Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Inlocuitori de branza
#19
Posted 04 January 2019 - 10:17
Nici acasa nu cred ca iese o pizza mai ieftina de 15 lei daca o faci asa cum trebuie, cred ca si daca iei din alea congelate si sa le incalzesti la microunde iesi tot pe acolo.
Solutia la problema asta e banala, daca produsul nu are minim 90% continut de lapte sau derivate din lapte atunci nu se poate numi branza, unt, cascaval sau iaurt si nici nu se poate vinde in vitrine pe care scrie Branza, Lapte sau Iaurt. Identic pentru mezeluri si produse din carne. Chestia e ca producatorii nu au nici un interes sa faca asta pentru ca le-ar scadea vanzarile prin urmare nici ministerul nu e foarte incentivizat sa sustina astfel de masuri. Nici macar consumatorii nu isi doresc asta pentru ca noi inca nu am ajuns la nivelul la care sa facem diferenta intre ce vrem si ce avem de fapt nevoie si e bine pentru noi. Edited by nnestor, 04 January 2019 - 10:22. |
#20
Posted 04 January 2019 - 10:20
smoke, on 04 ianuarie 2019 - 10:16, said:
iar produsele naturale cresc greu si nu pot acoperi cererea. deci se folosesc orice inlocuitori acceptabili si acceptati. |
#21
Posted 04 January 2019 - 10:30
Sunt procesate suplimentar ( grasimile vegetale sunt hidrogenate - transformate in margarina ), au si aditivi suplimentari ptr gust si culoare si am zis mai sus - e posibil sa nu contina deloc lapte sau derivati.
Oricum problema nu e doar al noi, e in toata lumea. Si afara daca vrei ieftin iei inlocuitori. N-am mai vazut frisca naturala la prajituri de peste 30 de ani. Aia de pe-afara n-au mai vazut de vreo 50. Asta daca nu se duc la ceva restaurante scumpe. Da si acolo nu e sigur. |
#22
Posted 04 January 2019 - 11:14
Cand gatesti acasa cu ingrediente decente si vezi cat te costa o mancare facuta calumea, te gandesti ce dracului pun aia in mancare ca sa o scoata la pretul ala. Sigur, cumpara mai ieftin ingredientele, dar au de platit chirie, angajati si de facut niste profit plus amortizare cost echipamente.
eiffel, on 04 ianuarie 2019 - 10:30, said:
Sunt procesate suplimentar ( grasimile vegetale sunt hidrogenate - transformate in margarina ), au si aditivi suplimentari ptr gust si culoare si am zis mai sus - e posibil sa nu contina deloc lapte sau derivati. Oricum problema nu e doar al noi, e in toata lumea. Si afara daca vrei ieftin iei inlocuitori. N-am mai vazut frisca naturala la prajituri de peste 30 de ani. Aia de pe-afara n-au mai vazut de vreo 50. Asta daca nu se duc la ceva restaurante scumpe. Da si acolo nu e sigur. Gasesti la cofetaria Maria sau la French Revolution frisca naturala....dar asa e, sunt rare cazurile, si eu am fost mirat cand am vazut, aproape ca nu-mi vendea sa cred. Edited by george_alexandru, 04 January 2019 - 11:15. |
#23
Posted 04 January 2019 - 11:23
Frisca naturala nu prea sta umflata mai mult de cateva ore de aia de obicei se amesteca cu frisca vegetala sau ceva ameliatori. Ca sa nu spun ca multora nu le place textura si gustul de la frisca naturala...
|
#24
Posted 04 January 2019 - 11:31
richelieu, on 04 ianuarie 2019 - 09:56, said:
De fapt clientul este de vina, ca înghite prostiile astea. In școlile de business, cursurile de etica sunt de regula facultative și/sau considerate secundare. Oamenii sunt învățați cum sa maximizeze profitul pentru acționari, nu sa ii intereseze bunăstarea clientului. Deci, de ce ne miram? De zeci de ani trag aceste semnale de alarma, dar nu le duce grija clientilor, ca romanul este prost si sarac cu duhul si tot ce are in minte este ieftin, sa fie ieftin domne, nu conteaza ca ma omoara de cancer, sa fie ieftin, ca asta ne place,si eu zic bravo, bravo ma, asa sa ne faceti ca suntem prosti, si ne place ieftin, si va spun asa amical, in Romania sa va uitati de zece ori inainte sa va urcati intr-un ascensor, sa nu ziceti ca nu v-am spus |
#25
Posted 04 January 2019 - 11:32
george_alexandru, on 04 ianuarie 2019 - 11:14, said:
Cand gatesti acasa cu ingrediente decente si vezi cat te costa o mancare facuta calumea, te gandesti ce dracului pun aia in mancare ca sa o scoata la pretul ala. Sigur, cumpara mai ieftin ingredientele, dar au de platit chirie, angajati si de facut niste profit plus amortizare cost echipamente. dar e mai comod sa pui niste falsuri, ca noi nu avem oameni de afaceri, avem niste jepcari pusi pe capatuiala. |
#26
Posted 04 January 2019 - 11:32
george_alexandru, on 04 ianuarie 2019 - 11:14, said:
Cand gatesti acasa cu ingrediente decente si vezi cat te costa o mancare facuta calumea, te gandesti ce dracului pun aia in mancare ca sa o scoata la pretul ala. Sigur, cumpara mai ieftin ingredientele, dar au de platit chirie, angajati si de facut niste profit plus amortizare cost echipamente. Gasesti la cofetaria Maria sau la French Revolution frisca naturala....dar asa e, sunt rare cazurile, si eu am fost mirat cand am vazut, aproape ca nu-mi vendea sa cred. Sti ce produse primau acolo?Produsele aro din metro care sunt cele mai ieftine si slab calitative..... |
#27
Posted 04 January 2019 - 11:33
nnestor, on 04 ianuarie 2019 - 11:23, said: Frisca naturala nu prea sta umflata mai mult de cateva ore de aia de obicei se amesteca cu frisca vegetala sau ceva ameliatori. nnestor, on 04 ianuarie 2019 - 11:23, said: Ca sa nu spun ca multora nu le place textura si gustul de la frisca naturala... |
#28
Posted 04 January 2019 - 11:51
rich1974, on 04 ianuarie 2019 - 11:32, said:
te rog sa ma crezi ca ingredientele naturale sunt ieftine, mai ales ca la noi in Romania se poate produce aproape orice. dar e mai comod sa pui niste falsuri, ca noi nu avem oameni de afaceri, avem niste jepcari pusi pe capatuiala. Sunt, insa problema e faptul ca nu toate aceste produse sunt disponibile 365 de zile pe an. In primul rand noi, consumatorii, trebuie sa fim constienti ca o alimentatie bazata in principal pe elemente proaspete trebuie sa varieze in functie de anotimp. ma mai uit din cand in cand la meniurile unor restaurante super de prin italia pe unde am mancat eu, multe dintre ele au meniuri 3-4 meniuri diferite pe an in functie de anotimp. In locatiile respective daca vrei sa mananci paste mergi la restaurantul X, daca vrei steak mergi la Y, daca vrei peste mergi la Z, samd. Dar treaba asta merge cand ai deja un nume si reusesti sa ai clientela suficienta oricand. Daca iau ca exemplu un restaurant din Cluj unde am mancat la preturi ca in Germania acolo am gasit asa: mic dejun, steak, burgeri, costite, osso buco, snitel, chestii slow cooked, porchetta, coada de vita, caracatita si alte fructe de mare, diferite tipuri de peste, pui in diferite forme, rata, pizza, paste, fish&chips, ciorbe, deserturi. Intr-un asemenea local daca te aprovizionezi strict local cu ignrediente proaspete dai faliment intr-o luna. |
|
#29
Posted 04 January 2019 - 12:16
#30
Posted 04 January 2019 - 12:24
In ultimii 7 an am mancat de vreo 3 ori din patiserii. Trebuie sa fii beat ca sa crezi ca aia fac produse ca la mama acasa.
|
#31
Posted 04 January 2019 - 12:53
Paz, on 04 ianuarie 2019 - 11:33, said: Asa mi-a explicat si mie o cucoana, proprietara unei cofetarii. Probabil vor sa ti le vanda si dupa o saptamana. Probabil multi nici nu stiu ce gust are frisca naturala. Cand dau de ea se sperie, isi imagineaza ca e ceva stricat. Frisca naturala are gust de smantana dulce, logic, gust care multora nu le place in mod deosebit la fel cum multora nu le place gustul de oaie sau de brocolli. Nu stiu ce ti-au explicat tie maleficele vanzatoare de prajituri dar eu fac relativ des frisca acasa si niciodata nu tine de pe o zi pe alta. Edited by nnestor, 04 January 2019 - 12:54. |
#32
Posted 04 January 2019 - 12:55
In ce sens nu tine ? Eu am mancat si dupa 3 zile si era foarte buna.
|
#33
Posted 04 January 2019 - 12:58
In Bucuresti sunt pizzerii care fac pizza cu ingrediente calumea, dar pretul e pe masura, 30-40 ron, poate chiar si mai mult.
|
|
#34
Posted 04 January 2019 - 13:00
rich1974, on 04 ianuarie 2019 - 09:51, said:
traim intr-o lume de falsuri, asta inseamna capitalismul. economia, fara un suport moral corespunzator, este doar o japca perpetua. fiecare incearca sa pacaleasca pe fiecare, nu mai exista nici un dram de constiinta. De asta trebuie scosi in afara legii cu tot cu guvernele care ii tolereaza, de asta a iesit lumea in strada in Franta, de asta in Germania a explodat extremismul de dreapta, de asta in tot vestul UE, inclusi in UK a inflorit populismul.. Din cauza corporatiilor care ne fura pe fatza in cardasie cu guvernele si sub tacerea birocratilor de la UE. |
#35
Posted 04 January 2019 - 13:02
Paz, nu tine in sensul ca isi pierde textura si consistenta.
Cea mai ieftina pizza cum trebuie si cu trebuie pe care am gasit-o eu in Bucuresti e 25-30 de lei. Aici e alta discutie, ca romanului de fapt nu ii place gustul de pizza adevarata. Edited by nnestor, 04 January 2019 - 13:05. |
#36
Posted 04 January 2019 - 13:03
Mai.. ca in Obor gasesti o branza de oi falsa cu 28 lei pe kil.. asta e viata, incearca sa te pacaleasca un tzaran.. dar faptul ca hipermarketuri precum Carrefour, Auchan, etc, bubuie de branza care arata precum sapunul, asta nu mai e ok... deja aici nu inteleg unde e rolul statului, de ce nu sta calare pe ei sa testeze toata branza.
Se verifica teoria ca, in capitalism, guvernele sunt mana in mana cu escrocii avand interese financiare comune in pacalirea consumatorului la buzunar. Edited by rosix, 04 January 2019 - 13:04. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users