Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Alegere pianina digitala

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 06.04.2006
As dori sa cumpar o pianina digitala pentru fetita mea care a inceput sa ia lectii de pian de vreo 2 luni.
Eu nu prea ma pricep de aceea m-am gandit sa va cer sfatul.
Momentan oscilez intre:
https://www.soundcre...undleid157.html
si:
https://www.soundcre...bundleid31.html
Rog pe cine se pricepe sa ma ajute sa imi dea si argumente in favoarea pianinei mai bune.
Bugetul e de pana in 4000 lei.


#2
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,551
  • Înscris: 07.02.2003
Yamaha e destul de oki si bun la sunet. Dar sa stii ca la piane digitale, Casio detine printre cele mai bune instrumente si au facut chiar consurs de sunet comparat cu pian mare de concert. Bine poate fi si ceva marketing... dar pe yt multi pianisti digitali posteaza cu Casio sau Yamaha.

Edited by andreic, 28 December 2018 - 13:33.


#3
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Referitor la sunet, strict la sunet, orientează-te la Yamaha din seria PSR (mai spre vârful de gamă), Roland sau Korg (acestea din urmă, din seria PA).
Există şi pianele electrice/electronice, mai scumpe, dar mai apropiate de tuşeul, sunetul şi look-ul unui pian clasic. Ocupă mai mult loc, sunt mai scumpe, dar au avantajul că mâinile viitoarei muziciene se vor obişnui din prima cu tuşeul şi dimensiunea unei claviaturi normale de pian.

Indiferent ce ai alege, caută ca modelul să aibă claviatură completă, cu 88 de clape. Este un criteriu eliminatoriu, deoarece pe claviaturile mai scurte (76 şi 61 de clape) nu pot fi cântate toate partiturile. Şi nu va sta cu degetele pe butoanele Transpose.

Ca sunete, Yamaha deţine supremaţia la sunetele de pian şi pad (fundaluri sonore). Roland este bun pe instrumentele de percuţie muzicală (gen xilofon) şi bass, iar Korg este bun pe instrumentele electronice, având tot felul de sintetizatoare (sampl-ate sau emulate) şi efecte tipice.

Eu aş alege un pian electric/electronic, strict pentru că: are tuşeul aproape identic cu un pian clasic; are cele trei pedale; are claviatură completă.

Referitor la alegerile tale, aş merge pe Yamaha fără ezitare. Ţine cont că ei produc şi piane şi pianine clasice, spre deosebire de Roland.
Vezi dacă mai găseşti pe undeva vreo pianină Yamaha din gama Clavinova, erau nişte instrumente excepţionale. Am vândut foarte multe din acelea.

LE. Uite aici informaţii despre Clavinova, nu ştiam că se mai continuă această gamă.
Preţurile te vor speria, unele chiar îţi vor da palpitaţii, însă din acest link vei înţelege de ce trebuie să alegi un instrument Yamaha.

 andreic, on 28 decembrie 2018 - 13:29, said:

Casio detine printre cele mai bune instrumente
Mă cam îndoiesc.
Casio a mers mult timp pe tehnologia PCM, ceea ce însemna captarea unui sunet al unui instrument clasic prin sampling şi stocarea lui în memoria ROM a instrumentului electronic.
Numai că, depinde foarte mult cum se face acest sampling.
Fie la interval de octavă, fie la interval de cvartă, terţă sau ton, orice instrument clasic are propriul feeling. Nota Do3 sună altfel decât Do4 pe orice pian. Roland şi Korg făceau mai multe sampling-uri într-un interval de o octavă, spre deosebire de Casio, care făcea sampling numai pe nota centrală (Do3, să zicem), după care extindea sampling-ul pe tot intervalul sonor (Do-1 -> Do8, de exemplu). În acest mod, de la o anumită notă încolo, pianul nu mai suna natural.
Odată cu apariţia modelelor Kronos şi a HDD-urilor/SSD-urilor de mare capacitate, Korg face sampling la nivel de notă individuală sau de maxim terţă, ajungând astfel ca pianul clasic (sau electric) să sune la Do6 mult mai natural decât la Casio.
Yamaha foloseşte o tehnică asemănătoare cu cea de la Korg, doar că ei ascultă înainte instrumentul clasic, apoi fac sampling pe intervalele care sună diferit.

Ca sunet, Korg Kronos, cu cele 9 motoare de sintetizare încorporate, nu este întrecut de absolut nimic. Şi să nu uităm că Korg, imediat după Moog, a fost pionierul sunetelor muzicii electronice.
De asemenea, să nu uităm că Chick Corea şi Jean-Michel Jarre au contribuit la proiectul care a dat naştere celebrului sintetizator Yamaha SY-99.

Casio... da, nimic de obiectat, ceasurile şi calculatoarele de buzunar sunt bune (dar avem şi Texas Instruments).

#4
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,097
  • Înscris: 30.04.2007

 cr1st1an, on 28 decembrie 2018 - 13:19, said:

As dori sa cumpar o pianina digitala pentru fetita mea care a inceput sa ia lectii de pian de vreo 2 luni.
luati in considerare ce am bolduit si ginditi-va ca poate peste 6 luni, va fi uitata printr-un colt ... daca nu aveti copii va explic eu ce si cum cu toanele ;)

#5
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 06.04.2006
@andreic, din cate cunosc eu, casio nu e printre producatorii consacrati de pianine si de fapt nici nu vreau sa ma iau dupa comparatii de genul asta. Dupa cum am si exprimat in primul meu post as dori niste comparatii tehnice intre cele doua postate de mine care sa ma faca sa inteleg diferentele dintre ele, sa ma ajute sa disting punctele forte ale fiecareia ca sa pot lua o decizie strict referitoare la nevoile mele.

@PSC, multumesc pentru raspuns, spre yamaha inclinam si eu dar evident cu parere neavizata. Stiu de clavinova dar sunt mult mai scumpe. Daca va fi cazul, o sa fie o achizitie viitoare.

@r_murphy, de cele ori e asa cum spui dar mai trebuie sa dam si copiilor credit :).

Edited by cr1st1an, 28 December 2018 - 16:29.


#6
spider8

spider8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 14.01.2006

 cr1st1an, on 28 decembrie 2018 - 13:19, said:

As dori sa cumpar o pianina digitala pentru fetita mea care a inceput sa ia lectii de pian de vreo 2 luni.
................

În urmă cu mai mulți ani (vreo 4 ani) am avut și eu aceeași dilemă și am luat în cele din urmă Yamaha Arius YDP 162, al cărui urmaș, cu caracteristici similare, este în prezent Yamaha YDP 163.
L-am ales pentru că - are 88 de clape, se spunea că are sunetul foarte apropiat de un pian normal, iar clapele au un fel de mecanism care le face să fie la fel de greu de apăsat și să se comporte ca la un pian normal (popular se mai spune că are clape grele) - adică la un pian obișnuit apăsarea clapei acționează un ciocănel care lovește o coardă și așa se formează sunetul, trebuind să exerciți o anumită forță pentru a apăsa, iar în funcție de cât de tare apeși clapa vei avea un sunet mai puternic, mai ușor, mai lung, mai scurt.
La pianele digitale mai ieftine acest mecanism nu este la fel de evoluat, adică fie ai același sunet indiferent de cât de tare apeși clapa, fie clapele se apasă mult mai ușor și astfel te înveți greșit, pentru că după câțiva ani de exersat în fapt nu vei avea forță în degete să cânți la un pian normal, fie sunetul nu este similar unui pian obișnuit și astfel nu auzi bine muzica pe care o cânți și îți formezi deprinderi greșite.
Pianul a costat circa 4200 lei, iar în gama asta de preț (în jur de 4000 lei) se spunea că ar fi cel mai bun, reușind să se apropie foarte mult de un pian obișnuit.
Am citit și despre seria Clavinova dar erau 7000 - 8000 lei, mult peste suma pe care eram dispus să o dau.

Problema este că fata mea a studiat pianul doar circa 2 ani, după care a renunțat, iar acum este doar un obiect de decor în casă, așa că dacă ar fi să o iau de la capăt, aș fi ales un pian digital de maxim 1500 lei, iar dacă chiar ar fi fost pasionată după 8 luni - 1 an l-aș fi vândut și aș fi luat altul mai bun.
Acum, nu știu care este nivelul veniturilor tale, dar din câte știu eu pianele digitale Yamaha au sunete și mecanisme mai bune decât Roland, deci dacă iei Rolandul s-ar putea să nu îți placă sunetele;
pe de altă parte, pianul Yamaha pe care l-ai pus nu are tipul de clape grele, ci este standard, adică în timp dacă fata ta va fi pasionată de pian oricum va trebui să îl schimbi.
Astfel, în concluzie, este dificil de dat un sfat pentru că niciunul din cele două piane nu este perfect și alegerea depinde de mai multe variabile.

Părerea mea este că dacă ai bani ia oricare din cele două piane, oricum la început nu contează foarte mult, iar dacă nu prea ai bani atunci ia un pian digital mai ieftin, de maxim 2000 lei, cum ar fi acesta - Pian Digital Yamaha P 45 B - sau altul similar - pentru început este foarte bun, iar pe viitor poți să îl vinzi și să iei altul mai bun, dacă va fi nevoie.

Edited by spider8, 28 December 2018 - 19:29.


#7
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 06.04.2006

 spider8, on 28 decembrie 2018 - 19:26, said:



ĂŽn urmă cu mai mulți ani (vreo 4 ani) am avut și eu aceeași dilemă și am luat Ă®n cele din urmă Yamaha Arius YDP 162, al cărui urmaș, cu caracteristici similare, este Ă®n prezent Yamaha YDP 163.
L-am ales pentru că - are 88 de clape, se spunea că are sunetul foarte apropiat de un pian normal, iar clapele au un fel de mecanism care le face să fie la fel de greu de apăsat și să se comporte ca la un pian normal (popular se mai spune că are clape grele) - adică la un pian obișnuit apăsarea clapei acționează un ciocănel care lovește o coardă și așa se formează sunetul, trebuind să exerciți o anumită forță pentru a apăsa, iar Ă®n funcție de cât de tare apeși clapa vei avea un sunet mai puternic, mai ușor, mai lung, mai scurt.
La pianele digitale mai ieftine acest mecanism nu este la fel de evoluat, adică fie ai același sunet indiferent de cât de tare apeși clapa, fie clapele se apasă mult mai ușor și astfel te Ă®nveți greșit, pentru că după câțiva ani de exersat Ă®n fapt nu vei avea forță Ă®n degete să cânți la un pian normal, fie sunetul nu este similar unui pian obișnuit și astfel nu auzi bine muzica pe care o cânți și Ă®ți formezi deprinderi greșite.
Pianul a costat circa 4200 lei, iar Ă®n gama asta de preț (Ă®n jur de 4000 lei) se spunea că ar fi cel mai bun, reușind să se apropie foarte mult de un pian obișnuit.
Am citit și despre seria Clavinova dar erau 7000 - 8000 lei, mult peste suma pe care eram dispus să o dau.

Problema este că fata mea a studiat pianul doar circa 2 ani, după care a renunțat, iar acum este doar un obiect de decor Ă®n casă, așa că dacă ar fi să o iau de la capăt, aș fi ales un pian digital de maxim 1500 lei, iar dacă chiar ar fi fost pasionată după 8 luni - 1 an l-aș fi vândut și aș fi luat altul mai bun.
Acum, nu știu care este nivelul veniturilor tale, dar din câte știu eu pianele digitale Yamaha au sunete și mecanisme mai bune decât Roland, deci dacă iei Rolandul s-ar putea să nu Ă®ți placă sunetele;
pe de altă parte, pianul Yamaha pe care l-ai pus nu are tipul de clape grele, ci este standard, adică Ă®n timp dacă fata ta va fi pasionată de pian oricum va trebui să Ă®l schimbi.
Astfel, Ă®n concluzie, este dificil de dat un sfat pentru că niciunul din cele două piane nu este perfect și alegerea depinde de mai multe variabile.

Părerea mea este că dacă ai bani ia oricare din cele două piane, oricum la Ă®nceput nu contează foarte mult, iar dacă nu prea ai bani atunci ia un pian digital mai ieftin, de maxim 2000 lei, cum ar fi acesta - Pian Digital Yamaha P 45 B - sau altul similar - pentru Ă®nceput este foarte bun, iar pe viitor poți să Ă®l vinzi și să iei altul mai bun, dacă va fi nevoie.

Din cate stiu eu pianina digitala yamaha arius ydp 143 are clape grele la fel ca yamaha arius ydp 163. E foarte mica diferenta intre cele 2 modele yamaha. Abia de la modelele de clavinova in sus apar diferentele majore.

Edited by cr1st1an, 28 December 2018 - 20:12.


#8
spider8

spider8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 14.01.2006
În ceea ce privește claviatura :
-Yamaha Arius YDP 143 are claviatură  Graded Hammer Standard (GHS);
-Yamaha Arius YDP 163 are claviatura Graded Hammer 3 cu 3 senzori si clape acoperite cu fildes sintetic;
-Yamaha Clavinova CLP 625 are claviatură GH3X (Graded Hammer 3X) cu fildes sintetic.
Pe site-ul Yamaha scrie așa
-GH3 w/Synth. Ivory (CLP525/YDP163) - Graded Hammer 3 (GH3) 88-key piano action utilizes the same hammering system and spring-less mechanism of a grand piano. This action reproduces the touch of an acoustic piano, from the heavy feel in the lower register to a lighter touch in the upper octaves. It also features a three-sensor configuration, which accurately senses and interprets the behavior of the keyboard in order to provide a grand piano-style response and feel. This allows for quick note repetition and authentic expressive control. Synthetic ivory key tops provide a tactile surface to the white keys, absorbing moisture from the fingers and preventing them from slipping.
-GH (YDP181/P255) - Yamaha, using its more than a century-old grand piano-making expertise, created a keyboard that offers a natural playing feel. Just as on a traditional acoustic piano, lower notes on a GH keyboard have a heavier touch, while the higher ones are more responsive to lighter playing. With stability and endurance in response to any kind of performance, it offers the reliability and quality expected of Yamaha keyboards.
GHS (P45/P115/YDP143/YDPV240/DGX660) - The Graded Hammer Standard (GHS) 88-key piano keyboard provides a heavier touch in the low end and lighter touch in the high end, replicating the feel of the hammers inside an acoustic piano. GHS is great for the aspiring pianist, because it can help you build proper finger technique.

După cum vezi YDP 163 și YDP 143 nu au același sistem de clape.
YDP 163 este mai scump, ca atare are un sistem de clape mai apropiat de un pian adevărat, adică același sistem ca pe Clavinova CLP 525.
Acum am văzut că pe Clavinova CLP 625 este claviatura GH3X, probabil o îmbunătățire a claviaturii GH3.
Oricum ar fi GHS de pe YDP 143 este cea mai slabă claviatură, pentru că după ea mai este GH și abia apoi GH3, care este pe YDP 163.

Edited by spider8, 28 December 2018 - 22:54.


#9
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 06.04.2006
Am vazut ca claviatura de pe ydp 163 este un pic superioara celei de pe ydp 143.
Dar stiam ca ambele au clape grele.
Pentru pianina pe care o doresc acest lucru e necesitate. O sa mai verific o data.

#10
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,551
  • Înscris: 07.02.2003

 PSC, on 28 decembrie 2018 - 13:57, said:

Mă cam îndoiesc.
Casio a mers mult timp pe tehnologia PCM, ceea ce însemna captarea unui sunet al unui instrument clasic prin sampling şi stocarea lui în memoria ROM a instrumentului electronic.
Numai că, depinde foarte mult cum se face acest sampling.
Iti dai seama ca nu se face doar pe nota... aia o faceau in anii 80 la primele samplere mai serioase. Se face inclusiv samplingul rezonantelor, sa vezi ce fain cand apesi o cheie mai ampla cum auzi si rezonanta. In rest:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/92V-8eZSKW8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Uite si un Casio mediu cat de bine poate sa sune:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/cidPN2HTrFY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by andreic, 29 December 2018 - 11:24.


#11
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
@andreic,
Ai dreptate, dar n-am vrut să intru în detalii tehnice atât de ample, ca să nu zăpăcesc nici topicul, nici pe iniţiator.
Korg a exagerat cu tehnica sampling-ului; la ultimul model Kronos are trei motoare de sintetizare dedicate numai pianelor, acustice şi electrice. Astfel, se poate modifica sunetul prin variaţia deschiderii capacului pianului, iar pedalele influenţează inclusiv vibraţia sunetului.
Yamaha a revoluţionat lumea sintetizatoarelor cu celebrele VL, care au avut acelaşi impact ca şi gama SY. Sintetizatoarele VL folosesc o tehnologie numită Virtual Accoustic Modelling, prin care sunetul unui instrument de suflat, altul decât din gama alămurilor (clarinet, oboi, fagot) este redat perfect prin folosirea unui Breath Controller, via MIDI. Muştiucul se bagă în gură şi se suflă prin el, în timp ce se apasă clapele; Virtual Accoustic Modelling simulează trecerea curentului de aer prin corpul instrumentului. Cu aceste sintetizatoare (VL-1 şi VL-7, dar există şi generator de ton ce poate fi montat într-un rack) se pot utiliza instrumente inexistente în realitate, de exemplu o chitară la care să sufli cu gura.

#12
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
Daca ai asa indoieli despre viitorul pianistic al copilului Posted Image poate ca nici n-ar trebui sa dai 4000 de lei pe un pian digital de tip consola. Poti lua ceva foarte bun sub forma de stage piano cu un buget pe la jumatate. De exemplu:

https://www.thomann....ai_es_110_b.htm

https://www.thomann....ha_p_125_bk.htm

https://www.thomann....nd_fp_30_bk.htm

Toate astea sint foarte apreciate la nivel de incepatori.

In plus, scapi mai usor de el in caz ca nu-ti mai trebuie, pentru ca are vreo 12 kile in loc de 40, poti sa-l bagi in dulap pina il mariti...

#13
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 06.04.2006
Pana la urma am luat o yamaha clavinova clp-625.

#14
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Bravo, să-i aducă noroc copilului, să-l facă un artist cu care să ne mândrim.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate