Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?
 

Nelamurire Canon EOS 80D

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
spider8

spider8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 14.01.2006
Buna tuturor.
In viitorul nu prea indepartat as vrea sa imi cumpar un aparat de fotografiat mai performant si dupa ce am citit mai multe prezentati, opinii, review-uri cred ca as vrea sa imi iau un Canon EOS 80D, care este prezentat ca fiind un aparat foarte bun. Aparatul este destul de scump, adica in jurul valorii de 4000 lei fara obiectiv.
Dilema mea este ca am observat ca pe diverse magazine online sunt destul de multe astfel de aparate resigilate, deci oamenii le-au cumparat apoi le-au returnat.
Pe site-urile de anunturi iar sunt o gramada de astfel de aparate, unele inca in garantie, deci cumparate in urma cu un an, un an si jumatate.

Intrebarea mea este de ce renunta oamenii dupa o perioada atat de scurta de timp la un aparat atat de scump ? Adica are aparatul unele probleme sau sunt alte motive ?


#2
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Le iau, fac poze de Crăciun cu ele sau la o nuntă și după aia fac retur.

Dacă faci poze doar de pamplezir și în concediu, nu merită să arunci 4000 de lei pe un body. Fie el și Canon sau Nikon sau orice.

#3
Topp

Topp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,077
  • Înscris: 26.08.2008

Quote

Dilema mea este ca am observat ca pe diverse magazine online sunt destul de multe astfel de aparate resigilate, deci oamenii le-au cumparat apoi le-au returnat.

  Si care este dilema, in ce consta ea ?
In alta ordine de idei, de ce nu alegi unul mai ieftin sau unul second ? Sau alt model ?
   Esti fotograf profesionist, faci bani cu aparatul , mergi la evenimente, nunti, botezuri? Daca nu, arunci banii.

Edited by Topp, 11 January 2019 - 13:40.


#4
spider8

spider8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 14.01.2006
Aparatul va fi doar ca un hobby pentru mine si copii(care sunt destul de mari sa inteleaga valoarea lucrurilor).
Eu cred ca am explicat destul de clar in ce consta dilema, se intelege daca citesti tot postul - nu as vrea sa dau atatia bani si sa constat ca aparatul are unele probleme.



#5
Oxigen1234

Oxigen1234

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,675
  • Înscris: 21.07.2011
chiar si resigilat are garantie si termen sa il dai inapoi daca nu iti place
eu nu am mai folosit dslr-ul de vreo 5 ani, mi-e lene sa il car

macar ia un mirrorless ca asta e trendul, e mai mic, mai usor, mai putine piese in miscare...

#6
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,886
  • Înscris: 28.12.2006
Dar resigilatul nu e prea ieftin comparat cu neresigilatul, adica daca ar fi la jumate eu as lua si eu chit ca nu sunt pe canon, dar daca e cu 3 lei parca parca as prefera virgin.
Motivele de returnare pot fi multiple, nu ii place, a gresit, a vazut undeva mai ieftin, a fost in showroom, a testat si nu e ce trebuie, si-a facut treaba si gata, de curiozitate sa vada cum se simte in mana, avea buba.

Edited by crokodilu, 11 January 2019 - 14:11.


#7
bluesnake

bluesnake

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,749
  • Înscris: 22.11.2006
confirm sfatul lui @Oxigen1234, te poti uita dupa un mirror-less - e mult mai comod de utilizat, dar faci mici concesii la calitate.

Merita totusi din punctul meu de vedere. Nici eu nu am mai scos DSLR-ul din dulap de vreo 2 ani... e prea greu/mare/incomod.

#8
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,629
  • Înscris: 29.03.2006
Am mai vazut si eu ciudatenii de genul asta, care nu sunt mereu usor de justificat.

De ex. exista un pendular Bosch albastru GST 90 E, diferit de 90 BE - ultimul are maner separat, in timp ce E-ul se tine direct de corp.
Ei bine, GST 90E e un pendular destul de bun spre foarte bun ( nu comparam cu Mafell...), si corpul este foarte suplu/subtire si este comod de tinut in mana spre deosebire de alte modele care sunt mult mai butucanoase, este si destul de puternic si rapid, si cu toate astea este modelul cu cele mai multe exemplare puse la vanzare SH.
Motivele la care pot sa ma gandesc sunt:
1. e made in Rusia ( chit ca majoritatea Boschurilor albastre sunt facute in Malaezia...)
2. la o lucrare conteaza mai mult meseriasul si mai putin scula - sculele nu fac singure minuni.
3. are un pret accesibil pt performanta lui, deci e ochit de multi cumparatori, care apoi se lovesc de problema nr. 2  - respectiv nu au laba de meserias si renunta la scula...
4. absolut toate pendulare industriale sunt fara maner separat, se tin direct de corp, vezi si la Mafell, Fein, Hilti, modele de top Makita, etc. (La Festool sunt ambele variante dar nu mai sunt nici ele la fel de bune cum erau inainte...) Dar in ciuda acestui fapt, si cu toate ca GST 90E este cel mai subtire si usor de tinut dintre cele care se apuca de corp, cu toate acestea e posibil ca unii oameni sa descopere ca prefera totusi un model cu maner si mai subtire, chiar daca este mai departe si nu ofera un control la fel de bun.

-Legat de eos 80D, chiar daca e facuta in Japonia, cum spuneam si mai sus, conteaza mai mult cine e in spatele camerei, sculele nu fac singure capodopere decat pur intamplator, si combinand cu faptul ca e intr-o gama prosumer care iar atrage atentia cumparatorilor, ajunge sa fie cumparata si apoi oamenii constata ca nu sunt fotografi, sau chiar mai rau sunt in negare si dau vina pe camera...
- de la 50D Canon a fragmentat gamele mai mult, si xxD-urile de la 50D incoace sunt intr-o gama inferioara la calitate, constructie si performante fata de 20/30/40D. 10D a avut AF foarte lent, insa 20/30/40 D au fost camere performante la vremea lor. De altfel 40D inca e o camera f. buna daca te multumesti cu 10 MP care acopera A4 la 300DPI real si chiar are si ceva marja de trimuire intre 8 si 10,1 MP, insa nu salveaza video, chit ca are totusi si iesire video daca vrei sa salvezi extern.
Cu 50D a aparut si 7D pt. gama mai pro APS-C, urmat de 7D2 care si ea are ceva ani si urmeaza sa fie inlocuita probabil destul de curand.
Intre 7D2 si 50-80D e o diferenta enorma la viteza si precizia AF-ului, chit ca AF-ul depinde si de obiective si trebuie sa fie si ele OK altfel nici cu eos 1DX nu scoti clar daca folosesti obiective de pe stock care au fost testate si refuzate de altii inainte, inclusiv EF 85 f 1.8 care mai scoate si pink bokeh inclusiv la umbra, (plus purple fringing) de se inrozeste si vizorul optic de zici ca ai halucinatii. Ef 100 f2 e mai sharp dar multe exemplare iar au pink bokeh aberant de puternic...
- Canon insinsta sa faca senzori inhouse, si chiar daca la 80D au recuperat mult din diferenta, la DR inca sunt putin sub senzorii Sony folositi de Nikon, Pentax, Sony, si mai nou si Panasonic si altii cu m43, inclusiv pt camerele de 645C si FF645 de la PhaseOne, Hassy, Pentax si altii.
Diferenta e minora in prezent la RAW, dar totusi exista. Desigur asta e normal sa cunosti inainte sa cumperi.
- optica Canon e renumita la unele obiective, si e cunoscut ca are o gama care acopera mai bine focalele inclusiv cu bokeh decent - spre deosebire de Nikon, insa in practica, dincolo de faptul ca Nikon a mai recuperat putin la cateva obiective mai noi, dincolo de faptul ca multi folosesc obiective tamron 17-50 f 2.8, Tokina 11-16 f2.8, etc, la multe obiective laudate Canon, in practica exemp[larele din magazine nu focalizeaza bine, nu redau sharp, si daca mai redau si cu pink bokeh si purple fringing asta pe langa rezistenta la flare la care sunt catastrofa totala ca si Nikon, evident ca dezamagesc multi cumparatori care ajung sa renunte fortati la camere si sa treaca la Nikon, Sony, Pentax, Fuji, Leica, Panasonic, etc....

 bluesnake, on 11 ianuarie 2019 - 14:45, said:

confirm sfatul lui @Oxigen1234, te poti uita dupa un mirror-less - e mult mai comod de utilizat, dar faci mici concesii la calitate.

Merita totusi din punctul meu de vedere. Nici eu nu am mai scos DSLR-ul din dulap de vreo 2 ani... e prea greu/mare/incomod.

Fiind mai inghesuite butoanele un MILC e mult mai greu de utilizat, mai ales ca multe obiective sunt comparabil de mari ca la DSLR, dar prinse ridicol pe o camera mica de care nu ai cum sa apuci calumea si te chinui cu butoane inghesuite, asta ca sa nu mai zic de meniuri tampite la Sony, sau pur si simplu meniuri cand la DSLR-uri bune ai butoane cu acces direct.

Edited by loock, 11 January 2019 - 15:06.


#9
StefanSC

StefanSC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,728
  • Înscris: 02.07.2011
In concluzie, cel mai bun aparat e *ist D de la Pentax.

Pentru 95% din utilizatori, un Iphone nou sau un Google Pixel 2/3 sunt aparate foto mult mai bune decat orice DSLR.

Multi isi iau DSLR/ mirrorless crezand ca vor face poze mult mai bune, si, dupa ce trece factorul de nou, ajung la concluzia ca nu prea il folosesc ( e prea mult de carat, se supara nevasta ca nu ii dai atentie, nu are lumea rabdare sa le faci poze, samd)

Iar ca il folosesc constata ca pozele nu sunt asa grozave, deoarece DSLR-urile tot ce fac e sa iti dea control absolut asupra imaginii. Calitatea finala a ei depinde de cat timp, energie si studiu investesti in el.

Un telefon bun iti permite sa tragi poza, bagi un filtru de instagram , pui online, sa curga like-urile. Satisfactie instanta. Asta nu poti face cu Dslr/Mirrorless.

#10
mannes

mannes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,703
  • Înscris: 30.04.2006
80D este excelent, dar nu îl (mai) recomand. nu din motive tehnice ci din motive de "facelift". anul acesta se anunță 90D deja, deci a plăti preț întreg pentru o cameră la final de generație nu este cea mai bună investiție.

caută mai degrabă un 70D. diferențele între cele două modele sunt destul de mici în ceea ce provește calitatea imaginii, iar impactul financiar va fi mult mai puțin puternic asupra buzunarului. oricum, la ISO de peste 2000 sunt ambele la fel de varză. menționez că sunt fost posesor de 70D și actual posesor de 80D.

dacă totuși dorești un 80D, încearcă piața "gri" de pe ebay. eu mi-am luat 80D nou cu 680€, dezavantajul fiind că nu pot apela la garanția oficială Canon în caz de probleme. 900€ pe un 80D din rețeaua oficială de distribuție nu aș da.

ce înseamnă piața gri: camere importate independent din țările asiatice de obicei, iar pt. garanție trimiți camera înapoi vânzătorului care o va retrimite în țara de origine unde există garanție obișnuită.

Edited by mannes, 11 January 2019 - 17:16.


#11
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,629
  • Înscris: 29.03.2006

 StefanSC, on 11 ianuarie 2019 - 15:29, said:

In concluzie, cel mai bun aparat e *ist D de la Pentax.
Din p.d.v. al dimensiunii - ca tot se recomanda MILC, este cel mai compact DSLR, are front grip abea schitat, foarte mic, nu are ecran rabatabil, nu are SR, deci ramane ingust si in fata si in spate, si pe langa faptul ca-l poti cara fara obiectiv atasat, doar cu un capac pe el, cu obiectivul alaturi, poti atasa si placintele de genul 40mm f 2.8, 43 f1.9, 21 f3.2, etc.

Pentru 95% din utilizatori, un Iphone nou sau un Google Pixel 2/3 sunt aparate foto mult mai bune decat orice DSLR.
Cred ca sunt mai mult de 95 %...

Multi isi iau DSLR/ mirrorless crezand ca vor face poze mult mai bune, si, dupa ce trece factorul de nou, ajung la concluzia ca nu prea il folosesc ( e prea mult de carat, se supara nevasta ca nu ii dai atentie, nu are lumea rabdare sa le faci poze, samd)

Iar ca il folosesc constata ca pozele nu sunt asa grozave, deoarece DSLR-urile tot ce fac e sa iti dea control absolut asupra imaginii. Calitatea finala a ei depinde de cat timp, energie si studiu investesti in el.

Cam toate DSLR-urile au si moduri P si auto care le permit sa expuna foarte bine si singure, chiar daca si eu si altii alegem sa ignoram asta.
Eu n-am tras aproape niciodata JPEG cu DSLR-ul, cu exceptia a doua poze de test care au iesit expuse ireprosabil, si apoi tot pe RAW am lasat camera mai departe.

Un telefon bun iti permite sa tragi poza, bagi un filtru de instagram , pui online, sa curga like-urile. Satisfactie instanta. Asta nu poti face cu Dslr/Mirrorless.

Teoretic au inceput sa puna wifi si pe DSLR-uri si MILCucri, si exista separat carduri cu Wifi de mai multi ani.

Edited by loock, 11 January 2019 - 17:27.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate