apar oboseala, stresul, certuri, depresii.

da. ..
poti sa mi dai pe PM niste preturi/recomandari te rog ?
Mutlumesc

#86
cyfaws

cyfaws

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 29.04.2008
Si eu sunt intr-o situatie similara

Mama a fost operata prost la glezna. Incepuse sa mearga un pic cu cadrul dar de asta vara iar nu ma poate si sta la pat. Si bratele i-au slabit si taica-miu trebuie sa-i puna plosca. El are si el probleme de ja, tot timpul e cam buimac si mai cade pe jos (de oboseala, stres, baut)

Minimul ar fi cineva care sa vina sa-i faca fizioterapie dar nu stiu daca mai e destul. Probabil ca ar fi bine sa fie temporar internata undeva dar acum cred ca e mai complicat ca niciodata.

#87
xgeox

xgeox

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 226
  • Înscris: 10.11.2006
Pana la urma a gasit cineva un camin/azil de batrani ok? As dori si eu ceva recomandari pentru un batran de 91 de ani care nu mai poate merge si care nici mental nu sta foarte bine.Sa fiwe ceva ok si sa se incadreze in jurul a 4000 de lei pe luna.

#88
nmc2006

nmc2006

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.03.2016
Buna ziua, in noiembrie anul trecut am dus-o pe mama mea, 79 de ani la un azil in Bragadiru (Azil Ghencea). Mama e deplasabila, poate merge chiar daca mai greu, cu baston, dar are in inceput de dementa senila. Eu platesc deocamdata 3000 de lei lunar + medicamentele prescrise (in jur de 200 de lei). Acolo exista o asistenta medicala, e spalata, i se spala hainele, are 3 mese pe zi, i se da medicatia, o data pe luna vin si un medic psihiatru si medicul de familie. Mama se plange ca mancarea e proasta, ca unele infirmiere se poarta urat cu pacientii, ca ii incurca hainele dupa ce le spala, etc. Conditiile nu sunt de lux, sunt la limita. Taxa lunara ptr persoanele care sunt pe pampers e de 3500 lei.

#89
pimi

pimi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,771
  • Înscris: 15.01.2007
incep sa inteleg de ce se impusca caii batrani

#90
republicall

republicall

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,211
  • Înscris: 26.02.2008
Astea sunt probleme foarte grave care doar la nivel de tara se pot rezolva, asta in cazul in care exista o solutie.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate