Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
*Bauturi alcoolice sau non alcoolice de Revelion?*
Last Updated: Jan 04 2020 22:28, Started by
xmanyacs77
, Dec 30 2018 15:59
·
0
#109
Posted 01 January 2019 - 13:51
#110
Posted 01 January 2019 - 15:47
Iata ce a fost pe masa: tuica, votka, vin alb si rosu si inca un lichior.
Am baut de la un coleg 2 pahare de palinca la inceput. Apoi doar vin demidulce si demisec. Intre ele catebun pahar de apa minerala. De la ora 20 la 5 dimineata. Apoi somn pana la 15,30. Cu cateva pauze. Azi, la biss trec pe tuica. Daca se face si triss, ce mai ramane. |
#111
Posted 01 January 2019 - 17:25
tfmercedez, on 31 decembrie 2018 - 21:26, said:
d'aia zic, ca degeaba unele bauturi sunt obscen de scumpe , daca il cumperi doar din auzite si pe o reputatie artificial cladita pe legende urbane.. si cand ajungi sa-l gusti, e doar o spirtoasa. Am gustat din vinuri mai scumpe , si in sinea mea ma gandeam ca preferam un vin de 5 ori mai ieftin dar care era pe gustul meu si imi place. Asa am bagat la tartacuta ca MERLOT nu este pentru mine. In schimb, un cabernet sauvignon langa o friptura buna la o masa copioasa este ca manusa pe mana. Motiv pentru care uneori nici nu-mi pasa de numele de pe eticheta, atata timp cat vinul provine din soiul de struguri mentionati, doar sa fie "de origine controlata" nu chiar posirca de la crama de cartier. La rom, probabil ca cel de origine cubaneza are un renume insuflat de numele cocktailului cuba libre, fiind facut cu rom (ron) desi sunt atatea tari in care se face rom de la jamaica, rep. Dominicana, mexic, columbia, guatemala, brazilia etc. Cum ziceam.. dictator , numai sa fii un cunoscator ca sa-l apreciezi.. altfel buna si palinca. Nu-ti dau dreptate. Pentru bautura iti trebuie experienta, iti trebuie sa te cultivi. De ex. vinul. Fostul meu sef pe inginerie din Franta (ca am avut vreo 3 sefi), face un curs de degustat vinul. De 2 ori pe saptamana. Cursul dureaza.... 20 de ani I-am dus un Muscat de Murfatlar. A inceput dupa vreo 2 luni sa-mi zica de el. I-am zis: Didier, por favor, niet! L-am intrebat de ce tocmai acum imi da feedback-ul? Mi-a zis ca abia acum s-au intrunit conditiile sa deschida sticla. A mai avut o familie invitata, au servit ceva gustari ceva pe baza de cascaval italienesc, au ascultat muzica armeneasca si din Dobrogea, asta dupa ce in prealabil a citit despre regiune. El stia mai mult ca mine. E ca un fel de tabiet, ritual, religie chiar. Dumnezeu ne-a lasat acest dar uimitor pe pamant, atat de apropiat si totusi atat de deosebit de la regiune la regiune bazata pe istoria ei formata in sute de milioane de ani. Nu avem dreptul sa ne batem joc. SI apropo, Nu cred in Dumnezeu, In Canada imi placea sa merg de ziua sotiei la o vinarie, ceva de vis. Cred ca Dumnezeu a facut prototipul Raiului acolo. E pe un delusor si viile se intind cat vezi cu ochii. Undeva in departare se vede condensul de la Niagara si mirosul ala... aia nu ti-l pot reda. Ei, acolo au deschis un restaurant. Are 2 chef-i. Unul itlaian, unul francez. Ideea e sa mergi pe mana lor si sa comanzi 5 course menu + wine. Abia acolo iti vei da seama cat de minunat, cat de lin se impreuneaza gustul portiei cu gustul vinului servit pentru portia aia servita. Toate vinurile de acolo sunt produse la vinaria aia si totul e religios patrat si servit. Trecem la Rom acum. Am gustat si Bacardi, am gustat si Caney, care cica e cel mai grozav rom din lume. Diferenta mare sa stii. Caney-ul asta era de fapt Bacardi pe vremea cand bacardi producea in Cuba. Conteaza zaharul produs. Daca nu esti antrenat nu-ti poti da seama. Noroc ca exista asa ceva si te invata cum sa gusti in diversele tururi, altfel tarani d-astia ca mine n-ar putea aprecia calitatea. Si eu o fac la modul grosier. Revin la francezul meu. S-a simtit obligat sa-mi dea o sticla de vin din biblioteca lui Nu are importanta ca m-am rugat de el sa n-o faca, ca strica orzul pe tarani. In primul rand mi-a zis ca nu mi-ar fi dat-o daca mergeam cu motocicleta in Franta din cauza .... vibratiilor Apoi la hotel o pusesem asa pe masa si ma uitam la ea sa-i "fac felu" Stii ca n-am putut? indiferent cat de nesimtit ai fi, te impresioneaza si te marcheaza religia asta a lor. Un alt coleg tot francez, cu care eram in State la un restaurant, a refuzat paharul de vin pentru ca chelnerul nu a stiut sa i-l toarne in pahar si a ridicat sticla cu fundu-n sus. A trecut la bere. Sunt fugiti de acasa, de acord, dar, e asa de minuat sa observi cum apreciaza ei ceea ce le da pamantul... Edited by Tsunnnami, 01 January 2019 - 17:28. |
#112
Posted 01 January 2019 - 17:59
#113
Posted 02 January 2019 - 00:56
Am venit de la biss. Ora 0.56
Doar tuica de struguri si apa Multa tuica. |
#115
Posted 02 January 2019 - 16:32
00000000Tequila-Sunrise.jpg 152.66K
11 downloads
La acest Revelion Tequila Sunrise a iesit castigatoare.... |
#116
Posted 02 January 2019 - 19:37
Seamana cu Mai Tai la culoare..., si ala e de valoare
|
#121
Posted 03 January 2020 - 12:27
xmanyacs77, on 02 ianuarie 2019 - 16:32, said:
La acest Revelion Tequila Sunrise a iesit castigatoare.... cautam un topic in care sa se discute de "chichilla" si se nimeri ca cel mai proaspat sa fie aici multzam pentru mingea ridicata la fileu, iar daca dau dovada de un tzaranism atroce, imi cer scuze anticipat care-i problema? nu-i de fapt nici una, doar ca am avut o IMENSA deziluzie pricinuita de beutura asta auzeam de la diversi ca-i asa si pe dincolo, ca trebuie sa o bei cu sare si lamaie ca-i gretzoasa de-ti intoarce matzele pe dos ... diverse legende urbane. nah ca ne intilniram, eu cu ea si ea cu mine .. dupa cum spuneam, o mare deziluzie, chiar si daca era gretzoasa, cum spuneau unii, era ceva. se confirma o parere a cuiva, cind colo, o zeama destul de taricica, cu gust / aroma, asimpotic catre neaosa tescovina. primul gind a fost: mai nene, si fina-miu, cind nu-i iese tescovina ca la carte si tot o face mai buna poate nu o fi fost ceva de calitate - zic eu - era ceva luat din hypermarket, parca pe la 50 de lei sticla de 3 litre, ceva comun... am zis si eu sa incerc, sa nu mor antenist prost spalat pe creier .. prefer sa fiu asa si sa ma tratez cu tescovina noastra neaosa dă strugure ancestral de la mama ceasla hai sa aveti un an plin de impliniri, succese si realizari in intrecerea socialista si daca se poate, chiar pe primul loc!! ma retrag la un rosu virtos, "fiert" cu fuchs - amestec pentru vin fiert Edited by r_murphy, 03 January 2020 - 12:29. |
#122
Posted 03 January 2020 - 14:13
Tsunnnami, on 31 decembrie 2018 - 01:16, said:
la tine acolo, nu te controleaza nimeni acum, si in plus ai dreptul sa bei fara probleme Serafim606, on 31 decembrie 2018 - 00:14, said:
Asta e. Beau cu alta ocazie . Macar de era alta zi din an. Pe aici nu gasesti taxi in noaptea de revelion. |
#123
Posted 03 January 2020 - 14:15
r_murphy, on 03 ianuarie 2020 - 12:27, said:
poate nu o fi fost ceva de calitate - zic eu - era ceva luat din hypermarket, parca pe la 50 de lei sticla de 3 litre, ceva comun... Aoleu, 3 litri de tequila la 50 de lei? Probabil ai luat cea mai proasta posirca posibila, 300 ml alcool in 2700 ml de apa... |
|
#124
Posted 03 January 2020 - 14:26
r_murphy, on 03 ianuarie 2020 - 12:27, said:
cautam un topic in care sa se discute de "chichilla" ma retrag la un rosu virtos, "fiert" cu fuchs - amestec pentru vin fiert Chichila la 3 litre și 50 lei?! Păi mă scuzi, așaaaaa... poți să iei wisiky de la Lidl și apoi să spui că tot ce este wisiky este pișatul boului Cu roșioru" nu este cam devreme? În perioada asta, doar ieri am băut mai devreme de ora 18. |
#125
Posted 03 January 2020 - 14:31
AlexEn, on 03 ianuarie 2020 - 14:15, said:
Aoleu, 3 litri de tequila la 50 de lei? 3 litre = 3X250 mL = 750 mL ... crisstonne, on 03 ianuarie 2020 - 14:26, said:
Cu roșioru" nu este cam devreme? nu! pentru ca nu am cazut in damigeana in noapte de rev zama de cactus a fost doar de degustare, ieri am "postit" iar rosul este pe post de aperitiv pentru un brunch-dinner leeeeeeeeent si prelungit poate voi minca si o sarma .. sa vad daca are loc Edited by r_murphy, 03 January 2020 - 14:37. |
#126
Posted 03 January 2020 - 14:39
Pardon, ma scuzati. Dar tot din categoria 'nasoala' e
Vino pe la mine si iti dau din aia adevarata, adusa din Mexic (de mine, nu de contrabandisti ). |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users