Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 

Erasmus+ Rusia

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#19
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006

View PostPaz, on 10 decembrie 2018 - 01:15, said:

Partea vesela e ca multi bursieri sunt rubedenii de mici politruci locali. Posted Image


Asta a fost pe vremuri, prin anii 90. Acu' e ofertă de burse mai mare decît cererea. O bursă dn asta nu e pt distracție, tb să faci un efort să te duci într-o țară străină și să înveți acolo într-o limbă străină și pe o programă de învațămînt diferită de cea cu care te-ai obișnuit. Nu e pt oricine.

#20
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Daca, dupa 10-20 de ani de munca inca vorbesti de stat in chirie e grav .
In it sa te plangi ca ai salar mic inseamna ca esti lenes sau slab pregatit .

#21
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015
In primul rand vezi cat cheltuiesti intr-o luna (mancare, telefon, iesit in oras, etc). La mine cheltuielile cu mancarea (pentru o perosoana) ar fi de aproximativ 400-450 lei intr-o luna (deci cam 100E) pentru masa completa (un mic dejun, o ciorba la pranz si un fel doi, plus o cina cu carne langa si un mic dulce la desert). Adevarul e ca mancarea o luam pentru doi si ajungem cam la 8-900 lei (incluzand si pachetele pentru servici, ceva de rontait si altele) dar si ulei, zahar, faina, pe care le folosim mai mult de o luna (ca deh, mai luam intr-o luna si folosim in alta)


Chiriile... depind mult de zona. Va trebui sa vezi cat se cer (pot ajunge la 4-500 E pentru o garsoniera in zona nu tocmai centrala, la care se adauga transportul).

PS: vezi ca rusii se raporteaza la dolarul american si nu prea se omoara cu engleza (stiu, e un paradox: dolarul american si refuzul (oarecum) de a vorbi in engleza, desi este cunoscuta).


LE: acum am vazut. Vei sta la camin. Ar trebui sa-ti ajunga, depinde de tine cat te intinzi. Doar sa renunti (temporar) la numarul de Romania. Roamingul te va usca la buzunar. I-ati o cartela locala (ar fi bine sa ai un telefon cu dual sim).

Edited by Pololica, 10 December 2018 - 10:05.


#22
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View PostAlex__--__Alex, on 09 decembrie 2018 - 23:32, said:

Salutare,
In februarie plec la studii in Rusia, timp de 5 luni cu ajutorul programului Erasmus+.
In dec 1989 mai multi agenti KGB, multi recrutati inca din anii 50 au fost obligati sa treaca IN SLUJBA NOILOR AUTORITATI SUB AMENINTAREA PEDEPSEI CU MOARTEA !
Sunt vinovati pentru multe din crimele comise dupa fuga lui Cerausescu, si pentru dezatrul sufertit de poporul roman sub conducerea guvernarilor Iliescu-Roman !

Sa fie clar, oamenii astia au depus juramant fata de URSS, sub amenitarea pedeapsei cu moartea ! Credeau ca au scapat pt ca Romania parea scapata de influenta ruseasca dupa 1959. Cand se asteptau mai putin, au trebuit sa slujeasca stapanilor carora le-au jurat credinta pana la moarte.

Ai mare grije, securitatea lui Putin are multa experienta. Stie sa santajeze, sa intinda capcane ! Nu da nimic pe gratis !
Sa nu revii in tara cu grade rusesti si cu angajamente pana la moarte !

Situatia internationala este oricum in degradare progresiva, iar Putin e pe cale sa devina pt occident Hitlerul secolului XXI !

PS: Ai grije sa nu ajugi sa promovezi vreo Alianta a Estului; ca aia a Vestului deja exista !

Edited by RomeoM, 10 December 2018 - 10:36.


#23
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

View PostAlex__--__Alex, on 09 decembrie 2018 - 23:32, said:

Salutare,
In februarie plec la studii in Rusia, timp de 5 luni cu ajutorul programului Erasmus+.
Voi primi 600 de euro pe luna si profesorul care se ocupa de mine a spus ca dupa ce platesc caminul o sa mai raman cu 500-550 de euro in mana.
Intrebarea mea este: Credeti ca sunt de ajuns 500 de euro sa supravietuiesc o luna in Saint Petersburg?

P.S. Vreau sa mentionez ca nu sunt fumator!
ai vreun motiv anume pt care ai ales Rusia in detrimentul unei tari civilizate, care iti poate oferi si perspectiva invatarii unei limbi de circulatie, poate chiar a ramanerii acolo etc?
Ceva din Europa, unde mentalitatile te vor ajuta sa progresezi, nu sa involuezi, sa te obisnuiesti cu indisciplina in trafic, coruptia ruseasca etc?

#24
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View Postunbrutus, on 10 decembrie 2018 - 10:31, said:

Ceva din Europa, unde mentalitatile te vor ajuta sa progresezi, nu sa involuezi,
Abordrea e total gresita: UE are civilizatrie+tehnologie+satanism+sodoma si gomora. Rusia are cultura si valori conservatoare.
Problema majora cu Rusia este noul KGB al lui Putin. Te duci in Rusia deja te iau in primire o gramada de agenti FSB. Romania-UE-NATO sunt priviti ca state ostile.

PS: Peste ani, s-ar putea sa dea rau la imagine o bursa in Rusia. Si nu vei mai putea schimba nimic.
"Corbii" cei dragi ai lui Ion Iliescu:
https://jurnalul.ant...cu-529073.html
--https://jurnalul.antena3.ro/editorial/corbii-cei-dragi-ai-lui-ion-iliescu-529073.html--

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, nu crede nici astăzi că generalul Nicolae Militaru, ministrul Apărării instalat de noua putere FSN-istă în decembrie '89, era agent sovietic şi susţine acest lucru cu tărie în cel mai recent interviu pe care l-a acordat.

Negarea evidenţei este atât de stranie după atâţia ani, încât este o impietate la adresa tuturor acelora care au murit în urma acţiunilor generalului Militaru.
Numele adevărat al acestuia este Nicolae Lepădat şi în anul 1952 a fost trimis la studii politice în URSS, ca locotenent al Armatei populare române. Cum cursul nu s-a mai ţinut, la intervenţia ataşatului militar român de atunci a fost înscris la celebra Academie Militară "Frunze". La absolvire, în 1956, a primit gradul de colonel şi, fiindcă terminase o şcoala sovietică militară de renume, a avut o carieră militară lină, recompensată cu funcţii înalte. În anul 1978, Nicolae Militaru era deja comandant de Armată, ba chiar a aceleia ce-şi avea sediul în Bucureşti. Avea faimă, era deosebit de ambiţios şi ţinea în mână toate pârghiile puterii militare, care se împletea în capitala ţării cu cea politică. În luna august a acelui an, Nicolae Militaru a participat la o aplicaţie, la Mangalia, a Forţelor Tratatului de la Varşovia. Cu această ocazie, s-a întâlnit în condiţii de maximă conspirativitate cu ataşatul militar sovietic, generalul Borisov, căruia i-a promis că dacă va ajunge şeful Marelui Stat Major îl va înlătura pe Nicolae Ceauşescu de la putere, iar România va fi din nou trup şi suflet alături de URSS. La acea vreme, România se apropiase prin politica externă de ţările occidentale şi de SUA. Întâlnirea a fost monitorizată şi de aceea Nicolae Militaru a fost scos din rândul cadrelor militare active. Dar Ceauşescu, păţit în 1972 din cauza presiunilor Moscovei cu un alt trădător, generalul Ion Serb, nu l-a trimis în judecată, ci l-a făcut ministru adjunct la un minister industrial.
În 1979, agentul GRU - serviciul de informaţii al Armatei Roşii -, generalul degradat Istvan Kostyal a primit misiunea să îl "întâlnească întâmplător" pe Militaru şi să aranjeze o întâlnire în trei, la care să participe şi fostul ministru al apărării, Ion Ioniţă, atunci preşedinte al Crucii Roşii. La acea întâlnire, cei trei au pus bazele complotului filosovietic. Drept urmare, una dintre primele măsuri a fost aceea de a contacta cadre militare active şi în rezervă care fusseră şcolite în URSS şi care erau trecute pe linie moartă. Complotiştii au prins avânt o dată cu venirea la putere în URSS a lui Mihail Gorbaciov. Prin intermediul comandorului Radu Nicolae, grupul Militaru - Ioniţă - Kostyal s-a cuplat cu grupul din care făceau parte Virgil Măgureanu şi Ion Iliescu. La cinci dintre întâlnirile complotiştilor a participat însuşi Ion Iliescu, însoţit de Gheorghe Apostol.
În anul 1988, Nicolae Militaru, însoţit de soţia sa, Ştefana, a fost de mai multe ori la Ambasada URSS pentru instrucţiuni. Pretextul a fost acela că şi-au pierdut diplomele de studii şi doreau duplicate, lucru neadevărat fiindcă actele respective s-au găsit în locuinţa lor în urma percheziţiei ulterioare. Ştefana, soţia lui Nicolae Militaru, studiase şi ea la Moscova, la facultatea de chimie, şi făcuse parte din biroul de conducere al unei asociaţii studenteşti ce-l avea ca lider pe Ion Iliescu. Legătura dintre Nicolae Militaru şi Ion Iliescu a devenit atât de strânsă, încât Militaru a folosit-o ca mesager pe fiica sa mijlocie, Ileana.
În luna iulie 1988, Nicolae Militaru a avut la Constanţa o întâlnire nocturnă, mijlocită de generalul Vasile Ionel, cu consulul sovietic. Discuţia a fost de aproximativ trei ore şi s-a desfăşurat pe digul din port.
În decembrie 1989, Nicolae Militaru a devenit ministru al Apărării şi i-a adus în funcţii de conducere ale Armatei pe exact "tovarăşii" din complot. Chiar dacă din cauza pornirilor sale făţiş filosovietice, care au iritat corpul ofiţeresc, noua putere a fost nevoită să-l scoată din prima linie, "puiii" lui Nicolae Militaru au influenţat şi după aceea şi influenţează încă viaţa politico-militară românească.

Edited by RomeoM, 10 December 2018 - 10:58.


#25
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,787
  • Înscris: 25.06.2007

View PostAlex__--__Alex, on 09 decembrie 2018 - 23:32, said:

Intrebarea mea este: Credeti ca sunt de ajuns 500 de euro sa supravietuiesc o luna in Saint Petersburg?
Iti ajung, cu conditia sa nu te intinzi exagerat de tare...
Daca iei produse rusesti, cu banii aia iesi ceva mai bine decat in Ro, vorbim de aceeasi suma. Si calitatea e destul de ok.
Daca te rasfeti cu produse occidentale, iesi mai prost, pt ca sunt mai scumpe decat in Ro.
Plin de dubiosi pe strazi, mergi in treaba ta, mu te opri, nu te baga in discutii cu necunoscuti etc.
Am fost acolo in vara...

Edited by Karhu, 10 December 2018 - 11:14.
typo


#26
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,289
  • Înscris: 07.02.2003

View Postpostpost, on 10 decembrie 2018 - 03:09, said:

Ti se pare ca promovez?
Zic doar ca Sankt Petersburgul arata frumos arhtectonic, de 10 ori mai frumos ca Bucurestiul.
Absolut, nimic de zic aici dar imagineaza-ti, pe 9 apare cineva pe forum care intreaba de una alta cu intentie de studii etc si ii raspunde cineva aparut 8... e ca o discutie aranjata Posted Image

Edited by andreic, 10 December 2018 - 12:03.


#27
Yoda

Yoda

    Eternal padawan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,466
  • Înscris: 04.10.2002

View PostPaz, on 10 decembrie 2018 - 01:15, said:

Partea vesela e ca multi bursieri sunt rubedenii de mici politruci locali. Posted Image

E vorba de burse Erasmus. Lucrurile stau un pic altfel decât crezi. Vorbesc în cunoştinţă de cauză. Mândru tătic de student la Rotterdam, fără ca eu sau rude de gradul I-II să facem politică sau afaceri cu statul. Iar dintre colegii lui români de acolo, nici picior de progenitură dănciloidă, dragnilopteră, băsescoidă sau alte târâtoare de genul ăsta.

Edited by Yoda, 10 December 2018 - 12:51.


#28
Alex__--__Alex

Alex__--__Alex

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 09.12.2018

View PostYoda, on 10 decembrie 2018 - 12:50, said:



E vorba de burse Erasmus. Lucrurile stau un pic altfel decât crezi. Vorbesc Ă®n cunoştinţă de cauză. Mândru tătic de student la Rotterdam, fără ca eu sau rude de gradul I-II să facem politică sau afaceri cu statul. Iar dintre colegii lui români de acolo, nici picior de progenitură dănciloidă, dragnilopteră, băsescoidă sau alte târâtoare de genul ăsta.

Si banii pe care ii primeste cu ajutorul bursei ii sunt de ajuns?🤔

#29
Yoda

Yoda

    Eternal padawan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,466
  • Înscris: 04.10.2002

View PostAlex__--__Alex, on 10 decembrie 2018 - 13:30, said:

Si banii pe care ii primeste cu ajutorul bursei ii sunt de ajuns?��

Nu. Din fericire, îl putem ajuta. Culmea, lucrez în IT. :)

#30
postpost

postpost

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 08.12.2018

View Postandreic, on 10 decembrie 2018 - 12:02, said:

Absolut, nimic de zic aici dar imagineaza-ti, pe 9 apare cineva pe forum care intreaba de una alta cu intentie de studii etc si ii raspunde cineva aparut 8... e ca o discutie aranjata Posted Image
Posted Image Posted Image Posted Image paranoia asta









In rest, cam are dreptate ce spune RomeoM  

Un masterat facut in Rusia trecut in CV  nu prea da bine la companiile occidentale .

Edited by postpost, 10 December 2018 - 18:55.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate