Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Carnea de porc de la Lidl
Last Updated: Dec 19 2018 21:29, Started by
Adm
, Dec 17 2018 20:18
·
0
#19
Posted 17 December 2018 - 20:45
#20
Posted 17 December 2018 - 20:46
#21
Posted 17 December 2018 - 20:49
#22
Posted 17 December 2018 - 20:49
Eu v-am zis ca piata romaneasca bubuie de marfa contrafacuta...
Eu mai cumpar uneori din Auchan si Metro dar ma uit atent la aspect. Numai carne vrac, exclus casolete. Achtung, carnea de prin magazine nu prea e maturata corect. Ar mai trebui tinuta vreo 2 zile la 0-4 grade. Carnea de porc industrializat se matureaza greu. Porcul e hranit de asa natura incat bacteriile de maturare sa nu fie foarte interesate de carne, sa reziste cat mai mult in galantar. O carne corect maturata are culoare rosie, nu roz, maroniu sau alte nuante. Carnea ne-maturata corect nu are gust. |
#23
Posted 17 December 2018 - 20:50
Adm, on 17 decembrie 2018 - 20:18, said:
Asadar, de acest Craciun mancari porc Made in Spain! In rest e invazie de porci de la tara ca de frica multi taie chiar si anticipat asa ca nu putem vorbi de vreo penurie... In rest gustul carnii este excelent... sper ca nu insinuezi ca nu ar avea acelasi gust ca totusi nu vorbim de specii diferite de animale nu ? Edited by andreic, 17 December 2018 - 20:52. |
#24
Posted 17 December 2018 - 20:50
Mie mereu mi-a plăcut carnea de la Lidl, am luat porc, pasăre, curcan, nu mi s-a părut niciodată ciudată sau fără gust. Ce-i drept, habar n-am de prin ce țări era, chiar nu m-am uitat.
Odată am primit un porc de la o crescătorie, întreg, dar micuț, pe la 50kg, nu era crescut complet. Mă credeți că l-am aruncat? Avea un gust oribil, presupun că era chestia cu porc necastrat, nu știu, dar avea un gust groaznic. N-am pățit niciodată asta cu porc din magazin. Presupun că și alimentația poate schimba gustul cărnii, i-or hrăni altfel ăștia de prin alte țări, cu toate că rețetele de nutrețuri sunt cam aceleași la nivelul UE. |
#25
Posted 17 December 2018 - 20:52
#26
Posted 17 December 2018 - 20:54
SmurfK, on 17 decembrie 2018 - 20:50, said:
Odată am primit un porc de la o crescătorie, întreg, dar micuț, pe la 50kg, nu era crescut complet. Mă credeți că l-am aruncat? Avea un gust oribil, presupun că era chestia cu porc necastrat, nu știu, dar avea un gust groaznic. Eu de ex, de cand m-am "dezradacinat" nu mai suport ouale de la "tara". Mi se pare ca put si imi cad greu. |
#27
Posted 17 December 2018 - 20:58
#28
Posted 17 December 2018 - 21:07
Adm, on 17 decembrie 2018 - 20:18, said:
Cum porcii romanesti s-au sinucis la gandul pestei porcine, prin galantarele Lidl gasim inca carne de porc Made in Germania si Made in Spania. Nu m-a interesat aspectul regional, dar m-am bucurat de avantajele globalizarii. Problema este alta: - am facut ardei umpluti, si n-aveau niciun gust, oricat am incercat sa dreg lucrurile - facut ciorba de perisoare, si parca mancam carne de vita - am facut tochitura, si parca mancam vita fiarta, cu prea putin gust. Imi e era frica ca imi pierd puterile de vrajitoare in bucatarie, dar pana la urma m-am prins de problema: e carnea de porc Made in Germania, care nu prea are gust de porc. De obicei, problema vine de la alimentatia porcului si rasa, dar eu presupun ca e de la alimentatie si specificul p-tei germane. Am avut si o pulpa de porc Made in Spania, iar tochitura a iesit mult mai aproape ca gust de porcul romanesc. Asadar, de acest Craciun mancari porc Made in Spain! |
|
#29
Posted 17 December 2018 - 21:09
pasilla, on 17 decembrie 2018 - 20:54, said:
E treaba de obisnuinta. Eu de ex, de cand m-am "dezradacinat" nu mai suport ouale de la "tara". Mi se pare ca put si imi cad greu. Eu am fost crescut cu porc de țară, sincer, nu văd diferențe de gust față de ăla al țăranilor și de ăsta din comerț, nu perceptibile, cum sunt diferențele între puiul de crescătorie și ăla din bătătură, de exemplu. Nu e de obișnuință, era ceva cu porcul ăla, am dat și eu și altcuiva să guste și tot așa, i s-a părut nasol la gust. |
#30
Posted 17 December 2018 - 21:10
r_murphy, on 17 decembrie 2018 - 20:52, said:
fac niste jumari fusion, haida bre, ma prostesc si eu la ceaon (ceaon-ceaon, d'ala da fonta, da la iemailu' rosu), sa-mi puta si mie a craciun in casa, nu ma jurizeaza nimeni si-mi pot iesi din tipar Attached Files |
#31
Posted 17 December 2018 - 21:10
myshyk, on 17 decembrie 2018 - 21:07, said:
Chiar nu aveti niciun magazin care vinde produse de carmangerie din zonele apropiate? Diferenta de pret se justifica tocmai prin diferenta de gust a produselor autohtone. Și ăia de unde crezi că-i iau? În general, carmangeriile sunt afiliate fabricilor de mezeluri. De unde cumpără ăia, de-acolo îți vând și ție carnea. Și de multe ori cumpără de prin Ungaria, sau de prin alte țări decât România. |
#32
Posted 17 December 2018 - 21:10
vio1971, on 17 decembrie 2018 - 20:40, said:
sa mi fie cu iertare !! esti ADM aici si cumperi carne de porc de la lidel ? wooaw ,nu ma steptam la asa ceva !! Da tu ce crezi ca au un cotet in spatele curtii unde cresc porci si gaini_ Ii si vad pe vecinii lor donandu-le resturile de mancare si iarba tunsa. ADM, tot sunt in tara, nu vrei sa va connstruiesc un cotet? La carnea de porc, ca si la cea de pui, conteaza rasa si mancarea in primul rand si, in al doilea rand, varsta la care e sacrificat animalul. Mi-a dat mama niste oua de gaina de tara cu galbenusul portocaliu spre rosu si o gaina de 3,5-4 kg de nu vrea fii-miu sa manance carnea pentru ca e atoasa. |
#33
Posted 17 December 2018 - 21:11
pasilla, on 17 decembrie 2018 - 20:26, said:
Eu sunt suparat ca ciolanele afumate, nu mai au aproape de loc grasime, iar slanina care se gaseste de cumparat, e atat de subtire, incat nu se preteaza la afumat.. |
|
#34
Posted 17 December 2018 - 21:13
business11, on 17 decembrie 2018 - 20:24, said:
scrie cu siguranta pe ambalaj de unde provine carnea. Nu sunt mancator de carne de porc, dar cand mananc prin Romania mi se pare foarte grasa si foarte proasta calitativ. Cred ca esti obisnuit/a cu gustul si ai impresia ca nu era buna, dar cred ca tine si de grasimea ridicata din carnea romaneasca. |
#35
Posted 17 December 2018 - 21:14
stlk, on 17 decembrie 2018 - 20:36, said:
Aia e fleica si ceea de la Lidl arata la fel! (habar nu am tara de provenienta), m-am uitat doar la ea ca arata bine dar nu am cumparat ca pentru altceva nu-mi trebuia iar pentru jumari nici atat ca am mancat de curand de la CRISTIM, sunt excelente! |
#36
Posted 17 December 2018 - 21:16
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users