Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Inlocuitori de branza
Last Updated: Jan 07 2019 12:57, Started by
Adm
, Jan 04 2019 01:05
·
0
#1
Posted 04 January 2019 - 01:05
Un control făcut de Protecția Consumatorului arată că multe preparate pe bază de lapte din peste 250 de patiserii, pizzerii și restaurante din șase județe sunt de fapt falsuri.
Quote
Oficialii spun că patronii vindeau mâncăruri ce ar fi conținut brânză sau unt, făcute în realitate cu grăsimi hidrogenate. Acestea sunt obținute din ulei de palmier sau cocos și pot duce în timp, spun nutriționiștii, la boli foarte grave. 12 localuri au fost închise temporar, iar amenzile trec de 700.000 de lei. În calupuri se află înlocuitori de brânzeturi. Se vând în pachete de la 1 kilogram până la un sac. Sunt cumpărate de hoteluri, pizzerii, cofetarii, restaurante și patiserii, iar ce este înăuntru imită brânza sau cașcavalul. De fapt sunt produse alimentare pe bază de lapte cu grăsimi vegetale, adică ulei de palmier sau de cocos. Astfel e posibil ca atunci când ne așezăm într-un restaurant și comandam o pizză sau paste, gustul de brânză să fie dat de un astfel de praf. Dorin Cojocaru: ”De exemplu la o pizză quattro formaggi cu 4 brânzeturi mai ales acolo că sunt specialități adevărate înnobilate cu mucegai, foarte scumpe, dacă eu am o pizză la 15 lei..nu am astfel de brânzeturi înnobilate. Are acest analog sunt niște produse alimenrtae pe bază de lapte cu 30% grăsimi vegetale: ulei de palmier, de topping de pizza, nu mozzarela, confunzi, imita produsul original.” Stirile ProTV Imi aduc aminte de un episod din Seinfeld unde se deschisese un local cu Frozen Yogurt dietetic (bun la gust), 0% grasime si era omor, pana cineva a facut analize si s-a descoperit ca secretule era de fapt existenta grasimilor. Toti au fost furiosi, dar nu pe faptul ca erau grasimi (toti banuiau), ci pe faptul ca acum aveau dovada si se inchisese localul. Ar fi preferat sa fie minititi frumos in continuare. La fel sunt si romanii, care au oroare de servicii in general, deci prefera sa se minta ca eistsa ieftin si bun, dar mai ales scump si prost. Romanul e foarte preocupat de adaosul vanzatorului, decat de ceea ce primeste in schimb pentru acei bani. Si asa se ajunge la concluzia ca nu poti avea o pizza de calitate cu 15 lei, dar clientul vrea pizza buna la gust cu 15 lei, deci furnizorul se pliaza pe cerere. Nu poti avea un tort de calitate la 35 lei/kg Nu poti avea o friptura de vita buna sub 100 lei! pentru ca nu exista doar materia prima, ci exista foarte multe alte cheluieli, dar romanul moare de nervi cand vede hartia obligatorie din anii 90 cu: "Acest magazin pactica adaosuri intre 1- 999999(9)%. Legislatia la noi este facuta lax si lasa loc de interpretari (acolo unde nu lipseste cu desavarsire), asa ca in curand o sa avem "cremvusti cu aroma de carne". P.S. Prefer oricand o Shaorma "cudetoate", macar nu pot sa falsifice ce baga in ea, ca ii vad! In ritmul asta o sa mancam pulpe dezosate tip ceafa de porc. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/4rRQbvdnJFU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#3
Posted 04 January 2019 - 01:18
daca superi bucatarul, s-ar putea sa primesti chiar branza lui,naturala, bio si innobilata cu mucegai daca e mai dubios si face ore suplimentare intr-o bucatarie cu temperatura crescuta
|
#4
Posted 04 January 2019 - 01:18
Acum sincer friptura aia de vita la 100 lei...e cam mult. Pizza cam peste tot unde se mananca cat de cat decent e peste 20 (intre 25-60 lei). Oricum dracu stie ce altceva pe langa branza din nebranza baga unii si altii prin mancare. |
#5
Posted 04 January 2019 - 01:27
Depinde... o friptura bunicica, maturata este la Vaca Mumu sau OSHO cca 150 lei ~ 32 EUR
Aceeasi friptura intr-un local spalat de fara, sare de 60-80 EUR. Cand vom accepta faptul ca mama si bunica nu au fost bucatarese de high cuisine, ci de cantitate, vom intelege multe lucruri. Eu cand aud de "mancare ca la mama acasa" mor de nervi Poate sa dea Daea legea legilor, pentru ca aici sunt incurcate interesele si interpetarile. Pe de o parte ai DSP, retete si costuri, iar pe cealalta parte ai clientul si pretul. Poti sa ai in reteta ciocolata, dar poti pune ciocolata de la Lidl sau Belgiana, cu X sau Y% cacao. Poti folosi mozarella cu 70% grasime sau d-aia cu 30% si restul... aracet. Poti folosi unt de 80% grasime sau ulei de floare. Uleiul de palmier devine toxic daca e folosit prea mult, dar cine verifica? Industria se adapteaza mult mai repede decat legislatia. Legislatia e tot timpul cu 2 miscari in urma. Branza la tub e dintotdeauna un jeg ordinar, doar ca acum vine in mult mai multe arome. Edited by Courage, 04 January 2019 - 01:30. |
#6
Posted 04 January 2019 - 01:47
Carnea nu este mai ieftina in Romania, la aceeasi calitate, ba din contra, deci nu stiu daca e chiar "aceeasi friptura". Adica la un steak house ca lumea 32E poate fi numai pretul carnii din friptura.
|
#7
Posted 04 January 2019 - 02:24
Am citit undeva ca in multe cazuri, motivul substituirii ingredientelor cu surogate, e mai mult o chestiune de transport si depozitare decat de pret. De exemplu untul se depoziteaza mai usor fiind solid decat uleiul care e lichid.
Se mai spunea ca in viitorul nu foarte indepartat, foarte putini norocosi vor mai avea parte de o ciocolata facuta cu cacao adevarata. |
#8
Posted 04 January 2019 - 03:21
Courage, on 04 ianuarie 2019 - 01:27, said:
Depinde... o friptura bunicica, maturata este la Vaca Mumu sau OSHO cca 150 lei ~ 32 EUR Aceeasi friptura intr-un local spalat de fara, sare de 60-80 EUR. De acord insa sincer nu mi s-au parut vreun avion. Personal cand n-am chef sa gatesc am "carciuma din cartier" unde pot baga in fizic, mancarea foarte ok, branza chiar e branza, amanunte d-astea, iar preturile sunt decente (un pranz cu fel 1 + fel 2 + salata + vreo doua beri te duce pe la 80 lei - decent zic eu).\ Problema e ca din ce in ce mai multi aplica metoda cu surogatele si e cam greu sa te prinzi de asta. |
#10
Posted 04 January 2019 - 07:34
Greu gasesti in Romania o pizza cu mozzarela, parmezan, sau prosciutto crudo adevarate.
In 80% din cazuri baga altceva. Edited by don_dannielo, 04 January 2019 - 07:35. |
|
#12
Posted 04 January 2019 - 09:31
Stiti cine este de vina , nu ? Protectia consumatorului cu tot haremul lor de mituiti care nu fac controale dese .
|
#13
Posted 04 January 2019 - 09:51
traim intr-o lume de falsuri, asta inseamna capitalismul. economia, fara un suport moral corespunzator, este doar o japca perpetua. fiecare incearca sa pacaleasca pe fiecare, nu mai exista nici un dram de constiinta. problema cu alimentele e si mai grava. daca la produsele industoale te poti debarasa de ele, la alimente nu mai poti inversa ciclul, otrava pe care ai mancat-o ramane in tine si te imbolnaveste.
|
#14
Posted 04 January 2019 - 09:51
Benderbut, on 04 ianuarie 2019 - 09:31, said:
Stiti cine este de vina , nu ? Protectia consumatorului cu tot haremul lor de mituiti care nu fac controale dese . .....si clientul care vrea pizza cu de toate. Pentru ca la pizza chiar existenta tuturor ingredientelor de pe planeta pe bucata aia de aluat e dovada ca majoritatea dintre ele sunt de proasta calitate. Nu poti avea o pizza doar cu mozzarella si salam daca ambele ingrediente sunt de foarte proasta calitate, trebuie sa acoperi gustul ala cu ceva, asa ca pui ceapa, porumb, ardei, ciuperci |
#15
Posted 04 January 2019 - 09:56
De fapt clientul este de vina, ca înghite prostiile astea.
rich1974, on 04 ianuarie 2019 - 09:51, said:
traim intr-o lume de falsuri, asta inseamna capitalismul. economia, fara un suport moral corespunzator, este doar o japca perpetua. fiecare incearca sa pacaleasca pe fiecare, nu mai exista nici un dram de constiinta. problema cu alimentele e si mai grava. daca la produsele industoale te poti debarasa de ele, la alimente nu mai poti inversa ciclul, otrava pe care ai mancat-o ramane in tine si te imbolnaveste. Deci, de ce ne miram? |
|
#16
Posted 04 January 2019 - 10:14
Quote Legislatia la noi este facuta lax si lasa loc de interpretari (acolo unde nu lipseste cu desavarsire), asa ca in curand o sa avem "cremvusti cu aroma de carne". La branza... gasiti si acum "feta" bulgareasca - e pe la 2 lei 100gr in orice supermarket. Nu are pic de lapte in ea. Macar de ceva timp sunt obligati sa puna eticheta cu ingredientele. |
#17
Posted 04 January 2019 - 10:16
pe langa n motive deja spuse mai e unu - e nevoie de produs acum ! clientul il vrea gata..si clientii se inmultesc pe zi ce trece....iar produsele naturale cresc greu si nu pot acoperi cererea. deci se folosesc orice inlocuitori acceptabili si acceptati. cat timp clientul nu comenteaza totul e ok. Si tot de aia in restaurantele cu mancare naturala (si mentionez ca nu am zis bio ca asta e un alt crap inventat de capitalism in cautare de profit) rezervarile se fac cu saptamani inainte iar locurile sunt putine si de obicei au deja o clientela stabila. mancati odata in unul de ala si o sa vedeti diferenta.
|
#18
Posted 04 January 2019 - 10:16
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users