Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5
 Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior
 Tratament pt piele..canapea

Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie

TVA doar la valoarea adaugata sau...
 Inregistrare ecran

M-am inregistrat in e-factura. Ca...

Voi cum faceți fața ava...

Spital stomatologic sector 4 grat...
 

Soft anti-plagiat

- - - - -
  • Please log in to reply
44 replies to this topic

#37
Zuy

Zuy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 19.11.2006
La universitatea unde predau (nu contează care) toate proiectele de diplomă și lucrările de licență (mai sus spunea un coleg de forum și mare dreptate are, doar tezele de doctorat sunt ”teze”...) sunt trecute, înainte de publicare printr-un soft anti-plagiat.
Parametri acceptați sunt: Coeficient de similitudine 1 - max 25 % și coeficientul de similitudine 2 - max 5 %.

https://imgur.com/yo72Dqt

Un exemplu doar.
Și apare și titlul softului care se folosește Posted Image

În cadrul raportului apare cu verde lungimea frazelor presupuse a fi copiate (coef. de similitudine 1) și cu roșu cele copiate ad literam  (coef. de similitudine 2)
Dar și aceste programe mai dau rateuri, la unii studenți apărea cu roșu cifra 1 și dând click pe cifra respectivă te trimitea la locul de unde ai ”plagiat”. Acum pe bune... să plagiezi cifre.... Posted Image
În concluzie, nu există soft perfect.
Toate softurile de la facultăți încearcă să nu sari calul și să iei o lucrare de net și să spui că tu ai conceput-o.
Posted Image

Edited by Zuy, 05 January 2019 - 17:26.


#38
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,002
  • Înscris: 16.07.2015

View Postraycenx, on 05 ianuarie 2019 - 15:49, said:

Asa e, adica medicii zilnic isi omoara pacientii prin malpraxis sau tinandu-i in conditii igienice precare, neavand nici dotari conform normelor europene.  Am muncit intr-un spital din asta de stat   si   INUMAN e putin spus.  Chiar nu-mi doresc sa ajung acolo ca pacient.
Absolventii de drept, precum avocatii iau apararea unor infractori politici si interlopi, iar judecatorii le da sentinte usoare pentru niste infractiuni grave care implica milioane de euro furati sau ii achita. E o rutina acolo, doar stai sa tocesti niste legi, dar in mare ajung sa profeseze doar cei cu pile.  

Iar generatia noua de absolventi emigreaza.  

Concluzia:
in 10 ani  cei ramasi in tara  se vor trata  la vraci si la popi , iar dreptatea va fi impartita de sefii clanurilor ca-n tribalism cu politia supusa lor.
Cat despre sistem de invatamant? Care sistem de invatamant?
Copii viitorului vor sta acasa pe net sa faca scoala.
Cam da,de mici copiilor i se baga in cap sa devina medic,avocat sau mai stiu eu ce.O societate nu poate functiona numai cu medici,IT-isti si avocati,Doamne iarta-ma!Ai nevoie si de economisti,geografi,absolventi de istorie,biologie,chimie,agronomie,litere,sport etc. etc.

#39
raycenx

raycenx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 05.01.2019

View PostVlad_22, on 05 ianuarie 2019 - 17:24, said:

Cam da,de mici copiilor i se baga in cap sa devina medic,avocat sau mai stiu eu ce.O societate nu poate functiona numai cu medici,IT-isti si avocati,Doamne iarta-ma!Ai nevoie si de economisti,geografi,absolventi de istorie,biologie,chimie,agronomie,litere,sport etc. etc.

LOL, noi avem nevoie in primul rand de fermieri, meseriasi, constructori si ceva operatori industriali  ca sa avem  o economie de baza functionala, chiar daca este productie automatizata. Sper ca imigrantii sa rezolve problema asta, dar iata ca imigrantii ne evita fiindca prefer tarile vestice.

#40
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,002
  • Înscris: 16.07.2015

View Postraycenx, on 05 ianuarie 2019 - 19:40, said:

LOL, noi avem nevoie in primul rand de fermieri, meseriasi, constructori si ceva operatori industriali  ca sa avem  o economie de baza functionala, chiar daca este productie automatizata. Sper ca imigrantii sa rezolve problema asta, dar iata ca imigrantii ne evita fiindca prefer tarile vestice.
Lasa imigrantii sa se duca in vest.Asta ne-ar mai lipsi.Niste salbatici buni de munca,care vin sa stea pe ajutoare,scandal,furturi,batai,hartuiri,violuri etc.Nu tin nici cu imigrantii,nici cu vesticii,dar nu tari ca Anglia,Franta,Olanda sau Belgia au persecutat secole intregi continentul africa,torturandu-i,omorandu-i,furandu-le bunurile si terenurile?Acum,se cam intoarce roata.Si mai au tupeu englezii si francezii sa ne faca pe noi hoti,rromi,jegosi etc.Totusi,parca noi,romanii avem ceva mai mult sange in instalatie decat englezii si francezii si nu ne-am lasa calcati pe cap de arabi si africani,e doar parerea mea.

Edited by Vlad_22, 05 January 2019 - 20:44.


#41
Aeterna96

Aeterna96

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 25.02.2018
Unu la mana: te isterizezi prea tare in legatura cu plagiatul. Din asta se deduce ca nu ai numai cateva dubii in legatura cu plagierea catorva fragmente, ci pare ca ai uzat de copy-paste la greu. Altfel, nu vad de ce nu rezumi cele "cateva" paragrafe in cate-o fraza.
Doi la mana: ai ceva frustrari pe care ar fi trebuit sa ti le rezolvi in facultate. Viata nu e corecta intotdeauna si mai ales oamenii nu sunt corecti intotdeauna intre ei.
Trei: unde scrie ca la orice idee (fie ea si originala, dupa cum tu ai zis) trebuie sa aiba nota de subsol?
Patru: nu toate lucrarile sunt verificate de universitate, in general cele banale sunt date deoparte.
Cinci: cine nu iti da voie sa fii original? Chiar daca preiei idei de la anumiti autori de baza pe un anumit subiect, asta nu inseamna ca nu poti aduce idei originale. Si cum adica nu poti alege teme autentice? Anul trecut m-am licentiat cu o lucrare despre eurasianism ca doctrina si actiune politica. Totul depinde de tine. Nimeni nu scrie in locul tau pana la urma.

Mie imi pare ca habar nu ai sa redactezi o lucrare de licenta. Totul incepe asa, cu cateva luni inainte de a te apuca de scris (ca doar ne dam rotunzi si oameni cu creier). Daca cel putin doua luni le rezervi pentru citit (fie si 5 ore pe saptamana), nu ai cum sa fii atat de terorizat de micul plagiat. Fie ca sunt carti electronice sau in format tiparit, paragrafele de interes pot fi marcate. Site-urile consultate, de altfel, se pun la bookmarks. :D Ca sa nu uitam ce copiem, de unde copiem si cat copiem.


Daca tu chiar crezi ca faci parte din categoria oamenilor onesti, blamezi totul, atitudinea profesorilor, colegilor, dezgropi mortii, de ce nu te-ai ocupat in detaliu de lucrarea ta de licenta? Aaaa, vrei sa o faci doar de mantuiala! D-aia si teoria soft-ului anti-plagiat care ne mananca de vii! Sunt altii care isi rup coatele ca sa termine o facultate, au si 10 pe linie, au si burse, lucreaza si poate mai intretin si familia pe langa. Si aia chiar isi iau licenta pe bune!

Daca te macina atat de tare problema, rescrie licenta. Da la o parte putinul plagiat, fa un pic de oridine in idei si nimic nu poate fi msi simplu de atat. :) Nu te necaji, ai copiat doar putinnn...

Edited by Aeterna96, 06 January 2019 - 01:21.


#42
logy

logy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 17.09.2005
Am citit doar primul post, dar poti sa stai linistit, daca ai cateva mii de euro, nu se pune ca si plagiat - vezi poanta. Daca tot intri la plagiat, nu o sa te puna sa faci lucrarea din nou, o sa te exmatriculeze :D . Totusi,. eu sunt un om fara studii, dar avand in vedere la cat a evoluat internetul si la cate poti gasi pe net, nu e corect sa faci lucrarea din cap ? ca pana la urma, daca caut pe net, si eu pot sa fac operatii pe creier si nu numai atata, dar si tu poti sa cauti pe net, ce se poate intampla, nu sa ne ceri noua sfaturi pe softpedia :D

#43
raycenx

raycenx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 05.01.2019
Bine ar fi sa fiu exmatriculat, macar scap de un stres inutil si de o facultate inutila in care am irosit vreo trei ani aiurea.

#44
costl

costl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 25.12.2018
Daca tot ai irosit 3 ani, macar sa te alegi cu diploma, cine stie cand capeti o pila la partid si vrei sa te bagi pe un post la care iti trebuie diploma, macar nu mai dai alti banii sa cumperi una atunci, la tarif mare ca iti trebuie rapid, sau sa falsifici una si sa iti mai provoci si alte belele si sa fii santajat.

#45
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006

View Postraycenx, on 05 ianuarie 2019 - 13:04, said:

Dar chiar si daca nu te depisteaza soft-ul anti-plagiat ca ai copiat/tradus din carti, tot s-ar putea sa ai probleme pe termen lung cu autorii din alte tari. Daca sunt din tari dezvoltate si autorii respectivi au nevoie de bani si sunt cat de cat instariti, se pot duce pana-n panzele albe,chit ca ai enuntat sursele in bibliografie si ai pus note de subsol.

Nici vorbă. Nici un autor nu va da în judecată un STUDENT care scrie o lucrare de diplomă luînd din cartea sa. Iar dacă ai mai si pus note de subsol, e 100% ok, ba mai mult, corespunde și cu regulamentul oricărei universități, care în esență asta îți cere ca să nu se considere plagiat: să citezi sursele într-un anumit fel. De ex dacă ai luat pasaje întregi, tb sa le bagi între ghilimele sau să scrii cu italice, si apoi să citezi sursa; dacă însă citezi doar idei, nu bagi între ghilimele ci doar citezi sursa.

Autorii ar putea să dea în judecată pe cineva care scrie o CARTE care se VINDE și conține pasaje preluate din cartea autorului, adică tu cîștigi bani din munca altuia. E o diferență foarte mare.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate