![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Cine cânta aceastã melodie?
Last Updated: Dec 23 2018 11:17, Started by
stancosty
, Dec 23 2018 00:36
·
0

Posted 23 December 2018 - 00:36

Prin anii '80 cineva, un bărbat, a lansat o melodie pe versurile poetului Demostene Botez, Cânta o caterincă.
Știe cineva cum se numea cântărețul și, eventual, unde pot găsi melodia? Mulțumesc. Pentru exactitate, redau aici poezia: Cânta o caterincă în colțul unei strade, Cânta o caterincă un cântec de demult; Erau în el acorduri de triste serenade, Și fără voie parcă, am stat ca să-l ascult. Erau iubiri străbune și parcă-mbălsămate În cântul ce-alungase tăceri de țintirim. Așa purtăm cu toții neștiutori în spate Un cânt ce nu-i al nostru și totuși îl trăim. Au fost odată inimi ce-au tremurat nebune În cântecul acela continuu și banal, Ce-l auzim în stradă și-n suflete ne pune O nostalgie tristă de nopți târzii de bal. Așa purtând povara, mi-am împărțit eu cântul Ce l-am crescut în suflet și l-am trăit mereu, Să-l poarte ca pe-acesta pe străzi înguste vântul, Să fie-al tuturora precum a fost al meu Edited by stancosty, 23 December 2018 - 00:44. |
Posted 23 December 2018 - 00:57

daca nu este un artist consacrat, dar este artist, ai putea sa-l gasesti in vreo inregistrare de la
Cenaclul Flacara ! ... zic yo ! ... ![]() |
Posted 23 December 2018 - 08:52

Mihail Saulescu?
Edited by PopaXXX, 23 December 2018 - 08:57. |
Posted 23 December 2018 - 11:17

Mihail Saulescu? Cântà o caterincă... Cânta o caterincă pe-o stradă depărtată Tremurătoare note, le auziam sunând, Ca inima-mi s'o facă din nou mai viu să bată Cântà o caterincă pe-o stradă 'ndepărtată Un cânt pe care par'că de mult l-aveam în gând. Cântà şi cine ştie cui s'adreşa cântarea, Cântă şi cine ştie ce suflet asculta, Dar poate noaptea-adâncă ori poate depărtarea, Făcea pe-atâţia oameni cari i-ascultau cântarea Să li se pară poate că pentru ei cântà. Cum mi-a părut şi mie, că numai pentru mine Trecea pe strada ceea aşa de trist cântând Cu note plângătoare, cu note triste pline De doruri care par'că trăiau atunci în mine, De lucruri ne'nţelese ce le aveam în gând... Mi s'a părut şi mie – ţi s'a părut şi ţie Că pentru noi pe stradă trecea pe înoptat, Cu note plângătoare această melodie ' Ce se pierdea departe – şi totuşi, cine ştie De-a fost din toate astea ceva adevărat... Avem cu toţi nevoie de-o melodie 'n vieaţă Cevà ce e nainte, ori poate înapoi; Avem cu toţi nevoie de-o melodie 'n vieaţă, Ce par'că vine noaptea şi pleacă 'n dimineaţă, Si totuşi totdeauna sălășluește 'n noi... Un cânt de caterincă pierdut în depărtare Ni-o readuce numai în inimă trecând, Această melodie ce numai ni se pare Că-i cânt de caterincă pierdut în depărtare, Când o avem în suflet şi o păstrăm în gând... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users