Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Va rog recomandati echipa serioa...
 Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?
 

Inlocuitori de branza

* * * * * 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
105 replies to this topic

#1
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,115
  • Înscris: 22.05.2003
Un control făcut de Protecția Consumatorului arată că multe preparate pe bază de lapte din peste 250 de patiserii, pizzerii și restaurante din șase județe sunt de fapt falsuri.

Quote

Oficialii spun că patronii vindeau mâncăruri ce ar fi conținut brânză sau unt, făcute în realitate cu grăsimi hidrogenate.
Acestea sunt obținute din ulei de palmier sau cocos și pot duce în timp, spun nutriționiștii, la boli foarte grave.
12 localuri au fost închise temporar, iar amenzile trec de 700.000 de lei.

În calupuri se află înlocuitori de brânzeturi. Se vând în pachete de la 1 kilogram până la un sac. Sunt cumpărate de hoteluri, pizzerii, cofetarii, restaurante și patiserii, iar ce este înăuntru imită brânza sau cașcavalul. De fapt sunt produse alimentare pe bază de lapte cu grăsimi vegetale, adică ulei de palmier sau de cocos.

Astfel e posibil ca atunci când ne așezăm într-un restaurant și comandam o pizză sau paste, gustul de brânză să fie dat de un astfel de praf.

Dorin Cojocaru: ”De exemplu la o pizză quattro formaggi cu 4 brânzeturi mai ales acolo că sunt specialități adevărate înnobilate cu mucegai, foarte scumpe, dacă eu am o pizză la 15 lei..nu am astfel de brânzeturi înnobilate. Are acest analog sunt niște produse alimenrtae pe bază de lapte cu 30% grăsimi vegetale: ulei de palmier, de topping de pizza, nu mozzarela, confunzi, imita produsul original.

Stirile ProTV

Imi aduc aminte de un episod din Seinfeld unde se deschisese un local cu Frozen Yogurt dietetic (bun la gust), 0% grasime si era omor, pana cineva a facut analize si s-a descoperit ca secretule era de fapt existenta grasimilor.

Toti au fost furiosi, dar nu pe faptul ca erau grasimi (toti banuiau), ci pe faptul ca acum aveau dovada si se inchisese localul.
Ar fi preferat sa fie minititi frumos in continuare.

La fel sunt si romanii, care au oroare de servicii in general, deci prefera sa se minta ca eistsa ieftin si bun, dar mai ales scump si prost.

Romanul e foarte preocupat de adaosul vanzatorului, decat de ceea ce primeste in schimb pentru acei bani.

Si asa se ajunge la concluzia ca nu poti avea o pizza de calitate cu 15 lei, dar clientul vrea pizza buna la gust cu 15 lei, deci furnizorul se pliaza pe cerere.
Nu poti avea un tort de calitate la 35 lei/kg
Nu poti avea o friptura de vita buna sub 100 lei!

pentru ca nu exista doar materia prima, ci exista foarte multe alte cheluieli, dar romanul moare de nervi cand vede hartia obligatorie din anii 90 cu:

"Acest magazin pactica adaosuri intre 1- 999999(9)%.

Legislatia la noi este facuta lax si lasa loc de interpretari (acolo unde nu lipseste cu desavarsire), asa ca in curand o sa avem "cremvusti cu aroma de carne".

P.S. Prefer oricand o Shaorma "cudetoate", macar nu pot sa falsifice ce baga in ea, ca ii vad!
In ritmul asta o sa mancam pulpe dezosate tip ceafa de porc.


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/4rRQbvdnJFU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,658
  • Înscris: 26.11.2001
De pe facebook, chiar acum

Attached Files



#3
catalinmezei

catalinmezei

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 19.06.2008
daca superi bucatarul, s-ar putea sa primesti chiar branza lui,naturala, bio si innobilata cu mucegai daca e mai dubios si face ore suplimentare intr-o bucatarie cu temperatura crescuta

#4
RealThing

RealThing

    paid assassin

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,553
  • Înscris: 06.02.2006
:lol:

Acum sincer friptura aia de vita la 100 lei...e cam mult. Pizza cam peste tot unde se mananca cat de cat decent e peste 20 (intre 25-60 lei).

Oricum dracu stie ce altceva pe langa branza din nebranza baga unii si altii prin mancare.

#5
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,658
  • Înscris: 26.11.2001
Depinde... o friptura bunicica, maturata este la Vaca Mumu sau OSHO cca 150 lei ~ 32 EUR
Aceeasi friptura intr-un local spalat de fara, sare de 60-80 EUR.

Cand vom accepta faptul ca mama si bunica nu au fost bucatarese de high cuisine, ci de cantitate, vom intelege multe lucruri.

Eu cand aud de "mancare ca la mama acasa" mor de nervi Posted Image

Poate sa dea Daea legea legilor, pentru ca aici sunt incurcate interesele si interpetarile.
Pe de o parte ai DSP, retete si costuri, iar pe cealalta parte ai clientul si pretul.

Poti sa ai in reteta ciocolata, dar poti pune ciocolata de la Lidl sau Belgiana, cu X sau Y% cacao.
Poti folosi mozarella cu 70% grasime sau d-aia cu 30% si restul... aracet.

Poti folosi unt de 80% grasime sau ulei de floare.

Uleiul de palmier devine toxic daca e folosit prea mult, dar cine verifica?

Industria se adapteaza mult mai repede decat legislatia. Legislatia e tot timpul cu 2 miscari in urma.

Branza la tub e dintotdeauna un jeg ordinar, doar ca acum vine in mult mai multe arome.

Edited by Courage, 04 January 2019 - 01:30.


#6
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,627
  • Înscris: 21.06.2016
Carnea nu este mai ieftina in Romania, la aceeasi calitate, ba din contra, deci nu stiu daca e chiar "aceeasi friptura". Adica la un steak house ca lumea 32E poate fi numai pretul carnii din friptura.

#7
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018
Am citit undeva ca in multe cazuri, motivul substituirii ingredientelor cu surogate, e mai mult o chestiune de transport si depozitare decat de pret. De exemplu untul se depoziteaza mai usor fiind solid decat uleiul care e lichid.

Se mai spunea ca in viitorul nu foarte indepartat, foarte putini norocosi vor mai avea parte de o ciocolata facuta cu cacao adevarata.

#8
RealThing

RealThing

    paid assassin

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,553
  • Înscris: 06.02.2006

View PostCourage, on 04 ianuarie 2019 - 01:27, said:

Depinde... o friptura bunicica, maturata este la Vaca Mumu sau OSHO cca 150 lei ~ 32 EUR
Aceeasi friptura intr-un local spalat de fara, sare de 60-80 EUR.


De acord insa sincer nu mi s-au parut vreun avion. Personal cand n-am chef sa gatesc am "carciuma din cartier" unde pot baga in fizic, mancarea foarte ok, branza chiar e branza, amanunte d-astea, iar preturile sunt decente (un pranz cu fel 1 + fel 2 + salata + vreo doua beri te duce pe la 80 lei - decent zic eu).\

Problema e ca din ce in ce mai multi aplica metoda cu surogatele si e cam greu sa te prinzi de asta.

#9
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,785
  • Înscris: 20.10.2015
Cam trist

#10
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Greu gasesti in Romania o pizza cu mozzarela, parmezan, sau prosciutto crudo adevarate.

In 80% din cazuri baga altceva.

Edited by don_dannielo, 04 January 2019 - 07:35.


#11
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,444
  • Înscris: 04.05.2006
Ei hai, sa nu exageram

#12
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014
Stiti cine este de vina , nu ? Protectia consumatorului cu tot haremul lor de mituiti care nu fac controale dese .

#13
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
traim intr-o lume de falsuri, asta inseamna capitalismul. economia, fara un suport moral corespunzator, este doar o japca perpetua. fiecare incearca sa pacaleasca pe fiecare, nu mai exista nici un dram de constiinta. problema cu alimentele e si mai grava. daca la produsele industoale te poti debarasa de ele, la alimente nu mai poti inversa ciclul, otrava pe care ai mancat-o ramane in tine si te imbolnaveste.

#14
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View PostBenderbut, on 04 ianuarie 2019 - 09:31, said:

Stiti cine este de vina , nu ? Protectia consumatorului cu tot haremul lor de mituiti care nu fac controale dese .

.....si clientul care vrea pizza cu de toate. Pentru ca la pizza chiar existenta tuturor ingredientelor de pe planeta pe bucata aia de aluat e dovada ca majoritatea dintre ele sunt de proasta calitate. Nu poti avea o pizza doar cu mozzarella si salam daca ambele ingrediente sunt de foarte proasta calitate, trebuie sa acoperi gustul ala cu ceva, asa ca pui ceapa, porumb, ardei, ciuperci :)

#15
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,444
  • Înscris: 04.05.2006
De fapt clientul este de vina, ca înghite prostiile astea.

View Postrich1974, on 04 ianuarie 2019 - 09:51, said:

traim intr-o lume de falsuri, asta inseamna capitalismul. economia, fara un suport moral corespunzator, este doar o japca perpetua. fiecare incearca sa pacaleasca pe fiecare, nu mai exista nici un dram de constiinta. problema cu alimentele e si mai grava. daca la produsele industoale te poti debarasa de ele, la alimente nu mai poti inversa ciclul, otrava pe care ai mancat-o ramane in tine si te imbolnaveste.
In școlile de business, cursurile de etica sunt de regula facultative și/sau considerate secundare. Oamenii sunt învățați cum sa maximizeze profitul pentru acționari, nu sa ii intereseze bunăstarea clientului.
Deci, de ce ne miram?

#16
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,529
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Legislatia la noi este facuta lax si lasa loc de interpretari (acolo unde nu lipseste cu desavarsire), asa ca in curand o sa avem "cremvusti cu aroma de carne".
La mezeluri din cate stiu exista o legislatie care se aplica, dar din pacate doar producatorilor autohtoni.

La branza... gasiti si acum "feta" bulgareasca - e pe la 2 lei 100gr in orice supermarket. Nu are pic de lapte in ea.
Macar de ceva timp sunt obligati sa puna eticheta cu ingredientele.

#17
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,723
  • Înscris: 08.10.2004
pe langa n motive deja spuse mai e unu - e nevoie de produs acum ! clientul il vrea gata..si clientii se inmultesc pe zi ce trece....iar produsele naturale cresc greu si nu pot acoperi cererea. deci se folosesc orice inlocuitori acceptabili si acceptati.  cat timp clientul nu comenteaza totul e ok.  Si tot de aia in restaurantele cu mancare naturala (si mentionez ca nu am zis bio ca asta e un alt crap inventat de capitalism in cautare de profit) rezervarile se fac cu saptamani inainte iar locurile sunt putine si de obicei au deja o clientela stabila. mancati odata in unul de ala si o sa vedeti diferenta.

#18
TruthHurts

TruthHurts

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,155
  • Înscris: 06.10.2018
Iarasi "romanii"?

https://en.wikipedia...Cheese_analogue
https://www.bbc.co.u...rammes/p02qmlzk

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate