Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?

Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone
 Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...
 Identificare font

problema ping in jocuri online

Problema calculator

Samsung Galaxy A35
 Sfat pentru aprinderea automata a...

Rfg crescut

Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv
 

Vin licoros in genul Lacrima lui Ovidiu?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
58 replies to this topic

#1
Argent

Argent

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,777
  • Înscris: 01.10.2017
Ce alternative avem la Lacrima lui Ovidiu?

#2
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,471
  • Înscris: 04.05.2006
Românești?

#3
Argent

Argent

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,777
  • Înscris: 01.10.2017
Sa poata sa fie gasite in Auchan/Lidl/Kaufland, gen sa poata sa fie cumarate din supermarket RO.

#4
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Da Lacrima lui Ovidiu ce-are ?

#5
aaddyy2005

aaddyy2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,545
  • Înscris: 17.02.2013
Madera, porto, xerses. Vinuri licoroase cu adaos de alcool. Nimic nou sub soare sau inventat de Murfatlar.

#6
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Cică Lacrima asta e poșircă


https://jurnalul.ant...nia-728136.html

#7
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Orice vin se poate face mai STRONG pe o tehnologie simpla si la indemana tuturor.
Eliminarea apei din vin se face simplu acasa, fara distilare.
Procesul presupune doar un congelator.
Vinul se transfera in sticle de plastic (din ratiuni de securitate)
Se pune la congelator
La un moment va congela, apoi se scot sticlele afara si se pun cu capul in jos intr-un recipient curat. cu dopul desfacut....
Se va observa decongelarea.
Mai intai va iesi partea alcoolica, si se lasa pina cand in sticla ramane ceva mai transparent, gheata. Aceea este apa sau slab alcoolizata.

Restul este un vin mai concentrat cu mai mult alcool.

Edited by keta, 16 December 2018 - 15:44.


#8
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,863
  • Înscris: 14.08.2007

 waterman, on 16 decembrie 2018 - 15:37, said:

Cică Lacrima asta e poșircă
737 de useri de pe Vivino zic ca e vin de nota 4 din 5 (nota 4 e foarte buna pe Vivino, vinurile bune incep de pe la 3.5) https://www.vivino.c...u-5-red/w/52464

Da, alternativa e la vinurile dulci/fortificate portugheze/spaniole. N-am incercat foarte multe (unul sau doua), dar alea par cele mai asemanatoare.

Edited by utopium, 16 December 2018 - 15:50.


#9
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004

 utopium, on 16 decembrie 2018 - 15:45, said:

737 de useri de pe Vivino zic ca e vin de nota 4 din 5 (nota 4 e foarte buna pe Vivino, vinurile bune incep de pe la 3.5) https://www.vivino.c...u-5-red/w/52464
Ia uite ce zice ziaristul ăsta nu 737 de useri de pe un site de care eu spre rușinea mea nu știam



Quote


Celebrul vin Lacrima lui Ovidiu, mândria Murfatlar şi unul din cele mai puternice branduri româneşti, a ajuns o ruşine. Licoarea oficială a Casei Regale a României este acum produsă în Spania, adusă cu cisternele în ţară şi îmbuteliată apoi cu eticheta pentru care cumpărătorul român plăteşte cel puţin 32 de lei, cu încrederea că ia un vin de calitate superioară. În septembrie, Patronatul Naţional al Viei şi Vinului (PNVV) respingea categoric probabilitatea ca Murfatlar sau orice alt producător român să comercializeze sub etichetă proprie vinuri ieftine din import.
Citeşte şi Schimbarea calculului întreţinerii lovește în locatarii săraci
Pe eticheta atât de cunoscută românilor scrie, în continuare, la fel: Lacrima lui Ovidiu 5 ani, „vin licoros păstrat şi înnobilat în butoaie din lemn de stejar”, cu 15% alcool, sub sigla Casei Regale. Descrierea este aceeaşi, a unui produs unic, mândria vinului românesc: „Galbenul auriu pune în lumină un cupaj unic al unor vinuri cu totul speciale. Profunzimea culorii şi aroma bogată provin de la vinul păstrat peste 5 ani în butoaie mici de stejar. La acestea se adaugă savoarea proaspătă a fructelor, dulceaţa şi activitatea echilibrată a noilor vinuri de cupaj”.
Citeşte şi Aberații legale: bunicii, obligați să încaseze chirie de la nepoți
Apoi răsuflă şi bomba, ca un PET de tulburel deschis după două săptămâni: legendarul vin Lacrima lui Ovidiu este, de fapt, produs sub licenţă Murfatlar România SA de Bodegas Vinival SA din Chivo, Valencia. Produs în Spania.
Oţet licoros
După cum era de aşteptat, lichidul din Spania vândut în România cu eticheta Murfatlar este un vin de proastă calitate, cu buchet şi gust oţetite. Un oţet la 32 de lei sticla, dar există magazine în care Lacrima lui Ovidiu 5 ani se vinde şi cu 50 de lei. Bodegas Vinival este o afacere de familie din Valencia, înfiinţată în 1969, un producător şi distribuitor en-gros de vinuri de masă, care nu deţine nici măcar o marcă proprie. Vinurile inferioare din Spania nu au, evident, nicio legătură cu viile din Murfatlar, dar sunt vândute cu aceeaşi prezentare pompoasă şi complet falsă.
Reclamă mincinoasă
Apărut la începutul anilor ’80, Lacrima lui Ovidiu este singurul vin fortifiat de pe piaţa românească. În 2003, brandul a fost relansat cu imaginea actuală şi a devenit unul dintre cele mai puternice şi mai medaliate mărci româneşti de vinuri.
„Lacrima lui Ovidiu face parte din ADN-ul Murfatlar, este unic pe piaţă şi se identifică până la perfecţiune cu podgoria din care vine“, îl caracteriza, la un moment dat, managerul de marketing al Murfatlar România.
Citeşte şi Lovitură pentru bucureșteni. Debranșările de la RADET ar putea fi interzise
Doar că, între timp, ADN-ul Murfatlar s-a mutat în Spania. Iar ceea ce face acum Murfatlar, cu poşirca ieftină din Spania vândută sub eticheta unui vin nobil, de calitate, este o formă flagrantă de reclamă mincinoasă.
Licorosul Lacrima lui Ovidiu poartă numele poetului care şi-ar fi îndulcit amarul exilului în viţa barbarilor de la Pontul Euxin. Azi, şi-ar fi putut face eventual doar o salată cu el
În 1939, Regele Carol al II-lea a devenit admirator al acestor vinuri de Murfatlar, astfel că a declarat podgoria printre furnizorii oficiali ai Casei Regale, statut pe care îl are şi în prezent.
PNVV ne lua în râs
În septembrie, când „Jurnalul Naţional” publica informaţia că o parte din produsele vândute în România cu eticheta Murfatlar sunt, de fapt, vinuri ieftine aduse din import, PNVV a negat vehement ceea ce s-a dovedit, iată, perfect adevărat. „Este exclus aşa ceva, nu numai la Murfatlar, ci la toţi membrii patronatului. Vă pricepeţi la vie? Poate era neculeasă când aţi trecut pe acolo, acum poate o culege cineva şi nici nu ştiu să fi fost lăsată în paragină”, ne-a declarat atunci Ovidiu Gheorghe, directorul general al PNVV.
Citeşte şi Ministerul Pensiei Speciale înghite anual 1,5 miliarde euro. Cine sunt pensionarii speciali care primesc bani în plus de la Buget
Sesizam atunci că viile Murfatlar stăteau în paragină, neculese, precum şi faptul că patronii companiei au vândut, pe ascuns, utilajele de producere a vinului, ceea ce poate indica orice, mai puţin faptul că Murfatlar ar mai produce ceva.
Evaziune de 132 de milioane de euro
Luna trecută, DNA a reţinut 10 persoane (asociaţi ai grupului Murfatlar- Euroavipo şi funcţionari ANAF) într-un uriaş dosar de evaziune, cu un prejudiciu de 613,48 milioane lei. A fost arestat, cu acea ocazie, şi George Ivănescu, unul din patronii imperiului Murfatlar şi un apropiat al Adrianei Săftoiu, important lider PNL implicat, de asemenea, în mega-afacerea Murfatlar.
Citeşte şi Isărescu se ia de bănci: Renunţaţi la tupeism
Potrivit DNA şi ANAF, evazioniştii de la Murfatlar rulau sume uriaşe de bani, înregistrând în avans, între firmele grupului, şi facturi de 400 de milioane de euro, plus TVA de 86 de milioane de euro. Cât ratele României către FMI în perioada 2012- 2015.
Imperiul Murfatlar, aflat acum în insolvenţă, cu datorii de 1,3 miliarde de euro, înseamnă câteva din cele mai cunoscute mărci româneşti aflate pe piaţă: vinurile Murfatlar, Babanul şi Cetera, spirtoasele Hanul Ars, Unirea, Patriot şi Minard, votca Sankt-Petersburg, Bitter Mamaia, Zaraza Vinars, ginul Bartender’s, apele minerale Biborteni şi Valea Brazilor, sucurile Frizzi, Răcorel, Frutta, Bibo şi Limo, mezelurile Salonta si Matache Măcelaru (vândut între timp, în 2011, la Cris-Tim).

Sursa

https://jurnalul.ant...nia-728136.html


E drept că articolul e din 2016.

Eu am băut o singură dată așa ceva și-a fost bun. Bun la mine egal cu dulce.

Edited by waterman, 16 December 2018 - 15:48.


#10
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Evitati vinurile dulci. Sunt cele mai contrafacute. Mai bine un demisec/sec de la Recas. Mi se par cele mai bune. Urmeaza Jidvei. Murfatlar mai la urma, nu mai este ce a fost odata.

#11
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

 Argent, on 16 decembrie 2018 - 15:30, said:

Sa poata sa fie gasite in Auchan/Lidl/Kaufland, gen sa poata sa fie cumarate din supermarket RO.

Nu gasesti. Sunt facaturi si au preturi mari. Vin rosu, tip "motorina" provenit din vie hibrida, gasesti doar la tara, daca stii unde sa cauti si costa doar 5 lei/ litru.

#12
grobianu

grobianu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 267
  • Înscris: 15.04.2009
Am baut destul de des Lacrima lui Ovidiu pe vremea lui nea Ceasca. Era cel mai scump vin care se (mai) gasea atunci pe rafturi. Nu se compara, evident, cu cel de acum. Singurul vin licoros care s-a apropiat de el l-am baut acum vreo 3 ani, la Pietroasele in judetul Buzau, la un nene de la care cumparam struguri. Era un vin de casa, vechi de vreo 4 ani, din soiul Tamaioasa Romaneasca. A fost senzational! Am facut si eu intr-un an vreo 50 de litri dar nu a apucat anul!Posted Image  Chiar si atat de tanar, mai rar asa vin!

#13
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Am avut unul din 1964.... cu dop de pluta si smoala peste, in fiola de 700 ml.... A fost deschis si baut in 2005 . Ceva foarte bun .Un galben intens si gust foarte concentrat.

#14
danwd

danwd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 973
  • Înscris: 05.03.2018
Lacrima lui Ovidiu era un vin bun inainte de 90. Pe atunci era la imbuteliat la 1 l si costa la restaurant cca 100 de lei sticla.
Am mai incercat de cateva ori prin anii 90 pe urma dupa 2000 dar era departe de ceea ce a fost candva. Pacat.

#15
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,740
  • Înscris: 08.10.2004
marsala, vino santo, porto, tokaji, madeira, sherry, vermouth - toate intra la fortified wines. asta cauti tu de fapt. si probabil le vrei dulci nu dry...

#16
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,129
  • Înscris: 22.05.2003
https://carrefour.ro..._0_75l-10502662
https://www.emag.ro/...8/pd/DGBF7FBBM/

Porto

#17
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,123
  • Înscris: 10.07.2013
[ https://s12emagst.akamaized.net/products/2666/2665574/images/res_9481a5d01596fcc22641a622a8c7c0b9_450x450_kjbm.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Vin de Porto cu 19,5% alcool: https://www.emag.ro/...6/pd/DK196YBBM/

Edited by xmanyacs77, 16 December 2018 - 16:50.


#18
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Prin metoda descrisa de mine mai sus se poate ajunge prin inghetari si dezghetari succesive la o concetratie de alcool de cam 40% fara distilare.
Binenteles ca orice om normal la cap nu va arunca restul (cu mai multa apa ) ramas ce va putea fi folosit in sistemul de distilare.

Singura problema ce poate fi luata in calcul la metoda de concentrare, descrisa de mine , este ca toate componentele "daunatoare" din  alcool raman acolo (acelea se elimina prin distilare)....

Edited by keta, 16 December 2018 - 16:58.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate