Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?

Cum pot sa vad pe un proiector pr...
 Joc Drone

Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !
 Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font

problema ping in jocuri online

Problema calculator
 Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Rfg crescut

Cum reactivez Google Maps?
 

A fost Romania un stat agresor/cuceritor?

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
100 replies to this topic

#91
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016

 lucifer76, on 10 ianuarie 2019 - 13:08, said:

Ca a fost sau ca nu a fost, este irelevant, important e ca armata romana i-a pus capat. Deci episodul 1919 nu a fost un act agresiv la adresa natiunii ungare.
Ia arata-mi unde as afirma eu ca a fost un act agresiv...
Eu am sustinut intodeuna contrariul, ca armata romana a fost intampinata de populatia din Budapsta, cu bucurie si aplauze.
Natiunea maghiara nu a fost bolsevica niciodata, a fost doar un grup de bolsevici, cum au avut si slovacii si chiar si austriecii.

Attached Files



#92
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

 WestPoint, on 09 ianuarie 2019 - 17:11, said:

@zz_dop
Am scris ca cei 20k militari care erau in cazarmi sub consemn sa nu paraseasca cazarmile conform intelegerii cu Consiliului de la Paris, in caz contrar i-ar fi putut spulbera pe cei cateva sute de militari romani care au fost primit cu bunavointa in Budapesta de catre populatie. Budapseta nu a fost "cucerita" ci a fost doar ocupata cu acordul noului guvern, Bela Kun cu republica lui Bolsevica parasise deja Ungaria
Bolsevismul sovietic nu a fost undeziderat a natiunii maghiare, dovada revolta din 1956

@notrust
Ti-am spus, poate la tine. La mine nu are cum si nici pentru ce...

Si asta va ramane vesnica rusine a Ungariei . Adica vine unu , chiar daca general, cu 400 de cavaleristi si "ia" ditai orasul?
Se caca pe el  guvernu ca aude ca va incepoe bombardamentu de artilerie? Cu ce? cu 2 piese de 75 daca nu cumva de 53 mm??!!!!
Sa te c@@@i pe tine de ras!!!

Si chiar daca a 2a zi urma armata ... pai totusi se putea zice "dom ghinarar da glumet mai esti bre! Ia mai bine sa gustam o palinca cu niste slana, apoi un vinisor de Tokay cu ceva  fript si maine sa il intimpinam pe generalul matele comandant caruia ii vom preda cheile  dupa protocol!!!"

A da. Sa nu uit MINIUNA nerusinata :

Quote

Ce stie armata romana cu adevarat a fost in 1916, cad Romania a fost ocupata de austro-ungari si guvernul a trebuit sa fuga la Iasi.

Ocupata de cine ma ?
De austro cine?!!!
Cumva Mackensen era UNGUR? Sau macar austricat? Da Falkenhayn? Stiu Rommel era ungur!!! (Rommel a devenit celebru mai ales dupa ce a cucerit u mont Măgura Coșnei)

A.. da. Sa nu uit - in Bucuresti au fpts si ocupanti bulgari. Astia au r4echiztionat Capșa - ca la Capșa sa-a reguylat in 1914 pacea balcanica
Adica mai minte omu da  nici chiar asa!!!!!

Edited by Ghita_Bizonu, 10 January 2019 - 15:13.


#93
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016

Quote

Si asta va ramane vesnica rusine a Ungariei
#
Gresit. Va ramane vesnica rusine a Romaniei care pretinde ca ar fi "cucerit" Budapesta...
Uita-te la poza de sus. Asa arata o populatie a unei capitale care este in acel moment "cucerita" de o armata care lupta vitejeste?
Fail, tovarase...

Dupa fuga lul Bela Kun, noul guvern a predat deja capitala oficial francezilor. Armata romana a intrat doar in Budapesta ca si la carnaval...

Cu 1916 ai uitat esentialul si esti total pe linga carare ca de obicei.

[ https://i.gyazo.com/a3aba41e6d7af757413324026fc176c9.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by WestPoint, 10 January 2019 - 15:30.


#94
Cornel_P

Cornel_P

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,489
  • Înscris: 10.11.2018
Imperiul român . Se poate folosi si aceasta sintagma . La cine i place

#95
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

 WestPoint, on 10 ianuarie 2019 - 15:03, said:

Eu am sustinut intodeuna contrariul, ca armata romana a fost intampinata de populatia din Budapsta, cu bucurie si aplauze.
Da` de ce era atat de bucuroasa populatia din Budapesta? Si ce cauta armata romana acolo, se ratacise?

Edited by lucifer76, 10 January 2019 - 15:41.


#96
Cornel_P

Cornel_P

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,489
  • Înscris: 10.11.2018
Inițial se credea că sunt francezi. Erau si ei prin zona . Li sa dus din bucurie când au aflat că au în fața români. Dar i au primit cu simpatie si pe ei. Asta arată ce înfiorător a putut fi pentru budapestani regimul lui Kun.

#97
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016

 lucifer76, on 10 ianuarie 2019 - 15:40, said:

Da` de ce era atat de bucuroasa populatia din Budapesta? Si ce cauta armata romana acolo, se ratacise?
Armata romana a fost trimisa de francezi si a avut scopul sa inlature guvernul bolsevic instaurat fara acordul natiunii, ceva in genul FSN.
La 16 noiembrie 1919, Horthy a intrat în Budapesta, iar la 25 februarie 1920, armata română a părăsit teritoriul Ungariei la cererea Antantei.
Cu placere....

#98
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Deci vajnicii unguri nu au fost in stare sa scape singuri de cativa comunisti amarati. Ca o concluzie, adica.

#99
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016
Ai dreptate, nu au fost in stare pentru ca puterea a fost preluata de un grup de comunisti bolsevici, cum mai tarziu acelasi grup de bolsevici vor pune definitiv puterea
in toate tarile din est dupa WW2, cu acordul Antantei
Exact asa cum nu au fost in stare nici Armata romana sa recunoasca in FSN pe comunistii care au dus tara de ripa 45 de ani.

#100
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

 JurasikMan, on 10 ianuarie 2019 - 13:13, said:

România ( în formă care poartă acest nume ) are fix 100 de ani. În această perioadă nu a cucerit pe nimeni. Pe vremea principatelor , diverși " domnitori " aveau o plăcere bolnavă din a cotropi regatele înconjurătoare desi erau vorbitoarele aceleiasi limbi. Strămoșii " romanilor" s-au cotropit între ei sute de ani. Așa zisa agresiune a rămas în familie.
Pai nu, ca acum 100 de ani era Regatul Romaniei, deci n-avea treaba cu Republica de azi. Deci e mancare de peste total alta chestie.
Iar Republica de azi, adica Romania (în formă care poartă acest nume) e de abia de la 1990. Caci inainte de 1990, era o Republica Sovietica, adica cu totu alta chestie.

Deci Romania e o chestie de abia 29 de ani. Ce sa agresezi in 29 de ani? Stai intai sa vedem cum reuseste sa se desprinda din shtangile in care e infipta, ca in poponetz are infipta shtanga ruseasca, si in botic are infipta shtanga americana, iar de generosul ei piept, o trage Angela Merkel, ca sa stranga cureaua, probabil efectul cand strange Romania cureaua, e ca i se relaxeaza muschii poponetzului, spre deliciul rusilor. Iar cand rusii infig mai adanc, Romania zice -AU! si in momentu ala au si americanii loc mai bine in gurita ei cu buze pline, carnoase, rustice. La americani le place natura.

#101
A_treia_cale

A_treia_cale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 22.01.2019
De obicei afirmaţia nu e legată de stat, ci de popor, are un scop precis, de a curma din faşă orice discuţie legată de o posibilă expansiune a românilor în teritorii problematice dpdv politic, fiindcă cartea victimei este tot timpul cea mai bună carte în politica externă.Vedem şi state gigantice de nivelul Rusiei cum joacă această carte foarte bine, cum portretizează extinderea NATO ca pe un asalt organizat.

Apoi "cuceritor e un termen ce poate însemna n lucruri. Dar în general s-a postulat(chiar şi în prezent cu o schimbare de nuanţă pentru a repara problema graniţei provinciei romane, dar care nu-şi are rostul discutată aici) că românii sunt continuatorii daco-romanilor în toate regiunile "româneşti" de la Tisa pân' la Nistru, deci ei nu au cucerit pe nimeni.

1. Este o eroare ce a şi produs curentul dac antiromânesc, fiindcă hărţile provinciilor romane din epoca romantică erau greşite. Deci orice tânăr se uită la noua hartă şi constată că romanii nu au fost până la un anumit râu, deci are o problemă existenţială şi caută răspunsuri. Pe care o rezolvă înţeleptul dac din afara sistemului, ce a descifrat "conspiraţia academică"(toleraţi de academie ca un rău acceptabil), păstrând teoria extraordinară şi excepţională, însă stergând partea romană pentru a susţine că suntem daci, vorbim dacă şi nu am cucerit pe nimeni fiindcă locuim în aceleaşi localităţi de la daci, fiind daci.
Deci ce avem aici este numit GIGO https://en.wikipedia...in,_garbage_out

2. Cuceritor poţi să fii şi în regiunea ta, poţi cuceri alţi români etc.

Deci este românul un cuceritor? Normal că este, fiind în natura omului să caute supravieţuirea şi avantajul.  
Cred că acest handicap cultural ne afectează şi în politica internă, fiindcă doar confirmă mitul luat din religia creştină, din fascism, din socialism, din naţionalism, că oamenii sunt buni, problema e la alţii.  La politicieni, la străini, cineva ne fură fără să ştim, dar în fapt ne furăm noi cu bună ştiinţă(înţelegeţi generalizarea, din moment ce vorbim despre un subiect despre generalizări).

Şi avem cazuri concrete de cucerire, de la cele minore, până la cele cu impact asupra graniţei etnice, cred că se ştiu destul de bine. Dobrogea e cea mai evidentă, dar nu chiar aşa de evidentă, fiindcă schema funcţionează şi acolo, mitologia produce hărţi, ţări, popoare. Ideea e că prezumţia nu are o anumită dată de la care porneşte, ci are prezentul ca dată de referinţă şi însăşi persoana în sine este România.

Edited by A_treia_cale, 25 January 2019 - 04:01.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate