Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Încalzire cu microunde?

"Toți romanii vor avea o...

Blue Eye Samurai (2023)

Mi s-a blocat telefonul
 Taxe impuse abuziv de primarie - ...

2GB Fibre WAN - equipment FAQ

Am pus Bixtonim in ochi

Beneficiaza un PFA de drept de r...
 iPhone 13 Pro SH de la magazin on...

Care este procedura de transfer l...

Video clip Timelapse

Salariu compensatoriu
 Cauza reala cancer?

Mesageria Google sau Mesageria Sa...

Motorola moto g31 - probleme micr...

Lene vs Comoditate

Intrebare concediu Turcia

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

corinadaniela

corinadaniela

Guru Member

• Grup: Moderators
business, nu prea este confortabila varianta propusa de tine, copilul are doar 9 ani, e cam incomod sa cauti unde sa mananci in afara hotelului, sa astepti pana iti vine comanda. daca se duce cu avionul, e limitat cu deplasarile, ca doar n-o sa ia dolmusul sau taxiul ca sa se duca "in oras" sa manance, daca pe langa hotelul ales nu exista astfel de restaurante/terase. la orele amiezii poate fi neplacut, daca prinde o vreme calduroasa.
la all-inclusive mancarea este variata si din belsug, copilul poate sa aleaga ce-i place, are la discretie inghetata, suc, fructe, prajituri, la varsta asta e preocupat de balaceala si joaca, nu-i mai arde si de asteptat la restaurant, sa-i vina mancarea comandata si poate nu-i place, o platesc parintii degeaba.
pana la anumite varste (ale copiilor) este foarte confortabil si comod stilul "tarc" si all-inclusive, ai totul la indemana la aproape orice ora, mancare, bautura, animatie, tobogane, activitati pentru copii. inclusiv si pentru faptul ca nu trebuie sa mai umbli cu bani dupa tine, pentru ca nu (prea) ai pe ce sa-i cheltuiesti in interiorul resortului.

andreimazz23

andreimazz23

Junior Member

• Grup: Junior Members
Anul asta eu am fost in Didim, la hotelul https://www.booking....-resort.ro.html . A costat 1500 de lei pentru 2 persoane, 6 nopti. Distantele oricum sunt lungi cu masina, pana in Antalya mai sunt inca vreo 400 de km. Poti sa treci si prin Istanbul 2-3 nopti, merita.

business11

business11

Info Austria

• Grup: Senior Members

View Postcorinadaniela, on 13 decembrie 2018 - 16:21, said:

business, nu prea este confortabila varianta propusa de tine, copilul are doar 9 ani, e cam incomod sa cauti unde sa mananci in afara hotelului, sa astepti pana iti vine comanda. daca se duce cu avionul, e limitat cu deplasarile, ca doar n-o sa ia dolmusul sau taxiul ca sa se duca "in oras" sa manance, daca pe langa hotelul ales nu exista astfel de restaurante/terase. la orele amiezii poate fi neplacut, daca prinde o vreme calduroasa.
la all-inclusive mancarea este variata si din belsug, copilul poate sa aleaga ce-i place, are la discretie inghetata, suc, fructe, prajituri, la varsta asta e preocupat de balaceala si joaca, nu-i mai arde si de asteptat la restaurant, sa-i vina mancarea comandata si poate nu-i place, o platesc parintii degeaba.
pana la anumite varste (ale copiilor) este foarte confortabil si comod stilul "tarc" si all-inclusive, ai totul la indemana la aproape orice ora, mancare, bautura, animatie, tobogane, activitati pentru copii. inclusiv si pentru faptul ca nu trebuie sa mai umbli cu bani dupa tine, pentru ca nu (prea) ai pe ce sa-i cheltuiesti in interiorul resortului.

Antalya are 2,3 milioane de locuitori. Banuiesc ca nu o sa fie greu sa gasesti un restaurant, tinand cont de faptul ca Antalya este printre cele mai mari destinatii turistice din Turcia. La urma urmei nu vorbim despre vreun sat in Moldova.

Copilul la 9 ani dupa parerea mea nu este mic sa spui ca nu are rabdare sa isi astepte comanda. In general la all-inclusiv in Turcia nu prea faci afacere doar daca esti nemancat de acasa si cand ajungi acolo te crezi in paradis. La all-inclusiv in Turcia baga zilnic cam aceasi mancare, si pe langa asta foarte foarte europeana si in general orientata la clientela (eu am prins un hotel de englezoi si numai fasole, carnati, bacon, cartofi prajiti si rahaturi de genul asta erau la micul dejun). Intr-adevar este mai comod, ca te duci mananci, pleci. Acum depinde cat de comod esti. Intr-un fel ai dreptate.

cristiany

cristiany

Senior Member

View Postandreimazz23, on 13 decembrie 2018 - 16:53, said:

Anul asta eu am fost in Didim, la hotelul https://www.booking....-resort.ro.html . A costat 1500 de lei pentru 2 persoane, 6 nopti. Distantele oricum sunt lungi cu masina, pana in Antalya mai sunt inca vreo 400 de km. Poti sa treci si prin Istanbul 2-3 nopti, merita.
Sigur sunt lei ?

corinadaniela

corinadaniela

Guru Member

• Grup: Moderators

View Postbusiness11, on 13 decembrie 2018 - 17:01, said:

Antalya are 2,3 milioane de locuitori. Banuiesc ca nu o sa fie greu sa gasesti un restaurant, tinand cont de faptul ca Antalya este printre cele mai mari destinatii turistice din Turcia. La urma urmei nu vorbim despre vreun sat in Moldova.

Copilul la 9 ani dupa parerea mea nu este mic sa spui ca nu are rabdare sa isi astepte comanda. In general la all-inclusiv in Turcia nu prea faci afacere doar daca esti nemancat de acasa si cand ajungi acolo te crezi in paradis. La all-inclusiv in Turcia baga zilnic cam aceasi mancare, si pe langa asta foarte foarte europeana si in general orientata la clientela (eu am prins un hotel de englezoi si numai fasole, carnati, bacon, cartofi prajiti si rahaturi de genul asta erau la micul dejun). Intr-adevar este mai comod, ca te duci mananci, pleci. Acum depinde cat de comod esti. Intr-un fel ai dreptate.

depinde...la hotelurile la care am fost eu in belek, zona comerciala a orasului era la cativa km distanta. musai dolmus sau taxi, erau portiuni unde nici nu exista trotuar pe care sa mergi ca pieton, nu mai zic de zero umbra la 40 grade in toiul zilei. in rest - resort langa resort, toate pe partea cu marea ca sa zic asa, iar pe partea cealalta a drumului - ioc, balarii, teren agricol sau niste cartiere rezidentiale, unde intrarea era cu bariera.
in kusadasi in schimb, chiar vis-a-vis de hotel era un restaurant cu terasa, mai erau cateva astfel de localuri sau mici magazinase tip super-market, la o mica distanta de mers pe jos, hotelul fiind amplasat in imediata vecinatatea unui cartier cu case de vacanta.
cred ca depinde foarte mult si de fiecare statiune, si de pozitionarea hotelului ales fata de faleza, zona comerciala sau cea locuita a statiunii/orasului.

business11

business11

Info Austria

exact asta vroiam sa spun, conteaza mult zona. Daca te inchizi intr-un resort, atunci nu prea ai alta varianta decat sa iti alegi all-inclusiv. Dar cum spui si tu, atunci cand ai posibilitatea si locatia iti permite, nu recomand mancarea din hotel.

pancone99

pancone99

Member

• Grup: Members
Am citit tot ce mi-ati scris aici si va multumesc pentru sfaturi !
Bugetul mai poate fi suplimentat 100-200e,nu-i problema,ca doar o data pe an ma duc sa ma relaxez mai calumea.Si daca si acum mai caut sub unghii....pai atunci mai bine stau acasa!
Referitor la drum...Se leaga direct cu concediul,in sensul ca imi pot lua cam o saptamana de concediu intr-o luna.As putea de exemplu,sa plec de vineri dimineata si sa ma intorc duminica urmatoare (dupa 9 zile).Dar nu prea mai mult! Si daca pierd 4 zile pe drum e cam aiurea. In cazul asta sunt doua variante:ori sa fac drumul dintr-o bucata cu masina,fara oprire (nu am probleme cu condusul indelungat),ori sa merg cu avionul.
Pana acum zona preferata de vacanta era Grecia,pe care o faceam fara probleme cu masina,dar am zis ca anul viitor sa incercam si Turcia.Nu stiu zonele din turcia,nu stiu traseele,de fapt nu stiu mare lucru,de-aia am si zis sa intreb aici.Cu drumul o rezolv cu un GPS,dar alegerea zonei si a unui hotel e mai delicata.Am zis Antalya din cauza aeroportului,dar nu exclud de exemplu un hotel aflat la 1-2 ore distanta de aeroport.E una sa faci 5 ore pe drum (zbor +transfer) si alta e sa faci 15-16 ore,in care mai trebuie sa stai si concentrat la volan.
Legat de hotel....Va dati seama ca unui copil de 9 ani i-ar placea foarte mult sa aibe tobogane,jucarii,piscine...etc unde sa se joace.Daca gasesc si asa ceva cu atat mai bine.Daca nu,macar o plaja cu nisip sa fie.NU CU PIETRE !
Eu speram sa primesc ceva impresii si sfaturi de la cei care au fost acolo in ultimul timp.Pe multe siteuri ratingul hotelurilor sunt umflate prin recenzii,tocmai pentru a le putea vinde mai bine.Asta am experimentat-o pe pielea mea.

bc74abs

bc74abs

Junior Member

SALUT
Turkey - Side - Sunrise Park 2 adulti 7 zile uai (ultra all inclusive) prin Tez tour (rep Moldova) superrrr. Cam 1300 euroi. 18 topogane multe piscine acces la mare. Singurul loc un am avut in meniu si carne de porc.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/NdO01Xkyu9Y?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/l9pvezu17sA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Un sfat NU te duce cu masina ca nu mai e concediu. In banii aia am fost preluat de la aeroport de la noi (tarom cu papa si bauturi in avion) si dupa 7 zile adus inapoi bronzat, relaxat si mai greu... Alta cheltuiala nu ai. Plus ca ai ghid ce vorbeste romaneste. Luat prin Seven Travel cu vreo luna jumate inainte. Am vazut si Alanya si Belek. Dar... SIDE!
BAFTA

Edited by bc74abs, 13 December 2018 - 21:43.

AlinaFulg

AlinaFulg

Junior Member

View Postpancone99, on 13 decembrie 2018 - 21:09, said:

Am citit tot ce mi-ati scris aici si va multumesc pentru sfaturi !
Bugetul mai poate fi suplimentat 100-200e,nu-i problema,ca doar o data pe an ma duc sa ma relaxez mai calumea.Si daca si acum mai caut sub unghii....pai atunci mai bine stau acasa!
Referitor la drum...Se leaga direct cu concediul,in sensul ca imi pot lua cam o saptamana de concediu intr-o luna.As putea de exemplu,sa plec de vineri dimineata si sa ma intorc duminica urmatoare (dupa 9 zile).Dar nu prea mai mult! Si daca pierd 4 zile pe drum e cam aiurea. In cazul asta sunt doua variante:ori sa fac drumul dintr-o bucata cu masina,fara oprire (nu am probleme cu condusul indelungat),ori sa merg cu avionul.
Pana acum zona preferata de vacanta era Grecia,pe care o faceam fara probleme cu masina,dar am zis ca anul viitor sa incercam si Turcia.Nu stiu zonele din turcia,nu stiu traseele,de fapt nu stiu mare lucru,de-aia am si zis sa intreb aici.Cu drumul o rezolv cu un GPS,dar alegerea zonei si a unui hotel e mai delicata.Am zis Antalya din cauza aeroportului,dar nu exclud de exemplu un hotel aflat la 1-2 ore distanta de aeroport.E una sa faci 5 ore pe drum (zbor +transfer) si alta e sa faci 15-16 ore,in care mai trebuie sa stai si concentrat la volan.
Legat de hotel....Va dati seama ca unui copil de 9 ani i-ar placea foarte mult sa aibe tobogane,jucarii,piscine...etc unde sa se joace.Daca gasesc si asa ceva cu atat mai bine.Daca nu,macar o plaja cu nisip sa fie.NU CU PIETRE !
Eu speram sa primesc ceva impresii si sfaturi de la cei care au fost acolo in ultimul timp.Pe multe siteuri ratingul hotelurilor sunt umflate prin recenzii,tocmai pentru a le putea vinde mai bine.Asta am experimentat-o pe pielea mea.
Nu stiu de unde vreti sa plecati, din ce localitate cu avionul?

nniki

nniki

Active Member

View PostRR_SK, on 13 decembrie 2018 - 10:34, said:

corinadaniela
Ti-am trimis un PM despre agentia de la care cumpar eu.
Sunt cam in aceeasi situatie cu corinadaniela.
Am sesizat si eu majorari de pret de 15-20% fata de anul trecut pe pachetele charter Antalya.
Te rog de asemenea un PM cu agentia. Sunt curios daca pretul firesc mai mare la avion poate fi compensat de un pret mai mic la cazare/masa.
Avand in vedere ca tintesc Lara, costul cu transferul nu ar fi o mare problema.
Merci.

AlinaFulg

AlinaFulg

Junior Member

Eu am ales Lonicera resort&spa din Alanya, dar la sfarsit de septembrie. Daca zburati cu avionul  din Bucuresti, pretul  este de 1550 Euro, plecarea din 20 iunie cu transferuri, asigurare storno si de sanatate inclusa. Puteti plati un avans de 10% si restul cu o luna inainte de plecare, nu stiu daca pot da nume de agentii. Lonicera resort& spa este un hotel deschis in 2016, are aquapark, plaja cu nisip fin si intrare lina in mare. Alte hoteluri ok, in pretul acesta ar mai fi: Saphir resort&spa, tot in Alanya, sau mai aproape de aeroportul din Antalya: Wind of Lara ori Grand Park Lara dar camerele family pentru ca cele standard nu au balcon.Ar mai fi in Belek: Crystal Paraiso Verde ori Crystal Family. În Side ar fi Silence Beach Resort pe care l-am avut si eu in vedere dar nu mă incanta faptul ca are plaja cu pietricele si intrare abrupta in mare. Acum ce sa zic or fi mai multe dar atunci cand am ales hotelul eu cam pe acestea le-am avut in vedere tinand cont si de buget.

business11

business11

Info Austria

acum 2 ani si chiar in acest an, puteai sa iti faci concedii in Turcia pe o nimica toata. Au scazut iarasi riscul de terorism in Turcia si asa au crescut si preturile la concedii. Eu niciodata nu am ramas fascinat de un concediu in Turcia, doar de Istanbul. In rest as prefera Grecia oricand.

Bafta si spor la gasit ceva perfect pentru familie!

andreimazz23

andreimazz23

Junior Member

• Grup: Junior Members

View Postcristiany, on 13 decembrie 2018 - 17:11, said:

Sigur sunt lei ?
Sigur. Ba chiar am facut contul de booking cu referral de la cineva si am mai avut si 10% inapoi dupa terminarea tripului. A fost asa ieftin pentru ca am platit anul trecut pe vremea asta si am luat sejurul dupa 3 septembrie, oricum inca este cald acolo. Ca idee pentru OP, exista aeroport si la Izmir pentru zona aia.

laur_radu

laur_radu

Active Member

De ce nu iei in considerare si trenul pt transport. Costul e mic ( 54 euro /persoana), dar confortul e mult peste mersul cu masina. La cuseta ti se ofera lenjerie pt pat sigilata, perne etc. Poti sa incalzesti mancarea la cuptorul cu microunde din compartimentul special. Eu asa am fost in Grecia. Am ajuns odihnit si am vazut multe peisaje ,puteam fotografia lejer etc. Totusi eu recomand biletul balkan flexi pass, daca vrei sa vizitezi mai multe orase din Turcia. Cu acest bilet poti vizita chiar mai multe tari din zona balcanica, la un pret f mic.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate