Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

Evanghelia pentru sardine

* * * * * 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
43 replies to this topic

#1
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016
Merg protestantii din casa in casa pentru a vesti Evanghelia lui Dumnezeu si nu stiu daca fac bine sau rau, de vreme ce insusi apostolii au evitat sa vesteasca Evanghelia acolo unde fusese vestita deja. Dar ei vestesc pentru ca, cine stie, poate unul inca n-a auzit, sau n-a auzit bine si porunca suna ca Evanghelia trebuie vestita la orice faptura:

Marcu 16:15 Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.

Dar. oare, numai oamenii sunt fapturi ale lui Dumnezeu? Nu, ci orice se misca pe pamant este faptura a lui Dumnezeu, de la pestii din mare, pana la pasarile de pe cer. Pentru ca este scris:

Geneza 7:21 Şi a pierit orice făptură care se mişca pe pământ, atât păsările, cât şi vitele şi fiarele, tot ce se târa pe pământ şi toţi oamenii.

Dar de ce sa le fie vestita Evanghelia la toate fapturile, inclusiv la pesti, pasari si animale? Ca doar ele nu gandesc! Dar... chiar nu gandesc? Pentru ca iata ce este scris:

Deuteronomul 14:9 Iată dobitoacele din care veţi mânca, din toate cele ce sunt în ape: să mâncaţi din toate cele ce au înotătoare şi solzi.
Deuteronomul 14:10 Dar să nu mâncaţi din niciunul din cele ce n-au înotătoare şi solzi: să le priviţi ca necurate.


Adica in ape sunt fapturi curate si fapturi necurate, dupa cum si pe pamant si in aer, animalele si pasarile pot fi curate sau necurate. Dar ce le face ”necurate”? Faptul ca ”nu se spala pe maini”? Nu, ca se spala sau nu pe maini sau pe corp, nu acest fel de necuratie face ca ele sa fie ”necurate”, ci alta, despre care ne vorbeste insusi Hristos:

Matei 15:11 Nu ce intră în gură spurcă pe om, ci ce iese din gură, aceea spurcă pe om.”

Matei 15:18 Dar ce iese din gură vine din inimă, şi aceea spurcă pe om.  
   19 Căci* din inimă ies gândurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtişagurile, mărturiile mincinoase, hulele.
   20 Iată lucrurile care spurcă pe om, dar a mânca cu mâinile nespălate nu spurcă pe om.”


Adica doar ce iese din gura, venind din ”inima„, aceea spurca pe om. Iar daca aceea spurca pe om, atunci tot aceea spurca si pe orice faptura a lui Dumnezeu. Adica animalele, mute sau proaste cum ni se par ele și neinzestrate cu cuvant, de fapt au si ele GANDURI care ies din iinma lor si care le spurca. iar daca au ganduri, au si cuvinte, iar daca au cuvinte, inseamna ca Evanghelia trebuie propovaduita si lor, pe limba lor... Acu, care-i limba lor este alta poveste, dar eu zic ca de aceea penticostalii vorbesc in atatea limbi ”pasaresti” si ”animalesti” si ”pestesti” pe care nici ei nu le inteleg. Oricum ar fi, ideea este ca a propovadui Evanghelia ”la orice faptura” implica a vorbi chiar si animalelor, pasarilor si pestilor. Problema este ca... nu prea stim cum!
Totusi, ceva, ceva Scriptura ne invata despre ce avem de facut. Pentru ca, atunci cand Hristos i-a aratat lui Petru, intr-o vedenie, o fata de masa cu tot soiul de fapturi, atat curate, cat si necurate, si i-a zis lui Petru ”ia, taie si mananca” apoi, la Cina cea de Taina, a luat bucatele si a zis ”luati, mancati, acesta este trupul meu” atunci Hristos a asimilat orice faptura care se mananca cu Trupul Sau. Si toti stim ca orice crestin este, prin botez, una cu Hristos si preot al lui Dumnezeu Tatal si iarasi stim ca este pacat ca un preot sa refuze a manca jertfa ce i se aduce. Pentru ca orice faptura care se mananca este asimilata cu Hristos si, fiind asimilata cu Hristos, ”isi da viata pentru multi, spre iertarea pacatelor lor”. Adica orice faptura ce devine masa noastra isi da viata pentru iertarea pacatelor si mantuirea fapturilor asemenea cu ea: pestii pentru pesti, animalele pentru animale, pasarile pentru pasari, taratoarele pentru taratoare samd. Si, prin iertarea pacatelor lor in acest mod, chiar si ele se pot intoarce in Rai si astfel Dumnezeu sa reaseze iarasi lucrurile in starea lor initiala.
   Dar cum vor fi asezate in Rai, la loc, animalele necuvantatoare? Daca mantuirea se poate face doar prin cuvant, cum se poate sa fie ele mantuite, daca nimeni nu le cunoaste limba? Ele vor fi mantuite asa cum au fost mantuiti pacatosii de dinainte de Potop. Hristos Cuvantul s-a dus in iad si le-a propovaduit. De ce? Ca meritau? Daca ar fi meritat Raiul, n-ar fi avut nevoie de propovaduire si mantuire! Ci li s-a propovaduit pentru ca erau mosii si stramosii sfintilor de pe vremea lui Hristos si ai celor ce au urmat dupa inaltarea Lui la cer. Pentru ca, asa pacatosi cum erau ei, exista o legatura de dragoste intre ei si nepotii si stra-stra... stranepotii lor. De aceea, la a doua venire, cand Evanghelia va putea fi propovaduita chiar si animalelor necuvantatoare pentru ca atunci va fi cine sa le cuvinteze si lor pe limba lor, atunci si toate fapturile care se mananca acum vor fi mantuite fiind mosii si stramosii fapturilor de atunci.
   Deci, care-i ”Evanghelia sardinelor”? Deocamdata, sa le mancam. Dar nu oricum, ci gandind ca si ele sunt fapturi ale lui Dumnezeu care si-au dat si isi dau viata pentru iertarea pacatelor tuturor sardinelor. Da, stiu ca pare o gluma, DAR NU ESTE! Tot ce se misca si are viata, are viata pentru ca ARE GANDURI. Adica nu conteaza ca nu arata ca noi, oamenii, dar sunt si ele ”oameni”. Adica niste ”trestii ganditoare”. Care ispasesc pacate de la Potop si poate chiar de dinainte de Potop...! Si multumiti-i lui Dumnezeu pentru Adam, Noe si toti prorocii ca, de n-ar fi fost ei, am fi ajuns si noi ca in ”Planeta Maimutelor” si poate chiar mai rau. Iar cine uita sa multumeasca lui Dumnezeu pentru orice bucata din farfurie, sa stie ca ”mananca cu nevrednicie trupul Domnului” si, pentru aceasta, ”mananca si bea propria osanda” si, de aceea ”multi sunt bolnavi si multi dorm”.
Amin
   Totusi, cum se poate sa-ti mananci si bei propria osanda... ? Pai, din ce cauza era garbova femeia vindecata de Iisus? Pentru ca ”duhul necurat o tinea legata”. Deci, duhurile necurate sunt cele care imbolnavesc omul! Iar cine mananca animale ”necurate”, sa stie ca ele sunt asa pentru ca Dumnezeu le-a ingaduit si ingaduie demonilor sa intre in ele, intocmai cum Iisus a ingaduit demonilor din indracitii gadareni si ghergheseni sa intre in turma de porci, nu incalcand voia lui Dumnezeu, ci implinind voia lui Dumnezeu, care a dat animalele necurate drept casa si temnita duhurilor necurate. Iar sardina, ca despre ea vorbeam (desi nu doar despre ea, ci despre orice animal sau peste sau pasare a lui Dumnezeu), sardina deci fiind un peste fara solzi este ”necurata”. Daca nu se ia cu multumire! Deci, cine mananca sardina si uita sa multumeasca lui Dumnezeu mai inainte si sa binecuvanteze ceea ce mananca, sa stie ca mananca DUHURI NECURATE, care il vor imbolnavi. Si la fel se intampla cu orice bucate bagate in gura fara binecuvantare si multumire fata de JERTFA NECURMATA a lui Dumnezeu. Doamne, lumineaza-ne mintea!

Edited by Dorel666, 09 December 2018 - 19:31.


#2
heinz

heinz

    Cheers!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,586
  • Înscris: 11.02.2016
Posted Image  Posted Image Posted Image

#3
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011
huh...Posted Image

#4
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
Tu, cel care confundă Coranul cu Biblia, ai tupeul să deschizi topicuri pe aria asta?

#5
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 ericmario, on 09 decembrie 2018 - 19:34, said:

Tu, cel care confundă Coranul cu Biblia, ai tupeul să deschizi topicuri pe aria asta?

Dar tu ai curajul sa contraargumentezi? Ai vrun contraargument logic si scriptural la argumentatia mea de mai sus?
Cat priveste cei care confunda Coranul si Biblia, dintre aceia faci parte domnia ta. Intrucat eu stiu ca Hristos este ”Condamnatul”, iar Coranul este ”Martorul” cel care marturiseste despre nevinovatia Condamnatului. Coranul doar intareste ceea ce spune Scriptura. Dar dumneata combati Coranul fara macar sa-l fi citit, ceea ce inseamna ca esti doar ”un tagaduitor” si nimic mai mult. Sortit ”focului”.

Edited by Dorel666, 09 December 2018 - 19:39.


#6
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

 Dorel666, on 09 decembrie 2018 - 19:37, said:


Dar tu ai curajul sa contraargumentezi? Ai vrun contraargument logic si scriptural la argumentatia mea de mai sus?
Nu.
Eu sunt musulman și creștin în același timp.

Ți-am luat-o înainte?

#7
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,260
  • Înscris: 06.07.2007

 Dorel666, on 09 decembrie 2018 - 19:14, said:

Pentru ca, atunci cand Hristos i-a aratat lui Petru, intr-o vedenie, o fata de masa cu tot soiul de fapturi, atat curate, cat si necurate, si i-a zis lui Petru ”ia, taie si mananca” apoi, la Cina cea de Taina, a luat bucatele si a zis ”luati, mancati, acesta este trupul meu” atunci Hristos a asimilat orice faptura care se mananca cu Trupul Sau.


Tu confunzi cuminecatura cu hamsiile?
Ai primit hamsii la biserica?
De unde naiba scoti abordarile astea cel putin eretice?
Cred ca dracu' a inceput sa fie invidios pe tine.

Edited by dan1980_25, 09 December 2018 - 19:48.


#8
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu exist dect n matematic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,669
  • Înscris: 24.11.2015
Astept evanghelia shaormei si psalmul ciorbei de burta. Posted Image

#9
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 ericmario, on 09 decembrie 2018 - 19:40, said:

Nu.
Eu sunt musulman și creștin în același timp.

Ți-am luat-o înainte?

Daca ai fi musulman si crestin, ai fi frate cu mine. Daca ai fi frate cu mine, nu ai cauta pricina de cearta cu mine.

 dan1980_25, on 09 decembrie 2018 - 19:43, said:

Tu confunzi cuminecatura cu hamsiile?
Ai primit hamsii la biserica?

DA!

Matei 15:36 A luat cele şapte pâini şi peştişorii şi, după ce a mulţumit lui Dumnezeu, a frânt şi a dat ucenicilor, iar ucenicii au împărţit norodului.

Sau crezi dumneata ca ceea ce impart preotii in biserici este mai cuminecatura decat ceea ce a impartit Hristos prin apostolii Sai?!

#10
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,260
  • Înscris: 06.07.2007

 Dorel666, on 09 decembrie 2018 - 19:48, said:



Daca ai fi musulman si crestin, ai fi frate cu mine. Daca ai fi frate cu mine, nu ai cauta pricina de cearta cu mine.



DA!

Matei 15:36 A luat cele şapte pâini şi peştişorii şi, după ce a mulţumit lui Dumnezeu, a frânt şi a dat ucenicilor, iar ucenicii au ĂŽmpărţit norodului.

Sau crezi dumneata ca ceea ce impart preotii in biserici este mai cuminecatura decat ceea ce a impartit Hristos prin apostolii Sai?!
Mai omule, eu te intreb una iar tu raspunzi alta.
Tu stii ce inseamna cuminecatura? Cunosti termenul?

#11
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 dan1980_25, on 09 decembrie 2018 - 19:50, said:

Mai omule, eu te intreb una iar tu raspunzi alta.
Tu stii ce inseamna cuminecatura? Cunosti termenul?

Este trupul lui Hristos, transformat prin binecuvantare. Si cine crede ca doar painea este trupul lui Hristos, il intreb de ce mai mananca si altceva in afara de paine...?

#12
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008

 Dorel666, on 09 decembrie 2018 - 19:48, said:


Daca ai fi musulman si crestin, ai fi frate cu mine. Daca ai fi frate cu mine, nu ai cauta pricina de cearta cu mine.
Eu stiu ca familia care nu se cearta niciodata are o problema .La cap.

#13
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

 Dorel666, on 09 decembrie 2018 - 19:48, said:


Daca ai fi musulman si crestin, ai fi frate cu mine. Daca ai fi frate cu mine, nu ai cauta pricina de cearta cu mine.
Am o singură soră.
Suntem doi la părinți.
Dacă tu erai fratele meu, te băteam pentru fiecare idioțenie postată.

#14
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 daniMMM, on 09 decembrie 2018 - 19:56, said:

Eu stiu ca familia care nu se cearta niciodata are o problema .La cap.

Sunt certuri de oameni sanatosi  la cap si certuri de oameni bolnavi la cap...

 ericmario, on 09 decembrie 2018 - 19:56, said:

Am o singură soră.
Suntem doi la părinți.
Dacă tu erai fratele meu, te băteam pentru fiecare idioțenie postată.

Vrei sa spui pentru fiecare idiotenie pe care esti incapabil sa o demonstrezi ca idiotenie si atunci aduci ca argument „bata”. Dar numai cine este ”bata” aduce ca argument ”bata”...
Dar nu ma supar pe tine pentru ca stiu ca este socant sa afli ca pana si sardinele sunt ”oameni”, adica au si ele ganduri.

Edited by Dorel666, 09 December 2018 - 20:01.


#15
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,260
  • Înscris: 06.07.2007

 Dorel666, on 09 decembrie 2018 - 19:54, said:



Este trupul lui Hristos, transformat prin binecuvantare. Si cine crede ca doar painea este trupul lui Hristos, il intreb de ce mai mananca si altceva in afara de paine...?
Mai studiaza, deocamdata vorbesti erezii. Moare dracu' de invidie cand vede.

#16
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 dan1980_25, on 09 decembrie 2018 - 20:04, said:

Mai studiaza, deocamdata vorbesti erezii. Moare dracu' de invidie cand vede.

Adica nu m-ai atentionat sa ma luminezi, ci doar sa ma intarati, strigandu-mi ca ce prost sunt. Daca stii, vorbeste si lamureste. Daca nu stii, atunci zi ca nu stii si taci!

#17
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

 Dorel666, on 09 decembrie 2018 - 20:00, said:


Vrei sa spui pentru fiecare idiotenie pe care esti incapabil sa o demonstrezi ca idiotenie si atunci aduci ca argument „bata”. Dar numai cine este ”bata” aduce ca argument ”bata”...
Dar nu ma supar pe tine pentru ca stiu ca este socant sa afli ca pana si sardinele sunt ”oameni”, adica au si ele ganduri.
Eu sunt curios care ortodox mai sare în ajutorul tău.
Tu ai făcut ceea ce nimeni nu a îndrăznit în istoria creștinismului.
Bine, mai mult din prostie, dar oricum!

#18
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,260
  • Înscris: 06.07.2007

 Dorel666, on 09 decembrie 2018 - 20:11, said:



Adica nu m-ai atentionat sa ma luminezi, ci doar sa ma intarati, strigandu-mi ca ce prost sunt. Daca stii, vorbeste si lamureste. Daca nu stii, atunci zi ca nu stii si taci!
Eu ti-am explicat mai sus.
Din pacate insa, nu sunt in masura sa predau la clasa analfabetilor functionali.
Daca nu poti sa intelegi, treci peste ca eu nu am chef si timp  de cioace cu tine.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate