Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Joy Berceni Biruintei 87

Recomandare suport tableta

Vanzare apartament

Adaptare motor nou la unele elect...
 Sfat achizitie mirrorless Lumix

Romania printre primele poziții d...

Pisica din Iasi care a mers sa na...

PC fara wifi, conectare smart mon...
 Masina cu buget redus

Renovare garsoniera 40 m.p. - ins...

Amorsa

Catel gasit pe strada
 Arhiva tar - descarcare nesigura ...

Racord flexibil gaz in loc de apa

Microsoft Office versiune optima

Dezmenbrare teren - cedare drum l...
 

Maya nu-mi foloseste GPU-ul.

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
g0dafk

g0dafk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 462
  • Înscris: 10.11.2016
Daca vreau sa randez ceva, foloseste doar procesorul. In Task Manager CPU-ul e folosit 90% si placa video vreo 5-6%. Asa e normal sau... nu?

#2
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008
Ce GPu ai? Maya nu acceptă orice gpu și nici nu merge sub orice OS (mă refer la prezența unor sp-uri).

#3
Ann0nyym0us

Ann0nyym0us

    Arrogant bastard

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,408
  • Înscris: 15.12.2009
Poate nu e suportata placa de catre soft.

#4
g0dafk

g0dafk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 462
  • Înscris: 10.11.2016
Nvidia 1050. Cum nu e acceptata? Ca eu o vad acolo la GPU.

#5
red46

red46

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,547
  • Înscris: 06.03.2016
Desktop sau laptop?

#6
g0dafk

g0dafk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 462
  • Înscris: 10.11.2016
Laptop.  Lenovo y520. Vad ca intr-un pdf de pe site-ul lor scrie GTX 1050M supported. Acum nu stiu daca e vreo diferenta intre 1050M si 1050-ul pe care al am eu.La al meu scrie doar 1050.

#7
red46

red46

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,547
  • Înscris: 06.03.2016
S-ar putea să fie de la NVIDIA Optimus.
O posibilă rezolvare: https://gpu.userbenc...iscrete-GPUs/97

Dacă nu merge nici după aceea, nu prea cred că ai ce să-i faci. Poate doar să contactezi dezvoltatorul programului.

#8
g0dafk

g0dafk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 462
  • Înscris: 10.11.2016
Am incercat si asta. Ce am mai gasit pe internet suna ceva in genul ca atunci cand randezi ceva care nu e foarte complex, nu o sa-ti foloseasca GPU-ul pentru ca nu are rost si ar fi overkill gen.Cica e folosit doar atunci cand randezi anumite chestii ( ce chestii nu am retinut ). Deci cu alte cuvinte ceea ce randez eu nu e suficient de complex pentru a pune la munca GPU-ul. Este adevarat? Ar putea fi o posibilitate?

#9
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008
Cât durează randarea?

#10
g0dafk

g0dafk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 462
  • Înscris: 10.11.2016
Daca las setarile de randat pe default, 10-15 secunde. Daca le dau mai sus trec si cateva minute bune si tot nu-i gata. De asta, ma gandeam ca daca il fortez cumva sa-mi foloseasca mai mult de 10% GPU-ul, s-ar randa mai repede. Posted Image

Edited by g0dafk, 20 December 2018 - 22:47.


#11
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
1. https://knowledge.au...PU-to-Maya.html
https://forums.autod...cs/td-p/7367338

2. Fa un proiect nou, de proba, baga in el zeci/sute de obiecte, fog, lumini, efecte, vrajeli, nebunii..... randeaza.
La un proiect care randeaza in 10 secunde, cam ce-ai vreu tu sa vezi ?!

#12
red46

red46

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,547
  • Înscris: 06.03.2016

Quote

If the problem is still persisting beyond this point, confirm that the HDMI cable from the monitor is connected directly to the NVIDIA card - without this connection, the machine will not recognize the card or be able to use it with Maya.
Pe majoritatea laptop-urilor interfețele video sunt conectate direct la procesorul grafic integrat.
Nu poți dezactiva NVIDIA Optimus din BIOS?

#13
g0dafk

g0dafk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 462
  • Înscris: 10.11.2016
Nu, nu pot. E destul de sarac si old school biosul pe laptopu asta.

@buyonevideo Am bagat ceva la randat si a durat vreo 5 minute. Totusi in task manager nu am vazut sa foloseasca mai mult de 10% GPU-ul si nu-i porneste nici ventilatorul cum face in jocuri. In schimb procesoru e in 100%. De folosit banuiesc ca-mi foloseste placa grafica avand in vedere ca urca pe la vreo 10%, dar de ce asa putin?
O vad si in output window, nu primesc nici o eroare, o vad si acolo la preferences, dar foloseste prea putin din ea. Ma asteptam sa fie macar 50% GPU 50% CPU daca nu 100% GPU.

#14
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
Ai verificat setarile alea ?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate