Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Merită să investești într-o tigaie Infinity Chef de la Bergner?
Last Updated: Feb 16 2019 21:28, Started by
inius
, Dec 07 2018 21:27
·
0
#1
Posted 07 December 2018 - 21:27
Am găsit pe un site românesc niște tigăi Bergner Infinity Chef, de care am auzit numai lucruri bune.
Nu dau site-ul, că n-are rost. E frumos și alte multe chestii mișto pe el. Problema nu e că n-am încredere să comand de la ei. Problema e că o tigaie de-asta costă în jur de 150-200 de lei, adică substanțial mai mult decât una obișnuită. În orice magazin mare găsești tigăi ceramice, tefal sau de ce fel vrei la 60-70 de lei. E drept că în ultimii 10 ani nevastă-mea a avut, poate, 10 asemenea tigăi. La un moment dat, invariabil, ba le cade coada, ba se zgârie, ba se ard irecuperabil. Întrebarea mea e dacă se merită să cumperi o tigaie de-asta ceva mai scumpă? Te ține mai mult sau colapsează tot în ritm de una pe an? |
#3
Posted 07 December 2018 - 21:36
N-am auzit de marca asta si cand citeam ma asteptam ca o sa spui ca tigaile alea costa ceva de genul 500 de lei sau p-acolo.
Cred ca problema ta mai degraba e ca iei tigaile cele mai ieftine. Si mai conteaza si cum gatesti si cum ai grija de ele. Eu zic ca si Tefal sau, probabil, alte marci de pe la vreo 100-150 de lei incolo sunt bune. Dar, repet, trebuie sa ai grija de ele. Nu folosesti decat ustensile din lemn, plastic sau silicon. Desi, si lemnul ar fi un pic cam dur fata de cauciuc/silicon. Daca folosesti metal atunci o sa se faca varza stratul anti-aderent. Nu le bagi in apa rece imediat dupa ce ai terminat de gatit si tigaia e inca fierbinte. S.a.m.d. Eu in general iau cate un Tefal din ala al vreo 150 de lei si ma tine vreo 2 ani poate si mai mult. Vorbesc de stratul anti-aderent. Restul n-am probleme. Edited by vidiandrei, 07 December 2018 - 21:37. |
#4
Posted 07 December 2018 - 21:36
Orice: pește, friptură, clătite, legume, hrișcă etc. Mă rog, știu că ar fi civilizat să ai câte o tigaie specială pentru toate astea, dar... până la urmă nici eu, nici nevastă-mea nu suntem bucătari profesioniști.
|
#6
Posted 07 December 2018 - 21:46
Ai putea sa incerci varianta de tigaie din inox sau aluminiu, nu mai stiu di nce sunt.
N-au straturi de nu stiu care, n-au nimic. Doar metal pur si atat. Avantajul este ca orice ii faci nu ai ce sa-i strici (adica n-o sa dispara in timp straturile alea care sunt la tigaile non-stick de exemplu). Dezavantajul ar fi ca in anumite situatii anumite ingrediente se pot lipi de metal. Dar si aici depinde cat ulei/unt/untura folosesti, ce gatesti, cum sunt preparate, etc. Nici nu stiu daca astea mai noi si mai scumpe or fi facute dintr-un aliaj ceva in asa fel incat sa nu se mai lipeasca. In unele situatii bucatarii profesionisti am vazut ca folosesc si tigai din astea. |
#7
Posted 07 December 2018 - 21:58
A mai buna tingire pentru gatit e din fonta, emailata sau nu.
Fonta da clasa la toate tingile cu nume pompoase. |
#8
Posted 07 December 2018 - 22:01
diahim, on 07 decembrie 2018 - 21:46, said:
Te-ai gandit la o doubletta? Nu. Acum caut pe Goagăl. De Bergner Infinity mi-a zis o prietenă din Germania. Plus că am văzut recent o promoție la un hypermarket: cumperi de nu știu cât și poți câștiga un set de tigăi de-astea. Sunt prezentate ca fiind aspiraționale, deci mă gândesc că or ști ăia ce-or ști. Or fi mai bune decât ieftinăciunile pe care le vând în mod obișnuit la raft. LE. am văzut, interesantă și această doubletta. Dar trebuie să văd niște recenzii. Edited by inius, 07 December 2018 - 22:03. |
#9
Posted 07 December 2018 - 22:05
#11
Posted 07 December 2018 - 22:19
inius, on 07 decembrie 2018 - 21:36, said:
Orice: pește, friptură, clătite, legume, hrișcă etc. Mă rog, știu că ar fi civilizat să ai câte o tigaie specială pentru toate astea, dar... până la urmă nici eu, nici nevastă-mea nu suntem bucătari profesioniști. |
#12
Posted 07 December 2018 - 22:22
ce naiba e aia tigaie aspirationala??? aspira sa fie oala, sau ce?
si 60 de lei o tigaie pe an, nu e un capat de tara. cand prinzi oferta, iei una, o tii rezerva pana o schimbi pe aia veche si tot asa. La tefal ori iei la 200, ori la 50, tot un drak, am luat si scumpe si tot atat au tinut. |
#13
Posted 08 December 2018 - 00:01
inius, on 07 decembrie 2018 - 21:27, said:
Întrebarea mea e dacă se merită să cumperi o tigaie de-asta ceva mai scumpă? Te ține mai mult sau colapsează tot în ritm de una pe an? te inveti sa ai grija de ele si nu sa abuzezi de unica, Edited by MarianG, 08 December 2018 - 00:03. |
#14
Posted 08 December 2018 - 00:08
#15
Posted 08 December 2018 - 02:18
A mai buna tigaie o avea bunica ...fara teflon, fara ceramica nu TEFAL sau alte chestii
Era doar o tigaie de fier sa-i zicem facuta de nationalitatile conlocuitoare (stie lumea despre ce vorbesc) , (dar ma fute softpedia cu inlocuirea cuvintelor)., dar am vazut in tigaia aia si clatite , si omleta, si oua ochiuri si peste si ficatei de pui... tot ce se putea face fara sa se lipeasca. Adevarul este ca toate le facea pe plita aia veche gen cizma , cu foc de lemne, care mai era si soba , ca baga caldura de te scotea afara din casa... Si inca o chestie.... NU cred ca avea mai mult de 300 grame, nu ca astea de acum de-ti rup mainile....Si am mai intalnit unele atat de prost echilibrate ca nu vor sa stea in plan dacat daca pui ceva in ele... WTF ? Unde s-au dus vremurile alea....? Edited by keta, 08 December 2018 - 02:27. |
|
#17
Posted 08 December 2018 - 15:43
Faptul ca vrei sa cumperi o tigaie nu este investitite.Se numeste cheltuiala.Iar cu cat este mai scumpa tigaia,cu atat este mai mare cheltuiala.
|
#18
Posted 08 December 2018 - 17:00
inius, on 07 decembrie 2018 - 21:27, said:
Întrebarea mea e dacă se merită să cumperi o tigaie de-asta ceva mai scumpă? Te ține mai mult sau colapsează tot în ritm de una pe an? Dacă folosești o singură tigaie, de câteva ori pe săptămână, îți dai seama că se duce naibii. Mai repede dacă n-ai grijă de ea. Nu toate tigăile sunt la fel. Unele sunt mai groase, altele mai subțiri, unele mai mari, altele mai strânse, mai joase, mai înalte, pe urmă din diferite materiale, care se comportă diferit. Nu prea e eficient să cauți "tigaia" care o să-ți meargă și la clătite și la cartofi prăjiți, pentru că nu prea există acea tigaie universală. În general, ai nevoie de vreo 4 tigăi: - Una mai strânsă și mai înaltă, tigaie de sos se numește. Bună pentru sosuri, orez, fiert diverse, dar și încălzit mâncare; - Una subțire și ușoară, dar mai întinsă, tigaie de clătite. E bună pentru clătite sau alte preparate rapide; - Una mare, înaltă și mai grosuță pentru prăjeli. În asta merge făcut de la cartofi până la șnițele sau gogoși, inclusiv sosuri, ar fi bine s-o iei cu capac; - Una gril, pentru friptane. Astea îți cam acoperă necesarul de bază. Mai încolo, dacă vrei s-o arzi profi, poți lua și altele, wok, slow cooker, etc. Ca materiale, la latitduinea fiecăruia. Cratița mea de sos e ceramică, iar restul teflon. Aia ceramică e ușor de întreținut, de curățat, nu lipește când încălzești mâncare. Nu am avut niciodată tigăi mari ceramice, nu știu cum se comportă. Asta pe care o am e foarte proastă pentru prăjit în ea. Am încercat să călesc niște ceapă, a fost dezastru. Dar una mai lată e posibil să se comporte altfel. Având fiecare tigaie cu rostul ei, ar trebui să țină câțiva ani buni o tigaie. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users