Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?
 Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid
 

Pensionari inselati

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
133 replies to this topic

#91
costl

costl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 25.12.2018
E spatiu comercial mereu, spatiul comercial al hotelului pe care il inchiriaza.
E acelasi lucru cu spatiile comerciale temporare pe care le face primaria in piete de sarbatori. Doar ca aici nu e temporar, e permanent spatiu comercial de inchiriat.

Edited by costl, 12 January 2019 - 00:35.


#92
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 23.09.2005

View Postcostl, on 12 ianuarie 2019 - 00:35, said:

E spatiu comercial mereu, spatiul comercial al hotelului pe care il inchiriaza.
E acelasi lucru cu spatiile comerciale temporare pe care le face primaria in piete de sarbatori.

Si alea sunt autorizate de cineva, dinainte.

Nu e spatiul comercial al hotelului caci pentru asta se platesc niste taxe pe care hotelul nu cred ca e de acord sa le plateasca, daca ar sta non-stop declarat ca spatiu comercial.

Astea-s prostii.

Spatiu comercial inseamna ca se face acolo comert. Trebuie declarat ce fel de comert, cu ce si cine face comert acolo.

Edited by Phobos, 12 January 2019 - 00:38.


#93
costl

costl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 25.12.2018
Totusi la ce autorizatie si taxe faci referire concret?
Sau doar banuiesti ca exista asa ceva?

#94
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 23.09.2005

View Postcostl, on 12 ianuarie 2019 - 00:38, said:

Totusi la ce autorizatie si taxe faci referire concret?
Sau doar banuiesti ca exista asa ceva?

Banuiesc. Si as putea pune pariu ca am dreptate.

Tu crezi ca legal, ai voie sa faci comert oriunde, doar pentru ca ai inchiriat un spatiu?

Edited by Phobos, 12 January 2019 - 00:40.


#95
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,475
  • Înscris: 18.10.2011

View Postcostl, on 12 ianuarie 2019 - 00:28, said:

Nu prescrie nimeni nimic.
Recomanda. Verbal.
Pai parca zicea ca s-au recomandat medici, experti in medicina etc. Si purtau halate. Nu prea se pupa.

Separat de asta, tu daca recomanzi si vinzi produse despre care spui ca fac ceea ce nu fac, se numeste inselaciune, fie ca esti medic, avocat, actor sau altceva. Asa cum daca spui ca masina de spalat si stoarce, dar ea nu stoarce, se numeste la fel.

Dar, ti-am spus, daca exista medici care recomanda, sub parafa, chestiile alea, m-am lamurit cum e cu legea etc. De fapt, sunt medici care recomanda preferential medicamente dupa cum sunt sponsorizati de diversi distribuitori. Si multe altele, probabil.

---

Hai sa vedem ce poate face o mama cu remediile homeopate, asa, ca am gasit un exemplu:
http://povestidemama...eita-copiiilor/

Quote

Am ajuns, o ora mai tarziu, in cabinetul doctoritei Herling Anca, de la Policlinica 10, CMDTAMP, careia i-am povestit ca nu m-am atins de ei decat homeopat, ca sa nu stric tratamentul pentru dermatita si alergie al lui Vlad, inceput din ianuarie. In urma controlului, aceasta mi-a spus ca niciunul dintre copii nu are rosu in gat sau atingere pulmonara si ca boala este pe final, avand in vedere tusea productiva si secretiile nazale apoase. Cu toate acestea mi-a dat o reteta de – nici mai mult, nici mai putin – NOUA medicamente. Pai, daca ma duceam la inceput de boala, cu cate plecam?! 20? 30? Nici nu vreau sa ma gandesc. Si nu orice fel de medicamente! Printre cele opt se regaseau antibiotic si cortizon. Mai exact, lui Vlad i-a facut o reteta pentru Augumentin (antibioticul), timp de 7 zile, Ketof sirop (contine parabeni, alcool, poate da, mai ales la copii, tulburari ale sistemului nervos central), Eurespal, Biorinil spray nazal si Grintuss. Iar in cazul lui Radu ne-a dat reteta pentru: Zyrtec (antihistaminic), Pivalone, solutie nazala (cu corticosteroizi), Ibuprofen si siropul de tuse Rhinathiol.
2013-07-22 11.41.06
Bineinteles ca nu le-am dat nimic din toate acestea

Quote

Acum administram doar homeopate la fata, la mama si la cea mica de doar 4 luni si merge brici: fara ‘medici specialisti’, vizite la camera de garda sau urlete la fluturasii de intravenos.


Sigur, aici e vorba de ceva benign, dar va intreb, daca mama copilui tau s-ar fi jucat cu tratamentele intr-un caz mai serios, ai fi privit cu la fel de multa seninantate problema? Ca stii ca de alte boli nu scap si cu si fara tratament ca in cazul multor raceli, nu?

Edited by aaaa4567, 12 January 2019 - 00:57.


#96
LiaEscu

LiaEscu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 14.10.2018
Nu am spus ca cei care vindeau erau medici, am spus ca la aceasta intalnire a fost prezent si un medic cunoscut din oras tocmai pentru a face credibila vanzarea produsului, pentru care cu siguranta a incasat un comision consistent. Ma intreb daca e asa bun, il are achizitionat si dl. dr. sef de sectie in clinica  ?

#97
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,475
  • Înscris: 18.10.2011

View PostLiaEscu, on 12 ianuarie 2019 - 01:03, said:

Nu am spus ca cei care vindeau erau medici, am spus ca la aceasta intalnire a fost prezent si un medic cunoscut din oras tocmai pentru a face credibila vanzarea produsului, pentru care cu siguranta a incasat un comision consistent. Ma intreb daca e asa bun, il are achizitionat si dl. dr. sef de sectie in clinica  ?
Ramane valabila observatia cu inselaciunea - intrucat cei care vindeau stiau ca produsele nu fac nimic. Cu atat mai mult cu cat aveau un medic langa ei. Iar medicul acela ar trebui reclamat.
Manualul aparatului, alte acte ati primit?

E clar ca aceste chestii se fac cu complicitatea medicilor. Rolul tau ca medic tocmai asta e, sa ai stiinta suficienta, discernamant, astfel incat sa imi recomanzi ce e bine. Sau macar sa nu imi recomanzi, sau girezi produse care nu fac nimic.

E suficient ca a fost prezent un medic, asta le agraveaza situatia. Sau asa ar trebui, ma rog.

Adica nu a venit un verificator autorizat de la gaze cu un aparat neomologat, ci niste actori, vanzatori, cu un asemenea aparat. Si pe langa ei se plimba un autorizat, care spunea ca aparatul e bun. Nice. Posted Image

V-am spus, cautati sa gasiti un avocat, precedente etc. Ganditi-va ca si altii o pot pati la fel. Am avut in familie om care nu mai stia ce cumpara. Daca socotiti ca nu merita, renuntati, si asta este. Depuneti o reclamatie si la colegiul medicilor. Desi aparent inutila, daca vad ca reclama multi, vor fi obligati sa ia masuri...

E clarc ca e dusa rau profesia asta, care alminteri ar fi trebuit sa fie una nobila. Voi, in meseria voastra, ati participa la o demonstratie de produs, daca stiti ca nu e OK, sau macar aveti suspiciuni? Sigur, daca sunteti vrajitor, sarlatan, descantator, puteti participa... Dimpotriva, un profesionist de buna credinta ar lua pozitie, ar reclama, posibil de frica sa nu fie si el reclamat pentru tainuire, sau sa nu isi faca de ras breasla.

Edited by aaaa4567, 12 January 2019 - 01:17.


#98
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

View PostLiaEscu, on 11 ianuarie 2019 - 21:30, said:

Am si eu o problema urgenta de rezolvat, parintii mei, oameni de peste 70 de ani tocmai au fost inselati astazi de o firma cumparand pe loc ( au fost la banca sa scoata bani ! ) un aparat VASINDUX  in valoare de 6000 lei ! Prezentarea s-a facut, pentru pensionari la restaurantul unui hotel. Deocamdata nu vreau sa postez numele firmei si sa mentionez numele doctorilor intrati in cardasie cu firma, facand abuz de influenta pentru a le castiga increderea, insa va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez pentru a returna produsul, neutilizat, si a ne recupera banii. Multumesc.

Au primit o factură?
Bon de casă?
Pe 6000 lei?
Sau chitanță?
Firma din factură există?  Verifică online pe siteul ANAF,  caută după codul fiscal.
În principiu, nu se pot face plăți mai mari de 5000 lei cu bani cash.  Verifică dacă pe dovada plății (doar bon de casă) există trecută o sumă mai mare de 5000 lei.
Dacă răspunsul este afirmativ,  te duci și faci o plângere la fisc și la poliție pentru înșelăciune.

Medicul cunoscut în oraș va trebui să dea relații de unde îi cunoaște pe cei care ți-au înșelat părinții.
Nu ezita. ESTE o înșelătorie și trebuie să acționezi cât mai rapid.    
Dacă te caută cineva din partea nemernicilor,  nu lua banii înapoi.   Cere de 10 ori suma, să vezi ce spun.  

Reține un aspect.
Înșelătoria lor doar are o aparență de legalitate, dar nu este.   Orice judecător îi va încălța cu niște ani.  Iar ei știu asta.
Vezi că după faza cu 10 ori o să înceapă cu texte.  Le spui doar atât:   '' nu-mi pasă de bani, vreau să vă văd la pușcărie.  Cred că o să vă vizitez din când când".
Apoi pleci.

#99
ccdsah

ccdsah

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,581
  • Înscris: 16.03.2013

View PostLiaEscu, on 11 ianuarie 2019 - 21:30, said:

Am si eu o problema urgenta de rezolvat, parintii mei, oameni de peste 70 de ani tocmai au fost inselati astazi de o firma cumparand pe loc ( au fost la banca sa scoata bani ! ) un aparat VASINDUX  in valoare de 6000 lei ! Prezentarea s-a facut, pentru pensionari la restaurantul unui hotel. Deocamdata nu vreau sa postez numele firmei si sa mentionez numele doctorilor intrati in cardasie cu firma, facand abuz de influenta pentru a le castiga increderea, insa va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez pentru a returna produsul, neutilizat, si a ne recupera banii. Multumesc.
Daca asa crezi tu poti sa ii pui pe parinti sa faca plangere penala. Inselaciunea e totusi fapta penala. Nu cred ca o sa ai castig de cauza. Dar bafta si tine-ne la curent,

#100
stalker2142

stalker2142

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,687
  • Înscris: 29.10.2017
Imi place raspunsul lui Tomaso, dar oare o sa se rezolve ?

Eu cred ca mi-as iesi din minti, as lua un cutit si m-as duce dupa ei

#101
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,475
  • Înscris: 18.10.2011

View Poststalker2142, on 12 ianuarie 2019 - 01:40, said:

Imi place raspunsul lui Tomaso, dar oare o sa se rezolve ?

Eu cred ca mi-as iesi din minti, as lua un cutit si m-as duce dupa ei
Am schimbat prefixul, anii incep acum cu 2xxx...

Desi... avem un stat slab, N-o sa uit multa vreme cu taranul ala care spunea ca daca mai vin veterinarii cu politaii si a doua zi, le da in cap.

Ia sa incerce si pe sosea, la americani.

Class action, asta le trebuie.

Edited by aaaa4567, 12 January 2019 - 01:49.


#102
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

View Poststalker2142, on 12 ianuarie 2019 - 01:40, said:

Eu cred ca mi-as iesi din minti, as lua un cutit si m-as duce dupa ei

Plătim taxe și impozite foarte multe.  Printre altele, plătim pentru a nu fi nevoiți să ne facem drepate singuri.



#103
Kriss77

Kriss77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 928
  • Înscris: 01.08.2018

View PostLiaEscu, on 11 ianuarie 2019 - 23:42, said:

Avem chitanta pe produs, intrebarea mea era daca exista o baza legala prin care putem solicita returnarea produsului, avand in vedere faptul ca s-a incheiat contractul in afara unui spatiu comercial, abuzand de impactul emotional prin prezenta medicilor si a  unor asa zise  "investigatii medicale " evident cu rezultate dezastruoase care creeaza panica si dezechilibre emotionale unor persoane si asa marcate de vicisitudinile vieii.
Da, se aplica OUG 34/2014 si contractelor incheiate in afara spatiilor comerciale ale profesionistului si deci ai dreptul de retur in 14 zile fara nicio motivare. Posted Image
8.contract în afara spațiilor comerciale - orice contract dintre un profesionist și un consumator, într-una din următoarele situații:
a) încheiat în prezența fizică simultană a profesionistului și a consumatorului, într-un loc care nu este spațiul comercial al profesionistului;
b) încheiat ca urmare a unei oferte din partea consumatorului în aceleași circumstanțe ca cele menționate la lit. a);
c) încheiat în spațiile comerciale ale profesionistului sau prin orice mijloace de comunicare la distanță, imediat după ce consumatorul a fost abordat în mod personal și individual, într-un loc care nu este spațiul comercial al profesionistului, în prezența fizică simultană a acestuia și a consumatorului;
d) încheiat în cursul unei deplasări organizate de profesionist cu scopul sau efectul de a promova și a vinde consumatorului produse sau servicii;
9. spațiu comercial - orice unitate care îndeplinește una dintre următoarele condiții:
a) unitate imobilă de vânzare cu amănuntul, în care profesionistul își desfășoară activitatea în permanență;
b) unitate mobilă de vânzare cu amănuntul, în care profesionistul își desfășoară activitatea în mod obișnuit;

Art.9(1) Cu excepția cazurilor prevăzute la art. 16, consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanță sau dintr-un contract în afara spațiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) și la art. 14.
Costuri care nu exista pentru ca nu ai fost informat despre obligatia de a le suporta si nici despre dreptul de retragere. Poti folosi formularul de retragere din ordonanta pentru a cere returnarea produsului sau o cerere separata dar neaparat sa obtii dovada ca l-ai expediat (prin continut declarat si  confirmare de primire, executor sau semnatura si stampila, numar de inregistrare, numele si functia persoanei pe exemplarul tau).Este obligatoriu sa ai un contract scris pentru contractele incheiate in afara spatiilor comerciale, tine de obligatia de informare. Sunt atat de multe incalcari ale ordonantei incat mai mult ca sigur vor sanctionati de anpc.
Daca nu te-au informat despre dreptul de retragere, poti sa ceri returul in 12 luni dar incadreaza-te in cele 14 zile.
(1) În cazul în care profesionistul nu a transmis consumatorului informațiile privind dreptul de retragere conform art. 6 alin. (1) lit. h), perioada de retragere expiră la 12 luni de la sfârșitul perioadei inițiale de retragere de 14 zile.
Poti folosi si Legea nr. 363/2007 pivind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii
Art. 6. - (1) O practică comercială este considerată ca fiind acţiune înşelătoare dacă aceasta conţine informaţii false sau, în orice situaţie, inclusiv în prezentarea generală, induce în eroare sau este susceptibilă să inducă în eroare consumatorul mediu, astfel încât, în ambele ipoteze, fie îl determină, fie este susceptibilă a-l determina pe consumator să ia o decizie de tranzacţionare pe care altfel nu ar fi luat-o.
Art. 8. - O practică comercială este considerată agresivă dacă, în contextul prezentării situaţiei de fapt şi ţinând cont de toate caracteristicile şi circumstanţele, limitează sau este susceptibilă să limiteze în mod semnificativ libertatea de alegere sau comportamentul consumatorului mediu cu privire la produs, prin hărţuire, constrângere, inclusiv prin utilizarea forţei fizice sau prin influenţa nejustificată şi, prin urmare, determină sau este susceptibilă să determine consumatorul să ia o decizie de tranzacţionare pe care altfel nu ar fi luat-o.
c) exploatarea de către comerciant a unei situaţii nefericite sau a unei circumstanţe speciale, de o asemenea gravitate încât afectează raţionamentul consumatorului mediu şi de care comerciantul este conştient, în scopul influenţării deciziei consumatorului cu privire la produs.

Cu cererea de retur cu confirmarea expedierii poti oricand sa te adresezi instantei daca nu iti dau banii inapoi in 14 zile de la retragere insa nu se stie daca pana atunci vei mai avea ce sa recuperezi. De asta eu zic sa incerci amiabil, amenintandu-i cu anpc si politie. La anpc tot merita sa le faci o plangere.
https://lege5.ro/Gra...-acte-normative

Edited by Kriss77, 12 January 2019 - 06:24.


#104
editielimitata

editielimitata

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 416
  • Înscris: 05.01.2019
oamenii cumpara servicii sau produse relationate cu sanatatea, deoarece , SPERANTA MOARE ULTIMA.
nemaivorbind de incapacitatea justificata prin doctorate, conferinte, studii de laborator, a medicilor de vindeca bolile sec XXI.
nu cred sa existe pe planeta excroci mai mari decat fabricantii de asa zise medicamente, si care-i imping pe oameni
spre piata excrocilor fara diploma de doctor.

Edited by editielimitata, 12 January 2019 - 06:21.


#105
Kriss77

Kriss77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 928
  • Înscris: 01.08.2018

View Posttomaso, on 12 ianuarie 2019 - 01:18, said:

Reține un aspect.
Înșelătoria lor doar are o aparență de legalitate, dar nu este.   Orice judecător îi va încălța cu niște ani.  Iar ei știu asta.
Vezi că după faza cu 10 ori o să înceapă cu texte.  Le spui doar atât:   '' nu-mi pasă de bani, vreau să vă văd la pușcărie.  Cred că o să vă vizitez din când când".
Apoi pleci.
Corect, dar astea sunt faze de filme :), interesul oamenilor e sa isi recupereze banii cat mai repede. Dupa vreo 5 ani cand se termina procesul si respectivii escroci vor avea de returnat sume colosale catre toti pe care i-au inselat nu cred ca ei vor mai primi vreun ban si ar putea fi si tardiv.

Edited by Kriss77, 12 January 2019 - 06:21.


#106
Aranzazu

Aranzazu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 24.09.2018

View Postaaaa4567, on 11 ianuarie 2019 - 23:50, said:

Bun, ii lasam pe aia, ce facem cu homeopatii care practica prin spitale. Aia merg la doctor, in toata regula.

Sincer nu stiu, pentru ca nu prea am fost internat in spital, in State majoritatea operatiilor sint Outpatient, adica te-au operat si poti sa mergi acasa sau cel mult stai o noapte pana revii dupa anestezic.
Atit m-au tinut cand mi-au scos Fierea, de la 6 dimineata cand m-am prezentat la spital, pana la pranz a doua zi, dupa vizita doctorului ca deja nu mai aveam nimic!

O sa intreb pe fii-mea maine, ca ea stie.   Doar atat despre homeopatici ca sint insistenti sa te umfle cu mai multe piluri de vitamine decat un alt doctor.
Am fost odata la un doctor chinez din China Town, am condus pe cineva si de curiozitate l-am intrebat daca se uita si la mine, ca masura tensiunea cu o ata si un inel.
Mi-a prescris niste ceaiuri contra tensiune ca era putin ridicat, din zeci de radacini, scoarte, frunze, ramuri si flori uscate a iesit ceva foarte intunecata zeama dar nu
l-am putut bea ca una din crengi s-a umflat in apa si arata ca un "rahat" si eram mai bolnav decat vreodata!   Practica legal cu diplome din China, era coada mare la
consultatie ca prepara ceaiuri pentru barbati sa fie mai activi, sa nu leneveasca.

Am vorbit cu un roman, a studiat in State medicina si-mi recomanda mereu ceva, dar nu-l luam in serios si mereu vorbea de cazuri unde ajuta, eu nici azi n-am nici o boala,
nu ma poate lamuri nimeni sa ma vindec de moarte.

#107
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,656
  • Înscris: 30.10.2009

View PostLiaEscu, on 11 ianuarie 2019 - 23:42, said:

Avem chitanta pe produs, intrebarea mea era daca exista o baza legala prin care putem solicita returnarea produsului, avand in vedere faptul ca s-a incheiat contractul in afara unui spatiu comercial,
Au spus deja câțiva colegi, mai zic și eu: da, conf. OUG 34/2016 este un contract încheiat în afara spațiilor comerciale deci trebuie să îi anunțe că nu mai vor produsul și să faci cumva să existe și dovada faptului că au făcut-o.

ARTICOLUL 11
Exercitarea dreptului de retragere
(1) Înainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informează profesionistul cu privire la decizia sa de retragere din contract. În acest scop, consumatorul poate alege una dintre următoarele variante:
a) de a folosi modelul de formular de retragere prevăzut în partea B din anexă;
b) de a face orice altă declaraţie neechivocă în care îşi exprimă decizia de retragere din contract.

Bănuiesc că nu au site sau adresă unde să fii sigură că va ajunge cererea de retragere. O variantă ar fi să-i suni în numele lor, să te asiguri că vorbești un reprezentant al firmei și să spui că ești X și dorești restituirea sumei de 6000 plătite în data de ... pentru produsul ... cumpărat în localitatea ... și îți trebuie adresa pe care să expediezi cererea, iar convorbirea să fie înregistrată. Ai nevoie de asta ca să-i poți reclama la ANPC în caz că nu ți-i dau de bunăvoie.

Cererea trebuie să fie pe modelul ăsta, adică să conțină și detalii despre produs, locul cumpărării, detaliile de pe chitanța care ai zis că au primit-o și un cont în care să le fie virați banii.

Citește aici
https://legestart.ro...lor-comerciale/
Sunt explicații foarte clare pentru ce ai de făcut. Cu răbdare poți rezolva.

#108
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,062
  • Înscris: 01.12.2001
Conditia obligatorie este sa gaseasca in 14 zile o metoda de comunicare cu acel "profesionist".
Probabil la tel nu raspunde nimeni, la mail "undelivery", adresa postala gresita intentionat si se intoarce plicul la expeditor.
Trec alea 14 zile si .....

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate