Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou
 

Casa Agigea P+1E

- - - - -
  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#1
alexsu24

alexsu24

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 11.04.2008
Bine v-am gasit ! Nu vreau sa va plicitsesc foarte tare si de aceea am sa incerc sa fiu cat mai concis si sincer .Eu si sotia mea nu ne pricepem la constructii dar ne dorim foarte mult casa pe care am atașat-o mai jos .
V-as ruga daca vreți si cunoașteți  sa ne puteți da niște păreri  , asta ca sa stim unde ne situam si daca trebuie sa mai strângem ceva finanțe înainte sa ne avântam in aceasta aventura . Casa o sa fie din BCA .
Proiectul atașat este prima varianta a proiectantului nostru. Suprafața terenului este de 308 mp cu apa, gaze si lumina la poarta si  deschidere de 13 m la strada asfaltata.
Nu avem canalizare iar  terenul este puțin in panta .Dispunem un buget de 50000 euro, pana unde putem ajunge cu acești bani?
Apreciez orice sfat si părere din partea dumneavoastră . Mulțumesc

Attached Files


Edited by alexsu24, 21 December 2018 - 16:46.


#2
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,835
  • Înscris: 01.11.2005
Parerea mea: in loc de doua bai la etaj, iti faci una mai mare, iar unul din dormitoare cu o parte din suprafata luata dintr-o baie iti faci un living la etaj.
Plus ca in baie ar trebui sa ai o cada, nu doar dus.
inca o chestie importanta as spune este ca intrarea in garaj sa o ai si din casa cu un mic antreu intre casa si garaj. Ai putea sa faci din acel CT ( banuiesc ca este centrala termica ) intrarea catre garaj.
Eu as prelungi livingul pana la nivelul bucatariei. E clar ca un dormitor va fi mai mare, dar poti re-aranaja acolo sus.
L. E. La unul din dormitoarele de la etaj iti lipeste usa....
Daca iti prelungesti livingul pana la nivelul bucatariei, atunci iti poti face terasa cat toata latimea casei dar si cu iesire din living dar si cu iesire din bucatarie...
Grupul sanitar de jos eu l-as schimba cu CT_ul cumva pentru ca e mai usor pentru scurgeri si trasee de apa. Baia fiind deasupra si grupul sanitar dedesubt, folosest aceiasi linie de scurgere de la toalete.

Edited by tehnics, 21 December 2018 - 17:28.


#3
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,504
  • Înscris: 30.08.2017
Eu as lasa doua bai...sunt totusi 3 dormitoare, dar chiar si la 2, nu e deloc fun sa stai dupa altul ca sa faci dus sau treburi mai urgente.

Ca buget, la rosu cred ca vei fi pe la 35-40k euro...deci fa si tu socoteala. Eu la a mea (vezi jurnal) inchei la 50k la rosu, dar am si mansarda pe 2/3 din suprafata.

Altfel, mult succes si alege un constructor care sa it dea incredere. Eu cu casa mea sunt in situatia paradoxala in care m-am certat cu toti mai putin cu constructorul. La ce prostii au fost prin proiect, cred ca altul in locul lui si-ar fi bagat picioarele.

#4
sergiu_psc

sergiu_psc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 880
  • Înscris: 08.01.2008
La 3 dormitoare la etaj ai obligatoriu nevoie de 2 bai.
Nu lipseste nicio usa de la niciun dormitor, planul e gandit bine, sa ai acces din dormitorul mare atat in baie cat si in dressing.

#5
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,835
  • Înscris: 01.11.2005
Depinde cate persoane locuiesc.
Casa mea, P+2, nu are baie la etaj. Am 4 dormitoare dar suntem doar 4 persoane = 2 adulti + 2 copii si niciodata nu am simtit lipsa a doua bai la etaj. Si din cele 4 dormitoare folosim doar doua.
Hai sa fim seriosi. Ai o urgenta si o baie este ocupata, cobori jos. Sau sus iti faci o baie mica, de serviciu, doar o toaleta si o ghiuveta mica, si o baie mai mare, cu cada si dus. Doua bai identice sunt aiurea. Zic si eu.
Eu am o baie de serviciu si una mare, cu cada si dus. Adica daca vreau sa faca dus doua persoane se poate...una la dus, una la cada ( cada cu dus ). Te apuca vre-o urgenta, folosesti baia de serviciu.

#6
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Mi se pare foarte echilibrat, singura treaba e ca mi se pare cam micut livingul, dar asta tine de voi si de obiceiurile voastre. Nu as schimba nimic in rest. La etaj e foarte fain sa ai baia ta si dressing separat, daca ai bani suficienti nu vad de ce sa nu ai 2 bai.

Ai 180 construiti x 500 E mp = 90.000, dupa scumpirile recente zici direct 100.000.

Deci 50.000 E te vor duce un pic dupa faza la rosu. Ii pui acoperis, tamplarie si tencuiesti interior, cam atat faci cu banul asta, estimari din avion. Depinde cu cine lucrezi, ca poti foarte bine, daca lucrezi cu o firma sa nu termini nici la rosu cu 50.000. Totul depinde.

Ia decizii informate, intreaba in dreapta si in stanga, compara oferte. Odata inceputa constructia singura ta treaba e sa masori peste tot. Masoara de 7000 de ori chiar daca dirigintele zice ca e bine si chiar daca si constructorul zice la fel.

#7
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,383
  • Înscris: 24.09.2017
eu ma bucur de fiecare data cand vad o casa mica. totusi casa ta o sa arate ca un mini bloc.dar la terenul de care dispuneti presupun ca atat se poate.cred ca am fi toti curiosi de niste randari.
1. sigur vrei parchet in c.t?
2.living-ul ala e mai mic decat cel de la mine de la apartament.noi(eu+nevasta+bebe) petrecem 90% din timp in el, in dormitoare dormim(de aici si verbul a dormi).cand lucrez de acasa tot in living stau.asa ca fie ramane asa, fie faci open space.
3.la etaj pare in regula. eu personal nu as face 2 bai dar na..ai uitat sa ne spui cati sunteti in total.
4.stiu ca preturile la teren sunt scumpe si ca altii de pe aria asta cu case mult mai scumpe nu au canalizare...dar totusi..2019/RO
5.bca sau caramida e printre ultimele tale probleme:) ca tot am vazut ca ai zis ca o sa faci casa din bca(asa decis)
6.preturile la materiale au crescut, forta de munca e ocupata cu constructia de blocuri, chiar sunt curios ce o sa gasesti si la ce pret.
7.ar trebui sa-ti dea arhitectul cam cat o sa te coste casa la rosu, de obicei aici aproximezi destul de aproape. la celalalte e prea subiectiv sa ne dam cu parerea, poti sa iei geamuri ieftine sau scumpe..etc.

Edited by bobitad, 21 December 2018 - 20:05.


#8
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007
vezi cat te costa la rosu...inmultesti suma cu doi si aduni la prima suma = costul final
ex 40000 la rosu = 120000 la final
daca te costa 15000 la rosu posibil sa te incadrezi in cei 50000 dar nu stiu ce sa zic

Edited by alexpet, 21 December 2018 - 20:04.


#9
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,504
  • Înscris: 30.08.2017
Nu exista nici o corelatie intre casa la rosu si finisaje, nu inteleg de unde regula asta. Finisajele te pot duce 50k sau 150k, depinde de ce bagi in casa aia.

Nici costul la rosu nu e constant, depinde de multe lucruri...de exemplu poti avea un cost la rosu foarte mare pentru ca ai teren nasol si bagi mult in fundatie. Sau ai structura supradimensionata ca vrei sa nu cada la cutremur de 13 grade...astea n-au treaba cu finisajele pe care le pui peste ea.

Edited by george_alexandru, 21 December 2018 - 20:27.


#10
clausio

clausio

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,030
  • Înscris: 09.05.2006
Un pic neobisnuit (pt mine) ca livingul sa fie mai mic decat garajul, mai ales cand spui ca ai un buget de 50000 euro. Si eu am doua masini dar prefer sa le tin parcate sub cerul liber si sa am mai mult spatiu si confort in casa.  Ce-i drept, eu am doua toroape de 18 respectiv 14 ani vechime, bine intretinute insa si nu intentionez sa cumpar vreun Lexus in urmatorii 5 ani...

#11
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,489
  • Înscris: 04.05.2007
Roaga arhitectul sa propuna si o mobilare in acel living. Practic nu are are 18.7mp ci doar 15mp (4.95m x 3m), spatiul din fata scarii este doar un spatiu de trecere catre etaj, intrare in bucatarie sau baie.
Etajul este mai ok, dar parterul cu acel living confort 2 pe vremea impuscatului este cam aiurea. Adica aiurea pentru o casa pe care o pornesti de la zero si o sa bagi o caruta de bani in ea.
Eu zic sa mai ganditi proiectul.

#12
alexsu24

alexsu24

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 11.04.2008
Multumesc pentru pareri , chiar ma ajuta . Cu siguranta proiectul nu este definitiv, asta e prima strigare  . Eu , soția si copilul vom locuii  deci cu siguranța cel puțin in privința livingului ma voi mai gândii. Sunt deschis la toate parerile , chiar va rog daca aveti idei cu ce pot modifica , cu ce pot imbunatatii , mai ales ca multi dintre dumneavaostra au trecut prin asta . Certificatul de urbanism a ieșit acum 2 sapt , urmează  restul . Sper ca prin aprilie sa încep casa .
Am uitat totuși sa va întreb , cam care mai sunt preturile la manopera .Nu as vrea sa lucrez la negru ,mai ales ca nu am timp sa stau pe șantier si nu as avea control . Ce-mi recomandați ?

Edited by alexsu24, 22 December 2018 - 04:07.


#13
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,504
  • Înscris: 30.08.2017
In Bucuresti se vorbeste de 50-55 manopera pe firma...e cam limita de jos, zic eu. Eu platesc cam 70, dar stau relaxat...zero avans inainte, executie ok, constructorul imi accepta orice modificare...cand au fost erori le-a remediat fara probleme, unde au fost greseli  cauzate de proiectul prost facut s-a oferit sa le corecteze fara sa ceara bani... Confortul psihologic pentru mine a fost foarte important asa ca am preferat sa dau mai mult dar sa stau linistit.

#14
alexsu24

alexsu24

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 11.04.2008
Atunci când negociez pentru construcție la roșu de ce ar trebui sa tin cont cel mai mult ?Unde sa fiu atent ?

#15
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,195
  • Înscris: 23.02.2007
De impresia care ti-o faci cand vizitezi santiere in desfasurare ale firmei/echipei.

#16
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007

View Postgeorge_alexandru, on 21 decembrie 2018 - 20:25, said:

Nu exista nici o corelatie intre casa la rosu si finisaje, nu inteleg de unde regula asta. Finisajele te pot duce 50k sau 150k, depinde de ce bagi in casa aia.

Nici costul la rosu nu e constant, depinde de multe lucruri...de exemplu poti avea un cost la rosu foarte mare pentru ca ai teren nasol si bagi mult in fundatie. Sau ai structura supradimensionata ca vrei sa nu cada la cutremur de 13 grade...astea n-au treaba cu finisajele pe care le pui peste ea.
evident ca nu este nici o regula sau corelatie fixa, sunt niste estimari pe care eu as fi fost fericit daca le-asi fi stiut dinainte si nu le-asi fi aflat pe propria piele. Adica nu, rectific stiam dar nu am crezut de fapt..... de aia acum am datorii. Este la mintea cocosului ca daca plachezi cu piatra naturala tot si mai faci cine stie ce brizbrizuri o sa coste mult mai mult. Vorbim de case si pretentii medii.

Edited by alexpet, 22 December 2018 - 13:59.


#17
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,504
  • Înscris: 30.08.2017

View Postalexsu24, on 22 decembrie 2018 - 09:41, said:

Atunci când negociez pentru construcție la roșu de ce ar trebui sa tin cont cel mai mult ?Unde sa fiu atent ?

Mergi pe recomandare..cunoscuti, forum, etc. Vezi ce a construit, eventual viziteaza o casa in lucru.
Specifica foarte clar ce vrei de la el. Sa-ti specifice si el foarte clar ce va face si ce nu va face.
Clarifica regimul muncitorilor...sunt firme care lucreaza cu muncitori la negru.
Clarifica situatia materialelor, cine le cumpara, cine le aduce etc. Stabileste cum se face plata (la faze, cu sau fara avans), cash sau in cont, documente de semnat etc.
Vezi daca are un draft de contract, daca nu, stabiliti cine face contractul.

Activitati pe care le poate face sau nu constructorul sunt urmatoarele:

-sapatura...e cam 120 lei pe ora mecanizata...la tine nu iese peste 1000 ron
-gestionare moloz si deseuri santier (inclusiv pamant in exces)....probabil intra la tine
-wc-ul...groapa, ecologic...ar trebui el sa il asigure
-cofrarea...lemn luat de tine, panouri sau tego furnizate de el...
-popi....nu sunt scumpi, dar ar trebui el sa ii aduca
-schela...tot la el ar trebui sa intre

Cam asta imi vine acum in minte.

#18
Bobitoi

Bobitoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,229
  • Înscris: 25.10.2018
Cel mai sfânt lucru pe santier,  inainte de a începe orice execuție sunt camerele de supraveghere.. un sistem mediu e cam 2000 de lei..nu dispare absolut nimic și stie și Dorel ca e supravegheat .. dacă nu accepta constructorul atunci are probleme cu materialele din santier😂😂 fără vrăjeli ca ,, intimitate și alte alea,,
Legat de înțelegere ce executantul pe lângă ce s a spus :

-instalații sanitare .aici vorbim de montaj scurgeri pe sub pardoseala și goluri tehnologice. Ar fi de preferat sa vii tu cu un instalator sa ți facă panta Ok la scurgeri și apa pe sub cota de înghețat. cost aprox- 400-800 lei.
-obligatoriu constructorul vine cu vibrator
-Manipularea materialelor fără alte costuri indiferent de natura lor
- restul de beton rămas de la turnari .se aduna sume importante . Ar fi bine sa te înțelegi cu el sa faci fundația la un gard sau ce ai tu pe acolo. Nu uita sa incluzi  terasele ,scările exterioare și trotuarele. Unii constructori le fac uitate
-

Edited by Bobitoi, 24 December 2018 - 10:37.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate