Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...
 

Vin licoros in genul Lacrima lui Ovidiu?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
58 replies to this topic

#19
IpsilanteCucuruz

IpsilanteCucuruz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 468
  • Înscris: 08.08.2018
Asta nu era pe ani cumva? 3,5,7...? A trebuit sa iau odata si parca asa era de m-a pus in incurcatura ca nu stiam ce varianta vrea duduia.
Am baut o singura data, nu imi place nimic asa dulce.

Sau confund cu Havana Club?
Ala de era reclama la el, Sange de Bou, nu e la fel?

Edited by IpsilanteCucuruz, 16 December 2018 - 17:12.


#20
realduc

realduc

    traieste, si lasa-i si pe ceilalti sa traiasca

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,062
  • Înscris: 04.09.2017
un vin bun trebuie sa fie aromat dar nu dulce ! ...
dulceata vinului este artificiala ! ... si cum stim cu totii, ce este artificial aduce doar boli si moarte ! ...
asadar respectati vinurile "de casa" ! ...veti fi mai sanatosi si cu mai multi bani in buzunar ! ...
La multi ani tuturor !

Edited by realduc, 16 December 2018 - 17:14.


#21
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Un vin dulce ramane dulce doar daca este oprit din fermentare. bacteriile din drojdia de fermentare adora sa pape zahar si sa-l transforme in etanol, pentru aia traiesc in scurta lor viata.

#22
choratiu

choratiu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 210
  • Înscris: 21.02.2006
Vin de Samos

http://www.wineanorak.com/samos.htm

#23
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,617
  • Înscris: 07.02.2003

View Postwaterman, on 16 decembrie 2018 - 15:36, said:

Da Lacrima lui Ovidiu ce-are ?
Oribila, zici ca bei zahar :)

#24
Pekiasan

Pekiasan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,556
  • Înscris: 16.12.2011

View Postandreic, on 16 decembrie 2018 - 17:23, said:

Oribila, zici ca bei zahar Posted Image
Da. Ce se vinde acum in comert sub denumirea de vin licoros este o bomba chimica. Nu mai este vinul de odinioara !

#25
aaddyy2005

aaddyy2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,545
  • Înscris: 17.02.2013
Fiindca am primit like de la admin va spun si cum se face vinul licoros:
Se cupajeaza un soi de must dulce( cu mult zahar invertit ) cu altul cu aroma, se pun niste ierburi aromatice ( asta e secret) ce vor ascunde taria alcoolica si se tine damingeana la temperaturi ridicate pt a starta fermentatia. Se adauga alcool ideal rhum pt a ajunge la un alcool final de 18-20 grad alcoolice ( dosa de alcool adauga ta se calculeaza in functie de taria mustului la momentul adaugarii romului) si se trage de pe drojdie.( mai exact tragi mustul de pe drojdie intai.)
Daca esti meticulos si lucrezi fara sa contaminezi mustul iese un bun vin licoros.

#26
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
NUUUUU!!!!!!

Ala nu e vin , e deja amalgam de alcool fals indus...ierburi aromatice in vin , despre ce dracu vorbim aici... supa, ciorba sau ce ?

Se ascunde X , se ascunde Y.... e fals deja cand se ascund multe

Edited by keta, 16 December 2018 - 17:39.


#27
jm2010

jm2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,999
  • Înscris: 14.03.2013
Aproape toate vinurile care acum 20 de ani erau brand si erau excelente acum sunt posirci vandute scump. Nu au nici o treaba cu vinul de calitate. Se foloseste brand-ul pentru care s-au platit bani de producatori pentru a prostii pe cei nostalgici sau care nu cunosc vinurile. Cam la fel ca si cu Salamul de Sibiu din comert: aproape toate firmele care vand asa ceva vand porcarii care nu are nici o treaba cu reteta originala care se vindea acum 20 de ani: nici gust, nici miros, nici nivelul de uscare nu il mai are. De cand s-a dat liber la folosit brand-ul si modificat reteta dupa bunul plac s-a dus naibii calitatea.

#28
aaddyy2005

aaddyy2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,545
  • Înscris: 17.02.2013
Keta, tu doar scoti inima vinului prin congelare nu are nimic de a face cu licoarea, nu te supara ca iti spun.
Sa nici visezi ca tine cineva 5 ani in butoaie sa iti vanda tie un porto veritabil la supermarket.

Edited by aaddyy2005, 16 December 2018 - 17:46.


#29
SethNY

SethNY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,888
  • Înscris: 31.01.2006
Incearca Icewine de la Purcari : https://purcari.wine/ro/5501675/
Sau Cahor vechi, din 1987, 1988 de la Cricova, asta nu se gaseste pe aici: http://shop.cricova....cahor-colectie/

#30
aaddyy2005

aaddyy2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,545
  • Înscris: 17.02.2013
Ia incercati ceva simplu:
Intr-un pahar puneti juma-juma un vin dulce si un rom de agrume sa vedeti résultatul.

#31
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Nici in cele mai bune vise erotice nu m-am gandit ca un vin de la supermarket este adevarat....

Daca prin metoda prezentata de mine scot inima vinului.... cum facem atunci sa-i scoatem toate organele ca sa ne bucuram de el in liniste...si sa fie si de calitate.

Edited by keta, 16 December 2018 - 17:55.


#32
Cezcarino

Cezcarino

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 209
  • Înscris: 04.03.2007
Profit de topicul ăsta să întreb și eu: vinul „de” Porto, de la Lidl la vreo 45-49,99, nu mai știu a fost încercat de cineva?

#33
_R_A_D_U

_R_A_D_U

    MembruAnonim

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,079
  • Înscris: 16.10.2018

View Postaaddyy2005, on 16 decembrie 2018 - 17:50, said:

Ia incercati ceva simplu:
Intr-un pahar puneti juma-juma un vin dulce si un rom de agrume sa vedeti résultatul.
Asteptam sa ne zici tu "résultatul"...

#34
PopaXXX

PopaXXX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,368
  • Înscris: 03.05.2018
Va fac eu un vin fortifiat, de o sa va lingeti pe buze: il fac dintr-un anumit tip de vin, la care pun zahar, alcool alimentar, plus un ingredient special descoperit de mine - Pepsi, n-ati baut in viata voastra asa ceva!

#35
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,125
  • Înscris: 10.07.2013
[ https://cdn.firstwefeast.com/assets/2015/08/pepsi.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Cabernet+pepsi.....este veche reteta! Posted Image

#36
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Ala-i carcalete nu e vin fortifiat....
E bun pentru betivii de vor sa doarma in sant.
Nu-i intereseaza unde au capul dimineata urmatoare....

View PostPopaXXX, on 16 decembrie 2018 - 19:48, said:

Va fac eu un vin fortifiat, de o sa va lingeti pe buze: il fac dintr-un anumit tip de vin, la care pun zahar, alcool alimentar, plus un ingredient special descoperit de mine - Pepsi, n-ati baut in viata voastra asa ceva!

Edited by keta, 16 December 2018 - 20:10.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate