Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Merită să investești într-o tigaie Infinity Chef de la Bergner?
Last Updated: Feb 16 2019 21:28, Started by
inius
, Dec 07 2018 21:27
·
0
#19
Posted 09 December 2018 - 11:51
Pe timpul comunismului, nu exista atatea marci de cratite si totusi oamenii, gateau destul de bine.
|
#20
Posted 10 December 2018 - 13:46
SmurfK, on 08 decembrie 2018 - 17:00, said: Dacă folosești o singură tigaie, de câteva ori pe săptămână, îți dai seama că se duce naibii. Mai repede dacă n-ai grijă de ea. Nu toate tigăile sunt la fel. Unele sunt mai groase, altele mai subțiri, unele mai mari, altele mai strânse, mai joase, mai înalte, pe urmă din diferite materiale, care se comportă diferit. Nu prea e eficient să cauți "tigaia" care o să-ți meargă și la clătite și la cartofi prăjiți, pentru că nu prea există acea tigaie universală. În general, ai nevoie de vreo 4 tigăi: - Una mai strânsă și mai înaltă, tigaie de sos se numește. Bună pentru sosuri, orez, fiert diverse, dar și încălzit mâncare; - Una subțire și ușoară, dar mai întinsă, tigaie de clătite. E bună pentru clătite sau alte preparate rapide; - Una mare, înaltă și mai grosuță pentru prăjeli. În asta merge făcut de la cartofi până la șnițele sau gogoși, inclusiv sosuri, ar fi bine s-o iei cu capac; - Una gril, pentru friptane. Astea îți cam acoperă necesarul de bază. Mai încolo, dacă vrei s-o arzi profi, poți lua și altele, wok, slow cooker, etc. Ca materiale, la latitduinea fiecăruia. Cratița mea de sos e ceramică, iar restul teflon. Aia ceramică e ușor de întreținut, de curățat, nu lipește când încălzești mâncare. Nu am avut niciodată tigăi mari ceramice, nu știu cum se comportă. Asta pe care o am e foarte proastă pentru prăjit în ea. Am încercat să călesc niște ceapă, a fost dezastru. Dar una mai lată e posibil să se comporte altfel. Având fiecare tigaie cu rostul ei, ar trebui să țină câțiva ani buni o tigaie. Cred că o să-mi iau două tigăi, una mai scumpă de la brandul ăsta, de 28 de cm, și una ieftină pentru clătite. Pe magazinul ăla au una la vreo 50 de lei. Ai dreptate, dacă o chinui cu de toate nu are cum să reziste, poa' să fie ea făcută la furnal de mama zmeilor. |
#21
Posted 10 December 2018 - 14:49
Fă-ți un plan de afaceri, vezi in cat timp o amortizezi, calculeaza-ti costurile, profitul etc. și vezi daca merita sa INVESTESTI!
|
#22
Posted 10 December 2018 - 15:07
daca vrei o tigaie pentru chinuit iei una de inox.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/J1iqlS5E2qU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] dar astea necesita o tehnica aparte. Edited by arg, 10 December 2018 - 15:09. |
#23
Posted 10 December 2018 - 17:10
inius, on 10 decembrie 2018 - 13:46, said:
Cred că o să-mi iau două tigăi, una mai scumpă de la brandul ăsta, de 28 de cm, și una ieftină pentru clătite. Pe magazinul ăla au una la vreo 50 de lei. Ai dreptate, dacă o chinui cu de toate nu are cum să reziste, poa' să fie ea făcută la furnal de mama zmeilor. Faptul ca brandul asta ti l-a recomandat o prietena din Germania, iar in final, dupa trei zile de framantari, te-ai hotarat si tu sa iti cumperi una, o sa ne determine si pe noi sa dam buzna la Kaufland pt tigaile minune. Scarlatescu deja le-a folosit si a fost f incantat. Tefal o sa dea faliment. |
#24
Posted 27 December 2018 - 17:33
id_cristi, on 10 decembrie 2018 - 17:10, said: Faptul ca brandul asta ti l-a recomandat o prietena din Germania, iar in final, dupa trei zile de framantari, te-ai hotarat si tu sa iti cumperi una, o sa ne determine si pe noi sa dam buzna la Kaufland pt tigaile minune. Scarlatescu deja le-a folosit si a fost f incantat. Tefal o sa dea faliment. Azi mi-a venit. La prima vedere e într-adevăr ceva de calitate! Când o iei în mână e foarte grea. |
#25
Posted 11 January 2019 - 20:47
După 2 săptămâni în care am făcut de toate, inclusiv clătite de mai multe ori, pot spune că tigaia asta e belea de belea. Pun aici niște poze din momentul sosirii. M-am uitat și la Kaufland, totuși asta nu cred că e ca tigăile de la Kaufland, alea se numesc, cică, Infinity „Vita”, la asta n-am văzut să scrie Vita pe ea. În schimb Scărlătescu e într-adevăr prezent.
Suprafața e de-aia gen piatră / marmorată tratată, zic ei, cu particule de titanium (deși pe ea scrie Copper Edition, deci titaniumul o fi de fapt cupru țigănesc... naiba știe!): nu se lipește nimic (practic, poți să nu folosești deloc ulei), prăjește uniform și gustul nu se compară cu cel dintr-o tigaie în care pui ulei. Dobitoc am fost că mi-am cumpărat până acum rahaturile din magazine. Astăzi însă am văzut o reclamă tv care m-a cam ofuscat, fiindcă eu am dat 180 de lei pe tigaia mea și la magazinul ăla care vinde tigăi mai deosebite pe la noi, pe-acili'șa, nu-i dau nume să nu-i fac publicitate, un set format din două tigăi care par similare ca și suprafață, look & feel (marmorate + cupru) se vând la preț redus cu 150 de lei (ambele!). Totuși, după ce m-am uitat mai atent la pozele lor, eu tot la tigaia mea aș rămâne: mânerul e mult mai zdravăn decât ceea ce văd la ei. Prefer o tigaie cu mânerul prins zdravăn cu niturile alea groase cât degetul mare decât una cu mânerul prins cipolino, cu șurubel. Presimt că o voi ține 20 de ani, măcar până la bătrânețe, dacă nu cumva și după. Hai să trăim și să mâncăm bine! Attached Files |
#26
Posted 11 January 2019 - 20:57
tu nu ai vazut probabil in viata ta o tigaie de fier si chiar daca o sa vezi nu o sa stii sa o folosesti.
ps da. una din alea care ruginesc... |
#27
Posted 12 January 2019 - 08:41
Lasa omu sa se bucure de tigaie ! Sa o stapanesti sanatos @inius
|
#28
Posted 12 January 2019 - 12:58
@inius
Bucura-te de ea, dar nu-ti face iluzii. Daca tine doi ani la folosire zilnica, sa zici mersi. Daca o folosesti o data la sase luni, poate tine cit speri tu. |
|
#29
Posted 12 January 2019 - 14:10
inius, on 11 ianuarie 2019 - 20:47, said:
Suprafața e de-aia gen piatră / marmorată tratată, zic ei, cu particule de titanium (deși pe ea scrie Copper Edition. btw...asa de curiozitate...ai vazut macar o data chiar si in poza o tigaie de cupru? sau copper...alimentar nu din ala rromesc spoit... nu editii din astea speciale cu mult marketing si reclama pacalicioasa. tigai care se mostenesc... uite asa mananca scarlatescu si kaufland o paine alba pe spezele naivilor care sunt convinsi ca au facut afacerea vietii lor. Edited by belogerer, 12 January 2019 - 14:11. |
#30
Posted 13 January 2019 - 09:14
Astia de la berenger au destule produse pe site ca sa umple un magazin selgros.
Tigaile sint facute din aluminiu (mare surpriza, nu?), si au un coating din mult marketing si quantanium. Una peste alta, tigai banale, de volum, cu putin design ca sa inghiti mai usor pretul. |
#31
Posted 15 January 2019 - 13:56
Aproape toate tigaile cu strat non aderent de pe piata sunt facute din aluminiu, ca e ieftin si bun conducator de caldura.
Tigai bune sunt cele din fier, fonta (mai grele si mai dificil de intretinut decat cele din fier) si inox. Astea tin o viata, cum se spune, si nici n-au nevoie de fineturi sau de scule speciale. Ma refer la alea neacoperite, ca exista si fonta emailata sau tigai din tabla teflonata --- astea, cand se ciobeste stratul, sunt bune de aruncat. |
#32
Posted 03 February 2019 - 14:52
Am văzut azi în Kaufland tigăile de care vorbiți.
Sincer să fiu, nu-mi plac și nu aș fi cumpărat. Alea din Kaufland sunt din gama „Infinity Chefs Vita” și deși sunt, într-adevăr, ceva mai scumpe decât media, din punctul meu de vedere arată tot ieftin și par dubioase. Am pus mâna pe una dintre ele, chiar nu mi se pare cine știe ce față de o tigaie oarecare. Tigaia de care zic eu e asta: https://www.gastrozo...chef-28-cm.html E genul de tigaie așa-zis „marmorată”, adică așa cum e și asta de la Delimano: https://www.delimano...opperlux-frypan După cum se vede și tigaia de la Delimano e mai scumpă decât acele tigăi Infinity Chefs Vita din Kaufland, singura diferență notabilă între tigaia de la Delimano și a mea fiind mânerul. Despre restul nu mă pot pronunța, dar diferența dintre o tigaie marmorată și una de tablă sau teflonată se vede cu ochiul liber și se simte când o ții în mână, de aici provenind, probabil, și diferența de preț. |
#33
Posted 16 February 2019 - 21:28
Am ținut în mână tigaia de la Delimano. Să nu faceți prostia să o cumpărați. E o chestie ieftină vândută la suprapreț. Când o iei în mână zici că e foaie. Mânerul nu are protecție de silicon. Mai bine mai dai un ban și iei ceva de calitate.
|
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users