Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrebari srl nou

Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...
 Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)
 Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 

Pregătit să nu mai faci parte din blocul care dă tonul? Sau cum vestul sucombă în fața estului.

* * * - - 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
41 replies to this topic

#1
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,119
  • Înscris: 04.02.2011
Am crescut în sărăcia anilor '90, cu speranța unei orientări cât mai "spre vest" a țării noastre. Am răbdat jaful din anii '90 și am trăit criza din 2008. Apoi am trăit pentru prima dată ceva mai bine în România pentru ca în ultimii 2 ani trendul să se inverseze din nou.
Am crezut că vestul va ridica România și în schimb am văzut mizeria din țara noastră exportată în lumea vestică. Am văzut în 2002 o america curată și încă mă întrebam cum de gazda noastră la vremea aia poate critica atât de mult țara în care trăiește. Pentru ca astăzi să înțeleg mai bine, să revăd din poze locurile pe unde am umblat și care acum sunt ascunse sub munți de mizerie. Nici vestul european nu este cruțat, doar că mizeria se ascunde de multe ori în spatele pereților clădirilor istorice, cu fațada renovată dar interiorul mai mizer ca în ghetorile din România. Am avut ocazia să dau nas în nas cu ea.
Desigur, m-am întrebat cum este posibil așa ceva. Și, cum cine caută găsește, am indentificat câteva cauze comune.
De fapt, cauza primordială este LIPSA DE VIZIUNE.  Dacă occidentul a fost creat pe o viziune cu bătaie lungă, viziune care chiar s-a împlinit, astăzi această viziune nu mai beneficiază de un update. Chiar vorbeam cu niște colegi despre viziunea chineză despre viitor. Și puneam retoric întrebarea dacă există o viziune pentru Uniunea Europeană. După câteva clipe de pauză, un coleg mai îndrăzneț reia întrebarea și o adresează altor colegi, doar ca aceștia să nege din cap.
Lipsa aceasta de viziune este exploatată de partidele populiste care au o singură doctrină: spune-le ce vor să audă, fă să-ți fie bine. Ne amăgim aiurea că avem în România PSD și ALDE. Aceste partide fac parte în realitate din marea familie europeană a socialiștilor și liberalilor. Eu am fost printre primii care am sesizat socialiștii europeni cu privire la aceste derapaje și posibilitatea excluderii mafioților din rândul lor. Răspunsul a venit în presă și sună ceva de genul: "ne gândim". Adică ne facem că nu vedem. Și cum să elimini din sânul tău capul de pod pentru activități ilicite într-o țară de care toți îi doare undeva? Păi la greci au făcut cașcaval gros băieții deștepți, beneficiind de corupția de acolo. Evident, oalele sparte le-am plătit cu toții. Sigur, nu își pune nimeni problema că în momentul în care vor fi 10 țări în groapă, UE nu va mai avea resursele necesare să le scoată.
Sigur, singura armă occidentală a rămas critica. De la intervenția mediatică masivă în asia, cu precădere în China până la războiul economic a fost doar un pas. Până la urmă, gogoșile cu drepturile tibetanilor (de a fi sclavi, că până la urmă asta erau înainte de chinezi) sau drepturile uigurilor (de a comite atentate, ca orice religioși care se respectă) sunt așa de stupide încât doar o minte de copil le mai poate accepta.
Să nu uităm de radicalizarea de la noi, cu precădere la americani unde grupări religioase declară deschis că de abia așteaptă să vină ceva criză să poată să taie și ei niște capete. Adică un butoi de pulbere ce așteaptă o scânteie.
Așa zisa libertate occidentală a trecut de mult de faza în care ajuta cu ceva individului. Acum, cu adevărat liber sunt doar infractorii și teroriștii, de multe ori chiar apărați de lege. În plus, există diverse proiecte de limitare a libertății aduse pe ușa din dos. Diverse legi inaplicabile  în masă dar care dau autoritățrilor puterea să desființeze un independent, cum e legea taxei de link vor tăia măul oamenilor când rahatul va bubui.
ONG-urile, care trebuiau și chiar au ajutat în trecut statul să își regleze derapajele, au ajuns sclavii saudiților, rușilor și al israelului. Țări care ne iubesc ca pe dracu. Ba mai rău, universitățile au ajuns să fie finațate cu scopuri obscure de aceștia. Nici nu e de mirare că deja dacă studiezi lucrări științifice, jumătate deja sunt scrise de chinezi. Pe noi nu ne mai preocupă știința și tehnica. CURcubeul multicolor este mai interesant pentru tineret decât fizica, chimia și matematica. Ba chiar, în ciuda revoluției sexuale, oamenii au o viață sexuală mai săracă în ultima vreme.
Economic, lipsa de viziune se vede și în exterior. Investițiile occidentale în alte țări sunt tot mai mult eclipsate de inițiativa asiatică condusă de China. Sigur că inițiativa chineză e plină de bube. Însă aceasta există iar occidentul nu se prezintă cu o alternativă viabilă. Decât un cal lipsă, mai bine unul bolnav.
Totuși, există un ton de optimism. Noul război rece va dezgheța cu siguranță sectoarele de cercetare și dezvoltare, la fel cum războiul rece cu URSS-ul a propulsat dezvoltarea spațială, cu siguranță noul război economic va aduce baze în spațiu de pe urma cărora omenirea va profita enorm. Doar că acestea nu vor fi de data aceasta europene sau americane.

#2
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,741
  • Înscris: 08.10.2004
la cat de indobitocit e omul de media din jurul lui nu are loc sa mai si gandeasca la viitor..

#3
Aranzazu

Aranzazu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 24.09.2018

 benis, on 12 ianuarie 2019 - 10:41, said:

  Am crescut în sărăcia anilor '90, cu speranța unei orientări cât mai "spre vest" a țării noastre.  

Ce varsta ai avut cand ai sperat?

Cred ca in grupa mare la gradinita.

#4
stancosty

stancosty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,091
  • Înscris: 17.03.2009

 Aranzazu, on 12 ianuarie 2019 - 11:02, said:

Ce varsta ai avut cand ai sperat?
Cred ca in grupa mare la gradinita.
Iar tu, probabil că nu ai depășit decât de curând, această vârstă!
Asta pentru că, e clar, nu ai prins acele vremuri, când orice om normal, cu gânduri normale, cu așteptări normale, visa la o Românie mai bună, mai frumoasă, mai curată, cu oameni curați (și la propriu, dar, mai ales, la figurat).
Și ce s-a ales de acele speranțe? Praful!
În cel mai bun caz, au apărut oameni ca tine, lipsiți de empatie, incapabili să-i înțeleagă pe cei din jur, sau măcar să încerce acest lucru, gata oricând să atace cu replici stupide și rele, cu aere de superioritate...

Edited by stancosty, 12 January 2019 - 11:23.


#5
inius

inius

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,960
  • Înscris: 02.02.2011
Lucrurile sunt foarte simple.

Când Lenin a luat puterea în Rusia în 1917, toți s-au cacarisit pe ei de frică. Bun, se știa că omul e sponsorizat de nemți, dar toată lumea credea că e doar o marionetă a nemților. Nimeni nu a crezut că și el se va folosi de nemți în producerea Revoluției cu același cinism cu care nemții l-au folosit pe el!

Cacariseala maximă le-a udat turul pantalonilor celor bogați atunci când Revoluția a ajuns să fie exportată în centrul Europei (Ungaria, Bavaria). Atunci au înțeles șmecherii că nu-i de glumă și au băgat armatele peste Revoluția. Ungaria au terminat-o, revoluția bavareză așișderea, cu Rusia nu au reușit. Și în momentul ăla au trecut la planul „B”.

Planul „B” fiind: „Băi, e groasă. Hai să dăm și pulimii ceva, ca să tacă din gură.”

Planul „B” a funcționat ca uns vreme de 70 de ani (inclusiv în momentul de apogeu al prestigiului URSS, adică după 1945) până când odată cu anul 1989 a devenit desuet.

Fast-forward și iată-ne azi, după 30 de ani de la demolarea planului „B”, reîntorși la un moment pre-1917, dar mult mai grav, pentru că azi nu se întrevede pe nicăieri revoluția muncitorească, revoluția celor umiliți și obidiți, și în plus elitele au acum un secol în plus de experiență în ceea ce privește tehnicile de dominație, reprimare, sublimare, manipulare a informației. Politica identitară (exacerbarea diferențelor de tot felul, inclusiv cele sexuale - LGBTQ) e tehnica preferată de divide et impera.

Asta înseamnă că au câștigat partida?

Nu. Dovadă mișcările Occupy, Podemos, Gilets Jaunes... Dovadă revoltele din Los Angeles (1992), din Ferguson și Oackland (2014), din banlieue-urile franceze... Oamenii se mișcă. Încă o fac dezorganizat, dar e o maree tăcută a mâniei care crește de la un an la altul. Chiar și mișcările noastre de stradă #rezist pot fi încadrate aici, chiar dacă sensul lor e complet retardat și contrar sensului mișcărilor contemporane ale „vestelor galbene” din Franța (anticapitaliști, antiglobalizare). #rezist manipulează însă un sentiment absolut real al mâniei. E doar o chestiune de timp până când oamenii vor înțelege că dușmanul lor principal nu e Dragnea (un cretin) ci capitalismul, fiindcă Dragnea e copilul perfect al capitalismului.

Viitorul omenirii va fi socialist sau nu va fi deloc.

#6
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Nu stiu.. Eu niciodata nu am vazut Uniunea Europeana, ca institutie, ca fiind altceva decat o sinecura de incasat salarii grase in spatele unor vorbe goale afisate ca si principii comune.
Cel mai important principiu al UE este libera circulatie a persoanelor care oricum e un drept natural daca stam bine sa analizam..

Faptul ca UE e o institutie plina de vorbe goale se vede clar in Romania - nu numai ca escrocii politici aflati la putere zburda cum vor si fac legile cum ii taie capul, dar nu s-au raliat la niciun fel de principiu, la nicio valoare comuna, europeana, decat cel mult declarativ.  Altfel, Romania ca tara europeana e praf din aproape toate punctele de vedere, nu numai ca nu arata european de nicio culoare la mai bine de 10 ani de la integrarea in Uniune, dar daca incerci sa circuli pe autostrazile pe care le avem iti risti viata prin gropi (deci nu exista un standard comun despre cum ar trebui sa arate ceva in UE).

Faptul ca lumea occidentala se indreapta cu pasi repezi spre cazanul cu smoala al civilizatiei este dat de un indicator foarte important care nu sare in ochi la aproape nimeni - calitatea scazuta a tot ce ne inconjoara, fake-ul care inghite tot... Ele nu sunt rezultate din lipsa de viziune ci din coruptie majora la nivel de stat si corporatii, luate ca intreg.

Cred cu tarie ca socialismul si populismul vor expoloda in Europa in maxim 10 ani, incepand cu Franta in fruntea baricadei. Daca va uitati in istorie o sa vedeti ca 80% din revolutii au inceput din Franta.  Macron habar n-are pe ce lume traieste in momentu de fata, pe ce butoi cu pulbere domneste si, cu siguranta, ori nu cunoaste istoria Frantei ori se face ca nu intelege despre ce e vorba.

Edited by rosix, 12 January 2019 - 12:13.


#7
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018

 stancosty, on 12 ianuarie 2019 - 11:19, said:

Iar tu, probabil că nu ai depășit decât de curând, această vârstă!
Asta pentru că, e clar, nu ai prins acele vremuri, când orice om normal, cu gânduri normale, cu așteptări normale, visa la o Românie mai bună, mai frumoasă, mai curată, cu oameni curați (și la propriu, dar, mai ales, la figurat).
Și ce s-a ales de acele speranțe? Praful!
În cel mai bun caz, au apărut oameni ca tine, lipsiți de empatie, incapabili să-i înțeleagă pe cei din jur, sau măcar să încerce acest lucru, gata oricând să atace cu replici stupide și rele, cu aere de superioritate...
Cel lipsit de empatie trebuie sa fii tu, in cazul ca nu ai priceput ca multi si-au pierdut speranta inca de atunci.

#8
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,741
  • Înscris: 13.09.2009
Aveti televizoare mai mari, masini mai bune, salarii mai mari, posiblitatea de a calatori oriunde in lume. Cum puteti spune ca e rau in Romania in anul 2019 ?

Dar vreau argumente, nu stereotipuri: pe ce lume traiesti, priveste in jur, etc.
Daca ne uitam la imaginile din 1990 - conditiile de trai, confortul, salariile - si comparam cu 2019, eu vad un progres.

#9
Aranzazu

Aranzazu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 24.09.2018

 stancosty, on 12 ianuarie 2019 - 11:19, said:

Iar tu, probabil că nu ai depășit decât de curând, această vârstă!  Asta pentru că, e clar, nu ai prins acele vremuri, când orice om normal, cu gânduri normale, cu așteptări normale, visa la o Românie mai bună, mai frumoasă, mai curată, cu oameni curați (și la propriu, dar, mai ales, la figurat).  Și ce s-a ales de acele speranțe? Praful!  În cel mai bun caz, au apărut oameni ca tine, lipsiți de empatie, incapabili să-i înțeleagă pe cei din jur, sau măcar să încerce acest lucru, gata oricând să atace cu replici stupide și rele, cu aere de superioritate...  

Posted Image Cand tu visai in acele vremuri eu deja eram plecat de acolo demult, n-am fost deacord cu acele normalitati promise pentru naivi.
Eu n-am putut sa cred in asa ceva din pruncie si ceea ce cred si sint convins si azi, ca nu se va schimba nimic prea mult nici de acum incolo.
Nimeni de atunci nu te-a educat la ceva decenta?   Eu rad de cei ca tine care cred inca promisiunile comunistilor!

#10
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,741
  • Înscris: 13.09.2009

 mordche, on 12 ianuarie 2019 - 13:02, said:

Nu, la standardele tarilor dezvoltate, romanii nu o duc deloc bine!
Comparativ cu 1990 o duc mai bine.

#11
41ex

41ex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,989
  • Înscris: 22.01.2013

 inius, on 12 ianuarie 2019 - 11:27, said:

fiindcă Dragnea e copilul perfect al capitalismului.

Viitorul omenirii va fi socialist sau nu va fi deloc.
clar, iar ciolos cu "trenul e un lux...sa munciti ca indienii pe 2 bani" e socialistul perfect. Posted Image sau daca nu va convine plecati pe marte..(from base with love). de unde le tot scoateti?Posted Image

Edited by 41ex, 12 January 2019 - 13:06.


#12
valecris16

valecris16

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 26.11.2007

 rosix, on 12 ianuarie 2019 - 12:12, said:

Nu stiu.. Eu niciodata nu am vazut Uniunea Europeana, ca institutie, ca fiind altceva decat o sinecura de incasat salarii grase in spatele unor vorbe goale afisate ca si principii comune.
Cel mai important principiu al UE este libera circulatie a persoanelor care oricum e un drept natural daca stam bine sa analizam..

Faptul ca UE e o institutie plina de vorbe goale se vede clar in Romania - nu numai ca escrocii politici aflati la putere zburda cum vor si fac legile cum ii taie capul, dar nu s-au raliat la niciun fel de principiu, la nicio valoare comuna, europeana, decat cel mult declarativ.  Altfel, Romania ca tara europeana e praf din aproape toate punctele de vedere, nu numai ca nu arata european de nicio culoare la mai bine de 10 ani de la integrarea in Uniune, dar daca incerci sa circuli pe autostrazile pe care le avem iti risti viata prin gropi (deci nu exista un standard comun despre cum ar trebui sa arate ceva in UE).

Faptul ca lumea occidentala se indreapta cu pasi repezi spre cazanul cu smoala al civilizatiei este dat de un indicator foarte important care nu sare in ochi la aproape nimeni - calitatea scazuta a tot ce ne inconjoara, fake-ul care inghite tot... Ele nu sunt rezultate din lipsa de viziune ci din coruptie majora la nivel de stat si corporatii, luate ca intreg.

Cred cu tarie ca socialismul si populismul vor expoloda in Europa in maxim 10 ani, incepand cu Franta in fruntea baricadei. Daca va uitati in istorie o sa vedeti ca 80% din revolutii au inceput din Franta.  Macron habar n-are pe ce lume traieste in momentu de fata, pe ce butoi cu pulbere domneste si, cu siguranta, ori nu cunoaste istoria Frantei ori se face ca nu intelege despre ce e vorba.
Este mult 10 ani....
In afara socialismului la care este adaugat populismul, mai trebuie avut in vedere nationalismul+anti islamizarea care ia proportii pe zi ce trece atat in Franta dar mai ales in Germanica....
Nu exista medicamente // alcool ,pe lumea asta care sa-ti ofere''viziuni optimiste'' legat de ue....
Culmea ar fi ca dezbinarea acestei uniuni europene sa intervina taman cand la conducerea ei sunt ai nostri ca brazii.......

#13
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,741
  • Înscris: 13.09.2009

 mordche, on 12 ianuarie 2019 - 13:14, said:

Nu poti sa traiesti bine daca esti un om corect si cu bun simt. In tara asta, oamenii cu bun simt , cinstiti si corecti   mor de foame.
Voi nu vedeti ca tehnologia evolueaza, nu mai vorbiti la telefon fix, nu vedeti ca aveti masini mai noi, aveti mai multi km de autostrada decat in 1990 ? Cat de inghesuiti traiau romanii in 1990 si cati locuiesc acum in case si apartamente, nu mai locuiesc copiii cu parintii si bunicii ? Cum nu a crescut confortul si nivelul de trai ?

Edited by PlatonX, 12 January 2019 - 13:19.


#14
inius

inius

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,960
  • Înscris: 02.02.2011

 PlatonX, on 12 ianuarie 2019 - 12:45, said:

Aveti televizoare mai mari, masini mai bune, salarii mai mari, posiblitatea de a calatori oriunde in lume. Cum puteti spune ca e rau in Romania in anul 2019 ?

Dar vreau argumente, nu stereotipuri: pe ce lume traiesti, priveste in jur, etc.
Daca ne uitam la imaginile din 1990 - conditiile de trai, confortul, salariile - si comparam cu 2019, eu vad un progres.

Dacă ți-ai pune logica în funcțiune ai reformula fraza de mai sus, astfel: unii dintre voi aveți televizoare, mașini etc.

Adică nu toți.

Tocmai fiindcă gândesc dincolo de vârful confortului din nasul meu eu văd o țară cu 25% din populație pulverizată. Și nu toți sunt emigrați. Pur și simplu cei rămași nu mai fac copii în ritm de înlocuire a morților. Un asemenea dezastru demografic, prietene, o asemenea sterilitate generalizată, nu se petrece decât la război. Numai că astăzi nu mai vorbim de război d-ăla clasic, cu tunuri, ci de războiul de clasă: clasa celor avuți împotriva claselor populare (mijlocie și pătura săracă).

Și dezastrul e generalizat în Occident. Dacă nu ar exista iluzia imigrației și Franța, și Canada, și SUA și cine vreți voi ar suferi de același dezastru demografic de care suferă România.

Toate rezultatele luptei globale împotriva sărăciei din ultimii 30 de ani au fost aduse de fapt de China, care are o conducere comunistă, și care a trecut din rândul sărăcimii mondiale în al păturii de mijloc globale un miliard de chinezi. Pe locul doi e India, care are o economie protecționistă, pe alocuri (Statul Kerala) guvernată de comuniști, și care a mai adăugat și ea vreo 200 de milioane. Și cam atât!

În rest capitalismul globalist a adus numai dezastru, moarte, distrugere și sărăcie. Pentru că nu e altceva decât un război al celor 1% împotriva restului planetei.

Să nu dea Cel de Sus să ne trezim și noi, cei de jos, să ieșim la război, că mulți bogătani vor ajunge să ne privească de la înălțimea furcilor cu ochii reci, ciuguliți de ciori.

#15
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

 PlatonX, on 12 ianuarie 2019 - 13:17, said:

Voi nu vedeti ca tehnologia evolueaza, nu mai vorbiti la telefon fix, nu vedeti ca aveti masini mai noi, aveti mai multi km de autostrada decat in 1990 ? Cat de inghesuiti traiau romanii in 1990 si cati locuiesc acum in case si apartamente, nu mai locuiesc copiii cu parintii si bunicii ? Cum nu a crescut confortul si nivelul de trai ?

Pai.. asta inseamna sa judeci simplist lucrurile, gandind "in mic"... O fi crescut confortul cu 10% dar toate celelalte chestii negative au crescut cu 50% (nesiguranta zilei de maine, somajul, imigratia, numarul de musulmani pe care ii vezi pe strada, coruptia guvernelor si corporatiilor, partea din salar pe care o aloci pentru plata ratei la banca pentru 48mp, etc)  Toate astea trebuie puse alaturi de acel telefon mobil care ti-a crescut nivelul de trai.

#16
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,741
  • Înscris: 13.09.2009
Pesimismul vostru e tipic romanesc, vedeti jumatatea goala a paharului. Ce sa mai zic, faceti ce vreti.

Edited by PlatonX, 12 January 2019 - 13:41.


#17
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,741
  • Înscris: 13.09.2009

 mordche, on 12 ianuarie 2019 - 13:48, said:

n-au o chifla in stomac si locuiesc in apartamente de confort 2/3 cu peretii scrijeliti si nevaruiti, tapetul rupt, tevile de la baie sunt   ruginite,  si asta intr-un apartament inchiriat sau in apartamentul comunist al parintilor.

Se lauda ca si-au luat BMW doar sa stea cu el in parcare luni intregi  pentru ca benzina costa, inclusiv service-ul,polita, impozit, verificarile, amenzile.....plus reparatiile din cauza gropilor si tamponarilor provocate de soferi melteni.  

Isi fac selfi-uri la shaormerie, covrigarie sau fast-food, si tot se culca flamanzi pentru ca mananca chimicale care mai tarziu le vor dauna rau de tot.  Ei nu stiu ce inseamna o friptura adevarata sau n-au gustat vredoata legume si fructe crescute bio la tara fara pesticide si alte mizerii!  
Cine se culca flamand si traieste in apartamente cu instalatie ruginita ? Tu nu vezi ce renovate sunt apartamentele, nu vezi ce vile se construiesc in Romania ? Cati isi permiteau sa mearga in concediu in strainatate in 1990 si cati merg acum ?
Dramatizati si exagerati, tehnologia a avansat, drumurile sunt mai bine si mai multe, salariile sunt mai mari. Astea sunt fapte pe care nu le puteti contesta.

Edited by PlatonX, 12 January 2019 - 13:57.


#18
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,741
  • Înscris: 13.09.2009

 mordche, on 12 ianuarie 2019 - 14:00, said:

Tehnologia a evoluat doar pentru a realiza ca traim intr-o mizerie si mai mare.
Salariile sunt mai mari ,dar si preturile sunt triple, iar calitatea produselor si serviciilor a scazut enorm.  
Faptele astea nu pot fi nici ele contestate.
Traim mai rau ca in 1990 ? De ce trebuie sa isi distruga oamenii sanatatea cu munca, exista protectia muncii ?
Cum a scazut calitatea serviciilor cand inainte lucrai o zi ca sa platesti abonamentul la telefon fix, acum lucrezi 2 ore si vorbesti la mobil cat vrei si de unde vrei, sa nu mai vorbesc de internet care nici nu visam ca va ajunge la nivelul asta. In 1990 te uitati la clitate slaba la ce filme iti dadea TV acum te uiti in HD pe telvezor de 2m cand vrei la ce film vrei.
Cum a scazut calitatea produselor, Dacia 1310 era mai de calitate decat masinile noi de care sunt pline soselele din Romania ?

Nu, nu fac trolling dar am train in anii '90 si 2000 si stiu ce greu era comparativ cu acum.

Edited by PlatonX, 12 January 2019 - 14:12.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate