Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
prajitura Alba ca Zapada
Last Updated: Feb 01 2019 08:27, Started by
Puferiu_
, Jan 10 2019 00:06
·
0
#1
Posted 10 January 2019 - 00:06
Pe vremea copiilor mei, era o prajitura delicioasa (din punctul meu de vedere). Prajitura aia buna, care te ungea pe suflet.
Cum se prepara? Neaparat cu produse din casa. |
#2
Posted 10 January 2019 - 00:30
Parca e un fel de Cremsnit.
Chiar nu stiam ce este fiindca imi mai trimite bunica periodic portii din astea. [ https://savoriurbane.com/wp-content/uploads/2016/01/Prajitura-Alba-ca-zapada-reteta-clasica-Savori-Urbane-1-1024x679.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by gavinremigton, 10 January 2019 - 00:40. |
#3
Posted 10 January 2019 - 00:38
E o prajitura buna, mai ales avand in vedere ce lipsuri erau pe atunci, adica trebuia sa faci minuni cu ingrediente putine + "esentie".
|
#5
Posted 10 January 2019 - 00:43
Nevasta-mea a facut dupa reteta asta: https://pofta-buna.c...-reteta-veche/a iesit foarte buna.
Chiar ca e desertul copilariei Ce chin si munca era pe bunica-mea sa coaca vreo 20 de foi pe fundul tavii. Edit: daca nu e voie cu link rog un moderator sa-l stearga. Edited by AlinE, 10 January 2019 - 00:44. |
#6
Posted 10 January 2019 - 00:44
Aratã foarte bine . Încã nu am mâncat si nici nu am auzit.
|
#7
Posted 10 January 2019 - 00:49
In realitate, asa ar trebui sa arate prajitura pe rit european , cu crema sau cocos deasupra. Praful de cocos mi se pare mult mai indicat si mai dietetic decat tot zaharul ala ieftin si parca rasturnat in cantitate mare cu scarba ca pentru saraci.
www_mancare_ro_6334.jpg 472.46K 14 downloads Prajitura-Alba-ca-Zapada-cu-crema-de-cocos-2.jpg 699.73K 14 downloads Cornel_P, on 10 ianuarie 2019 - 00:44, said:
Arată foarte bine . Încă nu am mâncat si nici nu am auzit. Pentru ca la voi se manca numai din astea [ https://previews.123rf.com/images/emicristea/emicristea1303/emicristea130300001/18213592-kurtos-kalacs-is-traditional-hungarian-cake-baked-with-sugar-honey-and-nuts.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Glumesc...de fapt, sunt chiar curios cu ce se indulceau ungurii si ardelenii pe vremuri. Edited by gavinremigton, 10 January 2019 - 00:52. |
#8
Posted 10 January 2019 - 00:52
Initiatorul a cerut o reteta ca in copilarie. Pe vremuri era pudrata cu zahar. Fulgii de cocos poate nu plac tuturor.
|
#9
Posted 10 January 2019 - 00:56
AlinE, on 10 ianuarie 2019 - 00:52, said:
Initiatorul a cerut o reteta ca in copilarie. Pe vremuri era pudrata cu zahar. Fulgii de cocos poate nu plac tuturor. Situatia era insa mult mai deprimanta decat idealizeaza multi. Prajiturile alea se serveau doar de Anul Nou. O vad pe bunica si pe celelalte femei de varsta ei cum le prepara numai in ajunul sarbatoriilor de iarna de zici ca le-a ramas in minte, de zici ca sunt teleghidate sa prepare prajiturile alea la foc automat. Ca in restul anului, romanii pe vremea comunismului se indulceau prin a uda o felie de paine cu apa si presarandu-i zahar. Ala era DESERTUL! Cine avea noroc si parinti mai cu bani sau bunici la tara isi putea intinde pe paine gem sau dulceata cu unt cu mare zgarcenie ca sa aiba pentru 1-2 luni. Iar mierea...aoleu, era sarbatoare ziua cand un roman apuca sa o guste. Acum un borcan de gem sau de miere se termina in cateva zile si daca stai la tara si esti gospodina pusa pe preparat prajituri. Vara cel mult romanii isi permiteau sa se indulceasca cu inghetata pe vafa sau ciocolata ieftina, fiind un produs de lux si rar. Cine avea pile pe la PCR putea macar de Paste sa coace niste cozonac care era de fapt un chec saracacios. Din cauza regimului astuia odios multi romani s-au apucat sa manance pe nesaturate cantitati enorme de grasimi si dulciuri si sa bea cantitati enorme de alcool si de aia avem cazuri multiple de obezitate, cancer si diabet. Foamea de care au suferit multi romani care au copilarit in anii 80' s-a transmis genetic si la copii acestora de au ajuns acum obezi imbuibati cu preparate fast-food. E foarte nasol pentru un popor cand exista o perioada de ratie alimentara sau foamete, urmata de o perioada de obezitate si exces alimentar. Eu sunt nascut dupa revolutie, insa stiu sigur ca nu mi-as dori sa traiesc asemenea vremuri din povestile parintilor. Pentru mine care mananc cam mult, mi s-ar parea horror sa am regim alimentar ceausist si sa stau la coada, eu care nici cozile de la Mega Image nu le suport. Edited by gavinremigton, 10 January 2019 - 01:05. |
#10
Posted 10 January 2019 - 00:59
Paz, on 10 ianuarie 2019 - 00:42, said:
Unde gasim si noi o reteta ? [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/3l1Ht_BGwCI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Iată. Am căutat prin video și pare ce trebuie. P.S: Nu mai pot cu ăștia care folosesc linguri pentru a măsura cantități. |
|
#11
Posted 10 January 2019 - 01:05
#12
Posted 10 January 2019 - 01:13
gavinremigton, on 10 ianuarie 2019 - 00:56, said:
Stiu....avand in vedere ca si zaharul era un produs de "lux" prin anii 80'. Situatia era insa mult mai deprimanta decat idealizeaza multi. Prajiturile alea se serveau doar de Anul Nou. O vad pe bunica si pe celelalte femei de varsta ei cum le prepara numai in ajunul sarbatoriilor de iarna de zici ca le-a ramas in minte, de zici ca sunt teleghidate sa prepare prajiturile alea la foc automat. Ca in restul anului, romanii pe vremea comunismului se indulceau prin a uda o felie de paine cu apa si presarandu-i zahar. Cine avea noroc si parinti mai cu bani sau bunici la tara isi putea intinde pe paine gem sau dulceata cu unt cu mare zgarcenie ca sa aiba pentru 1-2 luni. Iar mierea...aoleu, era sarbatoare ziua cand un roman apuca sa o guste. Acum un borcan de gem sau de miere se termina in cateva zile si daca stai la tara si esti gospodina pusa pe preparat prajituri. Vara cel mult romanii isi permiteau sa se indulceasca cu inghetata pe vafa sau ciocolata ieftina, fiind un produs de lux si rar. Cine avea pile pe la PCR putea macar de Paste sa coace niste cozonac care era de fapt un chec saracacios. Eu sunt nascut dupa revolutie, insa stiu sigur ca nu mi-as dori sa traiesc asemenea vremuri din povestile parintilor. Pentru mine care mananc cam mult, mi s-ar parea horror sa am regim alimentar ceausist si sa stau la coada, eu care nici cozile de la Mega Image nu le suport. Da-o naibii de treaba, nu era chiar asa. Erau multe lipsuri, recunosc, dar nu vad ce era special la prajitura asta, ma refer la compozitie. Ca doar nu era facuta din trufe. Buna prajitura, imi aduc aminte cu placere. P.S. Nu am nici cea mai mica intentie de a lauda jegul comunist, dar mergem prea departe cateodata. |
#13
Posted 10 January 2019 - 01:13
Asta e mai Ok.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/jfdjiXYZFr8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#14
Posted 10 January 2019 - 01:15
gavinremigton, on 10 ianuarie 2019 - 00:49, said:
Glumesc...de fapt, sunt chiar curios cu ce se indulceau ungurii si ardelenii pe vremuri. Dobostorta.JPG 166.65K 19 downloads Cu kremes... 10898_nosztalgia-kremes_n-201510170222.jpg 35.17K 19 downloads Bine, astea erau de sarbatori. Bunica-mea facea aproape zilnic clatite (palacsinta) si chiftele din cartofi (dulci) (burgonyás galuska). |
#15
Posted 10 January 2019 - 01:19
Dobos! Daaaa! Imi storceam creierii sa-mi aduc aminte cum se numeste.
Multumesc HUNore. |
|
#16
Posted 10 January 2019 - 01:24
#17
Posted 10 January 2019 - 01:27
Tata avea o sanda din piele cu care se incalta dimineata cand mergea la munca. Odata mi-a fost asa de foame ca i-am mancat sandaua si nu a mai avut cu ce sa mearga la munca. Asa a devenit somer si a trebuit sa vanda un rinichi ca sa plateasca abonamentul la internet. Cateodata mergeam la gunoaiele PCR si lingeam ambalajele de la bunatatile lor.
Ce bine ca acum avem si noi capitalism, in gunoaiele capitaliste sunt mult mai multe ambalaje de lins. |
#18
Posted 10 January 2019 - 01:29
Hunor_66, on 10 ianuarie 2019 - 01:15, said:
Bunica-mea facea aproape zilnic clatite (palacsinta) si chiftele din cartofi (dulci) (burgonyás galuska). Edited by pasilla, 10 January 2019 - 01:30. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users