Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Balans la ridicare picior dupa ac...

Izolatie intre OSB si placa de be...

instalatie incalzire apartament 2...

HEV D Segment - intrebari/pareri ...
 Hyperos consum excesiv baterie?

Contractul pentru Salubrizare est...

Elicopterul care-l transporta pe ...

Sfaturi achizitionare apartament ...
 Permis de conducere nou

Packet Loss la Digi

Masurare parametri CATV prin Conn...

Youtube a inceput sa aiba lag!?
 Internet Archive - adauga item la...

Electrica Furnizare + Poșta ...

Probleme cu scurgerea de ulei pe ...

Blocuri cu apartamente de 5+ camere
 

Nokia Asha 311

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,530
  • Înscris: 14.05.2016
Am un telefon Nokia Asha 311 si are niste probleme de soft din cate a spus un domn de la un service gsm.
Telefonului nu ii pot debloca ecranul, nu ma lasa sa fac nimic nici sa intru in vreun program dar totusi merg butoanele capacitive verde de apel, rosu de inchidere si cel de la margine.
Mi-a spus ca trebuie resoftat si costa 40 de lei.
As putea sa il resoftez si acasa, am cablu de date insa ce-i drept nu e original ca nu am primit in pachet cablu de date asa ca l-am cumparat separat si nu stiu daca nu e de la vreun LG insa se potriveste si imi citeste datele de pe el.
Cum as putea sa il flashuiesc(resoftez) mai sigur, stiti ceva tutoriale pe care le-ati folosit si voi?
Am folosit inainte Phoenix si mi-a crapat un Nokia N73, probabil firmware-ul nu era in regula pentru ca pe la 40% s-a intrerupt si l-am deconectat ca a stat prea mult...
In fine, am gasit cateva tutoriale pe internet cu Nokia PC Suite trebuie instalat si Phoenix si inca ceva cu Nokia Infinity Best sau Nokia Best flasher.
Ceva sfaturi?

#2
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
Cablul/mufa este microUSB 2.0 - deci "cablu original" este oricare intra in gaura aia.
Tutorial: https://www.hardrese...311/faq/update/
Firmware: https://www.phonetwe...714-latest.html
Vezi ca scrie clar la ambele: sa NU pui soft mai vechi, se buleste.
Nu stiu ce se intimpla daca pui aceeasi versiune.

PS: daca vrei sa astepti pina vine aici cineva care a flashuit telefonul asta... cred ca mai bine platesti 40 de lei si gata.

#3
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,530
  • Înscris: 14.05.2016
Acelasi tutorial l-am citit si eu, dar mult conteaza software-ul si ma tem sa nu bulesc si telefonul asta.
Deci cablul de date nu ar fi o problema?Am citit pe vremea aia, era prin 2010 cand incercam sa flashuiesc acel N73 si nu mi-a mers.
Daca e aceeasi versiune nu se stie daca va merge?Ok, dar cei de la service tot imi vor instala ultima versiune chiar daca pe acesta as avea ultima(desi nu cred asta) si la ei s-ar fi bulit.Asta doar daca nu folosesc alta modalitate de a flash-ui un firmware.
Trebuie sa iau un software original, nu au cei de la Nokia pe siteul lor asta?Ar trebui sa aiba dar nu gasesc absolut nimic, sau un site de-al lor cu asa ceva.

EDIT:
Pe langa vad ca scrie in tutoriale ca trebuie sa am "Nokia software updater" cred ca pentru conexiunea dintre telefon si PC sa fie in regula, apoi mai sunt niste programe care nu stiu ce fac cum ar fi:
JAF Flasher
BB5 Easy Service Tool (Recommended)

Astea vad ca scrie pe siteul phonetweakers in josul paginii pe langa "Nokia phoenix software".

PS. Vad ca scrie ceva rus in softul descarcat de pe siteul respectiv "Nokia Asha 311 RM-714_Gr_Rus_sw_07.36", sa nu imi bage telefonul in rusa...as vrea sa fie si romana totusi ca telefonul ala il foloseste tata mai mult.

Edited by smiley2, 22 December 2018 - 13:42.


#4
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
Vezi ca tu amesteci borcanele.

De unde stii ce ar fi facut cei de la service ?!

Unde scrie, in acel tutorial, de cele 3 programe (Nokia software updater, jaf si bb5) ?
Sau discutam de 18 tutoriale diferite, pe care nici nu le stim, ca nu ai pus linkuri ?

Scrie foarte clar numele fisier = versiune = limba
Oricum, toate versiunile au Engleza, daci nu ramii pe rusa, stai calm.
Si, hai intii sa reusesti tu operatiunea, sa apara chineza pe telefon si vedem noi dupa aia.

#5
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,530
  • Înscris: 14.05.2016
Am zis ca pe siteul phonetweakers scrie asta in josul paginii(cele 3 programe)...
Vezi la atasamente despre ce e vorba.

Attached Files


Edited by smiley2, 22 December 2018 - 14:31.


#6
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
OK, nu scrie chiar aia.
Daca nu intelegi engleza, foloseste google translate sau intreaba.
Acolo scrie ANY of the...
Adica ORICARE din....
Deci, ORICARE, nu taman alea la care ti-au sarit tie ochii, erau ultimele,  oricum nici nu stii ce sint.

#7
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,530
  • Înscris: 14.05.2016
"BB5 Easy service tool" e recomandat si sunt programe speciale, aditionale.
Normal ca stiu engleza, faza e ca nu as vrea sa omit ceva ce ar putea duce la esec.

Pai asta intreb eu, ce ar fi putut cei de la service sa faca?Unde am spus eu ca stiu ce fac cei de la service?
Ar fi incercat prin alte procedee sa faca resoftarea sau tot cu Phoenix?Asta era nelamurirea, dar depinde de la service la service acuma.

Edited by smiley2, 22 December 2018 - 14:39.


#8
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016

Quote

Ok, dar cei de la service tot imi vor instala ultima versiune chiar daca pe acesta as avea ultima(desi nu cred asta) si la ei s-ar fi bulit.Asta doar daca nu folosesc alta modalitate de a flash-ui un firmware.
Nu e nici o intrebare aici.
Da, exista si alte programe.
Da, exista si scule dedicate (box).
Ori dai 40 de lei - LA FINAL, logic, dupa ce merge treaba OK.
Ori faci cu Phoenix si gata.
Ori astepti alte raspunsuri (mult si bine, parerea mea ;) :( )

Edited by buyonevideo, 22 December 2018 - 14:39.


#9
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,530
  • Înscris: 14.05.2016
Era doar o nelamurire daca chiar daca nu am pus semnul "?" la urma...

Unealta aia dedicata(box) nu e folosita cumva cand telefonul ii dead?

#10
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
Da, dar numai tu stiai ca e nelamurire.
Eu am inteles-o ca pe un fapt.

Iar incepi cu presupunerile si ipotezele care nu au absolut nici o legatura cu problema.
Poti sa flashuiesti ce vrei tu cun un box din ala, un telefon viu, dar si unul mort.
Dar ce importanta are asta pentru tine ?
N-ai box, nu te duci la service, nu conteaza cum il fac aia.... e doar o informatie 99% inutila pentru tine.

#11
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,530
  • Înscris: 14.05.2016
Ce fac in cazul asta?
Product code de la telefonul meu e diferit de acelea din firmware-ul de pe acel site si e acceasi versiune.(Cred ca aia e si ultima versiune).
Altceva nici nu gasesc.

Attached Files


Edited by smiley2, 22 December 2018 - 16:30.


#12
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
Aici m-ai pierdut, habar nu am.

#13
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,530
  • Înscris: 14.05.2016
Ceva nu imi place nici la phoenix, nu imi asigura siguranta.
Ce o fi asta ca nici nu imi da voie sa intru in program?

Attached Files


Edited by smiley2, 22 December 2018 - 17:50.


#14
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,530
  • Înscris: 14.05.2016
Am rezolvat pana la urma cu resoftarea, dar telefonul tot nu raspunde la comenzile date pe display.
Cred ca o fi display-ul, dar aia de la service mi-au zis ca i-ar trebui o resoftare.
Daca le-as duce lor sa il resofteze ar fi o sansa sa faca display-ul sa raspunda?

#15
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
Pai, cum ai rezolvat, pina la urma ?!
Au zis resoftare pentru ca nu se pricep.
Mergi al alt service.

#16
smiley2

smiley2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,530
  • Înscris: 14.05.2016
Pai nu am rezolvat, am specificat deja.
Daca nu e softul sigur vor zice ca e display-ul si nu cred ca merita sa il schimb ca oricum ar costa peste 150 lei, mai bine un telefon nou.

#17
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016

View Postsmiley2, on 22 decembrie 2018 - 18:55, said:

Am rezolvat pana la urma cu resoftarea,

View Postsmiley2, on 23 decembrie 2018 - 15:04, said:

Pai nu am rezolvat, am specificat deja.

Eu de asta intrebam, de resoftare.
Era destul de clar ca nu te va ajuta la problema, e ceva stricat hardware.
Daca esti asa circumspect, mergi la 2-3 service diferite, vezi ce diagnostic si preturi iti dau.
Un digitizer e $6, plus 10-20 transport...

#18
13YTe

13YTe

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,328
  • Înscris: 25.11.2006

View Postsmiley2, on 22 decembrie 2018 - 12:55, said:

Am un telefon Nokia Asha 311 si are niste probleme de soft din cate a spus un domn de la un service gsm.
Telefonului nu ii pot debloca ecranul, nu ma lasa sa fac nimic nici sa intru in vreun program dar totusi merg butoanele capacitive verde de apel, rosu de inchidere si cel de la margine.
Mi-a spus ca trebuie resoftat si costa 40 de lei.
As putea sa il resoftez si acasa, am cablu de date insa ce-i drept nu e original ca nu am primit in pachet cablu de date asa ca l-am cumparat separat si nu stiu daca nu e de la vreun LG insa se potriveste si imi citeste datele de pe el.
Cum as putea sa il flashuiesc(resoftez) mai sigur, stiti ceva tutoriale pe care le-ati folosit si voi?
Am folosit inainte Phoenix si mi-a crapat un Nokia N73, probabil firmware-ul nu era in regula pentru ca pe la 40% s-a intrerupt si l-am deconectat ca a stat prea mult...
In fine, am gasit cateva tutoriale pe internet cu Nokia PC Suite trebuie instalat si Phoenix si inca ceva cu Nokia Infinity Best sau Nokia Best flasher.
Ceva sfaturi?
Schimba digitalizatorul / touchscreen-ul [ nu panelul LCD (Display) care formeaza imaginea ].
Cei din service fie erau habarnisti, fie n-au vrut sa piarda timpul cu tine.
Telefonul in cauza este o relicva a istoriei (nu te supara pe mine ca o spun) care este lucrat pe cu totul alta tehnologie decat cea din prezent, se stie clar ca modelele nokia din acea perioada aveau probleme cu calitatea digitalizatoarelor (matricile de presiune se defectau usor fiind fabricate din plastic).
Uite https://www.aliexpre...-digitizer.html te costa 4USD un digitalizator (daca ti-l procuri singur) de schimbat sincer nu-ti recomand sa-l schimbi singur deoarece trebuie sa ai scule si cunostinte sa o faci, mai bine mergi intr-un service serios si cu 50RON rezolvi total problema.
Succes!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate