Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Nelamurire instalare internet

Cheie licenta Windows11

Sfat plantare arbori pentru o mic...
 rachiu din gemuri si dulceturi

Bara de cautare sa o mut jos?

Accesorii multitool Black and Dec...

Suma maxima.
 Pilonul II - date de piata, tendi...

Geam la baie: va place sau nu va ...

izolație balcon exterior

Izolatie balcon inchis
 Device atasat instalatie PV

Greseala mp - 1/2 - in actul de v...

[CUM] SPV ANAF - Gestionare cont ...

Presiune gaz scazuta
 

Player video Potplayer rupe imaginea pe TV

- - - - -
  • Please log in to reply
104 replies to this topic

#37
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
Ahhh, pai stai mah nene asa, n-ai zis nimic de pana mea de adaptor !!!! Posted Image Posted Image
Ba chiar ai spus dectul de clar (pentru tine, nu si pentru noi) : "As vrea sa vizionez filme de pe PC pe TV prin cablu HDMI."
De ce nu legi direct prin HDMI ?!

Edited by buyonevideo, 15 January 2019 - 15:05.


#38
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,660
  • Înscris: 16.10.2008
DVI nu asigura largimea de banda necesara pt un TV4k. Si de cele mai multe ori nu exista nici semnal audio. Cu adaptor sau cu cablu DVI-HDMI.
De legat monitorul full hd prin DVI si TV-ul prin HDMI-HDMI.

#39
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
Practic in TV e Hdmi iar in PC tot HDMI doar ca e un adaptor DVI Mama - HDMI tata. E mai vechi si e trecut prin rigips.
E complicat de schimbat :(

#40
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
In PC NU este HDMI !!!
Este un adaptor DVI.
Ia frumos calculatorul in brate, mergi linga TV, fa proba pe direct HDMI si mai discutam dupa aia.
Asa, ne chinuim ca prostii cu software si setari si s-ar putea sa fie degeaba.

#41
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,660
  • Înscris: 16.10.2008
Pai nu schimbi cablul in prima faza. bagi doar HDMI tata in HDMI mama din placa video. Ce iesiri are placa video? Are probabil DVI ,HDMI si Display port.
Cu DVI -HDMI nu faci nimic pe un TV 4k. Efectiv nu merge. Cu sau fara adaptor. E vorba de conexiunea DVI din placa video ,aia limiteaza banda de transfer.
Pana la urma o sa trebuieasaca sa inlocuiesti si acel cablu HDMI daca nu e 2.0. Nu stiu de unde moda asta stupida de bagat in pereti toate cablurile.
Vad ca ne cam batem gura de pomana ,lipsesc niste cunostinte elementare fara de care nu se poate trece mai departe.....

Edit: Conexiuna pe DVI are max 4Gbps viteza de trensfer. Asta inseamna max 1920x1200 rezolutie la 60Hz.
https://en.wikipedia...isual_Interface
HDMI 2.0, despre care ziceam are 18Gbps viteza de transfer. Ce rost mai are de discutat?

Edited by edigee, 15 January 2019 - 17:56.


#42
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
Am conectat direct cu cablu Hdmi si se intampla exact la fel. :(

#43
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
Ce model de cablu HDMI este, ce scrie pe el?
Incearca programele recomandate mai sus.
Incearca custom resolution 50 hz
Incearca... multe recomandari de pina acum.....
Nu le-ai incercat pe multe, nu-i asa?
Nici macar nu ai pus pozele cu driverul si denumirile optiunilor din TV, deci.... eu nu stiu ce sa mai zic.
Ori nu vrei sa rezolvi problema, ori nu te pricepi (nu e nici o rusine).
Deci, mai pe scurt, cheama pe cineva care se pricepe.

#44
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
Nu e de firma cablu hdmi. Inainte am avut un Radeon R9 270X si mergea perfect cu acelasi cablu DVI-Hdmi.
Am incercat tot ce ati spus. Am luat fiecare optiune din televizor.
V-am zis daca nu dau clone si selectez numai TV-ul e ok dar e foarte incomod pentru mine sa-l folosesc asa. :(

Edited by coaca, 15 January 2019 - 20:21.


#45
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,660
  • Înscris: 16.10.2008
De ce sa dai "clone"? Pui pe extended display. Asa face toata lumea cu 2 displayuri.
Schimba cablul HDMI cu unul bun.

#46
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
Mi se pare mult mai confortabil cu clone. Sa nu stau sa mut ferestrele dintr-un ecran in altul...Sincer asa m-am obisnuit.
Daca cablul hdmi e vers 1.3 sau 1.4 nu merge?
Cum se seteaza pe Extend? La mine nu e activa optiunea.

Edited by coaca, 15 January 2019 - 20:34.


#47
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,660
  • Înscris: 16.10.2008
1.3 sau 1.4 merge doar full hd sau 4k 30hz. Pt semnal complet 4k norma e 2.0 .Fara compromisuri.
Pe "clone"o fi parand mai comod dar placa video e mult mai solicitata. Porneste fimul pe doua displayuri de exemplu. Pe "extended" muti o singura data o fereastra pe al doilea display si acolo ramane. Cum ar fi fereastra playerului de film


#48
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
La Extend las monitorul pe rezolutia nativa si tv-ul tot pe rezolutia lui? Amandoua cu 60 Hz? Sau e bine sa aiba ambele aceeasi rezolutie?
Daca folosesc extend pot sa las cablul cu DVI-HDMI? Merci

Edited by coaca, 15 January 2019 - 21:48.


#49
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,660
  • Înscris: 16.10.2008
Ai probleme grave de intelegere. NU poti folosi acel cablu DVI-HDMI pt tv 4k. Ce nu e clar? TV-ul trebuie sa fie pe 4K 60Hz. Asta nu poti obtine decat cu HDMI-HDMI 2.0.
Te rog nu mai insista ,in afara de o incapatanare deosebita nu remarc nimic. Ne batem efectiv gura de pomana.

Edited by edigee, 16 January 2019 - 00:29.


#50
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
Eu nu am jignit.
Acum folosesc cablul DVI-HDMI "noname" la 60 Hz pe Extend si merge perfect. Cum iti explici?
NU AM HDMI_HDMI 2.0 care costa 100 ron bucata. Esti surprins? :)

#51
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,660
  • Înscris: 16.10.2008
Merge pe modul descktop ,da' ia baga un film 4kHDR 10 bit 60Hz! Si ti-a luat ceva vreme sa gasesti acel "extend these displays". Vezi daca in NVCP ai full RBG pe TV ,altfel cu celelalte variante  posibil sa ai banding.
HDMI 2.0 gasesti si la 30 RON daca stii sa cauti. Si daca dai peste 1000RON pe o placa video bunicica nu poti s-o lasi cu un cablu no name care nici nu respecta caracteristicile minime. Chiar la gaming ,daca practici ,e indicat.

#52
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
Poti sa-mi spui unde gasesc la 30 ron de 5m? :)
In NVCP - Change Resolution - TV -  Output Color Format : YCbCr420 si Output dynamic range : Limited (e inactiv)

#53
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,660
  • Înscris: 16.10.2008
Pai nu e OK in NVCP ,ti-am pus poza cum trebuie sa fie.  Cablul iti limiteaza acolo optiunile.
La 5m nu gasesti la 30RON ,e prima data cand zici ca ai 5m. Iar 100RON pt un 2.0 nu e pret rau deloc. Numai sa nu-l bagi tot in acel adaptor.
Monitorul cum il ai conectat?
Edit: Vezi ca erau prin Altex niste cabluri Myria pe care scria mare HDMI 2.0. Nu mai stiu daca de 3 sau 5m. Vreo 50-60RON

Edited by edigee, 16 January 2019 - 11:48.


#54
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
Monitorul prin DVI.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate