Activare e-sim la Vodafone?

Posted 03 December 2018 - 21:35

Salutare, stie cineva vreo informatie legata de e-sim? Se poate activa la Vodafone?
|
Posted 03 December 2018 - 21:53

Ei au probleme cu acoperirea cu semnal a capitalei, probleme cu aplicația MyVodafone și cu sistemele, în general, iar tu întrebi de esim???
|
Posted 04 December 2018 - 22:51

Da chiar asa Vodafone, cum putem sa ne activam telefoanele cu e-SIM la voi in retea ?
![]() |
Posted 04 December 2018 - 23:12

Eu cred ca deja este posibil! Avand in vedere ca ei au fostii primii care au lansat in premiera acum 4 ani https://www.vodafone...-plus/index.htm sunt sigur ca in curand vom afla ca vor lansa tehnologie E-simPLU si E&Mai-simPLU+ iar apoi vor demonstra optiuni avansate de activare prin eCallMag4RUltra. Trebuie doar sa fii pe faza. Power to you doar in Maxymia, Reteaua Retelelor, singura certificata 4.7G+ ! Hai sa ne bucuram impreuna de viitor! READY???
Edited by albastru, 04 December 2018 - 23:20. |
Posted 04 December 2018 - 23:14

Nu cred ca o sa vedem prea curand e-sim la niciun operator in Romania.
|
Posted 05 December 2018 - 12:28

Posted 30 December 2018 - 07:36

xevion_2008, on 03 decembrie 2018 - 21:35, said:
Salutare, stie cineva vreo informatie legata de e-sim? Se poate activa la Vodafone? Aceasta intrebare am pus-o si eu intr-un shop Vodafone...angajatul de acolo habar nu avea ce este e-sim...ca o mica paranteza,cu doar cateva minute in urma tot el incerca sa-mi vanda la abonament un iPhone XR spunandu-mi ca acest model de iPhone incorporeaza tehnologia e-sim... ![]() |
Posted 30 December 2018 - 12:33

64-bit, on 30 decembrie 2018 - 07:36, said: Aceasta intrebare am pus-o si eu intr-un shop Vodafone...angajatul de acolo habar nu avea ce este e-sim...ca o mica paranteza,cu doar cateva minute in urma tot el incerca sa-mi vanda la abonament un iPhone XR spunandu-mi ca acest model de iPhone incorporeaza tehnologia e-sim... ![]() Cel mai probabil vom vedea e-SIM la Orange anul viitor prin toamna, cand se vor lansa noile modele de iPhone si Apple Watch. Vodafone nici la ei acasa in UK nu au inca suport pentru e-simul din iPhone. |
Posted 06 January 2019 - 20:04

20-20 ca veorica
![]() Edited by odd, 06 January 2019 - 20:04. |
Posted 06 January 2019 - 21:34

Catean, on 30 decembrie 2018 - 12:33, said: Cel mai probabil vom vedea e-SIM la Orange anul viitor prin toamna, cand se vor lansa noile modele de iPhone si Apple Watch. Vodafone nici la ei acasa in UK nu au inca suport pentru e-simul din iPhone. Vodafone nu a mai avut initiativa sa faca ceva sau sa implementeze ceva nou de vreo 10-12 ani... |
|
Posted 07 January 2019 - 12:50

Sunt singurul care nu vede nici un avantaj in eSIM?
Sa nu mai zic ca eSIM pare ceva ce ar fi viabil doar pentru abonamente, nu prepay. Operatorul care va incerca in viitor sa forteze eSIM (mai ales pe prepay) va avea mult de pierdut. |
Posted 07 January 2019 - 18:59

Sunt singurul care nu vede nici un avantaj in eSIM? Sa nu mai zic ca eSIM pare ceva ce ar fi viabil doar pentru abonamente, nu prepay. Operatorul care va incerca in viitor sa forteze eSIM (mai ales pe prepay) va avea mult de pierdut. Nu mai ai SIM fizic si poti instala un eSIM pe un telefon nou doar prin scanare de cod QR sau downloadare din aplicatia operatorului. Vei putea merge in strainatate, dupa ce treci de control la aeroport, scanezi un cod QR de pe un perete si ti se intaleaza un eSIM local si iti alegi un plan tarifar, asta in timp ce eSIM-ul tau din tara inca e functional si mai poti avea N eSIM-uri in storage-ul telefonului. Pe langa faptul ca toate deviceurile posibile si imposibile vor putea fi conectate usor la o retea 4G/5G. Cum sa nu vezi avantajele ? Edited by Catean, 07 January 2019 - 19:00. |
Posted 07 January 2019 - 20:26

Recunosc ca nu am studiat in detaliu fenomenul asta de eSIM pentru ca suna ca o prostie, un gimmick de marketing. Nu e ca si cum un nanosim atarna asa greu in portofel si in telefon incat sa nu poti sa il cari. Sa nu mai zic ca eSIM exista si acum 20 de ani si de bun ce era s-a eliminat de pe piata.
Esti sigur ca functioneaza cum spui tu, sa poti avea pe un telefon multiple numere de telefon active in acelasi timp cu un singur IMEI? Ca eu nu cred ca functioneaza asa, poate asa iti imaginezi tu ca va functiona, sau asa e propaganda de marketing ca sa capete tractiune ideea. Abia au acceptat companiile ideea de a vinde telefoane DUAL-sim, si asta doar in putine tari, si nu cred ca acum vor face la coada sa ofere NELIMITAT SIM pe telefoane. Eu cred ca initial se va face intoarcerea in trecut, ca pe vremea Zapp (in Romania) si Verizon (in US), cand deviceul avea eSIM si era blocat doar in reteaua de la care il cumparai. Adica era absolut inutil in alta retea si avea valoare de revanzare 0 . Si cine face storing-ul acelor eSIM, nu cumva Apple/Samsung/Huawei, ca sa le tina in siguranta, desigur, nu ca sa faca fingerprinting, tracking si spying mult mai eficient. Edited by costl, 07 January 2019 - 20:27. |
Posted 07 January 2019 - 20:30

Esti sigur ca functioneaza cum spui tu, sa poti avea pe un telefon multiple numere de telefon active in acelasi timp cu un singur IMEI? Nu sunt sigur, il folosesc zilnic pe un iPhone XS.
Sa nu mai zic ca eSIM exista si acum 20 de ani si de bun ce era s-a eliminat de pe piata. Eu cred ca initial se va face intoarcerea in trecut, ca pe vremea Zapp (in Romania) si Verizon (in US), cand deviceul avea eSIM si era blocat doar in reteaua de la care il cumparai. ZAPP si operatorii pe tehnologia CDMA veche, encodau IMSI-ul/numarul de telefon in EEPROM-ul telefonului. Nu exista eSIM pe vremea respectiva. Edited by Catean, 07 January 2019 - 20:38. |
Posted 07 January 2019 - 20:32

Cu mențiunea ca deși poți avea multiple numere de telefon...poți folosi doar doua simultan.
Și Catean cred ca are esim de date, asta nu e chiar un număr pe care sa fii sunat. |
|
Posted 07 January 2019 - 20:35

Si cine face storing-ul acelor eSIM, nu cumva Apple/Samsung/Huawei, ca sa le tina in siguranta, desigur, nu ca sa faca fingerprinting, tracking si spying mult mai eficient. Nu, eSIM-ul este un cip programabil in telefon care poate contine un anume numar de profile eSIM in functie de tipul cipului. De exemplu pe iPhone XS pot avea 5 profile din care unul activ. Cel de-al doilea profil in iPhone XS care poate fi activ este SIM-ul fizic, dar tehologia permite sa ai 2 profile eSIM active daca producatorul vrea sa implementeze.
Și Catean cred ca are esim de date, asta nu e chiar un număr pe care sa fii sunat. Am si eSIM de UK cu numar de telefon si eSIM de statele unite cu numar de telefon. Ba chiar oricine cu iPhone XS/XS Max isi poate activa acum un eSIM de T-Mobile US cu numar de US prepay (https://forums.macru...and-xr.2160987/) . Downloadezi aplicatia, alegi planul si ti se downloadeaza eSIM-ul. In Qatar, cand aterizezi, ai un perete cu o reclama a Vodafone-ul de acolo cu un QR code, pe care il scanezi si poti avea numar local la fel ca si prin aplicatia T-Mobile US. Pe langa confortul si facilitatile aduse de eSIM in plus pentru telefoane, nu uitati de tablete si ceasuri inteligente, care functioneaza fix la fel. Ba chiar si laptopul meu de serviciu are eSIM si pot selecta din meniul OS-ului un operator, sa platesc un pachet si sa ma conectez la internet de oriunde din lume. Edited by Catean, 07 January 2019 - 20:44. |
Posted 07 January 2019 - 20:39

ZAPP si operatorii pe tehnologia CDMA veche, encoda IMSI-ul/numarul de telefon in EEPROM-ul telefonului. Nu exista eSIM pe vremea respectiva.
Cu mențiunea ca deși poți avea multiple numere de telefon...poți folosi doar doua simultan.
unul activ. Cel de-al doilea profil in iPhone XS care poate fi activ este SIM-ul fizic, Nimic revolutionar, doar o relicva reambalata in staniol aurit de marketing. |
Posted 07 January 2019 - 20:42

Eu cred ca initial se va face intoarcerea in trecut, ca pe vremea Zapp (in Romania) si Verizon (in US), cand deviceul avea eSIM si era blocat doar in reteaua de la care il cumparai. Daca cumperi telefonul la liber, nimeni nu il poate coda. eSIM-ul va aduce fix inversul a ce iti imaginezi tu, ne aduce si mai multa libertate fata de operatori deoarece o sa poti schimba instant operatorul. Ai mers pe site la alt operator, ai scanat QR codeul sau ai downloadat aplicatia, ai primit eSIM nou dupa care ai portat numarul de telefon la noul operator, totul instant, fara drumuri, oriunde in lume (mai putin portarea internationala a numarului, dar sunt sigur ca vom ajunge si acolo).
Deci cum am spus, ne intoarcem in trecut. Nimic revolutionar, doar o relicva reambalata in staniol aurit de marketing. ![]() ![]() Edited by Catean, 07 January 2019 - 20:56. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users