Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 

Este socialismul viitorul omenirii ?

* * - - - 9 votes
  • This topic is locked This topic is locked
658 replies to this topic

#577
daymion

daymion

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 04.03.2019
Ce pacat ca acest capitalism "rau" le va narui visele socialistilor si viitorul nu va fi deloc socialist! :(

Ca vor trebui sa munceasca sau sa dea si mai mult randament intelectual daca vor sa manance.

#578
Fuserisk

Fuserisk

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,874
  • Înscris: 26.02.2018

View Post_carpatos, on 15 decembrie 2018 - 22:40, said:

Spania, Italia , Grecia si isi da ultima strigare in Europa centrala si de Nord.
Socialismul prinde tot mai mult pe fondul nedreptataii sociale, bogatii devin tot mai bogati, corporatiile devin tot mai mari si inghit firmele mici. Concurenta care cica ar fi Vedem cat de mult avanseaza natiuni precum China.
Pai China pana de curând nu avea nici sistem de pe pensii. De când e China socialistă?! Italia și Grecia sunt sinonimul falimentului. Suntem praf cu educația economică, politică și juridică! Zob!https://adevarul.ro/...7785/index.html
LE
Nici macar pe Wikipedia nu ne obosim sa citim!

Edited by Fuserisk, 10 March 2019 - 14:33.


#579
Trexman

Trexman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,357
  • Înscris: 11.11.2017

View PostFuserisk, on 10 martie 2019 - 14:29, said:

De când e China socialistă?!

Dintotdeauna. Lozica „China nu e țară comunistă, e capitalistă” e un „thought-terminating-cliche”. Iar toți care afirmă asta, nicio persoană care zice clișeul n-ar vrea să locuiască în China sau să muncească muncile acelea, când aceștia au diplome de facultate. (nu e bon ton)

Cum numești o țară care metodologic, deontologic, ideologic și utilitar, funcționează ca un stat socialist-comunist, dar ca poliță economică e comerțul exterior & să-și facă oamenii să muncească pe bănuți, lucrând ore peste ore, comparativ cu cei din vest? Eu nu știu câți știți voi, dar nicio țară care a devenit la un moment dat socialistă, socialist-comunistă sau național-comunistă, nu s-a delăsat de comerț. Comerțul, contrar opiniei populare semidocte, nu e exclusiv capitalismului. De-aia au și făcut mișto & nu le-a ieșit piarul, al lanțului ăla de supermarket din Germania, când au golit rafturile de bunuri să demonstreze ceva în legătură cu imigrația. Comerțul nu aparține unei ideologii exclusive.

Să revin asupra discuției; dacă n-aș ști mai bine, aș zice că românii care scuipă asemenea lozinci despre China (nu tu Fuserisk, dar și tu ai mușcat din gogoașă), de fapt, le zboară porumbelul din gură (din subconștient) pentru ce ar vrea ei să facă împotriva României și restul românilor: tot într-o cvasi-sclavie, controlați, ca într-un coteț.

A avut dreptate psihologul/sociologul ăla, de la o emisiune Digi, că suntem cea mai autorasistă nație & popor... și asta se cauzează xenomaniei. Până la urmă, eșalonul 2 și 3 comunist n-a fost anihilat, a fost lăsat în pace să se reorganizeze, să se puiască, să se consolideze.

Edited by Trexman, 10 March 2019 - 18:01.


#580
NSR

NSR

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,628
  • Înscris: 26.06.2016
1. socialism = proprietatea muncitorilor asupra mijloacelor de productie => colaboratori (creatori, respectiv administratori ai profitului). Fiecare primeste o parte din profit (profit sharing) conform muncii sale, dupa contributia la stat.

2. capitalism = proprietatea nemuncitorilor (sau partial muncitorilor) asupra mijloacelor de productie => angajatori (proprietari - detin totul, administratorii profitului) si angajati (salariati - nu detin nimic, desi sint creatorii profitului / capitalului). Cei din urma primesc doar o fractie din munca lor, restul fiind oprit de patron si stat.

1 = normalul, logicul, moralul > genereaza multumire, incredere si coeziune sociala.

2. = aberatia, irationalul, imoralul > genereaza nemultumire, neincredere si antagonism social (clase economico-sociale artificiale).

Starea naturala a omului este tribala (natia este uniunea de triburi inrudite) si obsteasca (conlucreaza in vederea realizarii unui obiectiv colectiv). Milioane de ani de evolutie nu au gresit.

Capitalismul este o aberatie cu ascendenta in aristocratie si feudalism (detinere de privilegii nemeritate). Capitalismul, in esenta (detinerea mijloacelor de productie), nu este altceva decat un mixt de aristocratie feudala proiectata urban in zorii epocii industriale. Capitalismul nu poate fi nationalist (pt ca exploateaza membrii natiei), ci inerent globalist. La polul opus, socialismul (ma refer la definitia de lucru) nu poate fi decat nationalist, pt ca urmareste satisfacerea nevoilor societatii / natiei, pe baza unui raport onest intre creatorii capitalului.

Asadar, socialismul poate fi viitorul, in functie de cati oameni vor realiza diferenta dintre el si capitalism si ceea ce este in interesul lor. Gratie internetului, cu siguranta ca zilele (la scara istoriei civilizatiei noastre) capitalismului de tip patronal sint numarate.

Edited by NSR, 12 April 2019 - 20:23.


#581
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
pai nu e chiar asa...pentru ca in vest sunt extrem de putini aia care isi vand ideile unor bisnitari de firme....
in vest ala care a inventat o masina sa zicem e si patron la firma care o produce...
tu te referi la altceva
adica la hostile takeover
https://en.wikipedia.../Corporate_raid
https://en.wikipedia.org/wiki/Takeover

schema e simpla: iei un imprumut mare pe care il garantezi cu ceva anume, cu banii aia cumperi o firma, una profitabila, si din profitul ei iti platesti datoria la banca...si tot asa pana devii un patron la extrem de multe firme
si asta fara sa fi inventat absolut nici un produs....
numai ca ce nu stii tu e ca preluarile astea ostile sunt cam suspicioase si nici o banca nu iti mai da imprumut daca nu faci dovada ca ai fost in trecut profitabil....adica mai pe scurt in capitalismul actual trebuie sa fi fost deja un om priceput in afaceri ca sa iti permiti sa cumperi o alta firma, ceea ce garanteaza oarecum ca te duce capul si banii nu ajung pe mana unui speculator....desi au existat si speculatori din astia....destui in US ...dar s-a cam dus era lor....

de asemenea mai citeste aici
https://en.wikipedia...ture_capitalist
la astia te referi tu

On the other hand, vulture capitalists are a type of venture capitalist, which provide a final attempt at gaining funding.[4] Whereas venture capitalists seek firms with growth potential,[1] vulture capitalists usually seek out firms where costs can be cut in order to increase profits. Mostly, these firms are distressed and on the brink of bankruptcy[4] Due to this reason, vulture capitalists are able to buy these firms at a much lower price than if they had been profitable and expanding.[4]
Once the firm is acquired, vulture capitalists can attempt to increase efficiency in order to turn the company around. This is often done by cut-downs costs wherever possible, which in part is likely to be accomplished by firing workers where possible, reducing benefits or both.

Numai ca astia pot fi usor loviti daca guvernele ar vrea...este extrem de usor sa faci o lege prin care o firma nu poate da afara pe cineva fara preaviz si macar 3 luni  sa zicem inainte de plecarea efectiva din firma....astfel cine vrea sa cumpere corect firma o poate cumpara, cine vrea profit imediat nu poate sa o faca si astfel nu se mai renteaza sa fii un vulture capitalist .....

#582
NSR

NSR

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,628
  • Înscris: 26.06.2016

View Postkarax, on 12 aprilie 2019 - 22:16, said:

tu te referi la altceva
adica la hostile takeover

Ma refer la orice forma de insusire (legala sau nu) a capitalului / profitului realizat prin munca altcuiva. E furt, indiferent cat de legal ar fi. Legea e data de patroni (ajunsi in parlament), aceeasi care controleaza circumstantele pietei. Ce corectitudine sa rezulte de aici ?

Acordul angajatului este irelevant, atat timp cat la masa "negocierii" nu stau parti egale. Ce sa negocieze sclavetele sarial cu viitorul lui stapan ? Vorbim de majoritate, nu de rarele exceptii cand o anumita categorie de angajati pot impune ceva.

Chiar si cazul asta (angajati de lux) este lipsit de relevanta, pt ca oricum angajatorul ajunge sa-si insuseasca nemeritat profitul creat de viitorul angajat. Deci, oricat de mare ar deveni salariul in astfel de situatii, finalmente, furtul angajatorului are loc. Altfel, nu ar exista motivul angajarii. Pt ce sa mai angajezi, din moment ce angajatul isi primeste integral partea de profit (desigur, dupa achitarea cheltuielilor) realizata prin munca lui ? Asta e structura "logica" a capitalismului : "muncesti pt mine (patron) si stat (alcatuit si / sau sponsorizat de patroni) si abia la urma pt tine > ce mai ramane (salariu)".

Oriunde NU se face profit sharing individual (conform aportului personal adus la realizare) intra sub incidenta ticalosiei, eliptic numite capitalism.

Edited by NSR, 13 April 2019 - 07:23.


#583
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
in conditiile existentei unei concurente corecte , este mereu posibil ca angajatii sa iti plece daca nu oferi un salariu substantial.....tocmai de aia si exista legi anti monopol....
consumerismul e bun deoarece absoarbe produse create de fabricile cu putini muncitori , care astea , fiind tehnologizate , trimit oamenii in somaj, ceea ce inseamna ca exista o oferta mare de posibili angajati ceea ce duce la scaderea salariilor.
tocmai de aia ar trebui sa consumam mai mult si sa folosim lucrurile pana le inlocuim mai des..... dand astfel de munca cat mai multora ....de fapt una din politicile de stat este sa cresti cheltuielile pentru a stimula economia. piata de consumabile este extrem de importanta ....chestii pe care le iei si le inlocuiesti rapid. piata second hand incurca planurile astea pentru ca reduce numarul de produse vanzabile deci reduci locurile de munca. de aia strainii prefera sa cumpere cu totul un nou produs atunci cand se strica partial cel vechi.

#584
gabiroa

gabiroa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,425
  • Înscris: 28.12.2010
Cred ca e irelevant daca suntem socialisti sau capitalisti. Am fost una din cele mai de rahat tari comuniste si acum suntem una din cele mai de rahat tari capitaliste. Ne place sa furam si sa fim smecheri ( vezi popularitatea personajelor penale gen Becali ), nu ne place sa invatam, facem facultati la caterinca, doctorate si masterate si asta va fi valabil in orice fel de economie si forma de guvernamant. Romanul se lauda ca e latin dar la apucaturi seamana mai mult cu turcul si grecul decat cu francezul si italianul. Putinii oameni onesti prefera sa stea deoparte ( probabil ca nu au nici o sansa ) si ne conduc niste hoti analfabeti. Asa a fost in comunism asa e si acum. Cand mergeti la supermarket uitati-va la lumea din jur si o sa intelegeti de ce suntem asa ( in Bucuresti parca totusi e lumea nitel mai spalata decat in provincie ).
P.S. Eu am sperat ca de la Educatie va veni salvarea prin noile generatii. Dar Androneasca nu se lasa ...... e ca ciuma aia bubonica pana nu distruge tot nu moare.

Edited by gabiroa, 14 April 2019 - 18:44.


#585
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Normal că ne conduc niste hoți și/sau analfabeți, pentru că ei sunt reprezentanții poporului și sunt reprezentativi pentru români.

#586
lil debul

lil debul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,662
  • Înscris: 29.09.2005

View Post_carpatos, on 15 decembrie 2018 - 23:18, said:

Uite astea nu sunt din Venezuela, ci din raiul capitalismului.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/e8fsfwo6R-Y?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Vreau sa fiu egal in sanse
Nu unii sa ajunga sa vanda la Lidl ca n-au avut ma-sa si tacsu bani sa-i tina pe la scoli inalte, iar altii sa frece mangalul 8 h pe zi in fata unui PC la vreo corporatie.
Ca sa fii egal in sanse trebuie sa mai fii egal si la creier, nu crezi ? Trebuie sa mai fii egal si la harnicie, la curajul de a te da jos din pat dimineata ca nu cred ca dormi intr-un canal, maninci din gunoaie si ai ZERO posibilitati.

#587
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 23.09.2005

View Postlil debul, on 14 aprilie 2019 - 20:09, said:

Ca sa fii egal in sanse trebuie sa mai fii egal si la creier, nu crezi ? Trebuie sa mai fii egal si la harnicie, la curajul de a te da jos din pat dimineata ca nu cred ca dormi intr-un canal, maninci din gunoaie si ai ZERO posibilitati.

Egalitatea de sanse exista (teoretic, caci practic nu exista) tocmai ca oamenii sa se poata diferentia mai apoi in functie de creier, harnicie, etc.

Insa egalitatea de sanse e o iluzie, nu exista. De asta avem o societate pestrita, oameni cu potential care se pierd pentru ca n-au nici o sansa, sau din contra, urca, si hahalere care stralucesc in lumina reflectoarelor sau raman jos, cand cum.

Din start de exemplu o scoala buna pe bani reprezinta opusul egalitatii de sanse - nu oricine are acces la ea, indiferent cat de bine e pregatit pentru ea.

Edited by Phobos, 14 April 2019 - 22:23.


#588
MARlN_ION

MARlN_ION

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 20.02.2019
Socialismul este o prostie, cine crede în socialism ori este sărac ori nu a fost în stare să se descurce în 30 de ani de capitalism de la revoluție. Genul de oameni care așteaptă să primească de la stat ceva sunt tipul de oameni care muncesc toată viața pentru un salariu. Dacă sunt puși să plătească 10 - 20 de angajați ca patroni dau faliment și vând firma cu datorii.

Edited by MARlNMembruAnonim, 14 April 2019 - 22:46.


#589
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
Marine, ai dreptate însă nu trebuie desconsiderați..  nu oricine are spirit antreprenorial, fiecare este bun la ceva pe felia lui. De exemplu orice artist cat de cat, sportiv mai acatari, are un manager. Sunt oameni buni, geniali, la executat sarcini, daca ii pui team leaderi nu se descurca. Este vorba de skills și nu putem fi toți oameni de afaceri. Nici nu ne dorim.

In schimb, si asta e ideea ce s-ar desprinde din topic, cu toții ne dorim o societate în care cetățenii să aibă un trai decent. Deci fara săraci.

#590
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View PostFlat, on 14 aprilie 2019 - 23:45, said:

Marine, ai dreptate însă nu trebuie desconsiderați..  nu oricine are spirit antreprenorial, fiecare este bun la ceva pe felia lui. De exemplu orice artist cat de cat, sportiv mai acatari, are un manager. Sunt oameni buni, geniali, la executat sarcini, daca ii pui team leaderi nu se descurca. Este vorba de skills și nu putem fi toți oameni de afaceri. Nici nu ne dorim.

In schimb, si asta e ideea ce s-ar desprinde din topic, cu toții ne dorim o societate în care cetățenii să aibă un trai decent. Deci fara săraci.

Ti-ai dat raspunsul singur si cu ocazia asta poate pricep si socialistii tembeli. Daca n-ai spirit antreprenorial, atunci nu esti capabil nici sa conduci o societate. In cazul asta stai in banca ta si vinzi ceea ce ai, aka probabil puterea de munca, vreun talent sportiv, muzica...d-astea. Daca nici pe astea nu le ai, atunci te dai frumos si mai deoparte si nu bagi bete-n roate celor care pot, deoarece in ultima instanta tot aia sint cei de la care pica un ajutor social. In niciun caz nu poti scapa de saracie conform unor lozinci marxiste si asta s-a vazut cit se poate de clar. Comunistii au trimis proletarii la munca fortata. In alta ordine de idei, de munca tot nu scapi.

In loc sa va bateti capul cu Marx, mai bine ati invata ceva util. E mai greu si cere mult mai multa materie cenusie, dar hei, nu veti mai fi saraci

#591
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
whoa usor cu pianul. cine a decis ca "spiritul antreprenorial" este cea mai inalta forma de calificare? in afara de a face profit, nu insumeaza nici pe departe calitatile unui lider, daramite ale unui conducator al societatii. valorile unei societati nu se rezuma la bani, statele nu se conduc ca niste intreprinderi. asa ca hai sa stea in banca lor si antreprenorii, sa lasam votul sa vorbeasca.

#592
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View PostFlat, on 15 aprilie 2019 - 08:25, said:

whoa usor cu pianul. cine a decis ca "spiritul antreprenorial" este cea mai inalta forma de calificare? in afara de a face profit, nu insumeaza nici pe departe calitatile unui lider, daramite ale unui conducator al societatii. valorile unei societati nu se rezuma la bani, statele nu se conduc ca niste intreprinderi. asa ca hai sa stea in banca lor si antreprenorii, sa lasam votul sa vorbeasca.

"Spiritul antreprenorial" este o calitate, nu o calificare. Poate ca te nasti cu ea, sau poate o capeti in functie de educatie. In spate sta stiinta, capacitatea de a fi un bun organizator, o viziune larga, capacitatea de a conduce oameni samd. Deci da, vorbim despre lideri, doar ca n-ai tu habar de chestiile astea.
Valorile nu se rezuma la bani, nu e cazul sa discutam pe tema asta, deoarece nu reiese nicicum din ce ziceam io mai sus. In schimb durerea voastra, a socialistilor, se invirte fix in jurul banilor. Poti inlocui banii cu bunuri materiale de tot felul, dar in final tot la bani ajungeti.
Cum habar n-ai de toate treburile astea, reiese foarte clar ca oameni ca tine, socialisti in speta, nu prea au ce cauta la butoane. Educatia precara nu va prea permite altceva, decit sa distrugeti ceea ce construiesc oamenii cu viziuni. Remember? Antrepenorii care nu va plac voua

#593
worldwar

worldwar

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 163
  • Înscris: 13.04.2019
Daca vrem o societate fara saraci, trebuie sa nu mai lasam oamenii slabi, bolnavi  si pe cei cu gene slabe  sa se reproduca.

Succesul nu tine de estetica, nici de inteligenta, nici de gradul de bunatate , ci de   competente si gena in sine.
Daca ai gena slaba si te nasti intr-o familie cu parinti de gena proasta, normal ca atragi tot ce e mai rau, ai parte de o educatie precara ,  crescand  in saracie cu anturaj prost, automat  iti construiesti  o personalitate proasta,  ajungi sa nu iesi din sfera aia de confort bolnavicios si precar, ai standarde joase la viata,   atragi si uratenia prin stilul de viata precar pe care il traiesti,  esti  marginalizat de colectiv si comunitate /societate
Cu atat e mai bine daca  te nasti cu o gena de lider....

De asta as prefera sa se implementeze ingineria genetica, macar iti imbunatatesti genele copilului tau sa nu se nasca defect fizic sau psihic.  
Si cred ca China va fi prima tara care o va adopta.

Daca te nasti defect psihic sau fizic, automat ai parte de o viata naspa.
Si ajungi ca Flat, sa-ti dorest socialism si egalitate.

Edited by worldwar, 15 April 2019 - 12:02.


#594
lil debul

lil debul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,662
  • Înscris: 29.09.2005
Nu tre' sa o ardem dubios acum cu inginerii genetice sau alte sf-uri, singurul lucru care trebuie facut e sa le dai bocanci in gura de 3 ori pe zi si sa ii tii in patratica lor, sa nu ii lasi sa se ridice.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate