Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...
 Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi
 Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 

Supozitoare-hemoroizi :(

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#19
marcusdefeis

marcusdefeis

    Lunetist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,028
  • Înscris: 14.07.2008

 silesax, on 09 decembrie 2018 - 13:12, said:

jimi trebuie să te speli la cur. nu o sa mai ai episoade de dureri.
mai exact cu destu-n cur, totul sa fie boboc dupa orice vizita la tron

 Testosteron, on 09 decembrie 2018 - 12:45, said:

Inainte de a recurge la operatie incearca o alimentatie vegetariana si cat mai multa miscare.
somn, sport si scadere in greutate

#20
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,492
  • Înscris: 15.09.2010
Mananca seara, dupa ultima masa niste tarate de grau. Pui 2-3 linguri intr-un castron peste care torni apa clocotită si le lasi la înmuiat un 15-30 min. Mai adaugi miere, scortisoara, nuci pisate, esența de portocale sau lamai si devine comestibil. Are gust de coliva.

#21
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
nuci? eu stiam ca nu sunt recomandate...chair daca sunt pisate

#22
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,890
  • Înscris: 27.01.2016

 jimi91, on 09 decembrie 2018 - 12:48, said:

pai nu e o operatie complicata, cred, e cu laser....si nu am avut probleme, stiam ca am hemoroizi, dar nu am avut episoade...doar cateva, unu pe an, ceva de genul...dar luna asta, am avut doua:|...e cumplit...si supozitoarele astea sunt asa groase, pff...
Ai auzit de doctorul Ciomu? Vezi cand te opereza sa-ti taie doar hemoroizii nu si altceva....Posted Image

#23
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,492
  • Înscris: 15.09.2010
Introdu in alimentatie pere, prune, smochine. Astea sunt pentru combaterea constipației. Nu manca nimic iute: piper, ardeiiute, boia iute, tabasco.

#24
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,522
  • Înscris: 05.06.2009
jimi, in loc de supozitoare poti incerca sa folosesti unguente locale. proctoglyvenol este unul dintre ele si are efect destul de rapid si eficient, contine si o doza de anestezic local (lidocaina).
https://www.anm.ro/_...50_30.01.15.pdf

este foarte importanta igiena zonei. nu este suficient sa uzi hartia igienica, ci trebuie neaparat sa te speli la fund, cu sapun, dupa ce ai avut scaun. apoi iti dai cu unguent si masezi un pic zona.
e posibil ca apa rece sau dimpotriva, cea calda, sa-ti usureze durerea. sau alternarea rece-cald. asadar, foloseste dusul 5-10 minute, cu apa rece sau calda. daca rece iti face bine, poti aplica un cub de gheata pe zona dureroasa.
pana iti trece criza, trebuie sa ai grija ce mananci/bei, astfel incat scaunul sa ramana moale, sa nu te fortezi, pentru ca te ia durerea din nou.
poti lua si un medicament analgezic si antiinflamator, atunci cand simti ca nu mai poti de durere.
mergi la un medic proctolog si vezi ce parere are, daca e suficient tratament si regim alimentar sau e nevoie de operatie/ligaturare.

#25
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,067
  • Înscris: 17.01.2012

 jimi91, on 09 decembrie 2018 - 15:11, said:

...evolutia hemoroizilor...am doar unul, se simte la mana...cateodata e mai umflat, cateodata nu....dar nu m-a deranjat....doar in cele cateva episoade pe care le-am avut, e o senzatie deloc placuta:|...pe viitor as vrea sa ma operez...dar nu stiu daca se vindeca...

multumesc pentru sfaturi o sa incerc sa tin cont de ele

-deja ești în stare avansată, hemoroidul pe care-l simți e unul din tot șirul pe care-l ai... și dacă DEJA iese prin sfincter realizezi și tu că-i de rău...
-adică TOATE alifiile, supozitoarele și regimurile nu vor face decât să păstreze actuala stare
-mergi mătăluță la medic

io am avut parte de o operație clasică (prin 1998...)  - electrocauterizare! norocul meu a fost că medicul a știu ce făcea! deși se spune că panaramele astea de hemoroizi recidivează, încă nu am avut parte de recidivă...
DAR:
-nu știu ce mai e aia: hârtie igienică! după fiece scaun, mă spăl cu cârpa proprie și personală (în CO face parte din trusa obligatorie
-evit tot ce-nseamnă mâncare ce constipă
-am/n-am nevoie, merg la wc - cu sfințenie - de 2x pe zi
-TIMPUL de stat la wc = nu mai mult de 5 minute!!! poziția șezut e cea mai nașpa pt această boală
-timpul de stat pe scaun la calculator, trebuie alternat la juma de oră cu mișcare  (pt acasă, cumpără un suport de laptop de ținut în brațe și adoptă o poziție semi-întins!)
-dacă simt că am senzații neplăcute în zonă, IMEDIAT utilizez CARPICON = confirm că sunt foarte bune profilactic (la tine nu garantez că dă rezultate, dar după operație sunt bune!)

și să știi că dacă acum nu mergi la medic, sângerările vor deveni abundente, organismul va deveni anemic și operația va fi mai grea!!!

PS: supozitorul îl introduci DUPĂ ce ai băgat la loc hemoroidul!!! că de-aia n-ai tu loc!!! :P

#26
chris_dvb

chris_dvb

    ...::: c :::...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,354
  • Înscris: 19.04.2008
Deoarece sunt patiti si am trecut prin asta, hai sa va povestesc si eu ceva:

depinde de la caz la caz. Un medic proctolog te va sfatui sa faci ce e mai bine pt tine. La urma tu decizi daca vrei operatia sau nu. Cand n-o sa mai rezisti te duci la operat cu viteza. Orice numai sa scapi.
Am tras-o si eu destul...ani de zile cu hemoroizi de gradul III. Dupa fiecare data cand "imi faceam treaba" se umfla ca naiba. De fiecare data! Nu din ani in Pasti. Deci era nasol de tot.
Dupa mersul la wc trebuia obligatoriu sa ma ased undeva. Nu puteam merge de nici un fel. Daca totusi trebuia sa ma misc nu puteam sta jos, se umfla mai tare ca o cireasa mare. Se freca acolo...stie naiba. Era un chin.
Foloseam mereu doar hartie de toaleta umeda. Duceam pachetul dupa mine oriunde. Aveam peste tot un pachetel sau doua, chiar si de rezerva. In masina, in geanta. Era o chestie urata de tot. Cum se umfla acolo dupa treaba mare, nu puteam sterge calumea de nici o culoare. Tot migaleam pe acolo. Foloseam o tona de servetele, cateodata se Infunda si toaleta. Aiurea si enervant.
Mergand la doctor, pe langa creme de tot felul, supozitoare si tot felu de leacuri...care nu prea isi facea efectul, docorul mi-a sugerat ca, inainte de operatie, sa incercam un fel de ligament de guma. Deci leaga vasele de sange, care dupa o vreme, nefiind circulate de sange, se usuca si cad jos, Adica le elimini impreuna cu scaunul dupa cateva zile. Treaba asta am facut-o aproximativ un an. Mergand fiecare a doua luna la control si sa-mi puna alta legatura. Sa nu mai zic de acea guma, cand o pozitiona acolo si dupa aceea...dureri, deci nu stiu cu ce sa le compar...dar era o durere din burta pana in coloana urata de tot. Dar dupa cateva ore se atenuau. Mai luam un Ibuprofen. In fine, ca idee, acele ligamente parca, doar parca ma ajutau putin. Dar nu era solutia definitiva, era deja avansata treaba. Pana odata, doctoul mi-a spus asa: daca te multumesti cu situatia, este ok. Daca nu, mai mult nu pot sa fac decat, prin operatie. Astfel pot inlatura tot ce e acolo. Bineinteles ca, garantie nu exista, deci pot recidiva, Sau nu. Depinde.

Zis si facut, m-am hotarat pe loc..nu mai rezistam. Operatie clasica (fara laser), aici in Germania. Nu vreau sa te descurajez, dar dureri ca dupa operatie, nu-i doresc la nimeni. De frica sa merg la wc, nu mancam nimic. Vreo doua luni. Am slabit aproape 10 kile. Deci ma tavaleam de durere. exact cum zicea cineva mai sus, dupa mersul la wc, trebuia sa ma clatesc cu dusul cu apa calduta. fara creme, fara nimic. chiar mi-a spus sa evit cremele! Doar apa calduta. Asa fac si in ziua de azi, la un an jumate de la operatie Este cea mai buna solutie. De aceea am pastrat-o si folosesc doar foarte putina hartie.
Bun, in final, ce sa zic: a meritat din plin. Nu regret deloc operatia. Daca e sa regret ceva este doar un singur lucru: si anume timpul pierdut inainte si chinul prin care am trecut. este incredibil de frumos sa poti sa-ti faci treaba normal. Unii poate rad, dar e mare lucru. Vorba ceea "ma doare-n cur". E rau sa te doara! M-am gandit mult si la vorba asta.

In acest sens, fa-ti curaj si daca nu exista cale in afara de operatie si te afli in stare critica, i-ati inima in dinti si du-te la operatie. O sa-ti recapeti viata normala. (pe care aproape am fost uitat-o)

Succes!

Edited by chris_dvb, 10 December 2018 - 11:25.


#27
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
l ai indepartat mai mult de operație :))

#28
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,067
  • Înscris: 17.01.2012

 chris_dvb, on 10 decembrie 2018 - 11:20, said:

...Deci ma tavaleam de durere. ...

n-am scris partea asta..., cum zice colegu mai sus: nu mai ajunge el la cuțit!!!
-singura dată în viață când mi s-au dat pastile cu morfină....

#29
chris_dvb

chris_dvb

    ...::: c :::...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,354
  • Înscris: 19.04.2008

 silesax, on 10 decembrie 2018 - 11:33, said:

l ai indepartat mai mult de operație Posted Image)


Stiu, probabil n-a fost idee buna sa spun asta. Imi dau seama acuma Posted Image  Va merge el oricum pana la urma. E ca cu dentistul, nu te duci...pana te ia durerea. Ajungi la o faza de nu mai conteaza...ce si cum. Vrei sa scapi odata. Cine nu e in faza aia, bravo lui. Acela mai are sperante cu alifii si supozitoare.

Sanatate!


..apropos initiator, bea multe lichide. Daca nu prea poti (asa ca mine), forteaza-te. Pune-ti o sticla de 2 litri in fata s-o vezi si bea-o fortat. Miscare si lichide!

Edited by chris_dvb, 10 December 2018 - 12:36.


#30
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
@jimi91
vezi ce antecedente ai aivut in familie si cum le-au rezolvat,
99% din cremele si supozitoarele care au functionat la ei vor functiona si la tine.

trebuie sa fi tot timpul curat si dat cu "vaselina".

#31
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
mai da o ncolo de vaselina :). curat si neconstipat. ai grija cu gheata, sa nu ti degere curu!

nu manca picant sau usturoi sau alte condimente, nu exagera cu alcoalele, mai spre deloc asa..

ideia îi sa nu i enervezi :)), nu sta mult pe scaun.

#32
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
cand o sa te doara-n cur (scuzati expresia) nu o sa mai zici asa, o apreciezi orice.

ontopic: poti sa ti supozitoarele un pic in mana ca sa se incalzeasca si se imoaie, vor aluneca mai usor, sa sa le dai cu un pic de crema de galbenele(vaselina).

Edited by arg, 10 December 2018 - 12:59.


#33
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
nene, nu e chiar asa cu apa asta bauta prea multa, poate duce la constipatie din cauza eliminarii sarurilor minerale, care la randul lor au rol in miscatile pe care le face colonul pentru eliminarea bolului fecal.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate