Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Ce banci folositi in UK?

Nati Badea, nepotism la privat

5 GHz merge cu intermitențe
 Depistat pozitiv COVID-19

Dilemele moderne ale femeilor...

Camera supraveghere video PNI Hou...

Adio plafonare tarife energie!
 Alegere Electrician Autorizat ANR...

Halele Obor, inchise. Cand se vor...

Izolatie acoperis prin exterior

Casa alba lunguiata - P+1, struct...
 Ciudatenie STB

Camera Supraveghere Auto cu detec...

Screen Mirroring pe TV Philips mo...

Scut metalic sub motor - recomand...
 

Prima friptură de vită artificială a fost produsă în Israel. Cum arată carnea viitorului

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
125 replies to this topic

#1
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,165
  • Înscris: 07.02.2017
,,Carnea viitorului vine din laborator, nu de la abator. O firmă din Israel se laudă că a produs prima friptură de vită artificială. Fâşiile au fost crescute în laborator, din celule recoltate de la animale vii, fără a le face rău şi fără a polua mediul înconjurător. Carnea artificială ar putea ajunge în galantare în 3-4 ani.
Misiunea bucătarului chef din imagini este una istorică - găteşte prima friptură din carne de vită crescută în laborator. Îşi pregăteşte mai întâi legumele pentru garnitură şi sosurile. Vine apoi rândul piesei de rezistenţă - carnea proaspăt scoasă din laborator. Este gătită ca orice bucată de carne clasică.
„Această carne arată minunat şi are textura unei fripturi clasice”, spune Amir Ilan, bucătar-şef.
Fâşiile de carne prezentate sunt de mărimea unui card şi au o grosime de doar 5 milimetri. În ciuda dimensiunilor reduse, o astfel de delicatesă are un preţ pe măsură - 50 de dolari fâşia.
Carnea artificială este obţinută din doar câteva celule extrase de la un animal viu, fără a-i provoca durere. Celulele sunt hrănite și crescute pentru a produce țesut muscular.
„Carnea este un ţesut complex. Această realizare include mai multe tipuri de celule, pe care le regăsim în diferite bucăţi de carne clasică, crescute împreună, independent de un animal, pentru a forma o structură 3D similară cărnii, dar folosindu-ne de metode mult mai sigure, sustenabile şi etice”, spune Didier Toubia, director executiv al Aleph Farms.
Cei care au gustat ceea ce ar putea fi carnea viitorului, spun că şi gustul este foarte apropiat de cel clasic. Şi dacă nu ar fi ştiut dinainte ce au la cină, probabil nici nu şi-ar fi dat seama că nu e vorba despre o friptură clasică.''
https://www.digi24.r...qnEDnpnUeManEGg

Problema alimentatiei va fi in viitor asigurata in acest fel.Daca s-a reusit cu carnea de vita se va reusi si cu carnea de peste, porc, pasare.Cand se va ajunge la productia de masa, pretul acestor produse va scadea semnificativ.

Edited by max_01, 20 December 2018 - 14:21.


#2
morenno

morenno

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,037
  • Înscris: 11.09.2007
cu ce au hranit carnea?

#3
maistoru

maistoru

    un-official Helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,716
  • Înscris: 10.05.2008
carnea " de porc" astfel crescuta va mai fi interzisa de islam ?

#4
on64

on64

    DEGEABA, RAMAN O LEGENDA!!!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,760
  • Înscris: 17.03.2012
insfarsit, o noua evolutie tehnologica

#5
RebelGun

RebelGun

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 19.12.2018
Copii nostri nu vor cunoaste gustul autentic al carnii de animale, nici al legumelor si fructelor de tara.

#6
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,248
  • Înscris: 13.07.2011
atat timp cat este sanatoasa si la gust buna, de ce nu - mai salvam si noi din animale.

#7
-Jinx-

-Jinx-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,208
  • Înscris: 02.03.2014

View Postmorenno, on 20 decembrie 2018 - 14:33, said:

cu ce au hranit carnea?
Se foloseste un substrat de crestere format din aminoacizi carbohidrati minerale vitamine si hormoni

View PostRebelGun, on 20 decembrie 2018 - 14:49, said:

Copii nostri nu vor cunoaste gustul autentic al carnii de animale, nici al legumelor si fructelor de tara.
Nu te va opri nimeni niciodata sa iti cresti propriile legume in curte.

Cu animalele e discutabila treaba....eu am o banuiala ca aceasta carne va deveni varianta low cost.

Cine o sa isi permita va avea acces in continuare la carne de la animale.

Edited by -Jinx-, 20 December 2018 - 14:54.


#8
dan1980_25

dan1980_25

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,009
  • Înscris: 06.07.2007
Pofta mare! Eu zic pas.
Nu obisnuiesc sa cumpar carne cu 1000 de dolari/kg.

#9
RebelGun

RebelGun

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 19.12.2018

View Poston64, on 20 decembrie 2018 - 14:39, said:

insfarsit, o noua evolutie tehnologica
Nu e nicio evolutie.
Scrie clar ca  ce o sa mancati voi  o sa fie  ceva compozitie chimica compusa din celule recoltate de la animale crescut in laborator. 0,00001% celule animale si 99% chimicale.  
Intr-un cuvant, CANCER curat!  


Asta se intampla din cauza suprapopularii, efectiv numarul animalelor de azi nu mai fac fata cererii de carne al populatiei globale in plina crestere.  Un fel de  truc injositor pentru a preveni foametea care trebuia sa se declanseze.In loc sa permitem selectiei naturale sa-si faca treaba, noi mai degraba crestem numarul populatiei cu mancare artificiala, asta insemnand si mai multi  oameni bolnavi, artificiali  si degenerati.    

Cu chestia asta inventata, acum preparatele din carnea animala biologica se vor   scumpi incat ca vor  deveni produse de lux accesibile doar elitelor  in timp ce compozitia asta sintetica care imita alimentele  va fi accesibila maselor.  
In curand vor urma oualele, branza, untul  si laptele create in laborator din nu stiu ce substante sintetice.
De fapt, deja multi bem lapte praf si branza sintetica.

#10
-Jinx-

-Jinx-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,208
  • Înscris: 02.03.2014

View Postdan1980_25, on 20 decembrie 2018 - 14:53, said:

Pofta mare! Eu zic pas.
Nu obisnuiesc sa cumpar carne cu 1000 de dolari/kg.

Asta e pretul momentan in fazele experimentale....in 2013 un burger din carne crescuta in laborator costa 300 000 $

Anul asta costa 600$ jumatate de kg.

Cand se va intra in productie in masa o sa fie mult mai ieftina decat carnea din animale crescute traditional.

Carnea asta din punctul meu de vedere trebuie privita ca o alternativa si o sursa de proteine sustenabila si ieftina pentru tarile in care oamenii sufera de foame

View PostRebelGun, on 20 decembrie 2018 - 14:56, said:

Nu e nicio evolutie.
Scrie clar ca  ce o sa mancati voi  o sa fie  ceva compozitie chimica compusa din celule recoltate de la animale crescut in laborator. 0,00001% celule animale si 99% chimicale.  
Intr-un cuvant, CANCER curat!  

N-ai inteles nimic.....

Celulele recoltate se inmultesc. Ce mananci tu e carne...numai ca in loc sa se inmulteasca celulele pe corpul vacii/porcului se inmultesc in eprubeta.

Cu cancerul....daca te pun sa imi zici ce provoaca cancerul nu ai idee :roflmao:

#11
RebelGun

RebelGun

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 19.12.2018

View Postdan1980_25, on 20 decembrie 2018 - 14:53, said:


Nu obisnuiesc sa cumpar carne cu 1000 de dolari/kg.
O s-o faci daca vrei carne adevarata, ori asta, ori te faci vegetarian.

Desi din cate stiu, si legumele si fructele de azi crescute prin sere sunt pline de GMO-uri.
Pana la urma, singurul aliment netratat  vor fi algele   si insectele.
Vom ajunge sa mancam asa precum asiaticii.

#12
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,517
  • Înscris: 14.10.2017

View PostRebelGun, on 20 decembrie 2018 - 14:49, said:

Copii nostri nu vor cunoaste gustul autentic al carnii de animale, nici al legumelor si fructelor de tara.
las-o naiba, carnea asta din  laborator are fix aceeasi atomi ca cea de la animale...numai ca procesul de crestere e stimulat inlaborator. e ca  si cum la tine  in loc sa te hranesti ti-ar injecta cineva direct in carne substantele nutritive.

#13
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,265
  • Înscris: 23.09.2005

View Postmax_01, on 20 decembrie 2018 - 14:21, said:

Problema alimentatiei va fi in viitor asigurata in acest fel.

Asta numesti tu "alimentatie"?

#14
RebelGun

RebelGun

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 19.12.2018

View Post-Jinx-, on 20 decembrie 2018 - 14:58, said:

Asta e pretul momentan in fazele experimentale....in 2013 un burger din carne crescuta in laborator costa 300 000 $

Anul asta costa 600$ jumatate de kg.

In curand doar un dolar.  

Quote

Cand se va intra in productie in masa o sa fie mult mai ieftina decat carnea din animale crescute traditional.
Si asta ti se pare normal?

Quote

Carnea asta din punctul meu de vedere trebuie privita ca o alternativa si o sursa de proteine sustenabila si ieftina pentru tarile in care oamenii sufera de foame
Da, sa manance africanii, indienii si asiaticii care se tot inmultesc inconstient.    

Quote

Celulele recoltate se inmultesc.  
Adica CANCER!

#15
dan1980_25

dan1980_25

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,009
  • Înscris: 06.07.2007

View PostRebelGun, on 20 decembrie 2018 - 14:58, said:


O s-o faci daca vrei carne adevarata, ori asta, ori te faci vegetarian.

Desi din cate stiu, si legumele si fructele de azi crescute prin sere sunt pline de GMO-uri.
Pana la urma, singurul aliment netratat  vor fi algele   si insectele.

Sorry, nu stau la bloc. Imi cresc singur animalele si legumele.

Edited by dan1980_25, 20 December 2018 - 15:01.


#16
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,265
  • Înscris: 23.09.2005

View Postkarax, on 20 decembrie 2018 - 14:58, said:

las-o naiba, carnea asta din  laborator are fix aceeasi atomi ca cea de la animale...

Pai asa are si cacatul. Posted Image

No karax draga szivem, sa nu zici ca in directia asta vrei sa mergi cu cercetarile, ca te... prigonesc! Posted Image

Edited by Phobos, 20 December 2018 - 15:02.


#17
danvlas

danvlas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,118
  • Înscris: 04.06.2009
In cat timp se transforma, pe gratar, o fasie de 5 mm de carne de vita in talpa de bocanc?
Cate nanosecunde se tine pe gratar pentru a iesi "medium-rare"?

#18
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,290
  • Înscris: 08.12.2005

View Post-Jinx-, on 20 decembrie 2018 - 14:58, said:

Carnea asta din punctul meu de vedere trebuie privita ca o alternativa si o sursa de proteine sustenabila si ieftina
Prefer insectele. Posted Image

Edited by ursamajor, 20 December 2018 - 15:04.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate