Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

transfer continut video VHS pe PC

Refacere terasa la mansarda, din ...

Chenare albe la geamuri
 Filme Dolby-Vision pe un Sony OLED

cum pot conecta

Unde mai gasesti oamenii dupa adr...

Site nou in wordpress
 Intrebare touchpad

Win7 pe HDD sau SSD?

Precontract vanzare cumparare apa...

Ce scula de debitat pal e folosit...
 Arzator dublu aragaz.

Presiune Centrala Ariston.

DVR 4 canale functioneaza cu un ...

Redactare CV
 

UPB Facultatea de Automatica si Calculatoare

- - - - -
  • Please log in to reply
75 replies to this topic

#37
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 04.02.2008
Pentru un boboc la CTI este nevoie de la inceput de un laptop ?? Este de ajutor ??
Si mai am o intrebare, chiar daca suna aiurea: In ce perioada este sesiunea de restante de toamna ??

#38
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 04.02.2008
Despre perioada de restante am gasit 26.08 - 08.09.
Ramane intrebarea referitoare la laptop. Multumesc

#39
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,837
  • Înscris: 30.07.2003
Care va fi instrumentul de lucru? Lopata?!

#40
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 559
  • Înscris: 02.12.2010
1. Acum 2-3 ani, la inceputul anului I, cei de la informatica - Bucuresti primeau gratuit, dreptul de folosire pt perioada facultatii a unei licente de Windows 10.
Daca voiai sa folosesti gratuit o perioada mai limitata a unui soft gen MatLab - necesar la cursul de inteligenta artificiala ( examene, restante ) trebuia sa apelezi la producatorii americani, care aveau conditii de gratuitate pt studenti.

2. La facultate, la seminar/laborator lucrezi pe calc facultatii. Temele le faci insa acasa. In anul al IV lea de exemplu, ai cursul de aplicatii Web,( care inseamna ASP.net ). Laptop-ul trebuie sa aiba ceva resurse ca sa suporte Visual Studio.

Edited by RomeoM, 11 September 2019 - 13:29.


#41
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 04.02.2008

 neagu_laurentiu, on 11 septembrie 2019 - 08:47, said:

Care va fi instrumentul de lucru? Lopata?!
Ne luam cumva la misto ???
Am intrebat daca trebuie laptop in prima perioada a anului I sau se poate descurca cu PC-ul de acasa....

#42
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 04.02.2008
Cineva spunea aici prin 2018 https://forum.softpe...lculatoare-cti/ ca Politehnica București oferă gratuit licențe Windows și Office pentru studenți pe toată perioada studiilor. E adevarat ??

#43
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,837
  • Înscris: 30.07.2003
MS ofera universitatilor inscrise in programul lor asa ceva: https://blogs.msdn.m...dents-its-free/

 judas, on 11 septembrie 2019 - 14:20, said:

Ne luam cumva la misto ???
Nu. Dar programare faci, transferi de colo-colo, te duci cu stick-ul si astepti la baza materiala a universitatii?!

#44
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,762
  • Înscris: 10.10.2003

 judas, on 11 septembrie 2019 - 14:20, said:

Ne luam cumva la misto ???
Am intrebat daca trebuie laptop in prima perioada a anului I sau se poate descurca cu PC-ul de acasa....

Nu am carat laptop la facultate pana prin anul 3. Unii veneau cu laptopul ca preferau sa faca laboratoarele pe el, dar erau maxim 1-2 dintr-o grupa.

Edited by figo1988, 11 September 2019 - 14:55.


#45
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,837
  • Înscris: 30.07.2003
Dar spune si anul despre care vorbesti!

#46
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,762
  • Înscris: 10.10.2003

 neagu_laurentiu, on 11 septembrie 2019 - 14:56, said:

Dar spune si anul despre care vorbesti!

2007 - 2011. Dar nu vad ce s-ar fi schimbat in rau pana acum. Daca vrei sa iti trimiti laboratoarele te loghezi pe Gmail la sfarsit si iti salvezi un draft acolo, nu e mare branza.

#47
exydos

exydos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,968
  • Înscris: 28.07.2014

 judas, on 11 septembrie 2019 - 06:57, said:

Pentru un boboc la CTI este nevoie de la inceput de un laptop ?? Este de ajutor ??
Si mai am o intrebare, chiar daca suna aiurea: In ce perioada este sesiunea de restante de toamna ??
https://acs.pub.ro/n...eptembrie-2019/
Se poate nici de gandit la restante ci doar la mariri  , se dau daca exista vointa  in sesiune

 judas, on 11 septembrie 2019 - 14:37, said:

Cineva spunea aici prin 2018 https://forum.softpe...lculatoare-cti/ ca Politehnica București oferă gratuit licențe Windows și Office pentru studenți pe toată perioada studiilor. E adevarat ??
E adevarat.

 figo1988, on 11 septembrie 2019 - 14:54, said:

Nu am carat laptop la facultate pana prin anul 3. Unii veneau cu laptopul ca preferau sa faca laboratoarele pe el, dar erau maxim 1-2 dintr-o grupa.
Poate ai facut facultatea cu ceva timp in urma , dar la CTI primesti niste teme si nu ai cum sa intri in examen daca nu le faci , adica  daca nu ai laptop personal.

 figo1988, on 11 septembrie 2019 - 14:59, said:


2007 - 2011. Dar nu vad ce s-ar fi schimbat in rau pana acum. Daca vrei sa iti trimiti laboratoarele te loghezi pe Gmail la sfarsit si iti salvezi un draft acolo, nu e mare branza.
NU sunt doar laboratoare , exista si teme si sunt destul de complexe , necesita dedicatie.

 judas, on 11 septembrie 2019 - 14:20, said:

Ne luam cumva la misto ???
Am intrebat daca trebuie laptop in prima perioada a anului I sau se poate descurca cu PC-ul de acasa....
se poate descurca cu PC-ul de acasa , adica daca sta acasa nu prea are nevoie de laptop ,  doar la unele materii se mai intampla sa nu ajunga calculatoare dar e foarte rar.

 RomeoM, on 11 septembrie 2019 - 13:16, said:

1. Acum 2-3 ani, la inceputul anului I, cei de la informatica - Bucuresti primeau gratuit, dreptul de folosire pt perioada facultatii a unei licente de Windows 10.
Daca voiai sa folosesti gratuit o perioada mai limitata a unui soft gen MatLab - necesar la cursul de inteligenta artificiala ( examene, restante ) trebuia sa apelezi la producatorii americani, care aveau conditii de gratuitate pt studenti.

2. La facultate, la seminar/laborator lucrezi pe calc facultatii. Temele le faci insa acasa. In anul al IV lea de exemplu, ai cursul de aplicatii Web,( care inseamna ASP.net ). Laptop-ul trebuie sa aiba ceva resurse ca sa suporte Visual Studio.

iata Matlab-ul desi e folosit in facutlatea asta , nu iti ofera nimeni licenta , tre sa ti piratezi ca nici profii nu au licenta

#48
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,762
  • Înscris: 10.10.2003
Omul întreba dacă se descurca fara laptop, nu fara PC. Am avut și eu teme gârlă, nu cred că facultatea asta a fost vreodată fara teme

La cti se folosește octave, nu MATLAB.

Edited by figo1988, 11 September 2019 - 20:16.


#49
exydos

exydos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,968
  • Înscris: 28.07.2014

 figo1988, on 11 septembrie 2019 - 20:16, said:

Omul întreba dacă se descurca fara laptop, nu fara PC. Am avut și eu teme gârlă, nu cred că facultatea asta a fost vreodată fara teme

La cti se folosește octave, nu MATLAB.
Se foloseste si matlab mai nou

#50
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 559
  • Înscris: 02.12.2010

 judas, on 11 septembrie 2019 - 14:20, said:

Am intrebat daca trebuie laptop in prima perioada a anului I sau se poate descurca cu PC-ul de acasa....

Laboratoarele le faci cu Laptop-ul facultatii. Daca vrei vii cu cel de acasa.
Examenele se dau exclusiv cu laptop-urile facultatii. Prin urmare la facultate nu e nevoie de echipamentele tale. Acasa lucrezi pe ca ai.

Apare totusi o problema: trebuie sa reusesti sa instalez si sa configurezi acasa softurile de la facultate pt a lucra temele pe cont propriu.
A instala Ubuntu pe o partitie nu ar trebui sa puna nimanui probleme.
A instala si configura Ruby - materie optionala care se face in anul al III lea, este pentru multi un cosmar. De cele mai multe ori nu s-a putut rezolva decat venind cu laptop-ul la facultate.
In anul I la informatica se face Python. Un desktop cu suficient RAM care sa-ti permita Windows 10 + Visual Studio Community ( https://visualstudio....com/downloads/ )
--https://visualstudio.microsoft.com/downloads/--  reprezinta o optiune comoda. La facultate se folosesc alte medii de dezvoltare care nu sunt simplu de configurat.

PS: De curand s-a intors un prieten din Canada, si mi-a spus ca pe acolo au disparut laptop-urile care costa mai putin de 2000 dolari canadieni. E de urmarit cum va evolua pretul lor in Romania.

 exydos, on 11 septembrie 2019 - 17:01, said:

iata Matlab-ul desi e folosit in facutlatea asta , nu iti ofera nimeni licenta , tre sa ti piratezi ca nici profii nu au licenta
Free MATLAB Trial
Get Started Now with Your Free 30-Day Trial
https://www.mathwork...cts/trials.html
--https://www.mathworks.com/campaigns/products/trials.html--

Vad si eu ca acum licentierea pt studenti a MatLab-ului costa 35 euro.
https://www.mathwork...ucts/student/ML
--https://www.mathworks.com/store/link/products/student/ML--

Edited by RomeoM, 13 September 2019 - 08:40.


#51
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 04.02.2008
Avand in vedere ca luni incep cursurile as vrea sa fur putin startul si sa stiu cum sa procedez. Nu am gasit un plan de invatamant mai nou de 2013 drept pentru care o sa ma raportez la el.Am vazut ca pentru anul 1 numarul de credite necesare este 60. Sunt 10 materii principale (cate 5 pe fiecare semestru) fiecare valorand 5 credite, limba straina care este intinsa pe 2 semestre si valoreaza 2 credite, apoi 3 calupuri de materii din care se alege cate una, in total 60 de credite. Apoi mai sunt materii tip Psihologie si Pedagogie care au fiecare 5 credite. Daca le aleg si pe cele din urma, vor putea sa acopere eventuale restante la materiile principale ? Sau examenele la materiile principale trebuiesc obligatoriu luate ?
Multzam.

Attached Files


Edited by judas, 17 September 2019 - 08:05.


#52
exydos

exydos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,968
  • Înscris: 28.07.2014

 judas, on 17 septembrie 2019 - 08:02, said:

Avand in vedere ca luni incep cursurile as vrea sa fur putin startul si sa stiu cum sa procedez. Nu am gasit un plan de invatamant mai nou de 2013 drept pentru care o sa ma raportez la el.Am vazut ca pentru anul 1 numarul de credite necesare este 60. Sunt 10 materii principale (cate 5 pe fiecare semestru) fiecare valorand 5 credite, limba straina care este intinsa pe 2 semestre si valoreaza 2 credite, apoi 3 calupuri de materii din care se alege cate una, in total 60 de credite. Apoi mai sunt materii tip Psihologie si Pedagogie care au fiecare 5 credite. Daca le aleg si pe cele din urma, vor putea sa acopere eventuale restante la materiile principale ? Sau examenele la materiile principale trebuiesc obligatoriu luate ?
Multzam.
Calmeaza-te , nu e atat de mare problema sa  treci anul =))

s-a mai schimbat un pic , electrotehnica valoreaza 4 puncte , USO la fel 4 , in total la fel 60 .

#53
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 04.02.2008

 exydos, on 17 septembrie 2019 - 17:54, said:

Calmeaza-te , nu e atat de mare problema sa  treci anul =))

s-a mai schimbat un pic , electrotehnica valoreaza 4 puncte , USO la fel 4 , in total la fel 60 .
Voiam sa inteleg mecanismul, daca este bine sa aleg si cursuri optionale ca sa acopar eventuale restante. Intrebarea era daca, sa zicem, nu iau examenul de electrotehnica si il iau pe cel de Pedagogie si acopar cele 60 de credite, mai trebuie sa mai dau restanta la electrotehnica ?

#54
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 559
  • Înscris: 02.12.2010

 judas, on 17 septembrie 2019 - 08:02, said:

Avand in vedere ca luni incep cursurile as vrea sa fur putin startul si sa stiu cum sa procedez. Nu am gasit un plan de invatamant mai nou de 2013 drept pentru care o sa ma raportez la el.Am vazut ca pentru anul 1 numarul de credite necesare este 60. Sunt 10 materii principale (cate 5 pe fiecare semestru) fiecare valorand 5 credite, limba straina care este intinsa pe 2 semestre si valoreaza 2 credite, apoi 3 calupuri de materii din care se alege cate una, in total 60 de credite. Apoi mai sunt materii tip Psihologie si Pedagogie care au fiecare 5 credite. Daca le aleg si pe cele din urma, vor putea sa acopere eventuale restante la materiile principale ? Sau examenele la materiile principale trebuiesc obligatoriu luate ?
Multzam.

Pt a deveni absolvent al facultatii, licenta - trebuie promovate toate examenele
Pt a promova in anul al II lea trebuie ca la sfarsitul anului I un minim de credentiale - mi se pare 30. Promovezi dar examenele neluate trebuie date din nou in anii urmatori: pt a putea da examenul de licenta. Teoretic un examen de anul I, il poti da dupa 4 ani, toamna in septembrie. Numai ca masterele la sectiile Data Science si Artificial Intelligence se fac exclusiv in engleza. Masterul la Universitate il faceti impreuna cu cei de la informatica.
Psihologia/pedagogia sunt optionale si dureaza trei ani. O faci daca vrei sa poti preda in invatamant; daca te intereseaza cariera didactica, ca alternativa. Din cate stiu, pedagogia, engleza, ed fizica nu sunt luate in consideratie pt cele 30 credentiale minime necesare pt promovare in anul urmator.

Ca sa fii sigur de promovare - sa nu ai stres - este preferabil sa tratezi cu prioritate examenele care conteaza cu trei credentiale. Astea sunt si cele mai grele si este si exigenta mai mare in general.

Daca vrei sa te inscrii la master - anii 4 si 5, trebuie sa faci si o practica de 90 de ore la o firma (o cauti tu) - adeverinta, sa iei examenul de licenta (aplicatie practica) si mai trebuie sa dai si un examen pt admiterea la sectia pe care doresti sa o urmezi.

Edited by RomeoM, 18 September 2019 - 07:07.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate